Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Wildvuurseizoen: wat huiseigenaren moeten weten

Volgende

Wat te doen als uw autoverzekering is geannuleerd

Wat te doen als uw auto defect raakt

Uw huis veilig houden met een vast inkomen

grmajo.net

Samantha Kostaras

Verzekeringsschrijver

6 min. lezen

Elk jaar halen bosbranden in de VS de krantenkoppen als mensen uit hun gemeenschap worden verdreven, onzeker of ze een huis hebben om naar terug te keren. Federale ambtenaren hebben gewaarschuwd bosbranden dreigen nog meer vernietiging te brengen, dus huiseigenaren moeten weten hoe ze zich moeten voorbereiden op, beschermen tegen en herstellen van deze natuurrampen. Bosbranden in Californië hebben de neiging om de meeste media-aandacht te trekken, maar er zijn veel andere staten die ook kunnen worden getroffen door dit soort rampen.

Topstaten met hoog tot extreem natuurbrandrisico

Staat Geschatte risico-eigenschappen Staat Percentage risico-eigenschappen
Californië 2.019.800 Montana 29%
Texas 717.800 Idaho 26%
Colorado 371.100 Colorado 17%
Arizona 237.900 Californië 15%
Idaho 175.000 New Mexico 15%
Gegevens vanaf september 2019, van Verisk Wildfire Risk Analytics, via Insurance Information Institute

Bereid je voor - Wat te doen voor een natuurbrand

Bosbranden kunnen snel bewegen, dus het is be>

Bereid je gezin voor

Blijf waakzaam

Meld u aan voor een natuurbrandmeldsysteem in uw omgeving om meldingen rechtstreeks op uw telefoon te ontvangen. Veel steden bieden sms- en e-mailwaarschuwingssystemen of gebruiken platforms van derden, zoals Nixle , zodat mensen zich kunnen aanmelden om noodweerwaarschuwingen te ontvangen, maar u wilt controleren welk systeem uw lokale overheid gebruikt.

Maak een noodplan

 • Stel een noodpakket samen : verzamel alle benodigdheden die je nodig hebt tijdens een evacuatie in een afvalbak of rugzak die gemakkelijk toegankelijk is en bij je kan dragen. Het is ook een goed idee om kopieën van uw verzekeringspolissen en andere be>
 • Ken uw evacuatieplan: zorg ervoor dat u en uw gezin een plan hebben voor zowel waar u heen gaat als hoe u daar in geval van nood terecht kunt. Houd er rekening mee dat u tijdens een natuurbrandevacuatie back-uproutes wilt plannen in het geval dat be>
 • Overweeg uw dierbaren: houd bij het plannen van een noodgeval rekening met uw gezin dat mogelijk meer tijd of speciale accommodaties nodig heeft als u wordt geëvacueerd. De zorg voor huisdieren, oudere familieleden of geliefden met een handicap vereist speciale voorbereiding.

Bereid uw huis voor

Maak uw huis vuurvast

Het is niet mogelijk om je huis volledig brandveilig te maken, maar je kunt stappen ondernemen om je huis en eigendommen beter bestand te maken tegen verspreiding van vlammen en vliegende sintels.

 • Gebruik indien mogelijk een klasse A brandwerend dakbedekking
 • Verwijder bomen en struiken uit het gebied rond uw huis (ongeveer 30 voet)
 • Onderhoud uw landschap
 • Maak je goten regelmatig schoon
 • Investeer in een brandvrije kluis om be>

Verzeker je huis

Typische huiseigenaarsverzekeringen dekken verliezen door natuurbrandschade, maar het is be> Met behulp van de NatCatSERVICE-tool van Munich Re ontdekten we dat er meer dan $ 5,7 miljard verschil was tussen de schade door bosbranden en het bedrag dat in 2018 door de verzekering werd gedekt.

Tips om enkele van de meest voorkomende lacunes in de dekking voor natuurbrandverzekeringen te voorkomen:

 • Controleer de dekking van uw woning: begrijp hoe de verzekeringsmaatschappij de waarde van uw woning zal bepalen. Als u een werkelijke contante waardepolis hebt, is uw huis verzekerd voor de marktwaarde, terwijl een vervangingskostenbeleid is ontworpen om de kosten te betalen voor het herbouwen van uw huis. Houd er rekening mee dat in een post-wildfire-markt wederopbouw aanzienlijk duurder kan zijn, dus zorg ervoor dat u de juiste dekking bespreekt met uw agent.
 • Maak een huisinventaris: het is moeilijk te begrijpen hoeveel waarde alle items in uw huis echt waard zijn zonder een inventaris te maken. Mogelijk hebt u ook bescherming nodig die verder gaat dan een traditioneel beleid. John Bodrozic, mede-oprichter van HomeZada , een digitaal platform voor thuisbeheer, legt uit: "De meeste standaard thuisverzekeringspolissen hebben een plafond voor de terugbetaling van hoogwaardige artikelen of sluiten ze helemaal uit ... Deze artikelen moeten worden gedocumenteerd in een thuisinventaris, en toegevoegd als extra dekking aan uw standaardbeleid. "
 • Bekijk uw dekking voor verlies van gebruik: verlies van gebruik of extra kosten voor levensonderhoud (ALE) wordt gebruikt om de extra kosten te betalen die u heeft als u uw huis niet kunt gebruiken, zoals uit eten gaan in plaats van koken en huren bovenop een hypotheekbetaling. Deze dekking is meestal een bepaald percentage van uw woningdekking, maar als u zich in een gebied bevindt waar u een groter risico loopt dat een natuurbrand u voor >

