Door Nicole Dieker

De beste koekenpannen

Voor veel thuiskoks is de beste koekenpan anti-aanbak, ovenbestendig en in staat om wat slijtage te weerstaan. We overlegden met de professionals en testten vervolgens 10 best-in-class pannen, gebakken eieren flipperen, maïsbrood bakken en braadstuk bakken om te zien welke het minst plakkerig en het meest comfortabel te manoeuvreren waren.

De 3 beste koekenpannen

De beste koekenpannen: samengevat

KitchenAid Tri-Ply roestvrijstalen anti-aanbakpan
Volledig beklede roestvrijstalen Tri-Ply 10-inch anti-aanbak koekepan
Koperen Chef 10-inch ronde anti-aanbak koekenpan
Het beste
Koekenpan voor de meeste mensen
Premium koekenpan
Budget Koekenpan
Gewicht
2,5 pond
2,25 pond
1,5 pond
Veilig in de oven
Tot 500 graden
Tot 600 graden
Tot 850 graden
Vaatwasserbestendig

KitchenAid Tri-Ply roestvrijstalen anti-aanbakpan

Het beste
Koekenpan voor de meeste mensen

Keukenhulp
Een consistent goed presterende pan die comfortabel is in gebruik en redelijk geprijsd.
Pros
Consistentie
Prestatie
Betaalbare kwaliteit
Cons
Heeft wat liefde nodig

Waarom we ervoor kozen

Consistentie

Onze topkeuze is van een merk dat je kent en (als je een van de kenmerkende mixers hebt) waarschijnlijk al dol op. Deze koekenpan geeft je nog een reden waarom. so much better than the competition? Wat maakt de KitchenAid Tri-Ply roestvrijstalen anti-aanbakpan zoveel beter dan de concurrentie? Consistentie. Terwijl sommige pannen in sommige gebieden goed presteerden en in andere slecht, presteerde KitchenAid bij elke test bovenaan of bijna bovenaan.

Prestatie

Deze opvallende uitvoerder verwerkte elk type voedsel dat we hebben getest - van gebakken eieren tot in de oven gebakken maïsbrood tot aangebraden steak - met gelijkmatige hitte en een glad, anti-aanbakoppervlak. "Tri-ply pannen worden veel gebruikt in commerciële en testkeukens ," verklaarde voedselschrijver Ruzielle Ganuelas . "Je hebt die laag koper tussen het aluminium nodig voor een gelijkmatige warmteverdeling en het warmt de pan ook veel sneller op dan gewone pannen."

Van de 10 pannen die we hebben getest, bleef de KitchenAid aan de koelere kant, wat resulteerde in een biefstuk dat iets egaler was dan, zeg, de hetere Copper Chef - hoewel beide het vlees in dezelfde mate op dezelfde schaal kookten tijdshoeveelheid.

Betaalbare kwaliteit

Met ongeveer $ 100 (we hebben het al zo laag gezien als $ 60), slaat de KitchenAid een goede plek tussen kwaliteitsconstructie en "zo duur dat je twee keer nadenkt." Het is ook gebouwd om de drie tot vijf jaar mee te gaan die we verwachten van een anti-aanbak pan. Toen we het probeerden te beschadigen met metalen gebruiksvoorwerpen en een zware klap tegen een betonnen richel, kwam het door met nauwelijks een kras.

We waren bijna onder de indruk van de KitchenAid-pan zodra we hem uit de doos haalden. Het heeft een bijzonder comfortabel handvat dat het gemakkelijk maakt om het 2,5-pond gewicht van de pan in evenwicht te houden (ongeveer het gemiddelde gewicht van alle 10 pannen die we bekeken) en zodra we begonnen met testen, bleef het leveren, concurrerend met - zo niet beter dan - pannen die tot twee keer zo duur waren.

Punten om te overwegen

Heeft wat liefde nodig

Hoewel we in staat waren om met succes eieren te bakken en maïsbrood vrij te geven zonder toegevoegde smeermiddelen, wilt u waarschijnlijk een beetje boter of olie toevoegen als u een echt gladde ervaring wilt.

