Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Taylor Moore

Schrijver voor financiën en verzekeringen

5 minuten. lezen

Aan het begin van de eeuw was het idee van online bankieren en het overbrengen van al uw financiële behoeften naar internet ondenkbaar. Maar nu is het onontkoombaar. Uit een recent JD Power-onderzoek is gebleken dat 53% van de retailbankklanten mobiel bankieren in 2019. Afgezien van traditionele fysieke winkels, wenden klanten zich tot digital-first uitdagers die vaak geen maandelijkse onderhoudskosten of vereiste rekeningsaldi beloven, meer transparantie en gemakkelijke toegang tot uw fondsen via de website of mobiele app van de bank. Deze trend begon met banken als Ally , Discover en Capital One, en nu beginnen post-recessie startups zoals Stash, N26 en Chime aan kracht te winnen.

"Op het hoogste niveau denk ik dat consumenten gemak en een product willen dat een goede prijs biedt," vertelde Nicolas Kopp, de Amerikaanse CEO van de Europese bank, N26 , aan grmajo.net. "Als je naar deze twee dimensies kijkt, denk ik niet dat de behoeften van consumenten zoveel zijn veranderd ... [maar] Ik denk dat het vermogen van bedrijven om aan de behoeften van klanten te voldoen, drastisch is veranderd met technologie."

Om u op weg te helpen, hebben we de vele disruptors in de bankwereld bekeken en vijf nieuwe producten of trends gevonden die u kunnen overtuigen om over te schakelen.

Aandelenbeloningen

In maart lanceerde de startende bank Stash zijn nieuwe Stock-Back beloningsprogramma. Net zoals bij geld-terug, is de manier waarop het werkt, dat elke keer dat u een aankoop doet met uw Stash-betaalpas, u een klein deel van de aandelen van dat bedrijf binnen uw Stash Invest-account verdient. Als u bijvoorbeeld geld uitgeeft aan een Target-run, ontvangt u Target ( TGT ) Stock-Back. Als het bedrijf niet openbaar wordt verhandeld en beschikbaar is op het platform, gaat de stock-back naar een exchange-traded fund (ETF) dat de hele wereldmarkt volgt - dus mis je geen beloningen als je de neiging hebt om te winkelen bij kleinere bedrijven.

"Terwijl u uw leven leidt en uw dagelijkse uitgaven doormaakt, denken wij dat het zeer krachtig is om aandeelhouder te worden in de bedrijven en merken waarmee u al geld uitgeeft [met]", zegt Brandon Krieg, CEO en mede-oprichter van Stash.

Het is vermeldenswaard dat, hoewel aandelen veel meer kunnen waarderen dan de initiële investering, dit programma risicovoller is dan cash-back-programma's omdat er geen gegarandeerde ROI's in de markt zijn. Maar je zou kunnen beweren dat dit allemaal deel uitmaakt van het proces.

"Het gaat minder om de geldwaarde [dan om de] ontdekking dat bedrijven waarmee je al uitgaat, bedrijven zijn die je zou kunnen bezitten, en dat je de vruchten kunt plukken van dividenden en financiële educatie rondom het bedrijf," zegt Krieg. "Het is zeer krachtig voor de consument."

Gepersonaliseerde besparingsdoelen

Europa's grootste online bank, N26 , lanceerde in augustus zijn eerste Amerikaanse betaalrekening met veel fanfare . Veelbelovend, geen onderhoudskosten, gratis geldopnames en een robuuste, maar minimalistisch ogende app, het is een bank op maat gemaakt voor uw smartphone. Een van de functies die we het meest waarderen van N26 is Spaces , die gepersonaliseerde subaccounts zijn die u kunt gebruiken om op te slaan voor specifieke doelen.

Als u uw geld op meerdere betaal- en spaarrekeningen bewaart, weet u dat het meestal twee of meer dagen duurt voordat een bank de overschrijvingen heeft gewist. "Bij N26 hebben we daar een realtime versie van", zegt Kopp.

