De beste Bluetooth-hoofdtelefoons

Volgens audio-experts komen de beste Bluetooth-hoofdtelefoons neer op enkele kernconcepten. Ze moeten goed aanvoelen, gemakkelijk te dragen en te gebruiken zijn en leuk om naar te luisteren. Na het testen van 20 populaire modellen, vonden we vier paren die beter presteerden dan hun concurrenten.

De 20 Bluetooth-koptelefoons die we hebben getest
 • Hoofdtelefoon voor over het oor
  • B Beoplay H4
  • Bowers Wilkins P7
  • Bose QuietComfort 35
  • Plantronics Backbeat Pro 2
  • Sennheiser HD-1 M2 AEBT
  • Sony MDR-1000X
 • Oortelefoons
  • Beats Solo 3
  • Bowers Wilkins P5
  • Jabra Move
  • Skullcandy Grind
 • Oortelefoons
  • BeatsX
  • Bose QuietControl 30
  • Jaybird X3
  • Optoma BE6i
  • LG Tone Platinum
  • Samsung Level U Wireless
 • Echte draadloze hoofdtelefoons
  • Apple AirPods
  • Bragi Dash Pro
  • Jabra Elite Sport
  • Nuheara IQ Buds

De 4 beste Bluetooth-hoofdtelefoons

Het beste
Oortelefoons

Bose QuietComfort 35 ii
Een comfortabele hoofdtelefoon met werkpaard en ongelooflijk geluid.
Pros
Uren> Goed geluid
Handige functies
Cons
Saaie blik

Waarom we ervoor kozen

Uren>

De Bose QuietComfort 35 heeft onze muzikale verwachtingen met vlag en wimpel gewist - en ze waren zonder twijfel de meest comfortabele om te dragen. Onze testers waren het erover eens dat de Bose 'stevig genoeg was om aan te blijven, maar niet te strak dat ze op >

Op slechts een half pond, de Bose zijn ook merkbaar lichter dan concurrenten zoals de Plantronics Backbeat Pro2 en Sony MDR-1000X; de oorschelpen zijn groter en laten ook meer ruimte voor de oren. Met andere woorden, concurrerende over-oren voelden vrij goed, maar we droegen de Bose uren>

De oorschelpen van de Bose QuietComfort 35 (links) bieden meer binnenruimte dan de Sony MDR-1000X (midden) of BackBeat Pro 2 (rechts).

Goed geluid

Onze testers waren het er allemaal over eens dat de Bose-hoofdtelefoon uitstekend klinkt. Volledige openbaarmaking: geluidskaarten beschrijven de Bose als een bovengemiddelde hoofdtelefoon met enkele duidelijkheidsproblemen in het hoge bereik. Bij verder luisteren, merkten we dat hoge zang of violen gefilterd of vaag klonken. Dat gezegd hebbende, we moesten ons intensief concentreren om het op te pakken en merkten niets op tijdens het werken, boodschappen doen of ontspannen thuis.

Zelfs met kritische testen was de beroemde baslijn in "The Chain" van Fleetwood Mac een genot om naar te luisteren. Elke pluk van de bas kwam helder en opgebouwd tot het verpletterende einde van gitaren en zang waar fans van houden. Kortom, we vonden dat de koptelefoon die klassieker en vele andere nummers recht deed.

Handige functies

Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn de QuietComfort 35 ii ook ruisonderdrukkende hoofdtelefoons. De functie heeft een reputatie voor het kwetsen van geluidskwaliteit, maar zoals we eerder zeiden, klinkt de hoofdtelefoon geweldig. De ruisonderdrukking zelf is uitzonderlijk, en in luidruchtiger gebieden zouden we zelfs beweren dat het ervoor zorgt dat de hoofdtelefoon beter klinkt dan een hoofdtelefoon zonder de functie.

