De beste luchtreiniger

Als het gaat om luchtreinigers, is CADR de koning. CADR, een beoordeling toegekend door de Association of Home Appliance Manufacturers, vertelt u welke kamergrootte een luchtreiniger kan zuiveren. We hebben er negen getest die bijna 360 vierkante voet reinigen en keken naar het gemak van het vervangen van filters en functies zoals luchtkwaliteitssensoren en Auto-instellingen. Vervolgens spraken we met luchtkwaliteitsspecialisten en artsen over het be>

De 2 beste luchtreinigers

De beste luchtreinigers: samengevat

Winix 5500-2 luchtreiniger
Coway AP-1512HH Mighty Air Purifier
Hoogwaardige functies
>
Prijs
$ 181
$ 230
CADR-stofscore
243
246
CADR Pollen Score
246
240
Max vierkante beelden
360
360
Luchtuitwisselingen per uur
4.5
5
Vervangend HEPA-filter
$ 61
$ 47

Winix 5500-2 luchtreiniger met PlasmaWave-technologie

Hoogwaardige functies

WINIX
Een efficiënte luchtreiniger uitgerust met alle toeters en bellen.
Pros
Intuïtieve bedieningselementen en sensoren
Probleemloze filtervervanging
Voordeliger dan vergelijkbare modellen
Cons
Niet zo krachtig als sommige concurrenten

Waarom we ervoor kozen

Intuïtieve bedieningselementen en sensoren

Boven alles valt Winix op door zijn reeks functies. Met het volledig digitale paneel kunt u de snelheid van de luchtreiniger regelen of de PlasmaWave-technologie inschakelen (die, wanneer geactiveerd, beweert "onmiddellijk virussen, bacteriën, chemische dampen, geuren en gassen in de lucht te neutraliseren"). De eenvoud van dit digitale paneel strekt zich uit tot zijn sensoren: de gloeiende LED-lichten van de Winix schakelen van blauw naar rood naarmate de lucht meer vervuild is.

Het ziet er echter niet alleen uit; de Winix zit ook boordevol functies die het leven eenvoudiger maken als u niet constant uw machine wilt bewaken. Specifiek, een ingebouwde luchtkwaliteitssensor laat de ventilator automatisch op zijn laagste wanneer de luchtkwaliteit goed is - een mooie aanraking voor uw gemoedsrust en om energie te besparen. Andere modellen zoals de Blueair-luchtreiniger werden geleverd met enkele bedieningselementen en sensoren, maar ze waren >

Probleemloze filtervervanging

De motorkap van de Winix openklappen was eenvoudig. De afdekking maakt gebruik van magneten om in en uit te klikken, en elk filter vergrendelt in het volgende - er is geen twijfel over waar elk stuk moet zijn bij het vervangen van de filters. Ter vergelijking: de Coway is veel flimsier en het kost een paar pogingen om de voorkant en het voorfilter weer aan te zetten nadat je ze hebt verwijderd.

Voordeliger dan vergelijkbare modellen

Luchtreinigers kunnen duur worden, vaak boven de $ 600 uitkomen. Dat is waarom de Winix, voor minder dan $ 200, zo indrukwekkend is: hij is krachtig genoeg om 360 vierkante voet te dekken en wordt geleverd met functies zoals luchtkwaliteitssensoren en Auto-instellingen die te vinden zijn op meer hoogwaardige luchtreinigers. Als u op zoek bent naar een krachtige luchtreiniger die wordt geleverd met alle toeters en bellen (maar niet met een hoog prijskaartje), is de Winix het overwegen waard.

Punten om te overwegen

Niet zo krachtig als sommige concurrenten

Toegegeven, er zijn krachtigere luchtreinigers op de markt. De Winix U450 heeft bijvoorbeeld hogere CADR-waarden, met een extra 100 vierkante voet. Aan deze 100 vierkante voet zijn echter kosten verbonden: het U450-model is het dubbele van de prijs van de 5500-2. De Winix 5500-2 snijdt het misschien niet als je een ongewoon grote ruimte hebt, maar door zijn functies en betaalbaarheid komt het nog steeds naar de top van de line-up. Als u zich zorgen maakt over die extra 100 voet dekking, is het misschien beter om twee 5500-2 eenheden te kopen voor functies en kostenbesparingen alleen.

