Philip Palermo Lead Senior Editor - For the Home Door Philip Palermo Hoofdredacteur - For the Home

Philip leidt de sectie Voor de startpagina en begeleidt thuisbeveiliging en smart home-inhoud. Zijn teksten en foto's zijn gepubliceerd op Engadget en verschillende lokale kranten in Washington.

De beste stofzuigers

Stofzuigen. Het staat op al onze takenlijsten. Volgens Craig Amick, directeur van commerciële ontwikkeling bij Electrolux Small Appliances , besteed je zelfs elke week gemiddeld 30 minuten tot een uur aan het stofzuigen voor de rest van je leven.

Het vinden van de beste stofzuigers kwam neer op slechts twee dingen: welke het meest opzuigten en welke het gemakkelijkst te vervoeren waren. We hebben 19 vlaggenschipstofzuigers in handen, variërend van $ 80 tot $ 600, een hoop troep op de grond gedumpt en de resultaten vergeleken.

Top 4 beste stofzuigers

De beste stofzuigers: samengevat

Hoover-Air draadloze lift Oreck Commercial XL rechtop Samsung VU0007 Motion Sync Bissell Cleanview 9595A
Beste Multi-Surface Vacuum Het beste voor tapijt Het beste voor kale vloeren Beste budgetkeuze
Zak of zakloos bagless Zak bagless bagless
Op batterijen?
Verwijder de jerrycan
Gewicht 12 pond 8,2 pond 17,8 pond 15 pond
HEPA filter

Hoover Air draadloze lift

Het beste
Multi-oppervlak vacuüm

stofzuiger
Een op batterijen werkende stofzuiger die de concurrentie van snoeren aankan en op alle oppervlakken werkt
Pros
Alles wat je wilt, zonder snoer
Twee instellingen, plus een boost
Converteert naar bus
Cons
Oneven behandeling op tapijt
Beperkte kosten

Waarom we ervoor kozen

Alles wat je wilt, zonder snoer

Onze unanieme topkeuze was Hoover's Air Cordless voor zijn uitstekende reinigingskracht en wendbaarheid. We waren verbluft dat ons enige draadloze model recht naar de top van de lijst ging. De meesten zijn het erover eens dat draadloze modellen er nog niet helemaal zijn qua vermogen (Sir James Dyson kocht een batterijbedrijf in 2015, maar zelfs hij zei dat hij “op een paar jaar” niet op batterijen werkende Dysons verwachtte), maar deze kleine Hoover tart de trend. Het is alles wat je wilt in een rechte, en er is geen snoer om je over te halen.

Twee instellingen, plus een boost

Het biedt slechts twee instellingen: tapijt of geen tapijt, plus een "boost" -knop voor meer reinigingskracht, hoewel beide instellingen goed werkten zonder boosting. Op vloerbedekking pikte de Air Cordless Lift zowel grote als kleine deeltjes op en had nooit meer dan twee passages nodig. Op hardhout duurde het nog een paar passen, maar zoog nog elke Cheerio op en ploegde door elke stapel zand die we op zijn pad legden. Toen zetten we de boost en bingo aan: hardhoutprestaties waren net zo goed als tapijt.

Converteert naar bus

De Air Cordless Lift wordt omgezet in een klein busvacuüm met een gemakkelijk afneembare lift-weg staf en bus. De onderdelen passen zo naadloos in elkaar dat we ze in eerste instantie niet eens opvielen. Het was ook niet zo'n lawaaimaker: hij kwam met 81,1 decibel aan de rustigere kant van de modellen die we testten (ter vergelijking waren de Orecks LUID die de hoge jaren 80 in opschoot). En met slechts 12 pond was het een van de lichtste.

Punten om te overwegen

Oneven behandeling op tapijt

Het manoeuvreerde rond onze testmeubels zonder een enkele botsing op een manier die alleen kan worden omschreven als 'zippy'. Maar deze pep veroorzaakte een rare behandeling in grote delen van tapijt - het bleef proberen te manoeuvreren, zelfs als we wilden dat het bleef wijzen rechtdoor. Als je het nodig hebt om cirkels rond oma's curiosa-kast of je 12-delige eetset te laten lopen, heb je de wendbaarheid van deze stofzuiger voor je geregeld. Maar wijd open kamers kunnen frustrerend zijn - als dat klinkt als uw huis, raden we de Oreck Commercial XL, onze beste tapijtkeuze of de Samsung VU7000 MotionSync aan, onze keuze voor hardhout.

