Door Jane Marie McCullough

De beste strijkijzers

De beste strijkijzers stylen je haar op de laagste temperatuur met de minste passen. De zekerste manier om dit te doen: nauwkeurige warmte-instellingen en hoogwaardige plaatmaterialen. We hebben een lijst samengesteld met de beste 1-inch modellen met zwevende platen gemaakt van titanium, keramiek of toermalijn, en ze getest op meerdere haartypes om bij onze topkeuzes te komen.

De 4 beste strijkijzers

De beste strijkijzers: samengevat

Bio Ionic 10X Pro Styling Iron
Chi Air Expert Classic Toermalijn Keramisch Flat Iron
Babyliss Pro Nano Titanium-vergulde ultradunne stijltang
Chi Elite Flat Iron
Het beste voor volume en snelheid
Het beste voor dik, kinky en krullend haar
Het beste voor ervaren gebruikers
Het beste voor beginnende gebruikers
Prijs
$ 230
109.99
$ 139.99
$ 99.99
Dubbele spanning
X
X
Plaattype
keramisch
Toermalijn Keramiek
Titanium
Toermalijn Keramiek
Maximale warmte
450 graden
410 graden
450 graden
410 graden
Hoe snel wordt het heet?
30 seconden
30 seconden
30 seconden
30 seconden
Automatisch afsluiten
X
Garantie

Bio Ionic 10X Pro Styling Iron

Het beste voor volume en snelheid

Bio Ionisch
Een elegant, hoogwaardig strijkijzer dat de prijs waard is.
Pros
Trilplaten
Voegt volume en zachtheid toe
Makkelijk te gebruiken
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Trilplaten

In eerste instantie leken de trilplaten van de Bio Ionic 10X Pro Styling Iron gimmicky. Maar we waren verrast hoe effectief ze waren bij het stylen van ons haar. Onze testers ontdekten dat de trilplaten het rechttrekken van hun haar sneller maakten met vrijwel nul haken. Het inschakelen van de vibratie was ook eenvoudig - klik op de aan / uit-knop en tik op de platen tegen elkaar en je bent klaar om te gaan.

Voegt volume en zachtheid toe

De Bio Ionic werkte goed op al het haar van onze testers, maar het is het beste op droger haar met een gemiddelde dikte. We spritten het haar van testers met wat keratine-gladmakende behandeling, maar de Bio Ionic deed veel van het zware werk om ons haar zachter te laten voelen. De tool wordt heet, maar niet te heet om vast te pakken, en het blinkt uit in het creëren van het zijdeachtige volume dat je wilt zonder je haar pin-recht en plat te maken. Eén tester zei het perfect: “[The Bio Ionic] is de Rumplestiltskin van stijltangen. Het verandert stro in goud. '

Makkelijk te gebruiken

We hielden van het gebruiksvriendelijke ontwerp van de Bio Ionic. Twee van onze favoriete functies zijn de heldere digitale temperatuurregeling en de instructies die rechtstreeks op het gereedschap zijn gestempeld. Het voelt ook natuurlijk in de hand en de matte afwerking zorgt voor een lichte grip, maar trekt niet aan het haar tijdens het stylen. Bovendien heeft het gereedschap een uniek gevormde plaat die aan de punt is gebogen en het heel gemakkelijk maakt om dicht bij de hoofdhuid te komen. Een tester die nieuw is in het gebruik van strijkijzers zei dat de Bio Ionic intuïtief voelde en haar zelfs aanmoedigde om hardere stijlen te proberen, zoals het maken van krullen en golven.

Bio-Ionic

De Bio Ionic haperde niet toen we het op ons haar gebruikten.

Punten om te overwegen

Duur

Met $ 230 is de Bio Ionic duurder dan onze andere topkeuzes. Maar je krijgt waar je voor betaalt. Je kunt echt met je haar doen wat je maar wilt - recht of gekruld - in één keer. En als u zich zorgen maakt dat het een paar jaar na aankoop kapot gaat, heeft de Bio Ionic een garantie van vijf jaar. Door vooraf in een hulpmiddel van betere kwaliteit te investeren, hoeft u uw strijkijzer niet om de paar jaar te vervangen. Bovendien wordt de Bio Ionic zo nu en dan te koop aangeboden, dus het is de moeite waard om op de hoogte te blijven van aanbiedingen.