Bescherm - Wat te doen tijdens een natuurbrand

Uw veiligheid staat voorop in het geval van een natuurbrand.

Bescherm uw gezin

Blijf op de hoogte van de locatie en beweging van de natuurbrand door te kijken naar of te luisteren naar lokaal nieuws en door te kijken naar waarschuwingen van uw lokale overheid.

Onder de waarschuwingen

 • Vuurweerwacht : als u zich in een "wacht" -zone bevindt, bent u niet onmiddellijk in gevaar, maar loopt uw ​​gebied een verhoogd risico op brand.
 • Waarschuwing met rode vlag: als u zich in een 'waarschuwingszone' bevindt, betekent dit dat uw gebied een groot risico loopt op een natuurbrand - wees uiterst voorzichtig en zorg dat er geen vonken ontstaan. U kunt worden bevolen om te evacueren.

Bereid je voor om te evacueren

 • Zorg ervoor dat uw noodpakket gemakkelijk toegankelijk is
 • Bepaal waar u naartoe gaat - het Rode Kruis biedt een online tool om u te helpen het dichtstbijzijnde rampcentrum te vinden

Evacueren

Als uw gebied wordt geëvacueerd, moet u uw evacuatieplan onmiddellijk volgen. Dit zal niet alleen helpen om u en uw gezin veilig te houden, maar het helpt ook door de wegen vrij te maken voor voertuigen voor noodgevallen. Denk eraan, ga niet terug naar een gebied totdat ambtenaren bevestigen dat het veilig is.

Bescherm uw huis

Bereid uw eigendom voor

 • Schakel brandstoftoevoer naar uw huis uit, zoals aardgas, propaan of olieleidingen
 • Spuit indien mogelijk zoveel mogelijk water op uw dak
 • Vul alle beschikbare buitenbakken met een s>
 • Verplaats meubels naar het midden van uw huis en sluit alle ramen

Herstel - Wat te doen na een natuurbrand

Zodra het ergste van de ramp voorbij is, kun je verder gaan.

Controleer uw huis op schade

Wanneer het veilig voor u is om terug te keren, wilt u uw huis zorgvuldig inspecteren op schade en met de stroom uitgeschakeld. Let bij het zoeken naar tekenen van schade ook op vonken en sintels die nog steeds heet kunnen zijn - deze brokstukken kunnen u verbranden.

Gebruik alleen wat veilig is

 • Gebruik geen kraanwater totdat ambtenaren bevestigen dat het veilig is
 • Gooi voedsel dat is blootgesteld aan rook, overstromingswater of as weg
 • Bevestig dat uw propaan- of olietanksystemen veilig werken

Hoe een wildvuur huiseigenaren claimen

Als u schade aantreft waarvoor u een verzekeringsclaim moet indienen:

 • Start het proces snel, neem contact op met uw verzekeraar zodra u buiten gevaar bent
 • Houd een lijst bij van schade (met afbeeldingen) en een verslag van communicatie met uw verzekeraar
 • Bewaar alle bonnen voor relevante aankopen die u uit eigen zak doet

Als je niet naar huis kunt

Bosbranden kunnen hele buurten verwoesten, waardoor huizen te beschadigd worden om naar terug te keren zonder reparaties. Dit betekent dat u mogelijk een hypotheek op een huis betaalt terwijl u huur betaalt voor een tijdelijke woonregeling. Het type dekking dat is opgenomen in de verzekering van uw huiseigenaar dat zal helpen deze extra kosten te dekken, is ALE of extra kosten van levensonderhoud. Als u deze dekking wilt gebruiken , zorg er dan voor dat u communiceert met uw verzekeringsmaatschappij en alle bonnen bewaart waarvoor u een vergoeding wilt.

gerelateerde artikelen

Dus u denkt aan verhuizen. Wat betekent dit voor uw autoverzekering?

9 dingen die u zich niet realiseerde over een AAA-lidmaatschap

Is een gevarenverzekering opgenomen in mijn huiseigenarenbeleid?

Welke autoverzekeringskortingen te zoeken