Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Brett Benningfield

Onderzoeksmedewerker

7 min. lezen

Van alle diensten die Apple dit jaar heeft geïntroduceerd, is Apple Arcade de meest unieke en misschien wel de meest opwindende. Dit jaar markeert Apple's uitstapje naar een servicegebaseerde strategie , die ernaar streeft om Apple als een lifestyle-merk te verschuiven, dan alleen een techbedrijf. Ventures in industrieën zoals gezondheidszorg , financiële dienstverlening en nu gaming , versterken dat. Vooral gamen is de vreemde eend van deze diensten, omdat het nooit een prioriteit voor hen leek te zijn.

Een mening dat de app store altijd al een noodzakelijk kwaad is geweest als het gaat om het bezitten van Apple-producten, is door de jaren heen door velen gedeeld (waaronder ikzelf). Hoewel het een storefront biedt die competent is, mist het elke vorm van zorgvuldige curatie of eenvoudige navigatie, dus het vinden van de gewenste app betekent sjokken door het ravijn van "shovel-ware". Dit is dubbel zo voor mobiele games. Voeg daar de kritiek van de "hardcore" gaminggemeenschap aan toe, van wie velen mobiel gamen als een inherent inferieure ervaring beschouwen, en je hebt een app store die gewoon nooit goed past bij mobiel gamen. Toegegeven, dat heb ik in het verleden wel zo gevoeld, maar Apple Arcade is echt een enorme stap in de goede richting voor het creëren van een showcase van de meest getalenteerde ontwikkelaars van mobiel.

Mobiele games vechten vanaf het begin een zware strijd om legitimiteit als een vaste telefoonfunctie, waarbij veel mensen ze in diskrediet brengen. En om eerlijk te zijn, wie kan hen dat kwalijk nemen? We hebben allemaal horrorverhalen gehoord over in-app aankopen, en velen beschouwen mobiele games als vage "tijdverspillers". Apple Arcade probeert deze zorgen op een gedurfde nieuwe manier aan te pakken en te bewijzen dat we misschien allemaal ongelijk hebben; dat de beste console die we bezitten, die in onze zakken is.

Wat is Apple Arcade?

Aangekondigd tijdens Apple's maart 2019-evenement, was Apple Arcade een van de vele nieuwe diensten, zoals Apple TV + en Apple Card , die het bedrijf dit jaar zou debuteren. Het werd gefactureerd als een service die maandelijks een samengestelde mix van mobiele games levert aan gebruikers, een model dat velen hebben vergeleken met Netflix. In dat persevenement heeft App Store-projectmarketingmanager Anne Thai een be>

Deze focus op meer premium games wordt duidelijk door zelfs de meest vluchtige blik in de huidige bibliotheek, die meer dan 70 games bevat, en meer komen later dit najaar . Elk van deze games speelt in een stilzwijgende veronderstelling die Apple met deze service heeft gemaakt: deze games zijn van een hoger kaliber en kwaliteit dan zoiets als "Angry Birds". Dit ethos is zelfs een onderdeel van hoe Apple Arcade op de markt brengt, met een van de vereisten en geadverteerde functies zijn 'Geen advertenties. Geen extra aankopen. "

Shinsekai Into the Depths, ontwikkeld door Capcom

Apple Arcade laat mobiele games groeien

Het verwijderen van in-app aankopen heeft grote implicaties voor de mobiele gamingmarkt. Jaren>kind ongeveer $ 7.500 dollar besteedde aan in-app aankopen. Dit soort controverse (een van de vele) is waarschijnlijk een reden dat Apple wil dat Arcade alleen de maandelijkse abonnementskosten heeft en geen extra aankopen voor eindgebruikers.

Door weg te stappen van een impopulair verdienmodel, meestal geassocieerd met games van mindere kwaliteit, blijkt dat Apple Arcade anders is qua schaal, kwaliteit en inhoud. Met een paar dagen Apple Arcade onder mijn riem, is het duidelijk dat ze verdubbelen op het beste van wat mobiele games te bieden hebben. De huidige bibliotheek is gevuld met games die compleet, attent, aangrijpend en vooral leuk zijn. Dit mag toevallige gebruikers op geen enkele manier vervreemden; dit is een service die is gebouwd voor alle doelgroepen, vooral voor diegenen die om welke reden dan ook geen mobiele games meer hebben. Dit is een service die is gebaseerd op de filosofie van kwaliteitsbeheer en die je een deel van de games levert die in veel opzichten het potentieel van je iPhone als gamingplatform laat zien.

Eerste indrukken: er is bijna te veel om van te houden

Tijdens mijn eerste paar dagen met Apple Arcade was ik in het begin een beetje overweldigd. De hoeveelheid games op Apple Arcade maakt het aantoonbaar de grootste lanceringsbibliotheek van elk platform, waardoor je je afvraagt ​​"waar precies begin ik?" Ik ging met een mix van games aangeprezen in de reclame van Apple ("Sayonara Wild Hearts" en "Shinsekai") bijvoorbeeld) en games waarvan ik de esthetiek leuk vond of die ik interessant vind, zoals "The Pinball Wizard". Er is geen verkeerde manier om je eerste partij games te vinden, maar er is absoluut wat graafwerk voor nodig. Uiteindelijk heb ik een fractie gespeeld van wat de service te bieden heeft, en alleen dat heeft me de service verkocht. De kwaliteit van de spellen die ik heb gespeeld, concurreert met die van een traditionele gameconsole. Wat Apple betreft, heeft een zorgvuldige afweging van de infrastructuur van de service en de sluwe hofhouding van gevestigde ontwikkelaars, zoals Capcom en anderen, me meer dan blij gemaakt om deel te nemen aan zo'n groots experiment in een goedaardige sector van de videogame-industrie .

