Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste kattenbomen

Binnenkatten leiden een veiliger leven, maar ze verwijderen uit de uitdagende, stimulerende natuurlijke omgeving heeft zijn eigen problemen. Een goed gebouwde kattenboom kan het gezinsleven van uw kat verrijken door een uitlaatklep te bieden voor aangeboren gedrag zoals klimmen, krabben en hun domein van bovenaf observeren. We hebben kattenflatmodellen vergeleken om erachter te komen welke voldoen aan de door de dierenartsen aanbevolen bouwspecificaties en beloven te worden goedgekeurd door uw katten.

De 4 beste kattenbomen

Het beste
Basic Cat Tree

Amazone
De klassieke kattenboom, met gewicht voor stevigheid en speelgoed voor entertainment
Pros
Perfect voor gezellige tijd en speeltijd
Gestroomlijnd uiterlijk
Rustplaatsen voor meerdere katten
Cons
Onduidelijke montage-instructies
Speelgoed moet mogelijk worden verwijderd

Waarom we ervoor kozen

Perfect voor gezellige tijd en speeltijd

Dr. Herron meldde dat bij voorkeurstesten is “aangetoond dat fleece materiaal de voorkeur heeft van katten.” De zachte, fluweelzachte, zachte stof die deze AmazonBasics-kattenboom bedekt, is perfect voor knuffelen. Katten zullen ook genieten van de twee hoge, veilige plaatsen voor comfortabel rusten. Maar met gevarieerd bungelend, dobbelend speelgoed, moedigt de boom zowel spelen als slapen aan.

Gestroomlijnd uiterlijk

Natuurlijk, er zijn bungelende speeltjes en de bijgevoegde kattenbak, maar vergeleken met andere kattenbomen ziet deze optie van AmazonBasics er schoner uit. De visuele ruimte tussen de krabpalen en de verhoogde zitstokken maakt het stuk een beetje meer architecturaal, een beetje minder rommelige kattenvrouw.

Rustplaatsen voor meerdere katten

Als die van jou een huishouden met meerdere katten is, weet je dat elke diva haar podium nodig heeft. Elke kat voorzien van ademruimte (vooral katten die niet met elkaar kunnen opschieten) is essentieel voor hun gevoel van veiligheid en welzijn. Hoewel AmazonBasics Step Ladder Cat Tree kleiner is dan onze upgrade-picks, biedt het nog steeds drie gespreide platforms voor rust. Staggered is het sleutelwoord: katten willen op verschillende verticale ruimtes staan.

Punten om te overwegen

Onduidelijke montage-instructies

De meeste kattenbomen worden geleverd met pictogrammen op een standaard stuk papier. AmazonBasics doet hetzelfde, maar ze proppen het in een paar pagina's in een boekje ter grootte van een handpalm naast instructies in vijf andere talen. Het gecomprimeerde formaat maakt het uitdagender om mee te volgen. Je kunt het beste de instructies doorlezen voordat je aan de slag gaat en de boom in dezelfde richting zien staan ​​als je hem op papier ziet afgebeeld.

Speelgoed moet mogelijk worden verwijderd

Alarmerende klantbeoordelingen brengen ons ertoe de aanbeveling te doen om het bovenste bungelende speelgoed af te snijden. De kat van een recensent heeft zijn staart in het touw gewikkeld en probeerde vervolgens naar beneden te springen. Ze vond het arme ding dat aan zijn staart hing. Een buitenissig ongeval om zeker te zijn, maar een gemakkelijk te vermijden. Plus, er zijn andere, meer onschadelijke speelgoed opgenomen in de boom.

