Door Amanda Nyren

Het beste allergiegeneesmiddel

Vechten tegen allergieën kan voelen als een oorlog tegen pollen (en kittens), maar de echte vijand ligt erin. Voor degenen onder ons met allergieën reageren onze immuunsystemen te sterk op pollen, huidschilfers van dieren, schimmels en stof. Het markeert deze als indringers en gaat in de aanval, waarbij histamine vrijkomt, wat op zijn beurt de jeukende ogen, loopneus en congestie veroorzaakt die we allemaal associëren met het begin van de lente.

We spraken met een trio van allergologen en ze waren het allemaal eens: een spritz corticosteroïde in de neus is de beste manier om seizoensgebonden allergieën te verslaan - maar orale antihistaminica en, op de korte termijn, oogdruppels maken geweldige back-ups. We hebben het onderzoek doorzocht en de 37 meest beschikbare pillen , sprays, vloeistoffen en druppels bij reguliere apotheken geanalyseerd om de beste symptoomverlichtende (en minst zombificerende) verdediging te vinden tijdens het allergieseizoen.

De 3 beste allergie medicijnen

De beste allergiegeneeskunde: samengevat

Nasacort Allergie 24 uur
Allegra Allergie 24 uur
Allegra Allergie voor kinderen 12 uur
Beste neusspray
Beste orale antihistamine
Het beste voor kinderen
Non-suf
Het formulier
neusspray
Tabletten en gel caps
Hoestsiroop en smeltbare tabletten
doses
60 sprays
70 tabletten
4 gram

Nasacort Allergie 24 uur

Het beste
Neusspray

Nasacort maakte indruk op ons met zijn vermogen om allergieën effectief aan te pakken en tegelijkertijd aangenaam voor je neus te zijn.
Pros
Actieve ingrediënten
Alcoholvrije formule
>
Cons
Mogelijke bijwerkingen

Waarom we ervoor kozen

actief ingrediënt

We hebben Nasacort tot koning van de steroïde sprays gekroond omdat het actieve ingrediënt, triamcinolone, effectief ontstekingen in de neus behandelt en, in tegenstelling tot concurrenten zoals Flonase, uw bijnierstelsel en de afgifte van hormonen in uw lichaam niet beïnvloedt . Zorg er wel voor dat u Nasacort gebruikt voor allergieën. Als je te maken hebt met een verstopte neus vanwege de verkoudheid, kan de triamcinolon in Nasacort daar niet veel tegen helpen.

Alcoholvrije formule

Nasacort gebruikt een formule op waterbasis, vrij van alcohol en geur; volgens Dr. Cavuoto Petrizzo maakt dit het minder waarschijnlijk om irritatie in gevoelige neuzen te veroorzaken.

>

De 24-uurs formule is alcohol- en geurvrij, niet suf en vereist slechts eenmaal daags aanbrengen (indien nodig) met $ 0,10 per dosis. Bij $ 13 voor 120 doses (één spray per dag bij $ 0,10 / dosis; één fles moet u het allergieseizoen doorstaan) Nasacort is ook de beste waarde van de steroïde sprays.

Punten om te overwegen

Mogelijke bijwerkingen

We willen niet vergeten dat er enkele mogelijke bijwerkingen zijn bij het gebruik van Nasacort. Het klinkt eng, we weten het, maar de meest voorkomende bijwerkingen waren niezen na het innemen van het geneesmiddel. En hoewel niet iets dat we hebben waargenomen, hebben sommige mensen ook melding gemaakt van milde prikken of branden in de neus. We raden u aan uw arts om advies te vragen als u niet zeker bent over Nasacort, maar onze ervaring is dat we de formule op waterbasis ideaal vinden voor gevoelige neuzen.

Allegra Allergie 24 uur per dag

Het beste
Mondelinge Antihistamine

Allegra balanceert sterke resultaten met weinig bijwerkingen.
Pros

Non-suf
Makkelijk in te slikken
Cons
Iets duurder

Waarom we ervoor kozen

Non-suf

Allegra's derde generatie antihistamine, fexofenadine, behoort tot een klasse geneesmiddelen die is ontwikkeld met als doel de klinische werkzaamheid te verbeteren en bijwerkingen te minimaliseren . In een studie uit 2011 gepubliceerd in de New England Journal of Medicine en de Journal of Allergy and Clinical Immunology, merken onderzoekers inderdaad op dat fexofenadine de meest consistent niet-sederende is van de latere antihistaminica . Ze zijn zo zelfverzekerd dat het geen sufheid veroorzaakt, dat ze het specifiek aanbevelen voor "piloten van luchtvaartmaatschappijen en anderen in veiligheidskritische beroepen."

