Door Nicole Dieker

Het beste muggenspray

Het beste muggenspray moet u beschermen tegen beten zonder irritatie te veroorzaken. Om onze topkeuzes te vinden, overlegden we met muggenexperts, onderzochten we actieve ingrediënten en probeerden we 20 sprays, doekjes en lotions op onze eigen huid om erachter te komen welke we eigenlijk zouden willen gebruiken.

De 4 beste insectenwerende middelen

Het beste muggenspray: samengevat

Uit! Deep Woods insectenwerend middel V
Repel Family Dry Insect Repellent
Sawyer Picaridin Insect Repellent Spray
Cutter Citroen Eucalyptusspray
Het beste DEET-gebaseerde afweermiddel

Het beste DEET-gebaseerde afweermiddel voor kinderen
Het beste niet-DEET-afstotende middel voor een gevoelige huid
Het beste natuurlijke niet-DEET afstotende middel
DEET
picaridin
Citroenolie Eucalyptus
Max effectieve uren
8
4
8
7

Uit! Deep Woods insectenwerend middel V

Het beste Deet-Based Repellent

Uit!
Veilig, effectief en beschermt tot acht uur.
Pros
Grote variëteit
Milde geur
Gebruiksgemak
Cons
Spray straal
Handdoek irritatie

Waarom we ervoor kozen

Grote variëteit

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van Off! In feite heeft u misschien al ergens een fles in uw medicijnkastje - en om een ​​goede reden. De uit! merk is een be>Off! , a 25 percent DEET formula that is available in four different varieties to suit your preferences — from aerosol sprays to packaged wipes. Deep Woods , een DEET-formule van 25 procent die verkrijgbaar is in vier verschillende varianten om aan uw voorkeuren te voldoen - van spuitbussen tot verpakte doekjes. Ondanks de verbijsterende reeks cijfers, hebben ze allemaal hetzelfde actieve ingrediënt. De cijfers geven alleen verschillende toepassingsmethoden aan.

Milde geur

Bijna alle DEET-repellenten die we hebben getest, hadden een soort chemische geur, en hoe hoger het DEET-percentage, hoe sterker de stank. Uit! Deep Woods slaagt erin om DEET te bedekken met een smakelijkere geur - we noemen het "hint van dennen" - zodat je niet het gevoel hebt dat je je neus moet vasthouden na het spuiten.

Gebruiksgemak

Het aanvraagproces was vrij eenvoudig. Beide aerosolsprays bleken veel product uit, waardoor een snelle dekking werd gegarandeerd - maar ze voelden nooit oncontroleerbaar, zoals de zware, druppelende resultaten die we kregen van 3M Ultrathon Insect Repellent 8 of Ben's 30% DEET Tick Insect Repellent Eco Spray.

Punten om te overwegen

Spray straal

Houd er rekening mee dat een beetje spray een >

Repel Dry Family Insect Repellent

Het beste DEET-gebaseerde afweermiddel voor kinderen

afstoten
Een mildere DEET-formule die tot vier uur goed is.
Pros
Gemakkelijke applicatie, geen irritatie
Child-size
Geen geur
Cons
Niet voor alle leeftijden (maar de meeste)

Waarom we ervoor kozen

Gemakkelijke applicatie, geen irritatie

Als je jonge kinderen hebt, wil je een muggenspray die gemakkelijk is aan te brengen, de huid of de neus niet irriteert en absoluut gegarandeerd werkt. , an aerosol spray that contains 10 percent DEET for up to four hours of protection. We raden Repel Family Dry Insect Repellent aan , een aerosolspray die 10 procent DEET bevat voor maximaal vier uur bescherming.

Het is een "droog" afstotend middel, wat betekent dat het is ontworpen om het gladde, vettige gevoel te vermijden dat veel mensen associëren met insectenspray. We ontdekten dat het afstotende middel inderdaad snel droogde op de huid. Het jeukte of veroorzaakte ook geen pijn zoals sommige van de hogere percentage DEET-repellents die we probeerden.

Child-size

Sommige van de andere spuitbussen probeerden we voldoende afstotend om twee volwassen armen tegelijkertijd te bedekken. Maar Repel biedt een kleinere, meer gecontroleerde stream, waardoor het gemakkelijker wordt om overapplicatie te voorkomen. (Houd er rekening mee dat sommige experts aanbevelen muggenspray op uw eigen handen aan te brengen en deze op de huid van uw kind te wrijven in plaats van direct te spuiten.)

