Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Samantha Kostaras

Verzekeringsschrijver

8 min. lezen

Het kiezen van de juiste niveaus van de autoverzekering is niet alleen be>

Ten eerste is het be>be> van een autoverzekering te begrijpen:

  • (BI) Aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel per persoon: dekkingslimiet, per persoon, voor de kosten, zoals medische rekeningen en verloren lonen, als gevolg van letsel dat u bij een ongeval aan anderen toebrengt.
  • (BI) Aansprakelijkheid voor lichamelijk letsel per ongeval: dekkingslimiet voor de kosten als gevolg van letsel dat u anderen toebrengt, in totaal voor het ongeval.
  • (PD) Aansprakelijkheid voor materiële schade per ongeval: dekkingslimiet voor schade die u toebrengt aan andermans eigendom bij een ongeval, waaronder auto's, hekken, enz.

Wanneer u dekkingen vergelijkt, worden polissen vaak als volgt geschreven: 25/50/25.

Wat betekent dat uw aansprakelijkheidsdekking is:

25.000 50.000 20.000
Lichamelijk letsel (BI) Lichamelijk letsel (BI) Materiële schade (PD)
Per persoon Per ongeval Per ongeval

Staat Minimum Auto Verzekeringseisen

Elke staat bepaalt zijn eigen wetten met betrekking tot het soort dekking dat zijn bestuurders nodig hebben en welk niveau het van elk vereist. Hoeveel verzekering u ook kiest die geschikt is voor uw omstandigheden, het is be>

Staten met de hoogste minimale dekkingsniveaus

Staat BI (per persoon) BI (per ongeval) PD UM / UIM MedPay PIP
Alaska $ 50.000 $ 100.000 $ 25.000 Geen Geen Geen
Maine $ 50.000 $ 100.000 $ 25.000 50/100 $ 2.000 Geen

Staten met de laagste minimale dekkingsniveaus

Staat BI (per persoon) BI (per ongeval) PD UM / UIM MedPay PIP
Florida Geen Geen $ 10.000 Geen Geen $ 10.000
Californië $ 15.000 $ 30.000 $ 5.000 Geen $ 1.000 Geen
New Jersey $ 15.000 $ 30.000 $ 5.000 Geen Geen $ 15.000
Pennsylvania $ 15.000 $ 30.000 $ 5.000 Geen $ 5.000 Geen

New Hampshire en Virginia vereisen geen autoverzekering.

Heb je meer nodig dan de minimale dekking?

Waarschijnlijk.

Als het gaat om autoverzekeringen, betaalt u voor bescherming, dus ga er niet vanuit dat de minimale wettelijke dekking hetzelfde is als het niveau van dekking om u voldoende beschermd te voelen. Denk er op deze manier over na: als je een ongeluk krijgt, ga je niet vragen of je wettelijk verplichte minimale dekking hebt. Je wilt weten of je uit eigen zak moet betalen voor de schade die je onbedoeld hebt veroorzaakt. In veel gevallen is een minimale dekking simpelweg niet voldoende.

Over het algemeen is het be>kiezen van uw dekkingsniveaus in elke categorie alle financiële activa dekt die risico lopen op een grote verzekeringsaanspraak door uw vermogen te beschermen. U kunt ook overwegen of u extra dekking wilt voor het geval een ongeval zich uitstrekt tot een civiel proces.

Hoeveel dekking voor lichamelijk letsel moet u hebben?

Letsels veroorzaakt door ongevallen hebben een breed scala aan potentiële kosten. In een spatbordbuiger kunnen er weinig tot geen kosten zijn, terwijl een ernstiger ongeval kan resulteren in een claim die honderdduizenden dollars eist voor iemand als een chirurg of een andere goedbetaalde professional die een blessure opliep waardoor ze werkloos werden. Daarom is het handig om de vraag opnieuw te bepalen hoeveel dekking je krijgt als een vraag hoeveel je persoonlijk moet beschermen.