Ook al is het vaatwasmachinebestendig, de onderhoudsinstructies van KitchenAid suggereren dat handen wassen in warm zeepwater de levensduur van de pan kan verlengen. (Het schoonmaken van deze pan is eenvoudig: een simpele veeg van een zeepachtige spons liet het er glanzend en nieuw uitzien.) Het beveelt ook aan om vloeistoffen aan de kook te brengen voordat u zout toevoegt om te voorkomen dat witte stippen of kuilen op uw anti-aanbakoppervlak verschijnen.

De beperkte levens>

Volledig beklede roestvrijstalen Tri-Ply 10-inch anti-aanbak koekepan

Het beste
Premium koekenpan

All-Clad
Een best presterende pan, maar we vonden het handvat (en de prijs) van de KitchenAid beter.
Pros
Upgrade kwaliteit
Perfect voor de serieuze chef-kok
Cons
Minder waarde

Waarom we ervoor kozen

Upgrade kwaliteit

is a comparable upgrade from the KitchenAid, both in looks and performance: about the same weight and size, similarly induction-friendly and oven-safe (up to higher 600 degrees), and with a quality nonstick coating. De volledig beklede roestvrijstalen Try-Ply anti-aanbak koekepan is een vergelijkbare upgrade van de KitchenAid, zowel qua uiterlijk en prestaties: ongeveer hetzelfde gewicht en grootte, op dezelfde manier inductievriendelijk en ovenveilig (tot een hogere 600 graden), en met een hoogwaardige anti-aanbaklaag. Het presteerde ook ongeveer hetzelfde in het testen van de schade en het koken - zelfs iets beter dan onze beste keuze in onze gebakken eitest.

Perfect voor de serieuze chef-kok

Als de Copper Chef een pan is voor een starter thuis, is de All-Clad-serie ontworpen (en geprijsd) voor een serieuzere keuken. Het profiel en de gelijkmatige warmteprestaties maken het een stijlvol nietje voor de chef-kok die op hoog kookt. We hebben twee All-Clad anti-aanbakpannen getest om te zien of de vijf afwisselende lagen staal en aluminium in de d5 beter waren dan zijn drielaags zusterpan, de All-Clad roestvrijstalen anti-aanbakpan. Uiteindelijk vonden we beide erg leuk, maar vanuit het oogpunt van prestaties, verbeterde de tri-ply de d5 in ei-omkeerbaarheid en schadeweerstand.

Punten om te overwegen

Minder waarde

All-clad maakt een geweldige pan. Toch kwam het om twee redenen niet op de eerste plaats. Ten eerste is het handvat niet zo comfortabel om vast te houden en te manoeuvreren, met gebogen buitenranden die een beetje in je hand graven wanneer je ze op het fornuis grijpt of in de gootsteen schrobt. Ten tweede: het is een goede $ 50 duurder. Dat gezegd hebbende, All-Clad is een bekend en geliefd luxe keukenmerk. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een huwelijkscadeau, zult u hier niet verkeerd gaan.

Koperen Chef 10-inch ronde anti-aanbak koekenpan

Het beste
Budget Koekenpan

Koperen Chef
Verbazingwekkend anti-aanbak en de enige van onze topkeuzes die geen Teflon gebruiken. Dat gezegd hebbende, het is niet gebouwd om >
Pros
Geweldige deal
Nadrukkelijk anti-aanbak
Cons
Heter en minder stevig

Waarom we ervoor kozen

Geweldige deal

We gaan eerlijk zijn: we hadden verwacht dat deze pan zou mislukken. , the more impressed we were. Alles met het felrode 'As Seen on TV'-logo wordt meteen sceptisch weergegeven, maar hoe meer we de Copper Chef Anti-aanbakpan testten, hoe indrukwekkender we waren. De infomercials 'As Seen on TV' liegen niet - de anti-aanbakmogelijkheden zijn serieus indrukwekkend. Eieren en zelfs biefstuk glijden rond op deze pan als knikkers op een tafelblad, en dat is zonder toevoeging van olie. Oh, en het kost ongeveer $ 20.

Nadrukkelijk anti-aanbak

De koperen chef gaf ons het beste gebakken ei in onze tests en het was het gemakkelijkste ei om te bakken. Hoewel de KitchenAid het heel goed deed in deze test, was er nog steeds een lichte weerstand - dat wil zeggen een klein beetje stok - toen we in onze gleuf met draaiknop gleden en probeerden het ei om te draaien zonder de dooier te breken. De koperen chef-kok had helemaal geen weerstand.