Beperkte kosten

Hoewel de kracht van deze batterijen ijzersterk was, kunnen ze niet de hele dag stofzuigen. Consumer Reports zegt dat elke batterij (deze wordt geleverd met twee, dus de ene laadt terwijl de andere in gebruik is) slechts 25 minuten duurt, hoewel het bedrijf 50 minuten per batterij claimt.

Oreck Commercial XL

Best voor
Tapijt

Oreck
Eenvoudig en eenvoudig van uiterlijk, maar een krachtpatser op tapijt
Pros
Enorme reinigingskracht
Minimalistisch ontwerp
Makkelijk te gebruiken handvat
Cons
Luidruchtig
Geen kale vloer optie
Ed. Opmerking

Onze oorspronkelijke aanbeveling hier was voor de Oreck XL Classic, die niet >

Waarom we ervoor kozen

Enorme reinigingskracht

Voor een tapijtzwaar huis is de Oreck een winnaar. Het heeft een enorme reinigingskracht, ongeacht hoe groot of klein de rotzooi is. Afgezien van de Hoover, is dit het enige vacuüm dat we hebben geëvalueerd met randreinigende borstelharen, die geacht worden om puin dicht bij de muur op te zuigen. Maar we zijn er niet van overtuigd dat deze kleine snorharen te veel doen - het feit dat twee van onze topkeuzes ze hebben, is gewoon toeval. (Toen we ze testten door talk >

Minimalistisch ontwerp

Qua ontwerp is het behoorlijk commercieel, zoals iets dat je in een hotel zou zien, en zeker minimalistisch - we hebben het over nul bijlagen. Het heeft slechts één instelling: aan. En de achterwielen bevinden zich aan de onderkant van het vacuüm, in plaats van aan de achterkant, dus je kunt het niet achterover kantelen om het van de ene kamer naar de volgende te transporteren. Het oppakken en gewoon dragen is je beste optie - met een vedergewicht van negen pond is dit geen probleem (vooral in vergelijking met het zwaarste vacuüm dat we hebben getest, de Kenmore Progressive, die een potige 23 pond weegt), maar het is ook is niet het handigst. Dat gezegd hebbende, als je een sukkel bent voor eenvoud, is de Oreck probleemloos en echt krachtig.

Makkelijk te gebruiken handvat

Als je artritis hebt of beperkt gebruik van je handen hebt, kan stofzuigen een worsteling zijn. De Oreck-commercial heeft echter een handvat 'Helping Hand', die een gebruiksgemak heeft gekregen van de Arthritis Foundation. De aan / uit-schakelaar bevindt zich handig in de handgreep en werkt met een lichte aanraking.

Punten om te overwegen

Luidruchtig

Al die stofzuigkracht wordt geleverd met het geluid om het te ondersteunen: het brult ruim 85 decibel, de luidste van alle vacuüm die we hebben getest. In vergelijking met een ander populair vacuüm, de Miele Dynamic U1 Twist, duwde de Oreck onze geluidsniveaumeter veel hoger.

Geen kale vloer optie

Op hardhout maakte de Oreck goed genoeg schoon, zoog alles in zijn weg op in twee passen, en veel oude gebruikers zeggen dat ze het met goede resultaten gebruiken. Maar geen van de Oreck-modellen die we hebben getest, heeft een kale vloeroptie, wat betekent dat de borstelrol altijd rolt; na verloop van tijd kan die slijtage uw vloeren en afwerkingen beschadigen.

Samsung VU7000 Motion Sync

Best voor
Kale vloeren

Samsung
Zwaar en stijf, maar pure kracht op kale vloeren
Pros
Ongeëvenaard op kale vloeren
Geweldig voor allergieën
Cons
Laaghangende tapijtinstelling
Kleine, moeilijk te beheren bus

Waarom we ervoor kozen

Ongeëvenaard op kale vloeren

Als het ging om pure hardhouten vloerprestaties, verbaasde de Samsung VU7000 Motion Sync ons meer dan enig ander vacuüm, inclusief onze topkeuze, de Hoover Air draadloze lift. In slechts één eenvoudige beweging zoog het alles op wat we op zijn pad legden. Op 18 pond, het is zwaar, en het glijdt niet >