Het beste
Deluxe kattenboom

Cat Tree King
"King" en "XXL" blijken twee van de beste descriptoren voor dit royale appartement, geschikt voor katten
Pros
robuust
Luxe stof
Ruime rustzones
Cons
Lastige montage
zwaar

Waarom we ervoor kozen

robuust

Veel kattenbomen hebben het gevoel dat een sterke bries ze kan omvallen. Als uw kat de neiging heeft om de "zoomies" te krijgen of een beetje gewicht heeft om rond te gooien, kunt u zich zorgen maken dat hun energieke bewegingen de kattenboom kunnen omvallen. Maar we denken dat deze kattenboom door een tornado kan blijven zitten. Dichte materialen en extra grote componenten geven de Corner Cat XXL heft, wat zich vertaalt in een >

Luxe stof

Super behaaglijke, fluweelzachte stof bedekt de hele kattenboom, behalve de met touw bedekte kolommen. Het bedekt ook de twee kussens die op de hoek van de eerste verdieping en de bovenste zitstok zwommen. Het is precies het soort knusse vacht waar katten van houden en de zijdeachtige textuur is zichtbaar voor het oog - een serieuze esthetische stap ten opzichte van het kiezelachtige uiterlijk van een traditionele kattenboom met tapijt.

Ruime rustzones

Andere kattenbomen bieden manden en zitstokken ter grootte van een kitten. Die op de Corner Cat XXL zouden waarschijnlijk twee volwassen katten kunnen passen. Als je een groter ras bezit, zoals een Maine Coon, kan deze boom ze van neus tot bossige staart herbergen.

Cat-Tree-Comparison

De bedmanden van de Corner Cat XXL waren groter en groter dan andere kattenbomen '.

Punten om te overwegen

Lastige montage

Het is geen moeilijke kattenboom om in elkaar te zetten, en zelfs met een paar fouten en kieskeurige stukken, heb je het in minder dan een uur verzameld. Maar de dikke houten planken, de stoffen bekleding en het enorme gewicht maken het soms vervelend om de schroeven erdoor te krijgen en uitgelijnd. Een zaklamp zal je hier goed van dienst zijn.

zwaar

De positieve draai aan het heft van deze kattenboom: het is een stevig, hoogwaardig meubel dat bestand is tegen agressieve kitten-speeltijd en geschikt is voor meerdere volwassen katten. Houd er rekening mee dat het aankomt in twee 60-pond dozen die team tillen vereisen. Als het eenmaal rond is geschud, voelt het een beetje alsof je een piano moet manoeuvreren.

Best voor
Meerdere katten

Speelkwartier Workshop
Voor fokkers en toegewijde kattenliefhebbers zal deze statige boom jaren>
Pros
Ruim bemeten en stevig
Handgemaakt in de VS.
Hoogwaardige materialen
Cons
Duur
>

Waarom we ervoor kozen

Ruim bemeten en stevig

De meeste kattenbomen zijn gemaakt van dunne stof, plastic en spaanplaat. De kattenbomen van Playtime Workshop zijn gemaakt met stevig hout en dik tapijt. Het resultaat is een verbazingwekkend stevige creatie die katten zes en een halve voet verticale verkenning geeft. Dankzij de stevige basis kunnen katten op en neer gaan in hun jungle gym zonder dat ze omvallen. Deze kattenboom torende uit boven elk ander model dat we binnenbrachten, met super hoge uitkijkpunten perfect voor katten die het beste uitzicht op de kamer willen hebben.

Handgemaakt in de VS.

U zult moeilijk worden ingedrukt om een ​​andere kattenboom te vinden die niet alleen in de Verenigde Staten is gemaakt, maar op maat is gemaakt naar uw bestelling. Selecteer uw favoriete ontwerp en vervolgens uw favoriete kleuren, van rijke juweltinten tot koele neutrale kleuren. U kunt zelfs aanvragen indienen voor aangepaste ontwerpen .