PTFE, ook bekend als Teflon, gratis

Copper Chef is een van de enige pannen die we hebben getest die niet is gecoat met PTFE - Teflon. De Copper Chef is aluminium (koper is alleen de kleur) met een Cerami-Tech keramische anti-aanbaklaag. Keramische coatings staan ​​erom bekend dat ze de levensduur van PTFE niet hebben - een andere reden voor dat kleine prijskaartje - en we bespreken waarom PTFE niet het risico is dat sommige consumenten hieronder denken. Elke expert met wie we spraken en elke studie die we lazen, bevestigden dat er geen reden is om Teflon te vermijden, en al onze topkeuzes zijn PFOA-vrij, dat is waar de meeste Teflon-gerelateerde gezondheidsproblemen over gaan. Dat gezegd hebbende, als je dead-set bent op een teflonvrije anti-aanbakpan, zal deze leveren.

Punten om te overwegen

Heter en minder stevig

De Copper Chef is geen perfect stuk kookgerei, vooral als het gaat om hitte en slijtage. De meerderheid van de pannen die we hebben getest, inclusief de KitchenAid- en de All-Clad-pannen, hadden handgrepen die koel bleven terwijl we eieren en gebakken biefstuk bakten. Het handvat van de koperkoker werd opvallend heet. Gebruik tijdens het koken een kookplaat of een ovenwant.

Je zult ook willen voorkomen dat het in je keuken wordt gebonsd. Hoewel het onze vork-krastest zonder een teken heeft doorstaan, hebben we er tijdens onze schadetests een enorme deuk in kunnen zetten. Op slechts ongeveer 1,5 pond, maakte die betonnen richel een enorme deuk die het kookoppervlak kromde. Weet ook dat keramische coatings veel sneller slijten dan hun PTFE-tegenhangers, wat betekent dat je deze pan in maanden, niet jaren zult vervangen.

Hoe u de juiste koekenpan voor uw keuken vindt

Vermijd anti-aanbakpannen met gestructureerde kookoppervlakken

Sommige anti-aanbakpannen worden geleverd met gestructureerde oppervlakken, zoals de Frieling Black Cube Fry Pan en de Circulon Symmetry Hard-geanodiseerde anti-aanbak Franse koekepan. Het klinkt een beetje als een no-brainer, maar we vonden dat de pannen met gestructureerde oppervlakken consequent minder anti-aanbaklaag waren dan pannen met gladde oppervlakken - en de experts zijn het daarmee eens. "Een verhoogd patroon op een anti-aanbakpan doet vrijwel niets af aan het anti-aanbakvermogen", bevestigt Braun. "Voedsel heeft de neiging om grip te krijgen op de textuur, dus een pan met gladde bodem is ideaal in deze categorie."

Waarom zou een anti-aanbakpan een structuuroppervlak hebben? In het geval van de Frieling Black Cube Fry Pan kan het zijn dat u metalen gebruiksvoorwerpen op de pan kunt gebruiken - een feit dat Frieling prominent adverteert. De Frieling-pan was de enige die onze vork-krastest zonder enig teken heeft doorstaan ​​- dus die oppervlakken zijn ergens goed voor!

Kies je laagje

Van onze topkeuzes en eervolle vermeldingen zijn twee pannen tri-ply: de KitchenAid Tri-Ply roestvrijstalen anti-aanbak koekepan en de volledig beklede roestvrijstalen anti-aanbak koekenpan. De All-Clad d5 roestvrijstalen anti-aanbak koekenpan, de Demeyere 5-Plus anti-aanbak koekenpan en de Swiss Diamond Prestige beklede anti-aanbak koekenpan hebben allemaal vijf lagen - wat verklaart waarom ze meestal duurder zijn dan de drievoudige opties.

Koekenpan FAQ

Is het veilig om te koken op PTFE- of "Teflon" -pannen?