Makkelijk in te slikken

De 24-uursformule van Allegra is verkrijgbaar in zowel een tablet als een gelkap, waardoor het een veelzijdige optie is. Als je iemand bent die problemen heeft met het slikken van pillen, weet je tenminste dat je met Allegra de optie hebt om gelcapsules te gebruiken die veel gemakkelijker zijn in te nemen.

Punten om te overwegen

Iets duurder

Bij $ 25 voor 70 doses (één tablet per dag bij $ 0,35 / dosis; één fles moet iets meer dan twee maanden meegaan), is Allegra duurder dan onze topkeuze, maar een goede keuze als uw neus te gevoelig is voor een spray.

Allegra Allergie voor kinderen 12 uur

Het beste
Voor kinderen

Hetzelfde actieve ingrediënt als volwassen Allegra, maar in een kindvriendelijke dosis.
Pros
Non-suf
Beschikbaar in andere vormen
Cons
Kleinere dosering

Waarom we ervoor kozen

Non-suf

Allegra voor kinderen bevat fexofenadine, hetzelfde actieve ingrediënt dat wordt gevonden in Allegra voor volwassenen. Dat betekent geen risico op slaperigheid. Bovendien is er uitgebreid onderzoek dat het effectief is tegen seizoensgebonden allergieën en veilig is voor kinderen. Het kan worden gegeven aan kinderen vanaf twee jaar en wordt geleverd in een vloeibare dosis van 12 uur.

Beschikbaar in andere vormen

Als uw kind op afstand iets tegenkomt dat lijkt op hoestsiroop, kunt u ook de smeltbare tabletten van Allegra proberen. Deze bevatten hetzelfde actieve ingrediënt en dezelfde dosering, hoewel ze niet worden aanbevolen voor kinderen jonger dan zes.

Punten om te overwegen

Kleinere dosering

Hoewel volwassenen het ook kunnen innemen, is er minder fexofenadine dan u waarschijnlijk nodig zou hebben: 30 mg in vergelijking met de 180 mg die wordt gevonden in Allegra Allergie voor volwassenen. Dit is vanzelfsprekend, maar de Children's Allegra Allergie 12 uur is echt het meest ideaal voor kinderen (zie figuur). Volwassenen halen meer uit de standaard Allegra Allergie 24 uur.

Anderen om te overwegen

Alaway Antihistamine-oogdruppels

Beste oogdruppels

Als je allergie jeukende, waterige ogen geeft, ben je misschien beter af met een allergie voor oogdruppels.

Met $ 10 voor 0,34 vloeistof ounce onderscheidt Alaway zich als de meest kosteneffectieve oogdruppel voor allergieën. Maar houd er rekening mee dat alle allergische oogdruppels - inclusief deze - een waarschuwing hebben: het conserveermiddel BAK (benzalkoniumchloride) helpt uw ​​ogen actieve ingrediënten zoals ketotifen te absorberen , maar moet niet regelmatig worden gebruikt. Dr. Anna George, allergoloog en immunoloog bij The Woodlands Allergy, vertelde ons: “Er is een grote hoeveelheid bewijs dat BAK toxische effecten heeft op het oogoppervlak en dat tijd- en dosisafhankelijk is. Daarom beveel ik niet aan om het hele jaar door dagelijks oogdruppels met allergieën te gebruiken. ”

Dat betekent niet dat je helemaal zonder oogdruppels moet blijven. "Als ze gedurende het seizoen sporadisch worden gebruikt of bij willekeurige allergie-ontmoetingen (zoals huidschilfers van katten), zijn ze waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen," vertelde Dr. George. Met andere woorden, gebruik ze, gewoon niet elke dag. En als het nodig is, praat dan met uw arts over receptmogelijkheden. Volgens dr. Laura Periman, oogarts en vooraanstaande expert op het gebied van droge ogen, "zijn antihistaminedruppels van receptkwaliteit aanzienlijk effectiever dan OTC's en hebben ze veel lagere BAK-waarden met minder noodzaak tot herhaalde dosering."