Geweldig voor allergieën

Een van de meest opvallende kenmerken van de MotionSync is het geavanceerde anti-allergie- en hygiënische filtersysteem (HEPA-filter), dat allergenen in de lucht vangt en stof en vuil verwijdert. "Als u of iemand in uw huishouden lijdt aan allergieën, is een HEPA-filter ideaal", zegt Dr. Felix Rivera-Mariani , adviseur aerobiologie en adjunct-professor biologie en immunologie. Dit type filter verzamelt en - be>

Punten om te overwegen

Laaghangende tapijtinstelling

Op tapijt heeft de MotionSync goed genoeg werk gedaan met fijnere brokstukken, zoals zand en bloem, maar de laaghangende tapijtinstelling duwde chunkier items ervoor. Als je een peuter hebt wiens favoriete activiteit cheerios naar de grond gooit, is dit model misschien niet je beste keuze.

Kleine, moeilijk te beheren bus

Net als de Hoover Air draadloze lift, beschikt de Samsung VU7000 MotionSync over een klein busje met afneembare staf voor reiniging van de vloer. In tegenstelling tot de Hoover was deze moeilijker te gebruiken: de knop zat vast en we moesten echt behoorlijk hard rukken om de toverstok eruit te krijgen. Als we niet hadden gelezen hoe het in de handleiding te doen, zouden we gedacht hebben dat we het zouden breken. We reageerden ook op het vacuüm. We moesten op de schoonmaakkop stampen en de hendel terugslepen. Was deze stijfheid omdat ons model gloednieuw was? Misschien - maar nog steeds niet geweldig.

Bissell CleanView 9595A

Het beste
Budget kiezen

Bissell
Onze minst dure keuze had een van de beste reinigingskracht van allemaal
Pros
OnePass-technologie
Vuilkamer zonder zak
Cons
Lustloos ontwerp
Korte s>

Waarom we ervoor kozen

OnePass-technologie

"One Pass Technology" is een van de vlaggenschiptechnologieën van Bissell en is ontworpen om precies te doen wat het klinkt: alles opeten tijdens de eerste pass. We weten niet of Bissell “één pass” beschouwt als alleen de voorwaartse beweging, of vooruit en dan achteruit, maar we kunnen u vertellen hoe het echt werkt. Tijdens de voorwaartse pass zuigt het ongeveer de helft van al het puin dat we ervoor hebben uitgestrooid, terwijl we de rest er achter gooien. Bij de achterwaartse pass neemt hij alles op wat hij gooide, en je vloer is 100 procent schoon. Is dat "One A Half Pass Technology"? We weten het niet zeker, maar het komt erop neer: dit best verkopende model is niet voor niets een bestseller. Het is veel beter schoongemaakt dan we dachten en het is echt goedkoop.

Vuilkamer zonder zak

De vuilloze kamer van 2 liter bevat veel vuil en is gemakkelijk te legen. Het heeft een wasbaar schuimtankfilter, wat u de extra kosten van het aanschaffen van vervangingen bespaart. (De Hoover en Samsung hebben ook wasbare filters).

Punten om te overwegen

Lustloos ontwerp

De Bissell wint geen prijzen op de ontwerpafdeling - het is een eenvoudige en omvangrijke 15 pond paars en zwart plastic. Het heeft een gegoten handvat met een gripachtige textuur, dus het is niet bijzonder ergonomisch of comfortabel; als u wordt afgeleid, kan het handvat recht uit uw hand glijden.

Korte s>

Online beoordelingen van de Bissell gericht op de s>

Een paar tweede plaats om te overwegen

Dyson Ball Animal rechtop

Deze populaire stofzuiger heeft grote wendbaarheid op tapijt, en slechts iets minder op de kale vloer. Het is aan de zwaardere kant (ongeveer 18 pond), maar behoorlijk schoner en verslindt alle Cheerio-stapels die we ervoor hebben geplaatst. Een voordeel van een Dyson is dat de machines van het bedrijf HEPA-filtratie in de hele machine hebben, dus hoewel het duurder is dan een van onze winnaars bij $ 259,99, kan het de moeite waard zijn als u last heeft van allergieën of astma heeft.

Het ontwerp is niet voor iedereen - veel industrieel ogende vormen en alle bewegende delen lijken mogelijke breekpunten - maar als je het leuk vindt, vind je het geweldig, en veel mensen doen dat . Bovendien kunnen we niet discussiëren met de naam: het is de coolste van de partij.