Om tot een nummer voor deze dekking te komen, moet je de financiële activa optellen die je momenteel hebt, zoals een huis, auto, spaarrekeningen en (in sommige gevallen) pensioensparen. En als je nog niet veel bezit hebt, maar aan het begin van een lucratief carrièrepad staat, kan het logisch zijn om het verdienpotentieel te overwegen dat je wilt beschermen in het geval dat je betrokken bent bij een ernstig ongeval waarbij loonbeslag wees mogelijk.

Het goede nieuws is dat als u op zoek bent naar een hogere dekking voor lichamelijk letsel, u doorgaans uw limieten aanzienlijk kunt verhogen zonder te veel meer te betalen aan uw premies.

Hoeveel dekking van schade aan eigendomsschade moet u hebben?

Afhankelijk van de betrokken voertuigen (of andere eigendommen) kan materiële schade als gevolg van een ongeval sterk variëren, maar de kans op catastrofaal verlies is kleiner dan bij lichamelijk letsel. Luxe auto's kunnen bijvoorbeeld meer waard zijn dan typische minimale limieten voor schade aan eigendommen, maar zelfs een luxe auto kan niet aanklagen voor verloren loon of pijn en lijden. In deze categorie wilt u ervoor zorgen dat u vertrouwd bent met uw niveau van productaansprakelijkheidsdekking voor zowel uw activa als uw omstandigheden. Rijd je voornamelijk in een kleinere, landelijke stad waar oudere voertuigen meer gemeengoed zijn? Of pendelt u regelmatig in een stad of een welvarende buitenwijk, omringd door nieuwere BMW's en andere luxe voertuigen?

Betaalde gemiddelde aansprakelijkheidsclaims

Jaar Gemiddelde BI-aansprakelijkheidsclaim Gemiddelde claim voor PD-aansprakelijkheid
2014 $ 16.642 $ 3.289
2015 $ 16.745 $ 3.484
2016 $ 16.141 $ 3.695
2017 $ 15.270 $ 3.661
2018 $ 15.785 $ 3.841
Bron: Insurance Information Institute

Hebt u bescherming tegen persoonlijk letsel (PIP) nodig?

Het hangt er vooral vanaf waar je woont.

Bescherming tegen persoonlijk letsel, of PIP, wordt hoofdzakelijk gebruikt en vereist in " geen fouten" -status , hoewel het mogelijk kan zijn om bescherming te krijgen in andere staten. In deze staten vergoedt uw eigen verzekering uw verwondingen tot uw PIP-limiet en kunt u de andere partij misschien aanklagen als u een bepaalde drempel bereikt . Dit soort dekking betaalt uw medische kosten en die van uw passagiers, evenals gederfde inkomsten met betrekking tot het ongeval, ongeacht wiens schuld het was.

Zelfs als u niet in een staat woont waar deze dekking een vereiste is, kan dit een nuttige bescherming zijn als u niet op een goede ziektekostenverzekering kunt vertrouwen, die normaal gesproken veel van dezelfde kosten dekt.

Heeft u dekking voor medische betalingen nodig (ook bekend als MedPay)?

Het hangt vooral af van uw andere verzekeringsdekkingen.

MedPay is een dekking die specifiek alle medische kosten dekt die u en uw passagiers hebben na een ongeval, ongeacht wiens schuld het ongeval was. Dit is handig omdat het een dekking is die meteen in werking treedt terwijl uw verzekeringsmaatschappijen dingen uitwerken en meestal een ondergrens heeft van ongeveer $ 1.000 tot $ 5.000. Het kan helpen bij het betalen van eigen risico ziektekostenverzekering en zelfs uw PIP co-pay. In tegenstelling tot PIP dekt MedPay echter niet de vervanging van verloren loon.

Het is mogelijk dat uw ziektekostenverzekering mogelijk geen kosten voor een auto-ongeluk dekt, en in dat geval zou MedPay een zeer waardevolle bescherming zijn. Zelfs als uw verzekering van kracht wordt, kan MedPay ook de moeite waard zijn als u een relatief hoog eigen risico hebt.

Hebt u uitgebreide en aanvaringsdekking nodig?

Het hangt vooral af van de waarde van uw auto.