We waarderen ook het no-nonsense ontwerp van de Bose. U kunt een batterijduur van 20 uur verwachten, standaardfuncties zoals spraakbesturing voor Siri en Google Assistant en de mogelijkheid om in een compacte harde hoes te vouwen voor eenvoudig dragen. De Bose biedt de luxe van het verbinden met twee apparaten. Schakelen tussen de twee is net zo eenvoudig als op de ene pauze slaan en op de andere spelen. Luisteren naar muziek op onze laptops en gesprekken kunnen aannemen is superhandig wanneer onze telefoons buiten bereik zijn.

Punten om te overwegen

Saai uiterlijk

Als we moeten nitpicken, zullen we toegeven dat ze een beetje saai zijn op de looksafdeling. Hoofdtelefoons zijn tegenwoordig ook een stijlaccessoire en we waren jaloers op het slanke en stijlvolle uiterlijk van concurrerende paren. Maar uiterlijk is geen goede hoofdtelefoon en ziet er opzij uit, de Bose QuietComfort 35 is een comfortabele, handige en geweldig klinkende over-ear hoofdtelefoon.

Het beste
Oortelefoons

Jabra Move
Geweldig geluid en comfort dat de bank niet zal breken of je oren zal verbrijzelen.
Pros
Comfort
Goed geluid
Handige functies
Cons
Oor vermoeidheid

Waarom we ervoor kozen

Comfort

Het slanke en lichte ontwerp van de Jabras betekent dat ze op je oren zitten zonder ongemak te veroorzaken (omdat ze op de oren de oren niet omringen zoals de Bose). Concurrerende koptelefoons passen iets strakker, maar onze testers meldden dat dat niet noodzakelijk een goede zaak was - ze konden zich niet voorstellen dat ze deze in de zomer of bij mild weer zouden dragen.

We waren dankbaar voor de kussens op de Jabras die zacht waren en meer ademruimte lieten om onze oren koel te houden. Bovendien was het aanpassen van de Jabra-pads om een ​​goede pasvorm en afdichting te vinden nog steeds snel, zelfs voor onze testers die een bril droegen.

De lichtere, meer ademende vulling op de oorschelpen van de Jabra Move (links) bood een comfortabelere ervaring in vergelijking met concurrerende oren zoals de Beats Solo 3 (rechts).

Geluidskwaliteit

Met zo'n lage prijs dachten we dat de Jabra zou kunnen beknibbelen op geluidskwaliteit. Nee. De Jabra Move blinkt uit in geluidskwaliteit en luisteraars kunnen een strakke bas, heldere vocalen en heldere instrumenten verwachten. Bekkens werden een beetje ruw op Pearl Jam's "Onsterfelijkheid", maar de Jabra overtrof onze verwachtingen in hun consistentie in alle genres.

De Beats Solo 3 zijn de naaste concurrenten met een zwaardere bas die diepte toevoegt. Maar grafieken laten zien dat de Jabra zelf een leuke basboost heeft met vrijwel geen vervorming, en we waardeerden hun helderheid bij het luisteren naar Freddie Mercury en zijn piano in Queen's "Don't Stop Me Now". Voor de gemiddelde luisteraar die meer wil evenwichtige hoofdtelefoon met kwaliteitsgeluid, de Jabra Move is de beste keuze.

Handige functies

De Jabras hebben alle standaardfuncties die u van Bluetooth-hoofdtelefoons mag verwachten, evenals de luxe van multipoint-pairing. De koptelefoon gaat ook een respectabele 8 uur mee, wat misschien ondergeschikt lijkt aan de >

Punten om te overwegen

Oor vermoeidheid

We zullen toegeven dat de Jabra Move niet perfect is. Eén tester meldde dat hun oren een beetje pijnlijk waren nadat ze ze 30 dagen hadden gedragen. Omdat de koptelefoon op de oren zit, kunnen ze niet voorkomen dat ze de zijkanten van je hoofd tot op zekere hoogte inknijpen. Vergeleken met andere opties, slaat de Jabra echter een betere balans tussen een goede pasvorm en een lichte aanraking. We nemen elke dag een aangename knuffel over een bankschroefachtige greep.