Chi Air Expert Classic Toermalijn Keramisch Flat Iron

Het beste voor dik, kinky en krullend haar

Chi Air
Licht als een veer, maar sterk genoeg om dik of kinky haar recht te maken.
Pros
Geweldig voor kinky en dik haar
Lichter ontwerp
Automatisch afsluiten
Cons
Warmte-instellingen moeilijk te lezen

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor kinky en dik haar

Onze twee testers met kinky en dik haar hielden van de Chi Air Expert Classic Tourmaline Ceramic Flat Iron. In feite was het elk van hun topkeuzes, met de Bio Ionic als tweede. De Chi Air bereikt 410 graden F, wat zeker heet genoeg is voor dikkere en krullerdere haartypes. De snelheid waarmee de tool werkte was verrassend, gezien de knik en dikte van het haar van beide testers. Eén tester met >

Product-Chi-Air-for-flat-irons

De Chi Air werkt geweldig op krullende en kinky haartypes.

Lichtgewicht ontwerp

De Chi Air is vergelijkbaar met andere Chi-tools en heeft dat iconische slanke ontwerp met gouden platen. Eén functie waarvan onze testers geloven dat de Chi Air zich onderscheidt van de Chi Elite en andere is dat hij zo licht is. Trouw aan zijn naam is de tool lichter dan andere strijkijzers, waardoor het gemakkelijker te beheren is tijdens het stylen. Een tester geloofde dat het lichtontwerp het zelfs minder haakte bij het passeren van het haar.

Automatisch afsluiten

Als u problemen ondervindt bij het onthouden van het loskoppelen van uw strijkijzer voordat u eropuit trekt, zult u de automatische uitschakeling van één uur van de Chi Air waarderen. Omdat mensen voorkeuren hebben met betrekking tot automatische uitschakeling, was dit voor ons geen criterium, maar onze testers dachten dat het nuttig was. Een tester zei dat ze haar strijkijzer vaak 's ochtends aan liet en investeerde in een getimede schakelaar om ervoor te zorgen dat deze uit was. Dus als je vergeetachtig bent als het gaat om het uitschakelen van je gereedschap, dan kan automatisch uitschakelen een be>

Punten om te overwegen

Warmte-instellingen moeilijk te lezen

In tegenstelling tot de handige digitale temperatuurregeling van de Bio Ionic, gebruikt de Chi Air een kleine wijzerplaat aan de zijkant van de tool die moeilijker te lezen is. De plaatsing van de wijzerplaat maakt het niet alleen moeilijker om een ​​nauwkeurige meting te krijgen, maar ook meer vatbaar voor door uw hand geraakt te worden en naar een nieuwe temperatuur over te schakelen. Dat gezegd hebbende, vonden de meeste van onze testers dit kleine ongemak niet erg, omdat ze niet verwachten dat ze de temperatuur van het gereedschap vaak zullen veranderen.

Babyliss Pro Nano Titanium-vergulde ultradunne stijltang

Het beste voor ervaren gebruikers

Babyliss
Een strijkijzer met één doorgang, perfect voor professionals en ervaren gebruikers.
Pros
Gladde afwerking
Ultra dun ontwerp
Werkt snel
Cons
Wordt extreem heet
Geen exacte temperatuur

Waarom we ervoor kozen

Gladde afwerking

Als je een professional bent of meer ervaring hebt met een stijltang, dan is het de moeite waard om de Babyliss Pro Nano titanium geplateerd ultradunne stijltang te overwegen. We waren onder de indruk van hoe goed het werkte bij alle haartypes. Het is een van de twee topkeuzes die al het haar van onze testers in één keer rechtzetten (de andere die dit kon doen was de Chi Air). En, net als de Bio Ionic, laat de Babyliss het haar glad en volumineus aanvoelen.

Ultra dun ontwerp

Toen we de Babyliss voor het eerst uit de doos haalden, waren we onder de indruk van het superdunne ontwerp. En toen we het op de proef stelden, voldeed de tool aan onze verwachtingen. Het voelde licht aan, zoals de Chi Air, en beheersbaar bij het glijden door het haar. In tegenstelling tot de HSI die gammel en omvangrijk aanvoelde, was het ontwerp van de Babyliss strak en professioneel. Het wint als het strijkijzer dat we zouden verwachten in een high-end kapsalon.

Werkt snel

De Babyliss wordt snel heet en beweegt snel door het haar. Dit is te danken aan het dunne, lichtgewicht ontwerp en het feit dat het altijd warm blijft. Onze testers waren verbaasd dat het zo snel door hun haar ging en het glad liet zonder zich beschadigd of gefrituurd te voelen. Bovendien, toen ze door iemand anders werden gestyled, zeiden onze testers dat het hun haar niet haakte.

Product-Babyliss-for-flat-irons

De Babyliss wordt snel heet en werkt snel.

