De beste Bluetooth-luidsprekers

Met een goede Bluetooth-luidspreker kun je je muziek overal mee naartoe nemen, maar het beste is gemakkelijk mee te nemen en duurzaam genoeg om de reis aan te kunnen. Om onze topkeuzes te vinden, hebben we audiodeskundigen geraadpleegd, audiofiele sites en consumentenrecensies doorzocht en vervolgens 10 zeer gewaardeerde luidsprekers getest op draagbaarheid, Bluetooth-bereik, duurzaamheid en geluid.

De 2 beste Bluetooth-luidsprekers

Meest draagbaar

UE-rol 2
Een geweldig klinkende waterdichte luidspreker die gemakkelijk mee te nemen is onderweg.
Pros
Draagbaarheid
Duurzaamheid
Geluidskwaliteit
Partymodus blokkeren
Cons
Minimale functies

Waarom we ervoor kozen

Draagbaarheid

De UE Roll 2 is een van de meest draagbare luidsprekers die we hebben getest. Het heeft een plat kegelvormig ontwerp dat minder ruimte in beslag nam in onze rugzakken dan meer gangbare cilinder- of barvormige luidsprekers zoals de Bose Soundlink Revolve of VAVA Voom 20. Met de bungee-riem konden we de luidspreker ook strak aan fietsen vastmaken en rugzakken voor geweldige audiokwaliteit onderweg. Bovendien is de UE Roll 2 ongelooflijk licht en komt hij met minder dan een pond - merkbaar lichter dan de vergelijkbare Beoplay A1.

Duurzaamheid

Met een IPX7-classificatie kan de UE Roll2 tot 30 minuten overleven in water - goed nieuws als je met het strand op pad gaat of een boottocht maakt en wat muziek wilt luisteren. De luidspreker is zelfs bestand tegen het worden begraven in modder .

Geluidskwaliteit

We waren verrast door de geluidskwaliteit van zo'n kleine luidspreker. Zang en loodinstrumenten kwamen helder en duidelijk over. De spreker behandelde de krachtige vocalen van Aretha Franklin's "Think" zonder enige vervorming of fuzz.

Audiosites zoals The Sound Guys bevestigden onze ervaring en rapporteerden een sterke middentonen met gedetailleerde vocalen en een soepel hoog bereik zonder harde cimbalen. Welke hifi? weergalmde de Sound Guys en rapporteerde heldere gitaarsnaren uit de Guns N 'Roses evenals genuanceerde vocalen met Fiona Apple. Beide sites rapporteerden wel wat problemen met de bas, maar dat wordt verwacht met Bluetooth-luidsprekers.

Partymodus blokkeren

De opvallende functie is de block party-modus waarmee 3 personen verbinding kunnen maken met dezelfde UE-luidspreker en muziek kunnen delen. Door een app te gebruiken, kunnen jij en maximaal twee van je vrienden muziek afspelen via de UE Roll 2. Bovendien kan iedereen die DJ speelt tussen ieders afspeellijsten stuiteren, zelfs als je verschillende muziekservices gebruikt, zoals Spotify of Apple Music.

Punten om te overwegen

Minimale functies

De luidspreker biedt geen knop om vorige nummers over te slaan of af te spelen, dus je moet gekoppelde apparaten zoals je telefoon handig houden om dit te doen. Concurrenten zoals de Bose Soundlink Revolve hebben bedieningselementen voor het overslaan van nummers, en toen we terugkeerden naar de UE Roll 2, misten we de mogelijkheid.

Beste volume

Fugoo
Een luide en duurzame luidspreker voor diegenen die meer ruimte nodig hebben.
Pros
Volume
Duurzaamheid
Cons
Gewicht
Underwhelming functies

Waarom we ervoor kozen

Volume

De be>

Duurzaamheid

De Fugoo is IP67-gecertificeerd, wat betekent dat hij bestand is tegen blootstelling aan stof en tot 30 minuten in water kan worden ondergedompeld. In tegenstelling tot onze andere topkeuze, drijft de Fugoo Style XL ook - de UE Roll 2 vertrouwt op een eigen floatie die niet praktisch is buiten een zwembad en kost $ 20 om te vervangen als deze verloren of beschadigd is. De Fugoo had ook een afneembare jas waar je hem kon vervangen door een duurzame sportjas of een bijna onverwoestbare Tough-jas. Concurrenten zoals de Libratone Zipp hadden ook afneembare jassen, maar deze waren slechts cosmetisch.

De eigen floatie van de UE Roll 2 (apart verkrijgbaar) was >

Punten om te overwegen

Gewicht

Het grote formaat en het zware gewicht van drie pond maakt het moeilijker om te dragen. Bovendien worden er geen handvatten of riemen zoals de UE Roll 2 meegeleverd. Als u een handvat of schouderriem wilt toevoegen, kost dit u $ 8 extra bovenop de al steile $ 170 prijs. Dat gezegd hebbende, de Fugoo was niet zo omvangrijk als de Libratone Zipp en het klonk beter dan de Braven BRV-X van vergelijkbare grootte.