Zyrtec recept-sterkte allergie

Het beste voor onmiddellijke resultaten

Als u onmiddellijke verlichting van symptomen nodig hebt, is Zyrtec een geweldige optie.

Studies tonen aan dat cetirizine, het actieve medicijn in Zyrtec, ongeveer 20 minuten tot twee uur sneller kan werken dan fexofenadine. Zyrtec wordt echter ook geassocieerd met een hogere incidentie van slaperigheid. Dr. Vanlandingham merkte op dat sommige mensen met allergieën ervoor kiezen om 24 uur per dag Zyrtec in te nemen wanneer slaperigheid geen invloed op hen heeft. Als u kiest voor Zyrtec, kunt u kiezen tussen normale tabletten, vloeibare gels en snel oplossende tabletten.

Gids voor allergie medicijnen

Hoe vindt u het juiste allergiemedicijn voor u?

Allergie medicijnen werken allemaal anders - en vaak beter samen.

De meeste experts noemen corticosteroïde neussprays, die werken door ontstekingen in de neus te verminderen, als de beste eerstelijnsafweer voor seizoensgebonden allergieën. Maar afhankelijk van uw allergiesymptomen, kan een combinatie van behandelingen effectiever zijn dan slechts één. Als, zoals de meeste mensen, uw allergieën de vorm aannemen van verstopte neus, ontstoken huid en jeukende ogen, kan een strategische behandeling van neussprays, antihistaminica en oogdruppels helpen om de snelste, meest effectieve verlichting te bieden.

In het echte leven nemen veel mensen zowel nasale corticosteroïden als antihistaminica. Het hangt er echt vanaf welke symptomen je het meest dwarszitten.

Dr. Rebecca Vanlandingham

"In vergelijking 'head to head' met standaard gedoseerde antihistaminica, tonen [nasale steroïden] meer voordeel voor mensen op basis van subjectieve melding van symptomen," zegt Dr. Lichtenberger, citerend uit een studie uit 2001 van de Universiteit van Chicago . Begin voor het beste resultaat met het nemen van een neuscorticosteroïde enkele weken voorafgaand aan het begin van het allergieseizoen. “Hoewel het begin van de actie 30 minuten is, kan het enkele uren tot dagen duren voordat de effectiviteit optreedt. Hun maximale effectiviteit treedt op na twee tot vier weken gebruik, ”zegt Dr. Cavuoto Petrizzo.

Antihistaminepillen hebben één duidelijk voordeel ten opzichte van nasale steroïden: snellere verlichting. Ben je ooit een huis met katten binnengelopen en opgezwollen? "Antihistaminica hebben 30 tot 60 minuten nodig om in werking te treden en kunnen dus worden gebruikt als dat nodig is voor snelle verlichting," zegt Dr. Cavuoto Petrizzo. Dat gezegd hebbende, antihistaminica behandelen congestie niet zoals corticosteroïdensprays, dus veel artsen stellen voor om ze te combineren.

De kans is groot dat de combinatie van een neusspray met steroïden en een orale antihistamine (of zelfs maar één van deze) ook droge, jeukende ogen zal verlichten. Als u echter nog steeds lijdt - misschien vanwege een bijzonder hoog pollenaantal - zullen oogdruppels onmiddellijk verlichting bieden terwijl de andere geneesmiddelen op de achtergrond werken.

Bespaar geld generiek kopen.

Over het algemeen zijn de door ons geraadpleegde artsen het erover eens dat generieke allergiemedicijnen net zo goed werken als merknamen - en veel minder kosten. Als je op zoek bent naar een plank vol generieke geneesmiddelen en niet weet welke je moet kiezen, begin dan met het vergelijken van labels. Pas het percentage van het actieve ingrediënt van het naammerk aan en filter vervolgens alles met acetaminophen en decongestiva. Als laatste controle, zorg ervoor dat de doos niet is geëtiketteerd met enge klinkende waarschuwingen zoals "niet veilig voor >

Er is niet veel onderzoek gedaan naar natuurlijke remedies.