Uitgebreide dekking en aanvaringsdekking zijn dekking die de waarde van uw eigen auto beschermt.

  • Botsingsdekking loont om uw auto te repareren of te vervangen als u een fout heeft begaan bij een ongeval.
  • Uitgebreide dekking loont om uw auto te repareren of te vervangen als deze buiten een ongeval is beschadigd of is gestolen.

Als u uw auto leaset of financiert, zult u waarschijnlijk deze dekkingen moeten hebben. Als u uw auto volledig bezit, is het aan u of u deze beschermingen wilt toevoegen en dit hangt af van de waarde van uw auto, de kosten van dekking en uw comfortniveau om de kans te krijgen om voor deze kosten uit eigen zak te betalen, of geen dekking hebben bij bepaalde soorten ongevallen of schade aan uw voertuig. Volgens de III-analyse van NAIC-gegevens, kocht 77% van de consumenten in 2016 een uitgebreide en 73% van de aanvaringen.

Industrie-experts hebben hun eigen vuistregels voor deze beslissing:

"Wanneer 6 maanden dekking voor botsingen 25 procent van de waarde van het voertuig overschrijdt, is het niet >

Chane Steiner, CEO van Crediful

"Een algemene vuistregel is dat uw voertuig ouder moet zijn dan 10 jaar of minder dan $ 4.000 waard is om volledig of botsing te laten vallen."

Ava Lynch, expert in woonverzekeringen voor The Zebra

Het toevoegen van dit soort dekking is meestal duur en kan in sommige gevallen zelfs uw premie verdubbelen. Maar zoals bij elke verzekering, is het voor degenen die het uiteindelijk nodig hebben, goed besteed geld.

Heeft u onverzekerde / onderverzekerde dekking voor automobilisten (UM / UIM) nodig?

We raden het ten zeerste aan.

Bijna elke verzekeringsexpert die we hebben geraadpleegd, benadrukte het be>

“De enige tip die ik consumenten zou geven bij het bepalen van de dekkingslimieten is om ervoor te zorgen dat hun UIM / UM-limieten minimaal overeenkomen met de dekkingslimieten die ze hebben gekocht voor hun aansprakelijkheidsverzekering. Het verzekert dat je naar behoren wordt vergoed voor je schade, ongeacht het bedrag van de verzekering die de verweerder heeft. "

Gabriel Levin, advocaat, het Levin-bedrijf

Heeft u een paraplu-aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als je een groot vermogen hebt, waarschijnlijk.

Parasolaansprakelijkheidsverzekering is geen dekking die specifiek is voor autoverzekeringen, maar is een afzonderlijke verzekeringspolis die bovenop uw andere dekkingen (thuis en auto) zit en uw activa beschermt tegen claims boven die polislimieten. Omdat polissen meestal worden uitgegeven in stappen van miljoen dollar, is deze dekking meestal geschikt voor mensen met aanzienlijke activa om te beschermen of met een hoger risico op het aantrekken van een rechtszaak, zoals het bezitten van een zwembad of het zijn van een verhuurder.

"Omdat deze polissen pas beginnen uit te betalen nadat de aansprakelijkheidslimieten van de betreffende huiseigenaren of het autobeleid zijn uitgeput, zijn de tarieven voor overkoepelende polissen over het algemeen redelijk."

Timothy G. Wiedman, hoogleraar personal finance, gepensioneerd, Doane University

Houd er rekening mee dat, hoewel de tarieven voor parapluverzekeringen meestal laag zijn, u mogelijk verplicht bent om uw aansprakelijkheidsdekking op uw autoverzekeringspolis te verhogen om de parapludekking toe te passen, wat de kosten verhoogt.

Wat is het volgende?

gerelateerde artikelen

Kwikverzekering eindigt legale strijd voor $ 41 miljoen. Worden er illegale kosten aan u in rekening gebracht?

grmajo.net Studie toont aan dat millennials meer betalen voor autoverzekeringen dan andere chauffeurs

Hoe uw creditcard huurauto verzekering dekt

Soorten levensverzekeringen