Kenmore Elite 31150 Huisdier en allergievriendelijk rechtop

We hebben twee Kenmore-modellen getest (een in elke prijscategorie) en u betaalt zeker voor wat u krijgt. De enorm superieure Elite reinigt zowel tapijten als hardhout in slechts een paar snelle passen (in tegenstelling tot de Progressive, die niet eens in de buurt kwam). Het is het standaard grote en omvangrijke type, en sommige van de instellingen zijn verwarrend - herinner je je die vies klinkende vuilsensor?

Over het geheel genomen is de Elite een solide artiest met een HEPA-filtratie gecertificeerd door de Asthma and Allergy Foundation of America (zoals de Samsung VU7000 Motion Sync) en gebruiksvriendelijke functies. (De selectieknoppen van de Progressive waren in vergelijking zo plakkerig dat het ons tweeën samen nam om de instelling van tapijt naar kale vloer te schakelen.)

Hoe u de juiste stofzuiger voor u kunt vinden

Bepaal het beste type machine voor u

We hebben ons in deze review op staanders gericht. Ze zijn de populairste stijl van stofzuigen in de VS en het meest geschikt voor algemeen gebruik. Als je niet verkocht bent, zijn hier een paar gedachten om over na te denken terwijl je overweegt wat voor soort vacuüm je misschien nodig hebt:

  • Staanders: grote machines met de meeste zuigkracht voor uw geld. Gemakkelijker op te slaan dan vaten, en weegt over het algemeen tussen de 10 en 18 pond. De kosten variëren van $ 50 tot $ 1.000. Gewoonlijk, maar niet altijd, worden accessoires meegeleverd voor reiniging in krappe ruimtes.
  • Vaten: vergelijkbaar met staanders qua kosten en mogelijkheden, maar moeilijker in de gangkast te passen. Dat gezegd hebbende, ze zijn gemakkelijker te gebruiken op trappen (als de s>
  • Stick: deze hybride ziet eruit als een lichte staander en dat is het dan ook. Zeer gemakkelijk te gebruiken en op te slaan. Meestal op batterijen en redelijk goedkoop voor $ 25- $ 500. Als je thuis bent in een erg krap stadsappartement, kan een stok ideaal zijn.
  • Robot : niet alleen een nieuwtje, en beschikbaar voor slechts $ 100. Meestal minder dan 10 pond, gemakkelijk opgeslagen en op batterijen. Ze hebben echter niet de kracht van een volledig vacuüm en kunnen het beste worden gebruikt als aanvulling op regelmatig stofzuigen.
  • Handheld: mini-vacs die variëren van $ 20- $ 250. Vijf pond of minder. Gemakkelijk te hanteren en op te slaan als een droom. Uitstekend geschikt voor kleine ruimtes en geweldig voor het reinigen van uw auto of boot. Zal niet de kracht hebben van een full-size machine, maar een goede is perfect voor plaatsen waar een full-size machine niet mogelijk is.

Beslis over zak of zakloos

Van beide ontwerpen is bewezen dat ze goed schoon zijn, dus het ene is niet noodzakelijk beter dan het andere. Het is een kwestie van voorkeur. Stofzuigers zonder zak bieden minder afval (en besparen u geld omdat u geen vervangers koopt), maar sommigen zeggen dat u ze meer moet legen dan stofzuigers met zak. Mensen met ernstige allergieën zullen echter voor een model met zak willen gaan: de zakken sluiten, vangen stof en allergenen op.

Besteed speciale aandacht aan allergieën

Het beste wat je kunt doen als je astma of allergieën hebt, is om zonder tapijt te leven - tapijten zijn berucht omdat ze stof, stuifmeel en andere irriterende deeltjes vastleggen. Als dat niet mogelijk is, wordt regelmatig stofzuigen nog be>

Ten tweede, terwijl alles wat we vonden wees op stofzuigers in zakken als de betere optie voor allergieën, waarschuwt Dr. Rivera-Mariani dat standaardzakken gemakkelijk kleine tranen krijgen die lekken mogelijk maken. Als u een model met zakken heeft, helpen vervangingen met elektrostatische eigenschappen (deze zijn beschikbaar voor de meeste grote stofzuigers ) om vervelende deeltjes binnen te houden. (De elektrostatische stof zorgt ervoor dat de stofdeeltjes aan elkaar plakken, waardoor ze minder snel kunnen ontsnappen.)

