De beste digitale camera's

De beste digitale camera maakt uitzonderlijke foto's en biedt functies die beginners en semi-professionals ondersteunen die hun fotografievaardigheden willen ontwikkelen. We hebben fotografen geraadpleegd, fotografiesites en consumentenrecensies doorgenomen en hebben negen hoog gewaardeerde camera's verzameld om te zien wat u zou helpen om de perfecte foto te maken, van een toneelstuk op school tot een indrukwekkend dessert.

De 4 beste digitale camera's

Het beste
Draagbare camera

Sony
De beste camera voor diegenen die gewoon willen richten en schieten, zoals reizigers en bloggers.
Pros
Intuïtieve begeleiding
Veelzijdig
Unieke kenmerken
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Intuïtieve begeleiding

was our favorite for teaching us how to take more advanced photos. Hoewel elke door ons geteste compactcamera een automatische modus had om eenvoudig foto's te maken, was de Sony RX100 IV onze favoriet om ons te leren hoe we geavanceerdere foto's konden maken. Wanneer u door de verschillende modi bladert, zoals sluitertijdprioriteit, handmatige belichting en filmen, geeft het scherm een ​​nuttige herinnering weer waarvoor elke bepaalde modus wordt gebruikt. Het is een doordachte opname die het leren van de complexere functies van de camera veel eenvoudiger maakt.

De Canon PowerShot G7 X is de dichtste concurrent op het gebied van algemeen ontwerp, waarmee je door vergelijkbare opties kunt bladeren, maar het verklaart niet wat ze doen. We waarderen het dat we kunnen sleutelen en leren met de Sony zonder online fotografiegidsen op onze telefoon te hoeven openen.

Veelzijdig

De Sony helpt je niet alleen om een ​​veelzijdiger fotograaf te worden, het is ook een van de meer veelzijdige camera's die we hebben getest. Het is de enige compacte camera die we hebben getest met een ingebouwde zoeker en een ingebouwde flitser. Onze tester waardeerde de zoeker in heldere kamers of op zonnige dagen, waar de schittering van licht het LCD-scherm zou verstoren. Voeg daarbij het feit dat de Sony RX100 IV ook een instelbaar scherm heeft voor het vinden van de perfecte hoek voor uw opname, en de Sony RX100 IV neemt de kroon op.

We waardeerden de ingebouwde zoeker van Sony.

Unieke kenmerken

Degenen die geen meer geavanceerde fotografie willen leren, kunnen eenvoudig richten en schieten, maar hebben ook toegang tot een paar toeters en bellen die moeiteloos te gebruiken zijn. Het aanpasbare scherm klapt omhoog voor eenvoudige selfies met vrienden en maakt gebruik van een unieke aftelling van drie seconden die ervoor zorgt dat je een geweldige opname kunt maken die niet per ongeluk iemand uitschakelt. Andere camera's zoals de Canon PowerShot G9 X en Ricoh GR II hebben geen verstelbare schermen, wat betekent dat je een beetje meer vallen en opstaan ​​moet gebruiken om een ​​vreemde hoekige foto, selfie of video op een rij te zetten.

Punten om te overwegen

Duur

De prijs is steil - $ 900 - waardoor de Sony de duurste uit onze compacte picks is. De meeste start-en-schiet camera's zijn ongeveer $ 300 tot $ 600. Het hoge prijskaartje van Sony ligt dicht bij onze grotere professionele DSLR-keuzes. Goede camera's zijn een investering en we nemen graag eenvoudige foto's en leren meer geavanceerde fotografie met de Sony. Maar als je van plan bent om binnenkort naar een grotere en meer geavanceerde camera te upgraden, begin dan misschien met iets goedkoper.