Punten om te overwegen

Wordt extreem heet

Een van de grote nadelen van de Babyliss, en waarom we dit stijltang alleen voor ervaren gebruikers aanbevelen, is dat de buitenkant heter wordt dan onze andere picks. Heet tot het punt dat het te heet was om vast te houden. Een tester zei dat ze "bang was om de bovenkant ervan per ongeluk aan te raken." Anderen zeiden dat ze de hitte tegen hun hoofdhuid konden voelen. In het begin zei een andere tester dat ze de hitte niet erg vond. Dit was even voordat ze de bovenkant van haar hand verbrandde toen deze alleen maar de zijkant van het gereedschap schaafde.

Geen exacte temperatuur

Voor zo'n hoogwaardig strijkijzer waren we teleurgesteld dat de Babyliss geen nauwkeurige temperatuurweergave heeft zoals de Bio Ionic. Onze testers waren in de war door de instellingen, die getallen hadden die opliepen tot 50 versus de werkelijke temperaturen. De cijfers vertegenwoordigen een bereik, maar u moet de handleiding doornemen om erachter te komen wat dat is. Eén tester vatte het perfect samen: "Ik wil geen handleiding lezen om een ​​stijltang te gebruiken."

Chi Elite Flat Iron

Het beste voor beginnende gebruikers

Chi Elite
Een slank en eenvoudig stijltang ondersteund door de Chi-naam.
Pros
Makkelijk te gebruiken
Automatisch afsluiten
Goedkoop
Cons
Zwaar om vast te houden
Kan haar haken

Waarom we ervoor kozen

Makkelijk te gebruiken

De Chi Elite Flat Iron heeft alle functies waar Chi strijkijzers om bekend staan. Net als de Chi Air wordt hij geleverd met een afsluiting van één uur en een temperatuurknop om ervoor te zorgen dat je de juiste warmte krijgt. Het werkte ook bij alle haartypes en was vooral goed op kinky, krullend en dik haar. Een van onze testers zei zelfs dat het "beter werkte dan de Babyliss" en dat het ermee stylen van haar eigen haar "niet zo ongemakkelijk" was.

Automatisch afsluiten

Automatische uitschakeling is geen functie die we in onze criteria hebben opgenomen, omdat mensen er verschillende meningen over hebben, maar we vonden het leuk dat de Chi Elite dit heeft. Vooral voor nieuwe gebruikers die misschien vergeten hun strijkijzers uit te schakelen. Net als de Chi Air wordt de Chi Elite na een uur uitgeschakeld. Als u echter met kinky haar werkt, kan automatische uitschakeling een probleem zijn. Traditioneel zal dit haartype >

Goedkoop

Strijkijzers kunnen prijzig worden, maar ze zijn een investering. De Chi Elite is goedkoop in vergelijking met andere high-end tools in de industrie, waardoor het een veilige gok is voor degenen die nieuw zijn met haarstyling. Hoewel het misschien duurder is dan sommige stijltangen, biedt het een hoog kwaliteitsniveau dat de anderen niet doen (om nog maar te zwijgen van het is een Chi, die bekend staat om kwaliteit). We testten de HSI, die ongeveer $ 60 minder duur is dan de Chi Elite, en zijn goedkope was op het eerste gezicht duidelijk. Het deed niets voor het haar van onze testers. Als je een beginner bent, is de Chi Elite een geweldig eerste strijkijzer.

Product-Chi-Elite-for-flat-irons

De Chi Elite is betaalbaar en werkt goed op alle haartypes.

Punten om te overwegen

Zwaar om vast te houden

Hoewel het de meeste van dezelfde functies heeft als de Chi Air, hielden testers niet van het gewicht van de Chi Elite. Dit is misschien geen probleem voor de meeste mensen, maar we kunnen ons voorstellen dat onze armen moe worden tijdens het stylen. De Chi Air is misschien een betere investering als een zwaarder strijkijzer een probleem voor u kan zijn.

Kan haar haken

In tegenstelling tot een paar van onze topkeuzes, was een van de grootste nadelen van onze testers dat de Chi Elite soms hun haar vasthield. Een van onze testers zei dat de Chi Elite "een beetje ruw voelde", terwijl een andere zei dat ze "de [Chi] Air beter vond dan de [Chi] Elite. [De Chi Elite] voelt zich slecht vastgeklemd. '

Hoe we de beste strijkijzers hebben gekozen

1-inch platen

Grootte doet er toe. Met platte ijzeren platen te groot of te klein, moet u meerdere passen maken. Dit stelt je haar >

Zwevende platen

Zwevende platen buigen terwijl u uw pols buigt of uw hoofd beweegt tijdens het stylen, waardoor breuk of knikken in uw haar worden beperkt. Je kunt zien dat een strijkijzer zwevende platen heeft door op de zijkant te drukken en te kijken of er iets te geven is. Koop ze niet als ze niet bewegen.

