Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Hoe Siri-snelkoppelingen uw leven gemakkelijker kunnen maken in iOS 13

Volgende

Hoeveel levensverzekering heb ik nodig?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Smart Homes zetten ons niet aan, maar beveiliging blijft een probleem

grmajo.net

Danika Miller

Internet- en entertainmentschrijver

4 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Ongeveer 100 miljoen Amerikanen lopen rond met een iconische digitale assistent in hun zak. Je kent haar als Siri, en ze kan veel meer doen dan het weer melden of je moeder bellen.

Siri kan u helpen een vreemde taal te vertalen, een cheque te splitsen of een fooi te berekenen en een Uber te bellen. De digitale assistent kan je routine- en reguliere commando's leren en zal dingen suggereren als "stel je 07:00 alarm in" of "plaats je Starbucks-bestelling".

Met de nieuwste productlancering van Apple, iPhone 11-hype en iOS 13-release is de kracht van Siri verder in de schijnwerpers gekomen met een eigen app en nieuwe opdrachten.

iOS 13 stelt je opnieuw voor aan Siri

In de iOS 13-update van september is speciale aandacht besteed aan Siri. Apple beweert dat de digitale assistent nu een meer natuurlijke, levensechte stem heeft met verbeterde toon- en ritmepatronen. Als u Siri gebruikt om een ​​tekst te dicteren, ontvangen uw vrienden een kleine markering 'Verzonden met Siri' - zodat ze niet denken dat u analfabeet bent. De suggesties van Siri zijn nu ook krachtiger: ze kan agenda- of herinneringsgebeurtenissen voorstellen op basis van een gesprek in Berichten, of je vliegticket bekijken en je eraan herinneren hoe >

Het meest opvallende is dat Siri Shortcuts zijn eigen app heeft en vooraf is geïnstalleerd samen met andere iOS-nietjes zoals iTunes Store, Maps en Safari. Zowel aangepaste als voorgestelde snelkoppelingen kunnen worden beheerd in de app Snelkoppelingen. Deze wijziging verwijst iPhone-gebruikers bewust naar de vele dingen die Siri voor u kan doen met een paar snelkoppelingsopdrachten.

De geheime kracht van snelkoppelingen

De app Siri Shortcuts is in wezen een hub voor het programmeren van Siri. Het is een plek om snelle acties in uw verschillende apps te organiseren en de kracht van Siri te maximaliseren. De mogelijkheden zijn vrij eindeloos, omdat je kunt kiezen uit suggesties in de app, die van jezelf kunt aanpassen of snelkoppelingen van ontwikkelaars kunt uploaden .

U kunt snelkoppelingen maken voor een breed scala aan unieke en dagelijkse taken. Zoals een tankstation in de buurt, foto's omzetten in een GIF of een willekeurige aflevering van "The Office" afspelen. Je kunt verjaardagsteksten plannen, YouTube-video's downloaden, de productcode van een product scannen om er online naar te zoeken en een melding krijgen wanneer uw batterij volledig is opgeladen.

Hoe snelkoppeling te starten

Met zoveel snelkoppelingsopties kan het overweldigend zijn om te beginnen. Begin eenvoudig met de dingen die u al elke dag doet - zoals een alarm instellen of het weer en verkeer controleren. U kunt een grote verscheidenheid aan eenvoudige Siri-opdrachten vinden op het tabblad Galerij van de app. Wanneer u op het tabblad "Mijn snelkoppelingen" op "Snelkoppeling maken" en vervolgens op "Actie toevoegen" klikt, krijgt Siri een heleboel suggesties op basis van uw huidige activiteit. Binnen die snelkoppeling kunt u verschillende dingen toevoegen als ze onder één routine vallen. In één snelkoppeling kunt u bijvoorbeeld acties toevoegen, zoals het inschakelen van uw ochtendalarm, het verzenden van een welterusten sms-bericht, het dimmen van de helderheid van het scherm en het inschakelen van Niet storen - noem het "routine voor het slapengaan" en al deze dingen zullen gelijktijdig gebeuren wanneer u prompt Siri.

Als u eenmaal vertrouwd bent met die eenvoudige, dagelijkse aanwijzingen, kunt u complexere sequenties toevoegen en voorgeprogrammeerde snelkoppelingen van ontwikkelaars importeren.

Onze favoriete Siri-snelkoppelingen

Er zijn een paar snelkoppelingen en sequenties die u kunt programmeren of uploaden die ons opvallen vanwege hun vindingrijkheid en bruikbaarheid. U kunt de meeste hiervan vinden in de Sneltoetsengalerij of uploaden naar de Sneltoetsen-app.

  • Morning Wake-Up Call - Wekt u met een groet, de gebeurtenissen van uw dag, de tijd die u moet gaan voor werk, een weerbericht en uw horoscoop.
  • Water Eject - Speelt een bepaalde toon af om water uit uw luidspreker te krijgen.
  • Deel Wi-Fi - Genereert een QR-code die het super eenvoudig maakt om uw Wi-Fi te delen met andere mensen zonder uw wachtwoord bekend te maken en het werkt met Android-telefoons.
  • Keep Me Alive - Brengt de energiebesparende modus naar het volgende niveau. Hiermee wordt alles in het werk gesteld om uw telefoon aan te houden. Zoals het uitschakelen van wifi, data en Bluetooth, het dimmen van de helderheid en al het andere dat het kan.
  • Enkele foto's tonen - Heb je ooit een paar foto's van je camerarol willen laten zien, maar maak je je zorgen dat ze blijven vegen? Met deze snelkoppeling kunt u de foto's selecteren die u iemand wilt laten zien en deze in een geïsoleerde diavoorstelling weergeven.
  • Overgehaald door politie - Als je Siri zegt: "Ik word overreden", zet ze de camera aan de voorkant aan, begint een video op te nemen en die video naar een contact te sturen.
  • Lumos en Nox - Voor de Harry Potter-fans die er zijn, kun je snelkoppelingen maken om je zaklamp aan en uit te zetten voor spreuken uit de tovenaarswereld.

Wat is het volgende?

Zelfs als je al diep geïntegreerd bent in het Apple-ecosysteem, is de kans groot dat je de mogelijkheden van Siri niet volledig hebt benut. De nieuwste iOS 13-updates zouden dat eenvoudiger moeten maken - en misschien zelfs degenen die geen iPhone bezitten, verleiden. We hebben ook andere Apple-producten en -services beoordeeld:

Bovenste afbeelding: GettyImages / Wachiwit

gerelateerde artikelen

Amazon's Holiday Lineup brengt nieuwe echo's, een slimmere Alexa en een fancy oven

Met Apple Arcade is het beste consolesysteem al in uw zak

Het grootste Apple-nieuws dat je nog niet hebt gehoord

Het gaming-abonnement van Apple kan veel minder kosten dan je zou verwachten