De beste luchtbevochtigers

Als u last heeft van een droge huid, sinuspijn of gebarsten lippen, kan dit te maken hebben met het feit dat de lucht in uw huis of kantoor te droog is. De luchtvochtigheid daalt ook van nature in de wintermaanden - koude lucht houdt minder vocht vast dan warme lucht en kachels drogen de lucht nog meer uit. Een goede luchtbevochtiger kan de juiste hoeveelheid vocht aan de lucht toevoegen om vervelende symptomen te verlichten en een optimale vochtigheidsgraad van 35 tot 50 procent te handhaven.

De 2 beste luchtbevochtigers

Honeywell HCM350W Kiemvrije koele mistbevochtiger

Het beste
globaal

Weinig onderhoud en hygiënisch, voor uitgebalanceerde luchtvochtigheid.
Pros
zindelijkheid
Self-regulator
Eenvoudig in te stellen en te vergeten
Cons
Luidruchtig
Weinig instellingen

Waarom we ervoor kozen

zindelijkheid

De grootste troef van de Honeywell HCM 350 is zijn netheid. Het reinigen van de machine is eenvoudig - alle onderdelen die moeten worden gereinigd, zijn onderdompelbaar en gemakkelijk uit te spoelen, in tegenstelling tot concurrenten die onderdelen hebben die aan elektronica zijn bevestigd. Het is ook de enige bevochtiger op onze lijst met geen significant risico op bacteriegroei in het reservoir of het potentieel om bacteriën uit te stoten. Voeg daar de vervangende filters aan toe die maar $ 8 kosten, en je hebt een betaalbare luchtbevochtiger die comfort biedt met minder bacteriën. Het ontbreekt misschien aan de hightech-functies van andere modellen, zoals een ingebouwde humidistat, maar de Honeywell HCM 350 is de beste in wat het is ontworpen om te doen: veilig bevochtigen.

Self-regulator

Als verdamper vertrouwt de Honeywell op het natuurlijke verdampingsproces om te bevochtigen - naarmate de hoeveelheid vocht in de lucht stijgt, neemt het vermogen van water om te verdampen op natuurlijke wijze af. Dat betekent dat de Honeywell zichzelf reguleert en u zich geen zorgen hoeft te maken over de schimmel of meeldauw die ontstaat door het overschrijden van veilige luchtvochtigheidsniveaus. De machine stoot ook vocht uit als waterdamp, in plaats van zware mist, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over plassen of wit stof - veel voorkomende problemen voor ultrasone modellen.

Eenvoudig in te stellen en te vergeten

Het gebruik van de luchtbevochtiger is net zo eenvoudig als het vullen en inschakelen, en van alle machines die we hebben getest, was de Honeywell HCM 350 het gemakkelijkst in te stellen en te vergeten. Natuurlijk moet je de tank van één gallon elke 12 uur opnieuw vullen, dus je kunt het niet helemaal vergeten, maar de tank heeft een groot gat en zit rechtop, waardoor het bijvullen een briesje is.

Punten om te overwegen

Luidruchtig

De hoge instelling is redelijk luid, wat afleidend kan zijn, waardoor dit een slechte match is voor lichte slapers. Lagere instellingen waren echter veel minder vervelend, dus tenzij je 's nachts een hoog niveau van bevochtiging wilt, maakt het misschien niet uit voor jou.

Weinig instellingen

De bevochtiger van Honeywell heeft geen humidistat (een apparaat dat vergelijkbaar is met een hygrometer en dat de output van mist aanpast aan een vooraf ingesteld vochtigheidsbereik) om een ​​specifiek vochtigheidsniveau in te stellen, hoewel het als verdamper op natuurlijke wijze de output verlaagt naarmate de luchtvochtigheid toeneemt. Terwijl onze volgende keuze, de Vornado Evap3, je toelaat om een ​​specifiek luchtvochtigheidsniveau in te stellen van 35 tot 60 procent, heeft de Honeywell slechts drie instellingen - laag, gemiddeld en hoog - die overeenkomen met de ventilatorsnelheden.