Sayonara Wild Hearts, ontwikkeld door Simogo

De games die ik heb gespeeld, zijn van een zeer hoge kwaliteit die je voor het eerst zag in een blauwe maan op mobiel, en Apple geeft duidelijk prioriteit aan dit soort mobiele games. Een paar voorbeelden illustreren dit punt, waaronder games als "Sayonara Wild Hearts", waarmee spelers een hartverwarmende, neon-geregen, pop-muzikale reis krijgen die vakkundig wordt uitgevoerd. Een game als 'Assemble With Care', waarbij je de meest gewaardeerde bezittingen van een klein stadje herstelt, waardoor de speler zeer ontroerende verhalen krijgt die zo anders zijn dan ik gewend ben als ik de term 'mobiel spel' hoor. Apple leunt in zijn kenmerkende stijl en benadrukt de uitnodigende, eenvoudige genoegens die een game kan oproepen, terwijl de speler altijd rekening houdt met het vakmanschap en de kwaliteit van deze games.

Een gezonde dosis scepsis

Mijn gevoelens voor Apple Arcade zijn overwegend positief. In veel opzichten is het een solide platform voor het leveren van een uitstekende selectie spellen. Ik heb echter enkele vragen over de service die me een pauze geven. Apple Arcade schuwt het traditionele inkomstenstelsel van de mobiele markt, wat betekent dat het op zijn eigen speelveld opereert. Dit is om enkele be>

Ten eerste is er geen manier om te vertellen hoe deze service precies uitbetaalt voor ontwikkelaars. Bepaalde games exclusief voor Apple Arcade krijgen wel geld van Apple voor hun ontwikkeling, maar dit roept de vraag op of die ontwikkelaars hun game technisch gezien 'bezitten'. Deze informatie is duidelijk niet openbaar gemaakt, waarbij Apple de even strakke strategie van Microsoft volgt om de loonverdeling of het inkomstenmodel voor ontwikkelaars op Xbox Game niet bekend te maken. Voor zover we weten, had Apple gewoon forfaitaire bedragen kunnen betalen voor deze games, terwijl hij de inkomsten uit abonnementen zelf had ontvangen. Historisch gezien houdt deze bezorgdheid wat water vast, zoals de Verge in mei meldde toen het Hooggerechtshof een rechtszaak aanvoerde tegen het management van Apple van zijn app store en tegen Apple besliste in strijd met antitrustwetten. De troebelheid rond de ontwikkeling en distributie van deze games is een beetje verontrustend. Als Apple een slechte rentmeester voor ontwikkelaars blijkt te zijn, en die werkrelatie erodeert, kan dit leiden tot een situatie waarin Apple niet het talent heeft dat nodig is om toptitels voor Arcade te blijven maken.

Een ander punt van zorg is dat dit model enige potentiële onzekerheid heeft met betrekking tot de gamecatalogus en de service-infrastructuur. Blijven games op Apple Arcade voor altijd beschikbaar, of zijn ze onderhevig aan frequente wijzigingen, net zoals de maandelijkse updates van Netflix voor de inhoudscarrousel? Als alternatief, kan Apple de kwaliteitscontrole net zo sterk houden als het lijkt? Wie wil zeggen dat Apple de sluizen niet opent en een stortvloed van slechte spellen uitbrengt die van aanzienlijk lagere kwaliteit zijn dan de oorspronkelijke aanbiedingen. Het is te vroeg om concrete antwoorden te geven, maar voorlopig heeft Apple mijn goede wil voor een service die als een totale, hoewel welkome, verrassing is gekomen.

Laatste gedachten

Alles bij elkaar genomen is Apple Arcade een verbluffend goede service. Het is geen understatement om te zeggen dat dit veel meer heeft opgeleverd dan was beloofd en iets waarvan ik niet eens wist dat ik dit zo graag wilde. De lage prijs en de enorme hoeveelheid titels van hoge kwaliteit maken dit een van de opvallende inspanningen van Apple dit jaar. Behalve grote controverses met betrekking tot uitbetalingen en distributie, of een duidelijke verlaging van de huidige standaard van titels, lijkt het erop dat Apple Arcade de manier waarop mobiele games worden geconsumeerd en begrepen door het publiek bewust zal veranderen. Als Apple dit kaliber van games kan blijven leveren, zal mijn abonnement van $ 5 voelen als een prijs die het waard is om te betalen voor een service die het waard is om in te kopen.

Verder lezen

gerelateerde artikelen

Tips voor veilige connectiviteit voor slachtoffers van huiselijk geweld

Internetkosten: uw gids voor verborgen kosten

Het grootste Apple-nieuws dat je nog niet hebt gehoord

Streaming Royalties and the Starving Artist: How Musicians Money verdienen