Natuurlijke remedies zijn niet uitgebreid onderzocht, wat betekent dat experts niet zeker kunnen zijn over hun effectiviteit. Het ontbreken van uitgebreid onderzoek naar natuurlijke remedies betekent ook dat er niet veel overtuigende kennis is over de >

Houd er rekening mee dat alleen omdat het natuurlijk is, het niet veilig is: zorg ervoor dat u de effecten en risico's van de be>

Naast geneesmiddelen en natuurlijke remedies, zijn er nog andere stappen die u kunt nemen om uw seizoensgebonden lijden te verlichten: Regelmatig uw huis schoonmaken, vooral uw tapijt, kan uw huis helpen ontdoen van opgehoopte schimmel, pollen en huidschilfers. Draag een veiligheidsbril en een masker tijdens het schoonmaken van uw huis, binnen en buiten. Als uw neusklachten bijzonder slecht zijn, kunt u neusirrigatie proberen om de irriterende stoffen die uw allergieën veroorzaken weg te spoelen.

Overweeg andere behandelingen

Als het niet elke stijl is om elke dag een spray op je neus te schieten of een pil te laten ploffen, kun je je arts vragen naar immunotherapie, die eigenlijk je allergieën behandelt in plaats van alleen de symptomen te onderdrukken. Als u niet weet waar u allergisch voor bent, kan uw arts beginnen met het uitvoeren van een huid- of bloedtest. Vanaf daar beginnen ze je met een reeks opnamen, waarbij ze de stof waarvoor je allergisch bent, in je bloedbaan injecteren, of het nu eiken stuifmeel of huidschilfers van dieren zijn.

Houd er rekening mee dat dit een >

Dr. Cavuoto Petrizzo zegt dat de behandeling meestal ongeveer 80 procent effectief is, en hoewel het van tevoren meer kost dan OTC-medicijnen, zal het op de >

Luchtreinigers kunnen helpen bij allergieën binnenshuis.

Als je seizoensgebonden allergieën hebt, heb je waarschijnlijk dagen gehad waarop het verleidelijk is om het huis niet te verlaten. Maar onderzoek van de EPA suggereert dat de luchtkwaliteit binnenshuis vaak slechter is dan wat er buiten is: "Lucht binnen ... gebouwen kunnen in de grootste en meest geïndustrialiseerde steden zelfs ernstiger vervuild zijn dan de buitenlucht." Een binnenluchtzuiveringsinstallatie kan uw symptomen helpen beheersen , maar zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u koopt. Sommige soorten luchtreinigers kunnen uw allergieën zelfs verergeren - met name modellen die ozon (een veel voorkomend allergeen) afgeven of vertrouwen op negatieve ionische filters (die de lucht “reinigen” door deeltjes aan meubels, muren en andere te laten kleven blootgesteld oppervlak). De meeste experts bevelen in plaats daarvan luchtreinigers aan die HEPA-filters gebruiken, die huidschilfers en pollen kunnen vangen. Bekijk voor specifieke productsuggesties onze review van de beste luchtreinigers .

Veelgestelde vragen over allergiegeneeskunde

Mag ik allergiemedicijnen nemen als ik zwanger ben?

Als u zwanger bent, raadpleeg dan uw arts voordat u allergiemedicijnen gebruikt. Studies hebben aangetoond dat sommige ingrediënten voor allergiegeneesmiddelen verband houden met een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen. Als u verwacht, praat dan altijd met uw arts voordat u begint met medicatie, inclusief allergiebehandelingen.

Zijn antihistaminica slecht voor uw nieren?

Over het algemeen, nee, antihistaminica zijn niet slecht voor uw nieren en veroorzaken geen nierproblemen. Dat gezegd hebbende, andere antihistaminica zoals difenhydramine (je hebt het misschien gezien onder een andere alias genaamd "Benadryl") kunnen de blaas beïnvloeden en urineretentie veroorzaken. Zoals altijd is het het beste om uw arts naar deze en andere medicijnen te vragen als u niet zeker weet hoe ze uw gezondheid en uw lichaam zullen beïnvloeden.

Kunnen peuters allergie medicijnen nemen?

Hoewel er bepaalde allergiemedicijnen veilig zijn voor kinderen van 6 maanden en ouder, wilt u met uw kinderarts praten voordat u beslissingen neemt. Meer waarschijnlijk dan niet, zelfs met een kindvriendelijke variant van Allegra of Clarinex, kunnen uw kleintjes misschien slechts halve doses nemen. Er zijn ook opties zoals immunotherapie (AKA "allergieshots") voor kinderen van vijf jaar en ouder.

Misschien vind je dit ook leuk