Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

3 min. lezen

Wat is ongevalvergeving voor autoverzekeringen?

Vergiffenis met ongevallen is een pakkende en aantrekkelijke term die veel autoverzekeraars gebruiken in hun advertenties. Maar is het het echt waard? Wat doet vergeving door ongevallen precies en hoeveel gaat het u kosten?

Ongevalsvergoeding is een autoverzekering of add-on die in het algemeen voorkomt dat uw verzekeringstarieven omhoog gaan als u een ongeval veroorzaakt . Elke verzekeraar gaat hier anders mee om. Met Liberty Mutual komt u bijvoorbeeld automatisch in aanmerking voor vergeving van ongevallen bij uw eerste ongeval als u vijf jaar >2% tot 9% van uw verzekeringspremie aan .

Autoverzekeringsmaatschappijen met vergeving van ongevallen

Veel van de beste autoverzekeringsmaatschappijen bieden hun klanten ongevalvergeving in een of andere vorm. Omdat bedrijven met deze functie anders omgaan, is het be>

Bedrijf Biedt ongeval vergeving?
Staatsboerderij
Geico
Progressief
Allstate
USAA
Liberty Mutual
boeren
landelijk
Reizigers
Amerikaanse familie
Auto Club (AAA)
Erie
Nationaal generaal
CSAA
Auto-eigenaren

Hoe ongevalsvergeving werkt

Als u een ongeval veroorzaakt, gaat uw verzekeringstarief bijna altijd omhoog . Het bedrag is afhankelijk van het type ongeval en de ernst van de veroorzaakte schade, hoewel de gemiddelde tariefstijging $ 566 per jaar is . Met vergeving van ongevallen is het mogelijk dat u deze kosten helemaal kunt vermijden.

Om in aanmerking te komen voor vergeving van ongevallen, moet u meestal een goede credit score en een goed rij-record hebben. Als u de afgelopen jaren een kaartje hebt gekregen of een ongeval heeft veroorzaakt, kan uw verzekeraar u mogelijk nog steeds dekking bieden voor vergeving van ongevallen, maar uw kansen om te worden geaccepteerd zijn lager. Bovendien komen sommige ongevallen - met name die welke uw verzekeraar duizenden dollars kunnen kosten - mogelijk niet in aanmerking.

De manier waarop u betaalt voor vergeving van ongevallen hangt af van de verzekeraar. Het Progressive ongevalvergevingsprogramma vereist dat u zich inschrijft voor het Loyalty Rewards-programma om voordelen te ontvangen, terwijl USAA na vijf jaar zonder ongeval gratis vergeving kan aanbieden. In veel gevallen verhogen verzekeraars uw premie echter als u ongevalvergeving wilt toevoegen - dus het is mogelijk de extra kosten niet waard als u een smetteloze rijgeschiedenis heeft.

Beperkingen op dekking voor vergeving van ongevallen

Hoewel vergeving van ongelukken op het eerste gezicht veel lijkt, zijn er enkele kanttekeningen. De meeste vergiffenisplannen voor ongevallen beschermen u alleen tegen een directe verhoging van uw premies; er zijn een paar manieren waarop uw verzekeraar u nog steeds kan bestraffen voor een ongeval, zelfs als u vergiffenis krijgt.

Ongevalvergeving belet bijvoorbeeld niet dat uw verzekeraar u laat vallen als u een te groot risico voor een bestuurder blijkt te hebben. Bovendien kunnen verzekeraars een limiet van slechts één vergeving per polis opleggen , niet per bestuurder. En omdat vergeving uw ongevalsgeschiedenis niet volledig zal wissen, kunt u kortingen die u eerder van uw verzekeraar kreeg omdat u een veilige bestuurder bent, verliezen, waardoor uw premie ongeacht de prijs zou stijgen.

Sommige verzekeraars stellen ook beperkingen aan welke soorten ongevallen wel en niet in aanmerking komen voor vergeving van ongevallen: u komt mogelijk niet in aanmerking als het ongeval dat u veroorzaakt, leidt tot extreem duur lichamelijk letsel of materiële schade. Voordat u vergeving aan uw beleid toevoegt, is het de moeite waard om wat onderzoek te doen; dekking en beperkingen variëren van bedrijf tot bedrijf.

Is ongevalvergeving de moeite waard?

Kortom, vergeving door ongelukken is niet zo gek als het lijkt. Gratis dekking voor ongevalsvergeving is ongetwijfeld een geweldige functie, maar het is misschien niet de moeite waard om voor de functie te betalen als je een volledig schoon rijrecord hebt. Als je een geschiedenis van ongevallen hebt of als je jonge tienerbestuurders op je polis hebt staan, kan een plan voor vergeving van ongevallen de moeite waard zijn als je een verzekeraar kunt vinden die je een fatsoenlijk tarief biedt. Zorg ervoor dat u de beperkingen van het beleid begrijpt. De beste manier om te beslissen of vergeving door ongevallen geschikt is voor u, is om rond te kijken bij verschillende verzekeraars om het beste tarief te bepalen dat u op een vergevingsbeleid kunt krijgen.

gerelateerde artikelen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd

SR-22-verzekering: wat is het en waar kunt u het krijgen?

Hoe snel autoverzekeringscitaten online te krijgen