Geen geur

We konden alleen een hint van dat kenmerkende Deet-aroma opvangen, en dat was nadat we onze neus op onze huid hadden gelegd. Als uw kinderen - of u - gevoelig zijn voor geur, moet dit afstotende middel de snuifproef doorstaan.

Punten om te overwegen

Niet voor alle leeftijden (maar de meeste)

Als we het hebben over 'kinderen', hebben we het niet over alle leeftijden. DEET mag niet worden toegepast op zuigelingen jonger dan 2 maanden oud. Als u kiest voor een niet-DEET-product, zijn de leeftijdsgrenzen iets hoger: Picaridin mag niet worden toegepast op baby's jonger dan 6 maanden. Citroenolie eucalyptus mag niet worden toegepast op kinderen jonger dan 3 jaar.

Maar we zijn zulke fans van de Repel Insect Repellent Family Dry dat we het graag zelf zouden gebruiken, ook al zijn we volwassen. Als je kinderen hebt en een laag percentage DEET-afstotend middel wilt dat gemakkelijk aan te brengen is, pak dan een fles. Als u een volwassene bent die 30 procent DEET-afweermiddelen te irriterend vindt, is Repel Insect Repellent Family Dry misschien ook de juiste keuze. Het label 'familie' betekent gewoon dat het geschikt is voor iedereen.

Sawyer Picaridin Insect Repellent Spray

Het beste niet-deet repellent voor een gevoelige huid

Zager
Goed voor de gevoelige huid, met bescherming tot acht uur.
Pros
Zacht
ongeparfumeerde
Cons
Lotion vorm

Waarom we ervoor kozen

Zacht

, an aerosol spray that contains 20 percent picaridin. Als je een gevoelige huid hebt, een gevoelige neus, of gewoon een picaridine-repellent wilt proberen, raden we Sawyer Picaridin Insect Repellent Spray aan , een aerosolspray die 20 procent picaridine bevat. Dr. Tsippora Shainhouse , een dermatoloog en stem achter Facebook.com/StaySkinSafe en @stayskinsafe , raadde Sawyer specifiek aan ons aan, en na testen zijn we het ermee eens; we hielden van de manier waarop de spray op onze huid aanvoelde, vooral na het testen van een stel licht irritantere DEET-middelen.

ongeparfumeerde

In tegenstelling tot de door ons geteste Natraprel picaridine-middelen, die naar drogisterijparfum rook, had Sawyer bijna geen geur. Je kunt een vage geur krijgen van die zoete picaridine-geur als je je neus recht tegen je huid houdt, maar dat is het dan.

Punten om te overwegen

lotion

Het picaridine-afweermiddel van Sawyer komt ook in de vorm van een lotion, maar we waren er eerlijk gezegd niet wild over. Het product voelde aan als een handlotion en absorbeerde gemakkelijk in onze huid. Maar die snelle absorptie maakte ons een beetje nerveus. "Je wilt de chemische stof op je huid, niet in je huid," wees Shainhouse. Joe Conlon, technisch adviseur bij de American Mosquito Control Association , vertelde ons ook dat "lotions tot 20 minuten nodig hebben om hun afstotende effect uit te oefenen," in tegenstelling tot de onmiddellijke bescherming die wordt geboden door sprays.

Cutter Lemon Eucalyptus insectenwerend middel

Het beste natuurlijke niet-DEET afstotende middel

Snijder
Een natuurlijke optie met bescherming tot zeven uur.
Pros
Comfortabel op de huid
Niet overdreven vet
Cons
Merkbare geur

Waarom we ervoor kozen

Comfortabel op de huid

is your best bet. Als u op zoek bent naar een zo natuurlijk mogelijk afweermiddel, is Cutter Lemon Eucalyptus Spray uw beste keuze. De pomp-top spray was ook gemakkelijk te gebruiken en comfortabel op de huid. Cutter adviseert echter niet meer dan één keer per dag aan te brengen .