Vornado Evap3 Hele kamer verdampingsbevochtiger

Tweede plaats

Geavanceerde bediening, maar vaker onderhoud.
Pros
Specifieke vochtigheidsregeling
Makkelijk onderhoud
Stil en onopvallend
Cons
Vaker onderhoud
Kleine afleidingen

Waarom we ervoor kozen

Specifieke vochtigheidsregeling

De Vornado Evap3 gaat verder dan de basis zelfregulerende voordelen van andere verdampers en heeft een intuïtieve knopinterface waarmee je specifieke luchtvochtigheidsbereiken kunt instellen, waardoor je meer controle hebt.

De Vornado doet dit dankzij zijn ingebouwde hygrostaat, die de output van mist aanpast aan een vooraf ingesteld vochtigheidsbereik tussen 35-60 procent. Wat nog be>

Makkelijk onderhoud

We hebben ook punten gegeven aan de Vornado omdat deze gemakkelijk te onderhouden is. Het wordt geleverd met een 1,5-gallon tank die alleen hoeft te worden bijgevuld om de 12 uur. En hoewel we ons in eerste instantie zorgen maakten over het gebruik van twee filters, zou het onderhoud vervelend en duur zijn, maar we waren blij om te zien dat het vervangen van filters pijnloos was en dat een vervanging van $ 13 standaard een tot twee maanden meegaat.

Stil en onopvallend

Ondanks een lichte gelijkenis met een Keurig-koffiezetapparaat, is de Vornado Evap3 een aangename en onopvallende toevoeging aan elke kamer. Het past netjes in een hoek of op een tafel en zal, op de lagere ventilatorinstellingen, stilletjes vocht aan de lucht toevoegen zonder de afleiding van wafting mist te veroorzaken. Voor degenen die een veilige en betrouwbare luchtbevochtiger willen met iets meer controle over de luchtvochtigheid, is de Vornado Evap3 een solide alternatief voor onze topkeuze.

Punten om te overwegen

Vaker onderhoud

Regelmatig schoonmaken (dagelijks spoelen en elke week een diepere reiniging) is eenvoudig, zoals we hierboven hebben opgemerkt, maar moet regelmatig worden gedaan. Uit de eerder genoemde Consumer Reports-studie blijkt immers dat het reservoir vatbaar is voor bacteriegroei. Wees gerust, dezelfde onderzoeken tonen aan dat de Vornado geen bacteriën uitstoot, maar regelmatig schoonmaken zal in de eerste plaats helpen de opbouw ervan te voorkomen.

Kleine afleidingen

Er zijn twee kleine ergernissen die we met de Vornado moeten markeren: het kleine blauwe lampje op het bedieningspaneel is erg helder, wat sommige slapers kan storen, en de machine is merkbaar luid op de hoogste ventilatorstand. Populaire gebruikershacks voor deze kleine tekortkomingen zijn het afdekken van het blauwe licht met wat tape en vasthouden aan de lagere ventilatorinstellingen, tenminste 's nachts, dus het waren geen dealbreakers voor ons.

Gids voor luchtbevochtigers

Hoe de juiste luchtbevochtiger voor u te vinden

Meet je ruimte

Luchtbevochtigers variëren van kleine eenpersoonseenheden tot kolossen die 1000 vierkante voet of meer kunnen bedienen. Een van je eerste taken is dus het bepalen van de vierkante meters van de kamer waar je luchtbevochtiger zal wonen. Overweeg ook dat de luchtbevochtiger zelf ruimte inneemt - we hebben ons gericht op tafelblad en kleine tot middelgrote console-eenheden. Deze kunnen onopvallend in de hoek van een kamer of op een bijzettafeltje zitten en goed werken in een middelgrote kamer. Als het in een kleine kamer staat, wilt u niet elke keer dat u binnenkomt over uw luchtbevochtiger struikelen, dus zoek een kleinere eenheid en kies de ruimte zorgvuldig. De afweging? Kleinere eenheden hebben kleinere tanks en moeten vaker worden bijgevuld.

Ken uw technologieën

In de kern zijn alle bevochtigers ontworpen om vocht aan de lucht toe te voegen. Maar verschillende luchtbevochtigers gebruiken verschillende methoden om mist te produceren. De korte versie is dat een verdamper voor de meeste mensen de beste keuze is, maar we bespreken hieronder de sterke en zwakke punten van elk type.

