Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

De beste zakmessen

Het beste zakmes moet veel dozen controleren - draagbaar, veilig, comfortabel in gebruik - maar bovenal moet het echt goed zijn in snijden. We hadden meer dan 131 messen , spraken met drie deskundige mesrecensenten en lieten een spoor van versnipperd touw en karton achter ons om de beste zakmessen te vinden die er zijn.

De 3 beste zakmessen

De beste zakmessen: samengevat

Benchmade North Fork
Chris Reeve Small Sebenza 21
Ontario Rat II
Beste algehele mes
Beste verzamelmes
Beste budgetmes
$ 135
$ 385
$ 28
Staal

CPM-S30V roestvrij staal
AUS-8 roestvrij staal
CPM S35VN roestvrij staal
Mes lengte
3”
3”
2.9"
Open lengte
7”
7”
6.9"
Gesloten lengte
3.9”
4.1
3.9”
Gewicht
3,41 oz
2,8 oz
3 oz
Materiaal hanteren
hout
- of -
hogedruk glasvezellaminaat
Nylon 6
6Al4V titanium
Openingsmechanisme
Duimnagel
Duimnagel
Duimnagel
Openingsmechanisme
Slijpservice

Benchmade North Fork-familie

Het beste
Zakmes

Ultra-soepele inzet in een mooi houten pakket
Pros
Goed gemaakt en stijlvol
Soepele opening
Comfortabele grip
Levens>
Cons
Moeilijk om jezelf te scherpen
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Goed gemaakt en stijlvol

Benchmade gebruikt CPM S30V-staal voor de North Fork, dat wordt beschouwd als een van de beste staalsoorten die beschikbaar zijn voor randvastheid en corrosieweerstand. U zult de kwaliteit opmerken - het maakt niet uit hoeveel karton we hebben gehackt tijdens het testen, de North Fork voelde net zo scherp als toen we hem kregen.

Het knappe donkerhouten handvat van de North Fork heeft ons meteen overtuigd (het is ook verkrijgbaar met een G10-handvat, een hogedrukglasvezellaminaat); het is een mooie uitweg uit de zee van tactisch zwart en koud staal dat het zakmesontwerp domineert.

Soepele opening

Dit mes heeft de meest plezierige open- en sluitmechanismen van elk mes dat we hebben getest. De duimknop trekt het mes bijna moeiteloos open; maar het heeft ook een veer die het in de gesloten positie drukt, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat het per ongeluk opengaat.

We houden ook van Benchmade's eigen Axis-slot. U hoeft slechts snel aan de vergrendelingsknop te trekken om het mes los te maken. Benchmades waren veruit de gemakkelijkste messen om te sluiten die we hebben getest, en ze voelden ook het veiligst aan - je hoeft nooit je vingers in het pad van het mes te steken om het te sluiten.

Benchmade-North-Fork-for-Pocket-Knife

Comfortabele grip

Op 3,9 inch staat de totale lengte van de North Fork precies in het midden van alle messen die we hebben getest. Ongeacht de grootte van de handen van onze testers, ze rapporteerden allemaal hetzelfde: dit was een soepel en comfortabel mes dat geen grip opofferde.

Product-Card-Benchmade-North-Fork-for-Pocket-Knife

Levens>

Benchmade heeft betrekking op elk van hun messen met een levens>

Punten om te overwegen

Moeilijk om jezelf te scherpen

Met hoogwaardig staal zoals dit is er een beetje een afweging: in het algemeen, hoe meer een mes zijn rand behoudt, hoe moeilijker het is om te slijpen. Maar omdat het wordt gedekt door een levens>

Prijs

Hoogwaardige materialen leiden vaak tot een hogere prijs, zoals het geval is met de North Fork. Maar omdat het misschien wel het enige mes is dat je ooit moet kopen (en we denken dat het het beste zakmes op de markt is), zijn we ervan overtuigd dat het prijskaartje van $ 140 het waard is.