Met Spaces kunt u sparen voor meerdere doelen - dingen zoals een noodfonds of vakantie - in één account. U kunt maximaal twee Spaces of subaccounts maken buiten het hoofdaccount. Overboekingen tussen uw hoofdaccount en Spaces zijn onmiddellijk en onbeperkt, dus het is niet onderworpen aan de federale regel die transfers en opnames van spaarrekeningen beperkt tot zes per afschriftcyclus. En binnen elke Space kun je een specifiek budgetdoel instellen, zoals $ 1.000 voor een laptop, en je voortgang bijhouden - een functie die klanten helpt met de mentale wiskunde, zegt Kopp.

Multi-valuta rekeningen

Niet veel banken kunnen spraakmakende beroemdheden ertoe brengen hun depositorekeningen te onderschrijven - maar in augustus bracht de in het VK gevestigde online bank- en mobiele betaalapp TransferWise zijn eerste Amerikaanse betaalpas uit , compleet met een bruisende advertentiecampagne met mode-expert 'Queer Eye' Tan Frankrijk. Het verkoopargument: de mogelijkheden voor meerdere valuta's . Internationale reizigers weten dat het omzetten van contant geld tussen valuta's tijdrovend kan zijn - en niet te vergeten, duur. Maar TransferWise belooft lagere kosten en een naadloze gebruikerservaring.

Om te beginnen, moet u zich aanmelden voor een gratis TransferWise-debet MasterCard, contant geld op uw account laden via de mobiele TransferWise-app of -website en vervolgens uw Amerikaanse dollars omzetten in een van de 40 of meer valuta's die op het platform beschikbaar zijn. Voor alle duidelijkheid, er zijn nog steeds variabele conversiekosten aan verbonden, maar deze zijn lager dan die van toonaangevende banken en er worden nog steeds geen buitenlandse transactiekosten, maandelijkse onderhoudskosten of geldautomaatkosten in rekening gebracht (tot $ 250 per 30 dagen).

Vroege betaaldag

Scepsis is een begrijpelijke reactie op de claim dat je tot twee dagen eerder zou kunnen worden betaald dan je collega's, maar dit is een nieuwe functie die veel online banken, zoals N26, Stash, Chime en Varo , bakken in hun kerndiensten.

U ontvangt waarschijnlijk uw wekelijkse of tweewekelijkse salaris op vrijdag, hetzij per cheque of directe storting - maar wanneer uw bank vroege directe storting aanbiedt, kunt u uw loon al op woensdag ontvangen. Meestal dient uw werkgever loonbestanden in bij de Federal Reserve om het directe stortingsproces te starten, en van daaruit werkt uw bank met de Federal Reserve om erachter te komen wanneer uw loon naar uw persoonlijke rekening moet worden gedistribueerd. Vaak wachten banken om het geld over te maken tot de datum die uw werkgever aangeeft, maar bij deze startups geven ze uw salaris vrij zodra de melding van uw werkgever is ontvangen. Dit betekent dat u misschien uw geld ziet voordat uw collega's dat doen - een functie die sparen eenvoudiger maakt en uw kans op overdraften verkleint.

Investeren in uw wisselgeld

Acorns is opgericht in 2012 en is het oorspronkelijke 'wisselgeld'-bedrijf. Wanneer u zich aanmeldt voor een Acorns Invest-account (die tussen $ 1 tot $ 3 per maand kost), controleert het aankopen op uw betaalrekening en creditcard, rondt het af naar de dichtstbijzijnde dollar en belegt u ze in uw keuze uit vijf portefeuilles, die bestaan ​​uit ETF's en obligaties met verschillende risiconiveaus ('conservatief' tot 'agressief').

Als u bijvoorbeeld lunch koopt voor $ 9,06 en een koffie voor $ 3,87 per dag, ronden Acorns uw transacties af en voegen ze $ 1,07 toe aan uw beleggingen vanaf uw account. We houden van micro-beleggen omdat het giswerk van beleggen wegvalt en het toegankelijk maakt voor de gemiddelde persoon, die misschien niet zo bekend is met de ins en outs van de aandelenmarkt. Het is geen vervanging voor uw pensioen, hypotheek of andere grootschalige doelen, maar het is een toegangspoort tot grotere financiële bewegingen.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Empower Bank CEO hoopt om banken te democratiseren met AI

Deze online bank wil woensdag uw nieuwe betaaldag maken

De renteverlaging van de Federal Reserve betekent dat het tijd is om uw traditionele bank te dumpen

Facebook's boete van $ 5 miljard zou zijn plannen voor de weegschaal kunnen compliceren