Het beste
Geavanceerde camera

Fujifilm
De beste camera voor het ontwikkelen van vaardigheden voor fotografie: goed voor professionele fotografen of iedereen die video van hoge kwaliteit wil opnemen.
Pros
Grote sensor
Videografie functies
Eenvoudige bediening
Cons
Beperkte lenzenbibliotheek
Geen stabilisatie

Waarom we ervoor kozen

Grote sensor

has a sensor that is 1.6 times larger than the sensor of its closest competitor, the Olympus E-M10 Mark II. De Fujifilm heeft een sensor die 1,6 keer groter is dan de sensor van zijn naaste concurrent, de Olympus E-M10 Mark II. Met een grotere sensor kan meer licht de camera binnenkomen, waardoor de fotograaf meer controle heeft over de scherptediepte. Dat wil zeggen, de grotere sensor maakt het gemakkelijker om betere foto's te maken. De Fujifilm scoort niet op DxOMark, maar DPReview rapporteert weinig ruis of korreligheid en een sensor die vergelijkbaar is met de best presterende concurrenten.

Videografie functies

Onze experts vertelden ons dat het lichtgewicht ontwerp van spiegelloze camera's ze niet alleen geweldig maakt voor foto's onderweg, maar ook voor het opnemen van video. De Fujifilm X-T20 maakt 4K-video en biedt een microfoonpoort voor het opnemen van audio - een integraal onderdeel van videografie. In tegenstelling tot standaard HD-video heeft 4K een aanzienlijk hogere pixelresolutie, wat leidt tot veel scherpere en scherpere beelden.

Eenvoudige bediening

Het algemene ontwerp van de camera maakt het ook eenvoudig om te leren en te gebruiken. De bovenkant van de camera heeft bedieningselementen voor het aanpassen van de verschillende cameramodi, sluitertijden en belichtingscompensatie - be>

Punten om te overwegen

Beperkte lenzenbibliotheek

De Fujifilm X-T20 heeft slechts 34 compatibele lensopties. Dat lijkt misschien veel, maar de Olympus biedt een veel grotere lenzenbibliotheek met 86 - waardoor veel meer aanpassingen mogelijk zijn. Zoals Chan ons heeft uitgelegd, komt geavanceerde fotografie terug op het begrijpen van je niche. Je hebt geen 30 verschillende lenzen nodig om deze te fotograferen, maar de juiste lens voor jou valt misschien buiten het bereik van de Fujifilm. Afhankelijk van je prioriteiten en wat je wilt vastleggen, is de beperkte lenzenbibliotheek van Fujifilm misschien een dealbreaker.

Geen stabilisatie

De Fujifilm X-T20 heeft geen beeldstabilisatie, dus je moet oefenen met vaste handen om onevenwichtige foto's te voorkomen. Verschillende lenzen beschikken over ingebouwde beeldstabilisatie, maar beeldstabilisatie was een handige functie die standaard bij onze andere favorieten werd geleverd.

Het beste
Betaalbare camera (draagbaar)

Ricoh
Mooie foto's, zo>
Pros
Uitzonderlijke beeldkwaliteit
Cons
Geen veelzijdigheid

Waarom we ervoor kozen

Uitzonderlijke beeldkwaliteit

is a favorite among professional photographers for having exceptional image quality . De Ricoh GR II is een favoriet onder professionele fotografen vanwege zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit . Dit verbaasde ons eerst vanwege het compacte ontwerp, maar het was logisch toen we eenmaal beseften dat de Ricoh GR II wordt geleverd met een APS-C-sensor, die meestal wordt gevonden in spiegelloze of DSLR-camera's. Met de grotere sensor kan de Ricoh GR II meer informatie vastleggen die hij vervolgens in een afbeelding kan omzetten. Het resultaat is een camera die betere foto's kan maken dan hij op zijn formaat zou moeten kunnen.

Punten om te overwegen

Geen veelzijdigheid

Qua veelzijdigheid kan de Ricoh GR II niet tegen de Sony RX100 IV. De Ricoh wordt niet geleverd met een zoomfunctie en hij gebruikt een gespecialiseerde USB-kabel om op te laden. Het gebrek aan zoom op een compact is moeilijk te negeren, vooral voor ouders die het concert van hun kind proberen vast te leggen vanuit de achterkant van een auditorium. only costs $8, but forgetting the cable while traveling means you'll have to spend time tracking down a replacement rather than shooting photos. Bovendien kost de speciale USB-kabel voor de Ricoh slechts $ 8, maar als u de kabel tijdens het reizen vergeet, moet u tijd besteden aan het zoeken naar een vervanger in plaats van foto's te maken. Ter vergelijking: de Sony kan worden opgeladen met een microUSB; de kans is groot dat je er al een hebt voor je telefoon of tablet.