Het beste
Oortelefoons

BeatsX
Een uitgebalanceerde in-ear hoofdtelefoon die op zijn plaats blijft en geweldig klinkt.
Pros
Past goed
Goed geluid
Geweldige batterijduur
Cons
Niet waterdicht

Waarom we ervoor kozen

Past goed

Volgens onze testers 'pasten de BeatsX' goed en waren ze knus. De knoppen vielen niet uit, waren comfortabel en goed afgesloten. ”Net als andere in-ear-opties, kan de BeatsX misschien een paar oordopjes uitproberen, maar onze testers konden een goede match vinden voor het afdichten van ongewenste geluiden. De toevoeging van extra oordopjes is standaardpraktijk, maar andere kanshebbers zoals de Optoma BE6i-in-oren leidden niet tot hetzelfde succes als de BeatsX. Een tester klaagde: "Zelfs met verschillende tips bleven ze wegglijden."

Ondanks minder opgenomen opties, hadden onze testers een gemakkelijkere tijd om een ​​goede pasvorm te vinden met de BeatsX (links) dan de Otpoma BE6i in-oren (rechts).

De BeatsX zijn ook ongelooflijk goed uitgebalanceerd. De twee gewogen stukken op de flex-form kabel zorgen ervoor dat de koptelefoon niet naar één kant hangt van het gewicht van de microfoon. Dit betekent dat de draad en microfoon op hun plaats blijven zonder constante aanpassing.

Geluidskwaliteit

We hadden eerst bedenkingen bij het merk Beats. Bij hun eerste release waren veel audio-experts het erover eens dat Beats-koptelefoons stijlvoller waren dan inhoud. Maar bij het eerste luisteren waren we aangenaam verrast - de technologie is verbeterd in zijn nieuwere modellen. De BeatsX hebben een strakke bas en een uitgebalanceerd middenbereik voor vloeiende instrumentals.

Geluidskaarten suggereren dat gefocuste luisteraars minder helderheid opmerken in zang met enige scherpte in cimbalen. Onze testers merkten dit echter niet op tijdens algemeen gebruik en legden uit: "Basniveaus klonken goed en het geluid vervormde niet of werd schril met maximaal volume." In vergelijking met andere paren klonk de BeatsX ook direct beter uit de doos en bood consistentere audiokwaliteit voor telefoontjes en video's.

Geweldige batterijduur

De BeatsX-batterij ging 8 uur mee en het duurt slechts ongeveer 45 minuten om volledig opgeladen te worden met een Lightning-kabel. Je kunt ook kiezen voor 5 minuten snel opladen, waardoor de hoofdtelefoon ongeveer 2 uur afspeeltijd heeft - we stellen het op prijs dat we niet hoeven te sporten of pendelen zonder muziek, omdat we de avond ervoor zijn vergeten op te laden. De hoofdtelefoon biedt standaardfuncties, waaronder eenvoudig koppelen, maar we zijn dol op dat de BeatsX het risico van een dode hoofdtelefoon verliest.

Punten om te overwegen

Niet waterdicht

Als in-ear, zijn de BeatsX lichtgewicht en veilig genoeg om te gebruiken voor lichte of matige training. Ze zijn echter niet waterdicht of zweetbestendig, dus voor intensieve training kan een waterdichte of zweetbestendige hoofdtelefoon een betere match zijn. Aangezien oortelefoons een populaire keuze zijn voor atletiek, valt de ontwerpkeuze een beetje tegen. Maar de BeatsX is nog steeds een goede keuze voor joggen of een standaard workout.

Het beste
Echte draadloze koptelefoons

Apple AirPods
Een betrouwbaar paar met vrijwel perfecte gesprekskwaliteit en geen kabels.
Pros
Comfort
Goed geluid
Draagbaarheid
Cons
Apple-exclusiviteit

Waarom we ervoor kozen

Comfort

De oordopjes zijn zo gevormd dat ze mooi in de meeste oren passen en tegelijkertijd een laag profiel houden. Een tester merkte op: "Ze waren zo op mijn gemak dat ik vergat dat ze in mijn oren zaten." Toch maakten we ons zorgen over het uitvallen van de oordopjes, dus we probeerden ze uit ons hoofd te schudden. Tot onze opluchting bleef de koptelefoon op zijn plaats, zelfs met krachtigere hoofdbewegingen.