Niet overdreven vet

Hoewel het afhankelijk is van een etherische olie als zijn actieve ingrediënt, was Cutter niet merkbaar vetter dan onze andere picaridine of DEET-afweermiddelen. — the two products are almost identical, from ingredients down to packaging. In feite hebben we het moeilijk gehad om te kiezen tussen Cutter en Repel Lemon Eucalyptus insectenwerend middel - de twee producten zijn vrijwel identiek, van ingrediënten tot verpakking. Je kunt ook niet fout gaan.

Punten om te overwegen

Merkbare geur

Je zult vrede moeten sluiten met ruiken naar olie van citroen eucalyptus, die niet op afstand citrusachtig is, ondanks de "citroen" in de naam. Het is een sterke kruidengeur met een vleugje menthol waar jij - en iedereen om je heen - je zeker van bewust zult zijn. We vonden het niet onaangenaam, gewoon heel merkbaar.

Gids voor muggenspray

Hoe u de beste insectenspray voor u kunt vinden

Weet hoeveel actief ingrediënt je nodig hebt

Om het veilig te spelen (tenzij je naar een hoog-risicogebied reist), houd je aan het laagst mogelijke percentage. Als je een paar uur buiten bent, gebruik dan 10 procent DEET. Als je de hele dag buiten bent, gebruik dan 25-30 procent DEET. Bijwerkingen zijn meestal huiduitslag, vooral wanneer regelmatig toegepast (bijv. Elke dag). Adem het niet in en krijg het niet in je ogen, want het kan maagklachten, misselijkheid en irritatie veroorzaken. En om het risico op inhalatie te minimaliseren, laat kinderen het niet zelf toepassen - en gebruik het helemaal niet bij baby's jonger dan 2 maanden.

U wilt echter uw percentage actieve ingrediënten verhogen als u naar een risicovol gebied reist. "Als je naar een tropische locatie gaat, is het aan te bevelen om minimaal een product van 20 procent te gebruiken," vertelde Shainhouse ons. "Een concentratie van 15 procent kan een risico vormen voor muggenbeten, waardoor je een risico loopt op ziekten zoals malaria, knokkelkoorts en het Zika-virus."

Lees de etiketten

Het is be>voorkomen dat op open wonden of direct op het gezicht wordt gespoten en niet te veel wordt aangebracht. Sommige producten kunnen waarschuwingen voor ontvlambaarheid op de fles bevatten, dus zorg ervoor dat u hiervan op de hoogte bent voordat u zich rond een kampvuur verzamelt.

Test de geur

Als je de geur niet kunt verdragen, zul je minder geneigd zijn om van je buitenavontuur te genieten, dus zorg ervoor dat je die en anderen om je heen kunt verdragen met muggenwerende middelen die op hun huid zijn ingezeept. Sommige insectenwerende middelen kunnen uw huid een branderig gevoel geven - het kan echter voor bepaalde mensen anders zijn. Vergeet niet om uw kleding na blootstelling aan repellent af te wassen en te lezen op de veiligheidslabels (we kunnen dit niet genoeg benadrukken).

Veelgestelde vragen over insectenspray

Wat is DEET?

DEET is een synthetische chemische stof die oorspronkelijk is ontwikkeld als een pesticide, opnieuw is ontwikkeld als een actueel insectenwerend middel voor het Amerikaanse leger en vervolgens op de markt is gebracht als een consumentenproduct. Het bestaat al sinds de jaren veertig. Een van de be>

De grote vraag voor de meeste consumenten is of DEET veilig is. Het korte antwoord is ja. Maar behandel het met respect. We lazen al het DEET-onderzoek dat we konden vinden, en hoewel een klein aantal mensen epileptische aanvallen heeft meegemaakt , is dit meestal gevolgd door een aanzienlijke overmatige blootstelling - bijvoorbeeld een kind dat een DEET-afstotend middel voor 95 procent gebruikt, of een kind dat slaapt in bedkleding met DEET .

Wat is Picaridine?

In de jaren tachtig ontwikkelden wetenschappers van Bayer picaridine, een synthetische chemische stof bedoeld om piperine te repliceren, een natuurlijke chemische stof die voorkomt in zwarte peper. Picaridin is sinds 2005 alleen beschikbaar als actueel muggenspray in de VS, wat betekent dat er veel minder gegevens over zijn dan over DEET.