Het beste
Betaalbare camera (draagbaar)

Olympus
Een goedkoper, meer verwarrend alternatief voor de Fujifilm.
Pros
Goede prijs
Cons
Verwarrende interface
Vereist gespecialiseerde kabel

Waarom we ervoor kozen

Goede prijs

over the Fujifilm comes down to price. Het grootste voordeel van de Olympus ten opzichte van de Fujifilm komt neer op de prijs. Met $ 650 is het bijna de helft van de prijs van de $ 1.200 Fujifilm. Het heeft ook redelijk hoge kwaliteitsscores voor de prijs en verdient een fatsoenlijke 73/100 van DxOMark. Als we onszelf afvragen welke camera we liever alleen voor gebruiksgemak zouden pakken, is ons eerlijke antwoord de Fujifilm. Maar voor degenen die een uitstekende spiegelloze camera willen voor een budgetprijs, zal de Olympus niet teleurstellen.

Punten om te overwegen

Verwarrende interface

De Olympus heeft verwarrende menu's die moeilijk te navigeren zijn en een tester raakte gefrustreerd toen hij probeerde uit te vinden hoe hij de camera-instellingen kon aanpassen. DPReview had hetzelfde probleem en meldde dat zelfs sommige van hun professionele fotografen in verwarring raakten. Hoewel complexe menu's onvermijdelijk zijn bij elk digitaal product, was de lay-out van de Fujifilm veel intuïtiever.

Vereist gespecialiseerde kabel

in order to charge, which can be difficult to find. De Olympus vereist ook een gespecialiseerde USB-kabel (mini B) om op te laden, wat moeilijk te vinden is. Standaard micro-USB's, zoals die van de Fujifilm, zijn verkrijgbaar bij de meeste winkels. We houden ervan dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het verliezen van onze oplaadkabel tijdens het reizen met de Fujifilm.

Gids voor digitale camera's

Hoe je techniek aan te scherpen

Beeldkwaliteit is het eerste waar u aan denkt bij het kiezen van de beste camera. Maar toen we professionele fotografen raadpleegden, vertelden ze ons dat een camera zelf je alleen zo ver zal brengen. Fotograaf Nicholas Purcell legde uit dat "de tool die u gebruikt niet zo be>

De regel van derden

Een van de meest voorkomende technieken, de regel van derden, is een herinnering om de natuurlijke neiging te weerstaan ​​uw onderwerp in het midden van het beeld te plaatsen. In plaats daarvan stellen fotografen voor om aan het frame te denken alsof het in negen gelijke vierkanten is gesplitst: een raster van drie over en drie naar beneden. Het plaatsen van het onderwerp waar de vierkanten kruisen trekt meer aandacht van de ogen van de kijker, wat leidt tot een betere foto.

Gecentreerde opnamen zien er geweldig uit met symmetrie

Soms ziet een gecentreerd schot er beter uit, zoals een foto van een weg met de rijstrookafscheiding in het midden. Door symmetrie aan beide zijden van de foto te krijgen, kun je de aandacht vestigen op het onderwerp in het midden - de weg- en rijstrookverdeler. De symmetrie hoeft niet perfect te zijn, maar grote verschillen kunnen het onderwerp afleiden.

Vul het frame

In wezen betekent het vullen van het kader dat er zeer weinig ruimte rond uw onderwerp overblijft. Als u het kader met een afbeelding van een bloem vult, kan dit bijvoorbeeld leiden tot een scherpe en gedetailleerde afbeelding . Veel ruimte rond de bloem kan afleidend zijn.

De kansregel

Deze techniek betekent in feite dat een oneven aantal onderwerpen op uw foto aantrekkelijker zal zijn . Het idee is dat een even aantal onderwerpen, zoals twee mensen aan een tafel, je zal dwingen je aandacht onder hen te verdelen.