We erkennen dat er altijd een risico is dat u een oortje verliest met echte draadloze koptelefoons, maar geen van de geteste koptelefoons viel uit onze oren. We voelen ons zelfverzekerd tijdens het gebruik van onze AirPods voor dagelijkse activiteiten zoals woon-werkverkeer.

Geluidskwaliteit

We waren sceptisch toen we zagen dat de AirPods technisch oordopjes waren in plaats van in de oren - oordopjes sluiten het oor niet af en staan ​​erom bekend dat ze een slechte geluidskwaliteit bieden. Vanwege hun populariteit hebben we besloten ze op de proef te stellen en waren we aangenaam verrast door hun geluidskwaliteit. Onze tester vertelde ons dat ze 'alle lagen muziek op een heel heldere manier konden horen'.

We hebben van geluidskaarten geleerd dat de lagere bas een beetje saai klinkt en dat de hoge tonen hard kunnen zijn. Er zal ook geluid lekken door het ontwerp van de oordopjes. Maar over het algemeen was de bas behoorlijk en het geluid was gewoon betrouwbaarder in vergelijking met andere echte draadloze hoofdtelefoons. Het meest indrukwekkende aspect van de AirPods is echter de gesprekskwaliteit. We zouden zelfs zo ver gaan om te zeggen dat de AirPods betere gesprekskwaliteit boden dan veel van de koptelefoons die we hebben getest, ongeacht de stijl.

Draagbaarheid

De kleine oplaadcassette en de batterijduur van 4 tot 5 uur maken de AirPods de meest draagbare van de opties die we hebben getest. Het koppelen van de hoofdtelefoon is snel en pijnloos en onze Bluetooth-verbinding was sterk en consistent. Van alle hoofdtelefoons die we hebben getest, waren de AirPods het gemakkelijkst om mee te nemen en te beluisteren terwijl je onderweg was.

Punten om te overwegen

Apple-exclusiviteit

Alleen Apple-producten kunnen profiteren van de paar functies die AirPods hebben, zoals het gebruik van Siri. Voor iedereen die geen Apple-producten gebruikt, is het vervelend. Maar we vonden het geen dealbreaker omdat ze in het begin niet veel unieke functies hebben. De andere paren die we hebben getest, bevatten veel functies, maar hadden ook grotere fouten en kosten minstens $ 90 meer, wat de AirPods een voorsprong gaf.

Hoe u de juiste Bluetooth-hoofdtelefoon voor u kunt vinden

Overweeg de pasvorm

Adam Robertson, senior manager productmarketing bij Jabra, wees erop dat de manier waarop een hoofdtelefoon op of in je oor past je luisterervaring zal veranderen. Hij legde uit: “Fit is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat het geluid goed is. Als je oor geen goede afdichting heeft ... lekt je gewoon geluid, [en] kun je je bas en middentonen verliezen. '

Hoe weet je of je koptelefoon een goede afdichting creëert? Een goede manier om te controleren met over-ear en op-oren is door de rand van een oorschelp nauwelijks op te tillen. Als u een dramatische afname van de geluidskwaliteit of een toename van omgevingsgeluid opmerkt, geeft uw hoofdtelefoon u een geweldige afdichting. Als je niet veel verschil merkt, is het tijd om een ​​nieuw paar te vinden. Het principe is hetzelfde met in-ear en echte draadloze hoofdtelefoons. Maar om te testen, trek je een oortelefoontje er een heel klein beetje uit.

Brillen kunnen ook de pasvorm van een hoofdtelefoon verstoren. Omdat over-oren en op-oren op het montuur van uw bril rusten, kan dit het comfort en de kwaliteit van uw afdichting beïnvloeden. Maar geen zorgen, je kunt nog steeds een goede pasvorm vinden en we hebben al onze hoofdtelefoons getest met ten minste één persoon die een bril draagt.