Coway AP-1512HH Mighty Air Purifier

>

Coway
Een krachtige luchtreiniger met >
Pros
Goedkope vervangingsfilters
Hoge CADR-beoordelingen
Compact ontwerp
Cons
Moeilijk om filters te veranderen

Waarom we ervoor kozen

Goedkope vervangingsfilters

Een grote bonus van de Coway zijn de goedkope vervangingsfilters. Een enkel vervangend filter voor de Coway kost ongeveer $ 15 minder dan een filter voor de Winix, wat betekent dat de Coway over een paar jaar gemiddeld goedkoper is dan de Winix. Dit is een enorme overwinning als u bezorgd bent om te besparen en het maximale uit uw luchtreiniger wilt halen.

Hoge CADR-beoordelingen

De Coway scoort drie punten hoger dan de Winix in termen van CADR-scores voor stof (hoewel het iets slechter is in het vangen van pollen, komt het zes punten onder de Winix). Het blinkt ook met name uit in het aantal luchtuitwisselingen per uur. Bij de maximale instelling, gemiddeld de Coway vijf luchtuitwisselingen voor een kamer van 360 vierkante voet met een plafond van negen voet - de gemiddelde plafondhoogte van een huis . De Winix gemiddeld slechts vier en een half luchtuitwisselingen. Hoewel beide nummers de minimale aanbeveling van onze experts overschrijden, is de Coway misschien een betere keuze als u het meeste uit een grote kamer wilt halen.

Compact ontwerp

In tegenstelling tot grotere luchtreinigers, die opvallen als een zere duim in uw huis, is de Coway slank en compact. Het is een beetje breder dan de Winix, maar over het algemeen korter. Hierdoor is het gemakkelijk om de Coway onder een raam te plaatsen zonder dat het opdringerig aanvoelt. Bovendien voelt het zwarte ontwerp met grijze accenten strak en goed in lijn met de meest moderne inrichting. Als u esthetiek waardeert, wilt u waarschijnlijk de Coway kiezen boven de Winix.

Punten om te overwegen

Moeilijk om filters te veranderen

Ondanks het overigens slanke ontwerp, is de Coway opvallend flimsier dan de Winix. In onze tests zijn enkele pogingen gedaan om de voorkant en het voorfilter te vervangen nadat ze waren verwijderd. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat de Coway geen magneten heeft om in en uit zijn plaats te klikken; bovendien sluiten de filters niet op elkaar aan zoals bij de Winix. Het is geen dealbreker, maar als je het om de twee weken uit elkaar haalt om het voorfilter uit te spoelen (wat wordt aanbevolen voor beide eenheden), is de Coway meer een gedoe.

Gids voor luchtreinigers

Hoe u de juiste luchtreiniger voor u kunt vinden

Factor in vervangingsfilters en energieverbruik

Luchtreinigers zijn geen eenmalige aankoop - vervangende filters en energieverbruik hebben invloed op uw bedrijfsresultaten, vooral gezien het feit dat luchtreinigers meestal altijd aanstaan. Om uw elektriciteitsrekening te voorspellen, moet u weten hoeveel kilowattuur uw zuiveringsinstallatie per dag gebruikt, vermenigvuldigd met het gemiddelde elektriciteitstarief waar u woont.

Overweeg de grootte en plaatsing

Wanneer u op zoek bent naar een luchtreiniger, zorg er dan voor dat deze in uw ruimte past. Luchtreinigers mogen nooit vlak tegen muren of meubels liggen, omdat de meeste units het beste werken wanneer ze van alle kanten lucht kunnen opnemen. Als u een kleine ruimte heeft, zorg er dan voor dat uw luchtreiniger compact genoeg is om aan de basisvereisten te voldoen.