Hoogwaardige materialen

De meeste kattenboomfabrikanten maken de materialen niet bekend, wat betekent dat er geen manier is om hun veiligheid te verifiëren. Maar katten zijn nieuwsgierig en komen in veel stoffen terecht die je liever met rust laat, van garen tot hondenvoer tot rubberen haarbanden. Met Playtime Workshop hoef je je niet af te vragen waar je kat op kauwt. Er is geen lijm, karton of nepbont - alleen hout en tapijt.

Punten om te overwegen

Duur

In tegenstelling tot het dunne sisaltouw en lichtgewicht spaanplaat van betaalbare opties van GoPetClub, is deze boom zwaar, solide, met de hand gemaakt. En u betaalt voor die voordelen - Playtime Workshop kattenbomen kosten enkele honderden dollars. Toch denken we dat het een goede investering is als je een huis vol katten hebt of een goede boom nodig hebt voor vele kattengeneraties.

>

Dit is geen goede aankoop als je haast hebt. Het is onduidelijk of het maken van deze super deluxe kattenboom of het verzenden vanuit Florida meer tijd kost. We hebben twee maanden gewacht tot onze boom werd afgeleverd. Toegegeven, het bedrijf is eerlijk over de vertragingstijd (bevestigingsmails 17-20 dagen geadviseerd voor verzending), maar in het tijdperk van AmazonPrime waren we verrast dat het proces zo >

Het beste
Minimalistische kattenboom

Tuft + Poot
Chique en eenvoudig, deze smalle kattenboom biedt stevig touw om te krabben en een hoge baars
Pros
Kleine voetafdruk
Schone esthetiek
Hout, geen plastic
Cons
Geen zachte oppervlakken of schuilplaatsen
Makkelijk te tippen

Waarom we ervoor kozen

Kleine voetafdruk

Voor appartementbewoners of mensen die gewoon niet willen dat een omvangrijke kattenboom veel ruimte in beslag neemt, is de Tuft + Paw Ozzy-kattenboom een ​​geweldige oplossing. Het biedt de twee elementen die katten waarschijnlijk het meest waarderen in een boom - krabmogelijkheden en een observatiepositie - zonder uw woonkamer te domineren. Het rechte op en neer ontwerp is gestroomlijnd, maar is misschien niet het beste voor geriatrische katten, omdat het de gemakkelijk toegankelijke treden mist die we nodig hadden voor meer traditionele kattenbomen.

Schone esthetiek

De tapijtbekleding, het onvermijdelijke beige of bruine kleurenschema, het vaag kasteelachtige ontwerp - kattenbomen in het algemeen zouden een upgrade kunnen gebruiken. Tuft + Paw is het enige kattenmeubelsbedrijf dat we konden vinden dat geavanceerde kattenbomen biedt. De Ozzy, verkrijgbaar in witte berk of natuurlijke berk, past in elk interieur.

Hout, geen plastic

De meeste kattenbomen zijn gemaakt van plastic of spaanplaat - niet de hoogste kwaliteitsmaterialen voor een duurzame kattenboom. Hoewel de Ozzy een eenvoudig ontwerp is, zijn de samenstellende delen (berkenmultiplex en sisaltouw) solide.

Punten om te overwegen

Geen zachte oppervlakken of schuilplaatsen

Deze boom is meer een kolom. Aan alle kanten blootgesteld, geeft het uw kat een goed zicht maar geen gezellige muren om zich veilig en beschermd te voelen. De boom zorgt voor haar avontuurlijke kant, maar ze zal er waarschijnlijk voor kiezen om ergens anders te snoozen. De platforms bieden voldoende ruimte voor een alert hurken, maar noch de ruimte noch zachtheid voor een goede lounge. Je kunt apart een bontkussen van Tuft + Paw kopen om aan de bovenkant van de Ozzy-kattenboom toe te voegen, maar de basisvraagprijs is hoog genoeg dat het kussen er gewoon bij hoort.