Bestaande klinische studies suggereren echter dat picaridine net zo effectief is tegen muggen als DEET en een betere optie is voor mensen met een gevoelige huid. In tegenstelling tot DEET heeft de EPA geconcludeerd dat picaridine geen irriterend of sensibiliserend middel voor de huid is . Picaridine kan oogirritatie veroorzaken en mag niet worden ingeslikt, maar het risico op andere bijwerkingen is laag. Dat gezegd hebbende, volg de instructies, vermijd het gebruik van meer dan je nodig hebt - en zijn niet van toepassing op baby's jonger dan 6 maanden oud .

Wat is olie van citroen eucalyptus?

Als u op zoek bent naar een natuurlijk afweermiddel, is Oil of Lemon Eucalyptus uw beste keuze. Dit muggenspray is zo oud als de heuvels; zoals de naam al doet vermoeden, is het olie afgeleid van de citroen eucalyptus plant, hoewel synthetische versies van de chemische stof ook bestaan. Je zou het ook kunnen zien onder de chemische naam para-menthane-diol. Muggenwerende middelen die olie van citroen-eucalyptus bevatten, hebben een zeer sterke geur. Het wordt over het algemeen als effectief beschouwd, hoewel een formule van 30 procent slechts ongeveer zes tot zeven uur dekking biedt - minder dan zowel picaridine en DEET.

De CDC beschouwt olie van citroen-eucalyptus als veilig voor kinderen ouder dan drie jaar . (Essentiële oliën mogen niet worden gebruikt bij zeer jonge kinderen vanwege het risico op allergische reacties.) Net als picaridine kan citroenolie eucalyptus oogirritatie veroorzaken , maar andere bijwerkingen zijn minimaal.

Hoe kun je muggenbeten voorkomen?

Afstotende spray kan je alleen zo ver brengen, vooral als je buiten bent. We raden u ook aan om geen muggen in uw huis aan te trekken. "Het verwijderen van stilstaand water uit onroerend goed is een van de be>vertelde Amesh Adalja , arts voor infectieziekten en senior medewerker bij Johns Hopkins Center for Health Security . Amy Lawhorne, vice-president van Mosquito Squad , stelt voor om tuinafval te verwijderen (denk aan twijgen, bladeren, grasresten) omdat ze ook populaire muggenbroedgebieden maken. Ze adviseert huiseigenaren hun dakgoten schoon te maken; zorg ervoor dat regenpijpen goed zijn uitgelijnd; en plaats items zoals zeilen, vuilnisbakken of kinderspeelgoed zodat ze geen stilstaand water verzamelen.

Vernietigt het muggenspray je kleding?

Het korte antwoord: misschien. Het is niet de bedoeling dat je muggenafweermiddel op kleding (alleen de huid) aanbrengt, maar het is onwaarschijnlijk dat insectenspray gewone stoffen, zoals denim, katoen of nylon, beschadigt. Muggenafstotende gebruikers klagen echter soms over schade aan Lycra en Gore-Tex - stoffen die kunnen verschijnen in sport- en wandeluitrusting. Dus testten we al onze 20 kanshebbers tegen beide stoffen. We hoopten een keuze te maken die voor beide volkomen veilig zou zijn.

De Gore-Tex deed het redelijk goed: we zagen een beetje vlekken van de op DEET gebaseerde afweermiddelen, maar onze picaridine en olie van citroen-eucalyptussprays zaten net boven de stof zonder in te weken. Toen we onze afweermiddelen op Lycra (Spandex) testten stalen, echter, elk product beschadigde de stof en liet zowel donkere vlekken als gerimpelde stof achter. DEET, picaridine en OLE waren allemaal even schadelijk.

Onze wetenschappelijke analyse? Als je je zorgen maakt over het ruïneren van dure stoffen, probeer dan een doekje in plaats van een spray. Dit maakt het een beetje eenvoudiger om uw toepassing te beheren. En tenzij je het echt nodig hebt, overweeg dan om de Spandex thuis te laten. Shainhouse wees erop dat als het gaat om het vermijden van beten, “lossere kleding het beste is. Muggen bijten dwars door spandex yogabroeken. ”

Hoe >

Het actieve ingrediënt in muggenspray verloopt niet, maar de inactieve ingrediënten - zoals de geurcomponenten - wel. Shainhouse vertelde ons dat je kunt verwachten dat je muggenspray ongeveer drie jaar meegaat, en legde uit hoe je kunt zien of het slecht is geworden: “Als je het in de lucht spuit en het ruikt verkeerd, gooi het dan weg. Als u een crème- of gelformulering heeft en deze is van kleur veranderd of gescheiden (geel, bruin, olieachtig, waterig) of de textuur is eraf, gooi deze weg. Als de fles is verroest, gooi hem dan weg. "

Hoe zit het met afweermiddelen die verdubbelen als zonnebrandcrème?