Hoewel niet uitgebreid, zijn deze tips een geweldige manier om je techniek als fotograaf te verbeteren, ongeacht het type camera dat je gebruikt. Bekroonde fotograaf Jere Hietala vertelde ons dat "er niet zoiets bestaat als een fout" wanneer je fotografie of fotobewerking leert - een les die hij zei te hebben geleerd door zijn eigen werk en als lid van een adviesraad bij Loupedeck, een foto bewerkingsconsole gebouwd om de Adobe Lightroom-ervaring te verbeteren. Hietala gelooft dat de beste strategie is om met verschillende technieken te experimenteren totdat je de gewenste combinatie vindt.

Veelgestelde vragen over digitale camera's

Wat is het verschil tussen compacte en spiegelloze camera's?

Compactcamera's worden meestal point-and-shoot-camera's genoemd. Zoals hun naam al doet vermoeden, hebben ze een ontwerp dat lichter en draagbaarder is dan hun spiegelloze of DSLR-tegenhangers. Goedkopere of slecht presterende compactcamera's maken foto's die vergelijkbaar zijn met of zelfs slechter dan een smartphonecamera.

Spiegelloze camera's zijn hoogwaardige camera's met beeldkwaliteit die vergelijkbaar zijn met DSLR's. In tegenstelling tot digitale spiegelreflexcamera's missen spiegelloze camera's een spiegelkast en prisma, zodat licht rechtstreeks de beeldsensor raakt. Vertaling? Spiegelloze opties zijn gewoon een nieuwer type camera dat niet zoveel onderdelen vereist als de oudere DSLR's.

Welke camera moet ik kopen?

Het antwoord komt neer op persoonlijke voorkeur en levensstijl. Tom Hoebbel , een professionele fotograaf van meer dan 25 jaar, legde uit: "Als je veel reist en goede foto's wilt maken zonder veel spullen mee te nemen, is een compact de juiste keuze." Hij vertelde ons dat hun gebruiksgemak ook maakt ze perfect geschikt voor diegenen die "een camera willen hebben bij het zwembad, op de camping of kinderen hebben die opgroeien." Wat spiegelloos betreft, hebben ze een steilere leercurve nodig. Maar Shields liet ons weten dat ze favoriet zijn bij videografen en met de juiste vaardigheden maken ze uitstekende foto's.

Welke lens moet ik kopen?

Het kiezen van een nieuwe cameralens is afhankelijk van de camera die u hebt, het type fotografie dat u beoefent en uw budget. Als je niet zeker weet waar je dol op zult zijn, probeer dan het materiaal te huren voordat je het koopt. Het huren van apparatuur voor een week kan u helpen bepalen of het geschikt is voor u. U kunt geen goedkope compactcamera's huren, maar voor degenen die nog steeds tussen een high-end compact of spiegelloos staan, is huren een geweldige manier om praktische ervaring op te doen met uw potentiële investering. Onze experts adviseren echter nog steeds wat onderzoek te doen voordat u gaat huren. Verhuurservices kunnen ongeveer $ 25 tot $ 30 per dag in rekening brengen, dus het is beter om een ​​lijst te maken van de camera's en essentiële accessoires die je nodig hebt voordat je begint.

Welke DSLR-camera is het beste?

De Nikon D3400 was onze favoriete DSLR die we hebben getest, maar deze kan afhangen van uw vaardigheden en onderwerp. Voor deze beoordeling hebben we onze kanshebbers opgedeeld in compact en spiegelloos. Als je de volgende stap in je fotografie wilt zetten en meer wilt leren over de beste professionele camera, bekijk dan onze review van de beste DSLR-camera's .

De beste digitale camera's: samengevat

Sony Cyber-Shot DSC-RX100 IV
Fujifilm X-T20
Ricoh GR II
Olympus OM-D E-M10 Mark II
Het beste
Draagbare camera
Geavanceerde camera
Betaalbare camera (draagbaar)
Betaalbare camera (geavanceerd)
Prijs
$ 900
$ 1.200
$ 600
$ 650
DxOMark-score
70/100
N / A
80/100
73/100
Cameratype
Compact
mirrorless
Compact
mirrorless
Amazon beoordeling
4.3 / 5
4,6 / 5
4,5 / 5
4.2 / 5

Misschien vind je dit ook leuk