Makkelijk te tippen

Bij wijze van spreken landen katten op hun voeten, maar oudere katten, kleine kinderen en meubels en planten in de buurt kunnen allemaal schade oplopen als een kattenboom omvalt. Deze kattenboom is bijzonder gevoelig voor kantelen. Gelukkig wordt het geleverd met een muurbevestiging die je tijdens de constructie in de middelste kolom schroeft en vervolgens aan de muur bevestigt.

Het minimalistische ontwerp van de Ozzy vereist een beetje extra verankering.

Gids voor kattenbomen

Hoe kattenbomen te gebruiken om een ​​verrijkte omgeving voor katten te creëren

Bied verhoogde platforms in de kamers waar je kat van houdt

Dr. Herron beveelt aan om 'een verhoogd platform in elke kamer te bieden. Anders kiezen ze voor werkbladen en meubels. ”En als je een huishouden met meerdere katten hebt , zijn veel zitmogelijkheden bijzonder be>Catastrophic Creations voor cool wandgemonteerd kattenmeubilair of om doe-inspiratie op te doen.

Plaats zitstokken aan de rand van de kamer

Dit is een baby die graag in de hoek wordt geplaatst. Katten hebben graag een goed uitkijkpunt over de hele kamer, zodat ze het meeste plezier uit hun kattenboom halen als deze niet aan meer dan twee kanten wordt blootgesteld - op die manier is het gemakkelijker voor hen om hun territorium te overzien. Een goed uitzicht uit het raam staat ook hoog op het ver>

Wees creatief met alle aspecten van het leven van uw kat

Het dagelijkse leven van een binnenkat verandert niet veel. Het enige element van variatie is wat u als katteneigenaar erin brengt. Om die reden worden veel binnenkatten overdreven afhankelijk van je aandacht : ze bijten in je hand als je stopt met aaien, worden nijntje als je geen tijd hebt om op schoot te zitten.

  • Maak voeding een spel - Het is meer de moeite waard voor een kat om te eten nadat ze ervoor hebben gewerkt. Probeer een scratch-geactiveerde feeder of speelgoed om hun maaltijdervaring uit dezelfde oude kom te halen.
  • Verrijk hun zintuigen - Olfactorische verrijking wordt vaak genegeerd, maar het reukvermogen van uw kat is een groot deel van hun leven. Introduceer de geuren van het buitenleven door hun speelgoed in het gras te laten liggen, periodiek (veilige) potplanten van het terras naar hun neus te brengen en geuren te geven waar ze van houden. Catnip gaat enorm over met veel katten, maar veel katten houden ook van zilveren wijnstokken, Tatarische kamperfoelie en valeriaan .
  • Haal ze mee naar buiten - Niet alle katten zullen het met je plannen eens zijn, maar sommige katten houden ervan om een ​​wandeling te maken in een kattenwandelwagen, aan de leiband of zelfs in een speciaal ontworpen rugzak. Een afgesloten buitenruimte (ook wel een catio genoemd) is ook een mogelijkheid.

Veelgestelde vragen over kattenverrijking

Wat is katachtige milieuverrijking?

Het bieden van een binnenomgeving waarin katten zich kunnen gedragen in het normale, natuurlijke gedrag dat ze zeer gedreven zijn om te presteren. Dat betekent binnenshuis mogelijkheden bieden om het jagen te benaderen en prooien te vangen, krabben, kauwen en springen naar hooggelegen platforms. Verken Cat Friendly Homes door de American Association of Feline Practitioners voor meer door dierenartsen goedgekeurde ideeën over hoe je het beste leven van je kat kunt ondersteunen.

Hoe lees je de lichaamstaal van je kat?

Katten zijn al >tekens kunnen subtiel zijn , maar als algemene richtlijn:

  • Gelukkig / ontspannen: hoofd omhoog, rug recht, >
  • Angstig / gespannen: hoofd teruggetrokken, verlaagd lichaam, benen gekruld onder lichaam, staart strak
  • Speels: Oren en snorharen waarschuwen, meppen, rollen, vocaliseren