Chris Reeve Small Sebenza 21

Het beste
Collector's Knife

Een klassiek high-end mes met een minimalistisch ontwerp
Pros
Hoogwaardige materialen
Glad
Comfortabel
Levens>
Cons
Moeilijker om te openen en te sluiten
Prijs

Waarom we ervoor kozen

Hoogwaardige materialen

Een Chris Reeve-mes is net als elk ander luxe product: je koopt hoge productienormen en betere materialen, wat leidt tot verbeterde duurzaamheid en prestaties. Het lemmet is gemaakt van CPM S35VN-staal - beschouwd als een van de beste messtalen die er is - en is scherper dan al het andere dat we hebben getest, waarbij het papier gemakkelijk vanuit elke hoek wordt gesneden. Het maakte ook snel werk van karton en touw (hoewel dit een beetje leek op het vragen van een gerenommeerde chef-kok om gegrilde kaas te maken).

Glad

Chris Reeve heeft een reputatie voor het naleven van extreem nauwe toleranties, wat betekent dat het mes zo perfect mogelijk in het midden van het handvat is gecentreerd, waardoor de Sebenza zijn kenmerkende opening en sluiting krijgt. (Het hoogste compliment dat je kunt geven in de messenwereld is "Sebenza glad.")

Chris-Reeve-Sebenza-for-Pocket-Knife

Levens>

Wanneer u een Sebenza koopt, koopt u deze voor het leven: als er ooit iets aanvoelt, stuur het dan gewoon terug naar hen - alle messen van Chris Reeve worden gedekt door een levens>

Punten om te overwegen

Moeilijker om te openen en te sluiten

Dit is een >

Prijs

Voor $ 385 valt niet te ontkennen dat dit mes een investering is. Maar de Sebenza heeft gewoon een elegant minimalisme dat zijn weerga niet kent. Het zal geen dozen openen of fruit beter snijden dan onze andere topkeuzes. Als je op zoek bent naar iets dat de klus gewoon klopt, ga dan voor de Benchmade North Fork of Ontario Rat II. Maar als uitstekende aandacht voor detail en premium materialen iets voor u zijn, is de Sebenza de upgrade waard. We merkten dat we er telkens opnieuw naar reikten.

Ontario Rat II

Het beste
Budget mes

Goedkoop met geweldige all-round prestaties
Pros
Comfortabel en discreet
Glad
Leuk om te gebruiken
Cons
Materialen van lagere kwaliteit
Beperkte garantie

Waarom we ervoor kozen

Comfortabel en discreet

De pocketclip van de Ontario Rat II is een van de minst opvallende die we hebben gevonden, met een mooie contour waar je middelvinger rust, zodat je hem nooit in je hand voelt graven. De clip is ook verstelbaar in vier verschillende posities, een handige optie die we meer messen willen aanbieden. En vanwege het slanke formaat hebben we de Rat II nauwelijks opgemerkt toen hij in onze zakken werd geknipt.

Glad

Van de negen messen die we onder $ 50 hebben getest, viel de Rat II op door zijn vloeiende openen en sluiten. De meeste goedkopere messen zijn een worsteling in het ene of het andere gebied - je moet ofwel veel kracht op de duimknop zetten om het open te wrikken, of het slot reageert zo niet dat het beide handen moet sluiten. De Rat II was bevredigend om met één hand te openen en te sluiten, maar hij voelde ook nooit te los. Het kostte precies de juiste hoeveelheid druk om open te komen, zonder een hele klus te worden.

effectief

Dit was een van de scherpste messen die we meteen uit de doos hebben getest en in >

Punten om te overwegen

Materialen van lagere kwaliteit

Er is een reden waarom de Rat II minder dan $ 50 is. Ten eerste is het handvat gemaakt van nylon in plaats van de duurdere G10, dus het is niet zo gripvol als veel messen. Zoals veel budgetmessen, gebruikt het ook AUS-8-staal voor het mes. Maar zoals Dan P. schrijft in zijn diepgaande bespreking van de Rat II , "Stalen snobs kunnen hun neus opdraaien bij AUS 8, maar mijn eigen testen en gebruik hebben keer op keer bewezen dat AUS 8 een grote voorsprong heeft, is super gemakkelijk te onderhouden, schilfert niet gemakkelijk uit en is bestand tegen roest en corrosie. " We vonden hetzelfde: zelfs na het verslaan van de Rat II met al onze tests, was het nog steeds een van onze scherpste messen, die bijna net zo goed door papier sneed als uit de doos.