Zodra iemand "anti-aanbakpan" zegt, vraagt ​​iemand altijd: "Maar hoe zit het met Teflon?" Wanneer mensen zeggen dat ze zich zorgen maken over Teflon, maken ze zich echt zorgen over perfluoroctaanzuur of PFOA, dat kan worden gebruikt om de anti-aanbak laag. (Teflon is de merknaam voor een van de vele anti-aanbaklagen die de chemische verbinding polytetrafluorethyleen of PTFE bevatten.)

Zoals de American Cancer Society uitlegt: "PFOA kan potentieel een gezondheidsprobleem zijn, omdat het >

Klinkt eng, toch? Dit is wat de American Cancer Society nog meer zegt: “Afgezien van het mogelijke risico op griepachtige symptomen door het inademen van dampen uit een oververhitte teflon-gecoate pan, zijn er geen bekende risico's voor mensen bij het gebruik van teflon-gecoate kookgerei. Hoewel PFOA wordt gebruikt bij het maken van Teflon, is het niet aanwezig (of is het in extreem kleine hoeveelheden aanwezig) in met Teflon gecoate producten. ”

Alle 68 van de anti-aanbak koekenpannen die we aanvankelijk voor deze beoordeling hebben onderzocht, waren PFOA-vrij, wat betekent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat u gezondheidsproblemen ondervindt door het gebruik van anti-aanbak koekenpannen op de massamarkt. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de veiligheid, weet dan dat zelfs pannen met PFOA redelijk veilig zijn. Zoals Braun ons vertelde: “Je hoeft je alleen zorgen te maken over PTFE of Teflon als je je pan meer dan 500 graden Fahrenheit gaat verwarmen. Anders is deze coating veilig. Na verloop van tijd kan deze coating echter gaan schilferen. Als dat gebeurt, is het tijd om de pan te vervangen. '

Kun je een anti-aanbakpan in de vaatwasser doen?

De grote reden om uw anti-aanbakpannen met de hand te wassen - zelfs de vaatwasmachinebestendige - is om de anti-aanbaklaag te beschermen. Het is onwaarschijnlijk dat een of twee keer door de vaatwasser je pannen verpesten (dit deed het niet voor een van de 10 die we hebben getest), maar na verloop van tijd kunnen agressieve reinigingsmiddelen en hoge hitte onnodige slijtage veroorzaken.

Kan ik koken zonder olie, boter of spuiten op anti-aanbakpannen?

Hoewel meerdere experts zeiden dat we in theorie zonder olie of boter konden koken, vonden we dit in de praktijk moeilijk. Zelfs op onze topkeuzes, zou een dribbel olie waarschijnlijk hebben geresulteerd in een gemakkelijker gebakken ei-flip, en het boteren van de bodem van de pannen voorafgaand aan het bakken zou hebben geholpen onze maïsbrood naar buiten te komen in een stevig brood.

Dat gezegd hebbende, waarschuwde elke expert ons om kookspray niet te gebruiken. "Gebruik nooit kookspray omdat dit zal leiden tot een opeenhoping waardoor uw voedsel ongelijkmatig kookt," vertelde Green ons. Te veel kooksprayresten kunnen ook anti-aanbakpannen plakkerig maken, wat het hele doel verslaat - en beide All-Clad-pannen kwamen met documenten waarin stond dat het gebruik van kookspray op de pannen de garantie ongeldig zou maken.

Hoe kan ik de levensduur van mijn koekenpan verlengen?

Braadpannen moeten meerdere jaren mee kunnen gaan, en nog meer als u goed voor ze zorgt. een paar tips om de levensduur van uw koekenpan te verlengen:

  • Laat uw lege pan niet achter op een warmtebron
  • Laat je pan afkoelen voordat je hem schoonmaakt of in water onderdompelt, om kromtrekken te voorkomen
  • Voor standaard oppervlakpannen kunt u het beste metalen keukengerei gebruiken. Voor anti-aanbakpannen is het het beste om siliconengerei op hoge temperatuur te gebruiken
  • Plaats voeringen tussen pannen als u van plan bent ze op te stapelen voor opslagdoeleinden
  • Met de hand wassen en schrobben in de richting van het materiaal, maar als u een vaatwasser gebruikt, zorg er dan voor dat het vaatwasmiddel metaalveilig is

Misschien vind je dit ook leuk