Regelbare warmte

Wanneer je warmte op je haar aanbrengt, wat geen levend wezen is, kook je het in wezen. En net als eten is het gemakkelijk om het te overdrijven. Naast het feit dat u uw haar echt dichtschroeit, loopt u nog steeds het risico dat elke streng uitdroogt, wat na verloop van tijd tot breuk en gespleten punten kan leiden. Elke haardos is anders en elk haartype heeft een optimale strijktemperatuur . Sommige lokken hebben extreem hoge temperaturen nodig om te reageren op warmtestyling - grof haar of mensen met kroeshaar hebben 380 graden F of hoger nodig. Anderen hebben nauwelijks warmte nodig - fijn of beschadigd haar moet goed zijn onder 300 graden.

Bestsellers op drie sites

We willen ervoor zorgen dat onze topkeuzes gemakkelijk te vinden zijn op populaire websites. Het maakt tenslotte niet uit of een stijltang een topkeuze is als u het niet gemakkelijk kunt kopen. Omdat we niet elk strijkijzer konden testen, wilden we ervoor zorgen dat degenen die we hebben getest, hoog gewaardeerd waren en beschikbaar waren via Amazon, Ulta of Sally Beauty.

Met de hand getest op verschillende haartypes

We wilden dat onze topkeuzes een verscheidenheid aan haartypes stijlden. Het haar van onze testers varieerde van fijn en met kleur behandeld tot dik en kinky. Hoewel niet elke topkeuze perfect is voor elke tester, heeft elke stijltang hun haar gestyled (zelfs als sommige tools >

Product-flat-irons-for-flat-irons

We zijn begonnen met zes strijkijzers, maar de HSI Professional Glider Ceramic Tourmaline Ionic Flat Iron (helemaal links) en de NuMe Megastar Stijltang (tweede van rechts, roze) hebben de snit niet gehaald.

We zijn begonnen met zes strijkijzers, maar uiteindelijk zijn er twee gevallen omdat ze niet goed werkten op het haar van onze testers. De goedkope, maar hoog gewaardeerde HSI Professional Glider keramische toermalijn ionische Flat Iron was omvangrijk en onhandig. Testers zeiden dat het voelde alsof twee stukjes plastic door hun haar gingen. We dachten dat de NuMe Megastar stijltang , een populair en meer high-end hulpmiddel, een duidelijke kanshebber voor onze lijst zou zijn. Testers zeiden echter dat het hard tegen hun haar haakte tot het punt van pijn doen. Het was ook moeilijk om gesloten te houden tijdens het stylen. Omdat beide strijkijzers bij onze testers zulke lage scores kregen, hebben we ze niet in onze topkeuzes opgenomen.

Gids voor strijkijzers

Hoe u de juiste stijltang voor u kunt vinden

Houd rekening met je haartype

Heb je krullend, droog haar? Dik, gekleurd haar? Kort stijl haar? Fijn, kinky haar? Het vinden van de juiste stijltang voor u hangt echt af van uw haartype. Warmte- en plaattypen spelen hierbij een be>


Haartype

Temperatuur

Beste plaatmateriaal

Grof of dik


380 ° F en hoger

Titanium

Golvend of krullend

350 ° F - 370 ° F

Titanium

Medium dik of recht

330 ° F - 350 ° F

Titanium / Ceramic

Dun

300 ° F - 330 ° F

keramisch

Breekbaar of fijn

240 ° F - 300 ° F

keramisch

synthetisch


Laagste beschikbare instelling

keramisch

Bestudeer strijkijzer kenmerken

Zowel goedkope als hoogwaardige strijkijzers hebben een breed scala aan functies. Als u van plan bent om vaak het land uit te reizen, dan kan een tool met dubbele spanning een goede optie zijn. Of je merkt misschien dat de trilplaten van de Bio Ionic iets zijn waar je niet meer zonder kunt na het proberen. Een >

Onderzoek garanties

Niet elke stijltang wordt geleverd met een garantie, maar als u een duurder model koopt, is dat waarschijnlijk het geval. Garanties zijn goed als u van plan bent een duurder strijkijzer te kopen dat een paar jaar meegaat. Als u echter van plan bent een goedkoper hulpmiddel te kopen dat u toch wilt vervangen, is een garantie misschien niet zo be>

Ontdek getimede schakelaars of automatische uitschakeling

Omdat het vergeten van het loskoppelen van uw strijkijzer tot brand kan leiden, is automatische uitschakeling voor sommige mensen een kritieke functie. Anderen zijn echter geen fan van automatische uitschakeling, omdat dat betekent dat hun strijkijzers kunnen worden uitgeschakeld terwijl ze nog steeds hun haar stylen. Als dit voor u het geval is, raden we aan te investeren in een getimede schakelaar . Op die manier kunt u de schakelaar programmeren om op een specifiek tijdstip uit te schakelen en wordt uw strijkijzer ook uitgeschakeld.