Verdampers blazen lucht over een natte pit of filter om vocht af te voeren als een koele nevel. De verdamping van de lont hangt af van de luchtvochtigheid in uw kamer - naarmate de luchtvochtigheid stijgt, neemt de output van mist op natuurlijke wijze af. Met andere woorden, verdampers regelen zichzelf om een ​​veilige en comfortabele vochtbalans te behouden. Volgens een studie geleid door Consumer Reports , zijn ze ook het minst waarschijnlijk om te groeien en bacteriën uit te stoten. De vangst? De lonten moeten elke twee tot drie maanden worden vervangen en ze zijn meestal >

Ultrasone luchtbevochtigers trillen een membraan met geluidsgolven om mist snel en stil te produceren - geen lont of filter nodig. Maar hun stille en efficiënte ontwerp komt met een paar afwegingen. Omdat ze het natuurlijke verdampingsproces niet gebruiken, reguleren de meeste niet zelfregulerend. Degenen die wel vertrouwen op een ingebouwde humidistat, een apparaat dat de luchtvochtigheid meet en de output aanpast, maar deze zijn niet altijd nauwkeurig. Dat betekent dat ultrasoon toezicht nodig heeft om overbevochtiging te voorkomen. U zult ook meer tijd moeten besteden aan schoonmaken - ultrasone modellen zijn meer vatbaar voor het uitstoten van bacteriën en wit stof (een poeder van mineralen uit water dat onschadelijk is maar een karwei om op te vegen).

Bevochtigers met warme nevel gebruiken een interne verwarmer om water te koken en stoom af te geven. De warme mist kan in de koudere maanden verzachten, en veel laten je menthol doordringen voor nog meer comfort. Maar we konden een flagrante fout niet over het hoofd zien: zorgen over de veiligheid. Een snagged snoer of een gestoten tafel kan gemakkelijk leiden tot brandwonden. Voor elk huishouden, vooral die met jonge kinderen of huisdieren, voegt dit ongewenst gevaar toe. Ook maakt de temperatuur van het water geen verschil voor de verspreiding van bacteriën, hoewel regelmatig reinigen van uw luchtbevochtiger dit kan voorkomen.

Airwashers zijn een combinatie van verdampers en luchtreinigers. Ze beloven een uitgebalanceerde luchtvochtigheid en het vermogen om grote deeltjes, zoals pollen en huisstofmijt, uit de lucht te verwijderen. Maar aangezien luchtkwaliteitsexperts een luchtreiniger met een True-HEPA-filter aanbevelen (de standaard voor het filteren van luchtverontreinigende stoffen en iets dat luchtwassers meestal ontbreken), is het eigenlijk beter om een ​​afzonderlijke luchtreiniger naast uw bevochtiger te laten werken. Airwashers zijn ook duur - zelfs de aanschaf van de beste luchtreiniger naast een van onze topbevochtigers voor de luchtbevochtiger bespaart u ongeveer $ 100 vergeleken met het investeren in een dure luchtwasser.

Waaierbevochtigers gebruiken draaiende schijven om water naar een diffusor te gooien die vervolgens waterdruppeltjes de lucht in stuurt. In theorie zouden ze goed moeten werken, maar alle waaiers die we hebben bekeken, hebben veel negatieve recensies ontvangen op sites als Amazon. Klanten melden lage vochtoutput en overmatig wit stof. Simpel gezegd, de andere stijlen waren veel populairder en waaierbevochtigers kwamen tijdens ons onderzoek niet op best-of-lijsten voor.

Overweeg onderhoudsbehoeften

Uw luchtbevochtiger vereist regelmatig aandacht. Consumentenrapporten en de meeste fabrikanten zeggen dat je het waterreservoir en filter of lont (als je een verdamperstijl hebt) dagelijks moet aftappen, spoelen en drogen en ze wekelijks moet desinfecteren met een bleekoplossing. Als uw luchtbevochtiger constant werkt, moet u ook regelmatig water aan de tank toevoegen, meestal ongeveer om de 12 uur. Houd dat in gedachten wanneer u winkelt: uw luchtbevochtiger moet eenvoudig kunnen worden verplaatst en gereinigd, en de tank moet gemakkelijk onder uw badkamerkraan passen. Als het er een heeft, zou de lont een makkie moeten zijn om te ruilen, omdat je het om de paar maanden doet.