Beperkte garantie

In tegenstelling tot Chris Reeve en Benchmade, dekt Ontario zijn messen met een levens>

Gids voor zakmessen

Hoe u het juiste zakmes voor u kunt vinden

Denk na over hoe je het zult gebruiken

Alle drie onze experts, mesenthousiastelingen met jaren>bladereviews.com vertelde ons dat als advocaat die het grootste deel van de dag aan een bureau zit, zijn dagelijkse zakmes 'meestal een verheerlijkte briefopener' is.

Overweeg alternatieve stijlen

Met het meest voorkomende gebruik in gedachten, hebben we deze recensie benaderd op zoek naar onopvallende, universele messen; dit leidde ons uiteindelijk naar onze topkeuzes. Maar als u iets flitsender of vooral geschikt voor specifieke taken wilt, kunt u andere messtijlen overwegen (zoals tanto, clip point of sheepsfoot).

Bepaal uw prijsklasse

Als je eenmaal weet hoeveel je het gebruikt en naar wat voor mes je op zoek bent, heb je een beter idee van hoeveel geld je wilt uitgeven. De messen die we overwogen varieerden van $ 10 tot $ 385. Over het algemeen hebben we geconstateerd dat duurdere messen vaak met duurzamere materialen worden gebouwd en door uitgebreidere garanties worden gedekt.

Probeer ze zelf uit

De messen die we kozen, voelden comfortabel en ergonomisch aan voor alle testers; daarom hebben we er alle vertrouwen in om ze aan te bevelen. We snijden echter verschillende kwaliteitsmessen onderweg om te omvangrijk of onhandig te zijn. De beste manier om de kleine esthetische nuances die u verkiest te kennen, is om ze zelf in de winkel te houden en te gebruiken voordat u ze koopt.

Veelgestelde vragen over zakmessen

Is staalkwaliteit echt be>

Hoe harder een staal, hoe >Blade Reviews en Knife Informer zijn geweldige plekken om in de kwaliteiten van elk staal te duiken.

Hoe zit het met warmtebehandeling?

Warmtebehandeling is het proces waarbij ruw staal tot een kritische temperatuur wordt verwarmd en vervolgens wordt afgekoeld zodat het nieuwe, sterkere staal wordt gestold. Staalsoorten hebben allemaal een bereik van hardheid waaraan ze met warmte kunnen worden behandeld, maar het is aan de messenmaker om te kiezen hoe hard of zacht ze het mes willen.

Hoe vaak moet ik mijn mes slijpen?

Het hangt af van het mes en hoe je het gebruikt. Zoals de maker van mesinformer.com Matt Davidson uitlegt: "Op mijn goedkopere messen, die zachter staal hebben, hebben ze elke dag of twee [lichte touch-ups] nodig en worden ongeveer een keer per week volledig geslepen. Mijn hogere messen met superstaal , zoals CPM-S110V of M390, kan meerdere weken scherp blijven. "

Zijn zakmessen legaal in mijn staat?

De meeste beperkingen zijn gebaseerd op openingsmechanisme of meslengte, maar sommige staten hebben veel waziger definities. Maine staat bijvoorbeeld een persoon niet toe om "elk gevaarlijk of dodelijk wapen" te verbergen, maar het is niet helemaal duidelijk waar zakmessen passen. Kijk op de website van het American Knife and Tool Institute voor wetgeving in uw regio voordat u een aankoop doet.

Misschien vind je dit ook leuk