Het is het beste om deze gewoon te vermijden. Ja, je wilt je huid beschermen tegen zowel muggen als schadelijke UV-stralen. Maar zonnebrandbescherming verdwijnt meestal voordat muggenwerende middelen dat doen. Als u het product slechts eenmaal per periode van acht uur aanbrengt, loopt u het risico verbrand te worden. Maar als u om de paar uur opnieuw aanbrengt - vooral als u een op DEET gebaseerd product gebruikt - loopt u het risico van overmatige blootstelling aan uw afweermiddel.

“Breng eerst je zonnebrandcrème en make-up aan en spray of wrijf daarna op je insectenwerende middel”, adviseerde Shainhouse. "Je kunt nog steeds de hele dag door zonnebrandcrème aanbrengen, over het afweermiddel."

Als je op zoek bent naar een goede zonnebrandcrème, bekijk dan onze favorieten .

Wanneer is het mugseizoen?

Het mugseizoen begint meestal wanneer de temperatuur een constante 50 graden F bereikt en handhaaft, waardoor mugeneieren uitkomen.

Wat trekt muggen aan?
  • Warmte en vochtigheid (inclusief zweet)
  • Uitgeblazen koolstofdioxide
  • Donkere kleding
  • Bloedgroep: onderzoek uit een onderzoek uit 2004 heeft aangetoond dat mensen met bloedgroep "O" 83% meer kans hadden muggen aan te trekken dan alle andere bloedgroepen.
  • Veel zout en kalium consumeren
  • Urinezuur, melkzuur en ammoniak
  • Parfum en geparfumeerde lotions
  • Lichaamstemperatuur (hoe hoger je lichaamstemperatuur, hoe sneller muggen zullen bezoeken)
  • Zwangere vrouwen: Uit een klinisch onderzoek in juni 2000 bleek dat zwangere vrouwen het dubbele aantal bepaalde soorten muggen hadden aangetrokken als vrouwen die niet zwanger waren.

Vervalt het muggenspray?

Het actieve ingrediënt in muggenspray verloopt niet, maar de inactieve ingrediënten - zoals de geurcomponenten - wel. Dr. Shainhouse vertelde ons dat je kunt verwachten dat je muggenspray ongeveer drie jaar meegaat, en legde uit hoe je kunt zien of het slecht is geworden: “Als je het in de lucht spuit en het ruikt, gooi het dan weg. Als u een crème- of gelformulering heeft en deze is van kleur veranderd of gescheiden (geel, bruin, olieachtig, waterig) of de textuur is eraf, gooi deze weg. Als de fles is verroest, gooi hem dan weg. "

Is muggenspray veilig voor mijn huisdieren?

DEET, het actieve ingrediënt voor veel insectenwerende middelen, is zeer effectief voor mensen, maar vrij giftig voor katten en honden. Het kan braken, epileptische aanvallen en huidirritatie veroorzaken voor onze harige vrienden. Als uw huisdier uw huid likt nadat u een insectenwerend middel met DEET heeft aangebracht, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Als uw dierenarts niet beschikbaar is, kunt u ook contact opnemen met een hulplijn voor huisdierengif, een 24/7 beschikbare gifcontroledienst voor eigenaren van huisdieren en veterinaire professionals die hulp nodig hebben bij de behandeling van een mogelijk vergiftigd huisdier. De Noord-Amerikaanse hulplijn is 800-213-6680, of u kunt ze online vinden op Petpoisonhelpline.com .

Als u muggen uit de buurt van uw huisdieren wilt houden, raden we u aan citroen-eucalyptusolie te gebruiken. Deze olie is veilig gebleken voor mensen en huisdieren (katten en honden). Insectenwerende middelen die permethrin of pyrethrin bevatten, plantaardige insecticiden, kunnen veilig zijn voor honden, maar zijn niet veilig voor katten. Citroen-eucalyptusolie zal altijd de veiligste optie zijn.

Misschien vind je dit ook leuk