Veelgestelde vragen over luchtbevochtigers

Hoe weet ik of ik een bevochtiger nodig heb?

Luchtbevochtigers zijn het meest nuttig in de winter, wanneer droge lucht kan bijdragen aan alles, van schrale lippen en droge huid tot bloedneuzen en ademhalingsproblemen. Droge lucht kan ook uw huis beschadigen, waardoor verf afbladdert en houten voorwerpen kromtrekken. Muziekinstrumenten en beeldende kunst worden ook beïnvloed door onjuiste vochtigheid. and monitor the humidity over several days. Als u niet zeker weet of u een luchtbevochtiger nodig hebt, raden we u aan te investeren in een goedkope hygrometer en de luchtvochtigheid gedurende meerdere dagen te controleren. Als het onder de 30 procent komt, kunt u waarschijnlijk profiteren van een luchtbevochtiger.

Hoe be>

Dr. Sarah Kohl , een clinicus met meer dan 25 jaar ervaring, vertelde ons: "bacteriën zijn overal ... als mensen hun bevochtiger niet reinigen, kan dit schimmel of bacteriën in de omgeving spuwen. Als je je luchtbevochtiger regelmatig schoonmaakt, zorg je voor gezondheidsrisico's. ”Hoewel onze be>

Je kunt een bevochtigerreiniger kopen voor ongeveer $ 10 of minder, maar de meeste fabrikanten raden een doe-het-zelfmethode aan in hun handleidingen. Gebruikelijke oplossingen gebruiken een theelepel bleekwater of azijn gemengd met een gallon water dat in de basisbak wordt gegoten.

Helpt een luchtbevochtiger mijn aanhoudende hoest / allergieën / droge huid / enz.?

Volgens Dr. Kohl beloven fabrikanten veel gezondheidsvoordelen van het gebruik van een luchtbevochtiger, maar "er zijn geen echte goede wetenschappelijke studies om deze beweringen te ondersteunen." Ze legde uit dat luchtbevochtigers "doen waarvoor ze zijn ontworpen - bevochtigen lucht. Ze zorgen er gewoon voor dat je je comfortabeler voelt. ”Dat wil niet zeggen dat luchtbevochtigers niet nuttig zijn. Dr. Kohl legde uit dat terwijl je nog steeds moet wachten op verkoudheid of griep, er geen kwaad is in een beetje extra verlichting van droge neus en huid terwijl je herstelt.

Wat is het verschil tussen een bevochtiger en een verdamper, en welke heb ik nodig?

Ze zijn vergelijkbaar omdat beide vocht aan de lucht toevoegen. Verdampers hebben een verwarmingselement dat water kookt voordat het als stoom in de kamer wordt verspreid, terwijl de meeste luchtbevochtigers (maar niet alle) een koele waternevel hebben. Met verdampers kun je soms een medicinale inhalator toevoegen om te helpen met ademhalen, dus ze worden soms aanbevolen door artsen voor mensen die verkouden zijn of griep hebben. Ze zijn meestal ook kleiner en goedkoper. Voor algemeen huishoudelijk gebruik kun je beter af met een luchtbevochtiger. Het heeft minder gedoe nodig en brengt niet het risico van letsel door het hete water met zich mee - wat betekent dat we het gebruik van verdampers rond kinderen of huisdieren niet aanbevelen.

De beste luchtbevochtigers: samengevat

Honeywell HCM 350
Vornado
Beste algemeen
Tweede plaats
$ 69,88
$ 89.99
Type
Verdamper
Verdamper
Tank maat
1 gallon
1,5 gallon
Ingebouwde hygrostaat
hervullen
Om de 12 uur
Om de 12 uur
bevochtigt
Tot 500 vierkante voet
Tot 700 vierkante voet

Meer productrecensies voor thuis

Uw huis is waarschijnlijk de grootste investering die u doet en u wilt er goed voor zorgen. We hebben het beenwerk gedaan en met de experts gesproken om u hierbij te helpen. Bekijk enkele van onze andere beoordelingen voor thuisproducten:

Misschien vind je dit ook leuk