Underwhelming functies

Ondersteuning toegevoegd voor dingen als Google Assistant en Siri klonk op papier mooi, maar kwam niet goed uit toen we ze zelf testten. We probeerden de telefoongesprekfunctie te gebruiken, maar onze vrijwilliger aan de andere lijn vertelde ons: "Ik kan je nauwelijks horen", en uiteindelijk hebben we ons gevraagd om alleen maar aan de telefoon te praten

Hoe u de juiste Bluetooth-luidspreker voor u kunt vinden

Kijk naar je levensstijl

Als je iemand bent die je muziek graag onderweg neemt, kun je beter een Bluetooth-luidspreker kopen met draagbaarheid in gedachten, zoals de UE Roll 2. De UE is echter mogelijk niet voldoende als je probeert bracht een buitenbijeenkomst tot leven. Dat is waar de Fugoo Style XL beter zou passen.

Pas op voor claims over de levensduur van de batterij

Onze experts waarschuwden ons dat fabrikanten misleidende beweringen over hun luidsprekers zullen maken om ze er indrukwekkender uit te laten zien. Bijvoorbeeld, de geweldig klinkende B A1 adverteert met "tot 24 uur batterijduur", maar we hebben geleerd dat hij eigenlijk maar ongeveer 5 uur bij 50% volume en slechts 3 uur bij max volume duurt.

Welke luidspreker u ook kiest, Wiggins adviseert om gewicht te gebruiken om batterijclaims te ontmaskeren. Hij vertelde ons: "als een luidspreker 24 uur per dag afspeelt maar te klein of te licht aanvoelt, is er niet voldoende batterij in."

Vertrouw niet op één Bluetooth-luidspreker voor stereogeluid

Verwacht geen stereokwaliteit van één Bluetooth-luidspreker. Volgens Wiggins wil je dat twee luidsprekers die los van elkaar zijn geplaatst stereogeluid oppikken, "anders pikken je oren een enkele geluidsbron op."

Als u twee luidsprekers koppelt, hebben onze experts geadviseerd om ze op ongeveer dezelfde afstand van elkaar te plaatsen als uw luidsprekers. Dus als u zes voet verwijderd bent van uw luidsprekers, wilt u ze zes voet uit elkaar plaatsen. In het geval van onze topkeuzes kunt u twee UE Roll 2's koppelen om stereogeluid te creëren. De Fugoo Style XL kan echter niet worden gekoppeld aan een andere Fugoo. Dat gezegd hebbende, een enkele Fugoo is luid genoeg om een ​​grote kamer te vullen zonder hulp van een andere spreker.

Veelgestelde vragen over Bluetooth-luidsprekers

Hoe werken Bluetooth-luidsprekers?

In plaats van via draden, wordt audio via een Bluetooth-verbinding verzonden als gecomprimeerde gegevens. Maar de verschillende apparaten die omgaan met datacompressie is gevarieerd en vaak de reden waarom sommige luidsprekers een betere geluidskwaliteit bieden dan andere.

Welke Bluetooth-luidsprekers hebben de >

Op basis van geadverteerde levensduur van de batterij kan lastig zijn, omdat veel fabrikanten die de termen gebruiken 'geïdealiseerde cases' adverteren. Wiggins legde uit dat sommige luidsprekers 'tot 24 uur meegaan, maar alleen als je hem inschakelt en geen muziek afspeelt.' onze topkeuzes deden het beter dan de andere luidsprekers die we hebben getest. De UE Roll 2 overschrijdt in feite de geadverteerde batterijduur op 50% volume met 10 uur afspelen , terwijl de Fugoo Style XL klokt met een bijna absurde 27 uur op 50% volume . Het maximale volume zal deze cijfers verlagen, maar we raden niet aan om ze in de eerste plaats zo hoog in te stellen.

Moet ik een omnidirectionele Bluetooth-luidspreker krijgen?

In tegenstelling tot een standaardluidspreker, die het geluid zal focussen op basis van de richting waarin het zich bevindt, straalt een omnidirectionele luidspreker het geluid naar buiten uit (zoals een rimpel op een vijver). Op basis van uw levensstijl en woonsituatie moet u alleen een omnidirectionele luidspreker krijgen als u deze ergens open kunt plaatsen - misschien een salontafel in het midden van uw woonkamer.

Wiggins vertelde ons: "Omnidirectioneel geluid veroorzaakt problemen wanneer je ze in de buurt van muren plaatst." Hij legde uit: "Je krijgt wat reflectie wanneer je het in de buurt van muren plaatst, wat de geluidskwaliteit kan verslechteren; directioneel zal beter zijn voor het duwen van geluid waar je ook bent. ”Toevallig had de UE Roll 2 deze mogelijkheid toen je hem plat legde, maar je hebt ook de optie om aan de bungee-riem te hangen om het geluid in een bepaalde richting te concentreren.

De beste Bluetooth-luidsprekers: samengevat

UE-rol 2
Fugoo Style XL
Meest draagbaar
Beste volume
Geadverteerde levensduur van de batterij
Tot 9 uur
Tot 35 uur
Oplaadtijd
5,5 uur
3,5 uur
360 geluid
Gewicht
0,73 pond
3 pond
Navigatie knoppen

Misschien vind je dit ook leuk