Overweeg een HEPA-filter

Ten slotte beveelt Dr. Rivera-Mariani ten zeerste een verzegeld HEPA-filter aan. Er zijn minder stringente vormen van filtratie, zoals de basissoort die alle stofzuigers hebben (inclusief onze Hoover bovenste pick), die stof absorberen, maar geen pollen of huidschilfers van huisdieren vangen. Deze zijn over het algemeen prima voor de meeste mensen, maar als je gevoelig bent voor irriterende stoffen, is HEPA de beste keuze. Dr. Rivera-Mariana gaat zelfs zover om HEPA-filtratie aan te bevelen, zelfs als u geen ademhalingsproblemen heeft. Allergieën kunnen zich in de loop van de tijd opbouwen en symptomen kunnen plotseling optreden bij niet-allergische personen.

Veelgestelde vragen over de stofzuiger

Hoeveel moet ik betalen om een ​​goede stofzuiger te krijgen?

Een ding dat schokkend was in onze zoektocht (maar niet schokkend voor iedereen die ooit naar een vacuüm heeft gewinkeld): de prijsklasse voor deze dingen. Je kunt een vacuüm vinden voor $ 50 of voor $ 1.000, hoewel de basisprestaties en kwaliteit niet veel verschillen tussen modellen uit het middensegment en het hoogste niveau. Met dat laatste betaal je meer voor veel toeters en bellen - van vloertools die oplichten tot automatische zuigregeling.

Met budgetmodellen is het een totaal allegaartje. Sommigen zuigen echt (op de slechte manier) en anderen werken beter dan hun tegenhangers met vier figuren. Een goed voorbeeld: terwijl je wat opoffert en een plastic constructie van lagere kwaliteit krijgt, presteerde de Bissell CleanView 9595A ($ 89) beter dan veel duurdere modellen zoals de SEBO 9807AM Felix 1 ($ 600) in zowel reinigingskracht en gebruiksgemak in onze handen- bij het testen. Al onze topkeuzes kwamen qua prijs aan de onderkant en we staan ​​voor kwaliteitsprestaties voor een redelijke prijs.

Hoe vaak moet ik stofzuigen?

Volgens het Carpet and Rug Institute zouden de meeste huishoudens één keer per week moeten stofzuigen, maar als je veel voetgangers of huisdieren hebt, moet je dat een paar keer per week doen. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat je niet al het opgehoopte stof en puin inademt dat omhoog wordt geschopt terwijl je door je huis beweegt.

Is het de moeite waard om een ​​gebroken vacuüm op te lossen?

Craig Amick van Electrolux vertelde ons dat retailers van alle merken tonnen vacuümretouren rapporteren, voornamelijk vanwege kapotte of zieke onderdelen. Retourneer het niet: uw stofzuiger is absoluut de moeite waard om te repareren en de meeste fixes zijn eenvoudig en goedkoop.

Hoewel je nog steeds de gebruikershandleiding kunt vinden (we weten dat het uiteindelijk wordt weggegooid), moet je de basisspullen achterhalen: waar de riem naartoe gaat, hoe het filter te verwijderen en waar een verstopping zou kunnen gebeuren. Dit zijn de meest voorkomende vacuümproblemen en Amick schat dat starters eenvoudige reparaties en vervangingen in minder dan een half uur kunnen uitvoeren. Bij twijfel: ga naar YouTube voor een aantal handige doe-het-zelfstudies of bel het telefoonnummer van de klantenservice dat zich meestal aan de achterkant of onderkant van je stofzuiger bevindt.

Wat moet ik weten voor vacuümonderhoud?

Vacuümonderhoud is vrij eenvoudig. Het be>drie maanden te vervangen, terwijl Amick elke zes voor typische consumentenhuishoudens suggereerde. Het is goed dat vervangende filters zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Ze zijn direct beschikbaar op de website van elke fabrikant, winkels zoals Target of de immer productieve Amazon.

Meer recensies over huishoudelijke producten

De lucht en oppervlakken in uw huis schoon en kiemvrij houden is een manier om een ​​positieve woonervaring voor iedereen te creëren. Bekijk enkele van onze andere beoordelingen van huishoudelijke producten om alles te weten te komen om je woning sprankelend te houden:

Misschien vind je dit ook leuk