Denk aan extra functies

Luchtreinigers hebben meer functies dan u misschien denkt. De Winix is ​​bijvoorbeeld uitgerust met functies zoals timers, sensoren en een energiebesparende ventilator die automatisch vertraagt ​​als de luchtkwaliteit goed is. Denk bij het onderzoeken van luchtreinigers verder dan alleen het zuiveren van de lucht in uw huis en overweeg extra functies die u mogelijk nodig heeft. Als u manieren zoekt om uw energierekening laag te houden, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zuiveringsinstallatie met een Auto-instelling.

Veelgestelde vragen over luchtreinigers

Hoe kunt u de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren?

Een luchtreiniger is de beste manier om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Schoonmaken kan het werk van uw luchtreiniger echter eenvoudiger maken. Tapijten bevatten veel stof, pollen en andere irriterende deeltjes. (Voor mensen met astma of allergieën is wonen zonder tapijt de beste optie.) Stofzuigen helpt deze deeltjes te verwijderen om de luchtkwaliteit te verbeteren, vooral als u een vacuüm met een HEPA-filter gebruikt .

Meten CADR-beoordelingen gasvormige verontreinigende stoffen?

Nee. Hoewel CADR-beoordelingen de meest nauwkeurige weergave zijn van het vermogen van een luchtreiniger om lucht daadwerkelijk te zuiveren, is deze testmethode niet perfect. Het doet niets om gasvormige verontreinigende stoffen of zeer kleine deeltjes te meten (alles onder de drempel van 0,3 micron die HEPA-filters kunnen opvangen). Dat gezegd hebbende, CADR-beoordelingen zijn momenteel de beste beschikbare optie, en deze resultaten worden vertrouwd door organisaties zoals de EPA en Consumentenbond.

Is de lucht meer vervuild binnen of buiten uw huis?

Je denkt misschien dat de lucht buiten meer vervuild is, maar dat is niet altijd het geval. Volgens studies uitgevoerd door de Environmental Protection Agency (EPA), kan de lucht in een huis twee tot vijf keer meer vervuild zijn met verontreinigende stoffen, of het nu huidschilfers van dieren, sigarettenrook of roet zijn.

Hebben grotere luchtreinigers betere CADR-waarden?

Het korte antwoord is ja. De grootste zuiveringsinstallatie waar we naar hebben gekeken, de Honeywell HPA300, kwam uit op 465 vierkante voet en had ook enkele van de hoogste CADR-beoordelingen. Maar die extra dekking is duur, met de detailhandel in Honeywell ongeveer het dubbele van de kosten van de Winix 5500-2.

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?

Een betere luchtkwaliteit bevordert een gezondere levensstijl en een schoner huis. Luchtreinigers kunnen triggers voor astma-aanvallen verminderen en seizoensgebonden allergieën bestrijden door allergenen zoals stof, pollen en huisdierengeur te elimineren. Ze vangen ook deeltjes in de lucht, zoals asbest en schadelijke bacteriën, verlagen het koolstofdioxidegehalte en elimineren vluchtige organische stoffen, waardoor het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten wordt verlaagd.

Hoe weet ik of ik een probleem heb met de binnenluchtkwaliteit?

Identificeer bronnen van luchtvervuiling die in of rond uw huis kunnen voorkomen - huishoudelijke schoonmaakproducten, tabaksrook, huidschilfers van huisdieren, enz. - en delen van uw huis met slechte ventilatie die condensatie op muren of ramen kunnen veroorzaken. Luchtreinigers kunnen hierbij helpen. Als u zich zorgen maakt over specifieke verontreinigingen, kunt u een allergeen-testkit of andere binnenluchtkwaliteitsmonitors gebruiken, waarmee u verschillende combinaties van luchtverontreinigende stoffen in uw huis kunt identificeren.

Waar moet ik mijn luchtreiniger plaatsen?

Luchtreinigers zullen het beste doen waar u de meeste tijd doorbrengt: als u >

Misschien vind je dit ook leuk