Veelgestelde vragen over strijkijzer

Moet ik een hittebeschermer gebruiken?

Hittebeschermers bevatten ingrediënten die het haar bedekken en de warmte-inductie vertragen. Janine Jarman zegt: “Föhn je haar goed; gebruik een hittebeschermend product; . en met het juiste strijkijzer, zou je niet een hoop passen moeten maken om de resultaten te krijgen die je wilt. ”We gebruikten TRESemmé Expert Selection hittebeschermingsspray, keratine glad . De meeste van onze testers vonden het leuk hoe het op hun haar werkte en voelden een merkbaar verschil bij het gebruik ervan. Onze tester met kinky haar heeft het product niet gebruikt omdat ze wist dat het niet zou werken op haar haar. In plaats daarvan beveelt ze het gebruik van een olie (zoals een arganolie) of een haarvet aan om het haar vocht toe te voegen, waardoor het gemakkelijker te stijlen is.

Kan ik twee handen op het strijkijzer gebruiken?

Volgens Jarman zou je nooit beide handen moeten gebruiken om het strijkijzer op je haar te klemmen. Je riskeert niet alleen je vingers aan het uiteinde van de plaat te branden, maar dit kan aan je haar trekken en het breken. Hoogwaardige, moderne ijzers zijn ontworpen om alleen aan het uiteinde van de handgreep aan elkaar te klemmen, dus als u vindt dat uw strijkijzer aan beide uiteinden druk vereist, is het tijd om te upgraden.

Moet ik mijn haar in secties snijden bij het stijlen?

Het heeft geen zin een bos haar tussen twee kookplaten te proppen als niet alles echt gestreken wordt. Kleine secties maken is zeker vervelend, maar als je te veel tegelijk probeert te strijken, werkt het niet en ga je toch meerdere keren over het haar heen, wat schade kan veroorzaken. Dit is vooral be>

Moet ik mijn stijltang schoonmaken?

Het schoonmaken van uw strijkijzer is van cruciaal be>

Is er een verschil tussen een stijltang en een stijltang?

Ja, er is een klein verschil tussen de twee. Ten eerste zijn alle strijkijzers stijltangen, maar niet alle stijltangen zijn strijkijzers. Een stijltang is de algemene term voor alle verschillende methoden en apparaten die worden gebruikt om haar te stijlen, zoals hete kammen, föhns, chemische stijltangen of stijlborstels.

Beschadigen strijkijzers het haar?

Ja. Consistent gebruik of overmatig gebruik van strijkijzers zal het haar beschadigen. Warmte zorgt ervoor dat het haar uitdroogt, waardoor het kwetsbaarder wordt voor breuk en / of gespleten haarpunten. Hoe meer warmte wordt gebruikt en hoe vaker u deze toepast, hoe groter de schade.

Bescherm uw haar zoveel mogelijk door de juiste stijltang te kiezen met een absolute warmte-instelling, de juiste temperatuur voor uw haartype te gebruiken, de juiste hittebeschermer aan te brengen en niet te overdrijven: een goede vuistregel is om vast te houden aan gebruik één verwarmingstoestel per dag.

Kan ik nat haar met mijn stijltang steil maken?

Het is een slecht idee om nat haar recht te maken, technisch gezien is een stijltang veilig voor vochtig haar, maar nat haar moet worden gedroogd voordat u een stijltang gebruikt voor het beste resultaat. Bij zulke hoge temperaturen kan de stijltang je natte haar verbranden, je haar verbranden of breken. Het kan ook meer kroezen veroorzaken en de textuur van je haar verdikken, waardoor je alleen maar vaker je stijltang wilt gebruiken, wat na verloop van tijd alleen meer schade veroorzaakt.

Onze andere haarverzorgingsbeoordelingen

Op zoek naar andere manieren om uw sloten te verwennen? Bekijk meer recensies over must-haves voor haarverzorging:

Misschien vind je dit ook leuk