Kies de juiste oordopjes

De meeste oordopjes zijn gemaakt van siliconen, rubber of schuim. Elk heeft zijn afwegingen. Schuimtips worden over het algemeen beschouwd als de meest comfortabele en effectieve manier om een ​​kwaliteitszegel te krijgen, omdat ze beter in de oren kunnen worden gevormd. Het nadeel is dat ze duurder zijn. Als je schuimtips wilt proberen, raden we de hoog gewaardeerde Comply-schuimtips aan.

U kunt ook oorhaken of vleugeltips aan veel oortjes bevestigen om uw pasvorm te verbeteren. Aangepaste tips bieden de beste aanpassing van alle opties, maar ze kunnen beginnen bij $ 150. Net als bij een koptelefoon komt het echt neer op persoonlijke voorkeur. Wat voor u het meest comfortabel is, zal altijd de beste keuze zijn.

Veelgestelde vragen over Bluetooth-hoofdtelefoons

Zijn Bluetooth-koptelefoons het waard?

Bluetooth-hoofdtelefoons zijn handig als u naar muziek luistert zonder u zorgen te maken over losse snoeren of draden. Bovendien zijn Bluetooth-hoofdtelefoons niet-exclusief - ze kunnen aan elk apparaat met Bluetooth worden gekoppeld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van het juiste hoofdtelefoonsnoer of de juiste adapter.

Klinken Bluetooth-hoofdtelefoons net zo goed als bedraad?

Het korte antwoord is dat het ervan afhangt. Hifi-hoofdtelefoons die draden gebruiken, zijn nog steeds de best klinkende paren op de markt. Deze hoofdtelefoon is ontworpen voor audiofielen die kritisch naar muziek luisteren. Voor de meeste anderen biedt Bluetooth-hoofdtelefoons mogelijk een betere geluidskwaliteit dan hun standaard bekabelde paren. Bovendien verbetert de Bluetooth-hoofdtelefoon voortdurend en produceert hij een betere geluidskwaliteit.

Wat is aptX en is het de moeite waard?

Enkele van onze kanshebbers, zoals de Bowers Wilkins P7 en Beats Solo 3, adverteren respectievelijk aptX- en AAC-ondersteuning. Maar wat betekent dit technisch jargon? In eenvoudige bewoordingen zijn aptX en AAC effectievere manieren om audiogegevens te comprimeren in vergelijking met het bekende MP3-formaat.

Effectievere compressie betekent dat er minder geluidskwaliteit verloren gaat. AAC wordt ondersteund door een breed scala aan telefoons en andere audio-apparatuur, terwijl aptX wordt gepromoot als verbetering van de geluidskwaliteit op met name draadloze apparaten, zoals Bluetooth-hoofdtelefoons. Zowel de hoofdtelefoon als de audio-apparaten moeten AAC of aptX ondersteunen om van de voordelen te kunnen genieten. Let op, iPhones ondersteunen aptX niet, maar ondersteunen AAC.

Heeft u aptX of AAC nodig? Niet echt. Onze experts hebben ons verteld dat ze de geluidskwaliteit zullen verbeteren, maar nogmaals, de meeste luisteraars zullen niets merken tenzij ze gaan zitten en zich concentreren. De geluidskwaliteit is ook afhankelijk van andere factoren, zoals bouwkwaliteit en audioformaat. Een hoofdtelefoon kan aptX hebben, maar klinkt nog steeds slechter dan een hoofdtelefoon zonder.

De beste Bluetooth-hoofdtelefoon: samengevat

Bose QuietComfort 35 ii
Jabra Move
BeatsX
Apple AirPods
Het beste
Oortelefoons
Oortelefoons
Oortelefoons
Echte draadloze koptelefoons
Batterijduur
20 uur
8 uur
8 uur
4-5 uur
Ruisonderdrukking
Multipoint-koppeling
Bedrade luisteroptie

Misschien vind je dit ook leuk