Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Taylor Moore

Schrijver voor financiën en verzekeringen

7 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Het woord 'investeringen' kan scènes oproepen van be>

Mobile-first robo-adviseurs , die algoritmen gebruiken om aandelen te kopen en verkopen, zijn een toegangspoort tot beleggen voor vele millenniale en Gen Z-consumenten. Vorig jaar overtrof Robinhood, een app die de handel "democratiseert" met zijn commissievrije bedrijfsmodel, het aantal gebruikers op E * Trade , dat al 37 jaar bestaat. Het bedrijfsmodel van Robinhood, dat kleinschaliger beleggen voor meer mensen toegankelijk maakt, is een enorme indicator voor waar de industrie naartoe gaat.

De aandelenmarkt is drukker dan ooit. Enkele van de beste beursvennootschappen wereldwijd zijn Fidelity Investments, Charles Schwab, TD Ameritrade, E * Trade en Edward Jones - bekende namen, een mix van erfgoedmakelaars en online handelsplatforms. Fintech-startups met durfkapitaal, zoals Robinhood, Acorns, Digit, Wealthfront, Betterment en Stash zijn vijf jaar geleden in de categorie gekomen, maar ze hebben hun gebruikersbasis al zien groeien. Wat doen ze anders?

Waarom millennials aarzelen om te investeren

In een studie van Ally Financial zei ongeveer 65 procent van de mensen van 18 tot 39 jaar dat beleggen in de aandelenmarkt "eng" of "intimiderend" was, vergeleken met ongeveer 56 procent van de mensen boven de 40 die hetzelfde zeiden. Als je kijkt naar de omstandigheden waarin millennials volwassen werden, wordt deze aarzeling om te investeren begrijpelijker.

"Eerlijk gezegd heeft deze generatie minder om te beginnen met investeren", zegt Kendra Clarke, vice-president data science en productontwikkeling bij sparks honey , een adviesbureau voor cultuur en trends in New York. Clarke legt uit dat de zware studentenschuld die deze generatie met zich meebrengt - geschat op $ 1,5 biljoen in de VS - een be>

Er is ook onderwijs. Persoonlijke financiën zijn geen vereiste om af te studeren op de meeste scholen, en de toetredingsdrempel kan hoog zijn voor degenen die geen formele achtergrond in financiën hebben.

Noah Kerner, de CEO van Acorns, een app die uw aankopen afrondt en de kleingeld investeert, vertelde grmajo.net: “Het is moeilijk om de taal te begrijpen die typisch wordt gebruikt. Er zit veel honkbal in. Voor de gewone persoon zijn deze dingen ongelooflijk ingewikkeld. Het voelde echt alsof de bestaande producten en diensten werden gemaakt voor mensen die al weten hoe ze moeten beleggen. ”

Hoe beleggen leuk te maken

Dus waarom hebben apps als Robinhood, Acorns en Betterment zich zo snel aangetrokken en bij zoveel mensen?

Kerner komt simpelweg neer op het ontwerp van eikels: “We nemen grote beslissingen klein. We laten mensen geen wiskunde doen. '

Robinhood, een concurrent van Acorns, werkt op een vergelijkbare manier. In een interview met Adobe , de senior designer van Robinhood, zegt Alex Bond: “We zijn ons ervan bewust dat design, buiten de woorden, communiceert voor wie een product is. We zijn gericht op ontwerp dat vriendelijk is, uitnodigend, dat je niet intimideert, dat niet neerbuigend is. "

Deze ontwerptechniek wordt gamification genoemd. Volgens de Interaction Design Foundation is gamification wanneer “ontwerpers gameplay-elementen in niet-gaming-instellingen invoegen om de gebruikersbetrokkenheid bij een product of dienst te verbeteren.” Aan de financiële kant omvatten deze functies besparingsdoelen, voortgangsbalken, punten, pictogrammen en mascottes, en hebben een benaderbare merkstem.

"Wanneer je dat soort plezier introduceert en een app gamify, creëer je een emotionele band", zegt Clarke. Ze waarschuwt echter: "[het ontwerp] trekt niet noodzakelijk een rechte lijn naar de zwaartekracht en het be>

In meer botte termen beschrijft Drew Millard van The Outline Robinhood als recreatief gokken , "ontworpen om alle wrijving te verwijderen uit het proces van het nemen van vreselijke en niet-geïnformeerde investeringsbeslissingen." Deze apps kunnen beleggen meer doen denken aan fantasiefootbal dan aan beurs.

James Royal, een verslaggever voor beleggen en vermogensbeheer voor Bankrate , is van mening dat dit ontwerp een netto positief is, waardoor beleggen beter benaderbaar is. "Het is zo enorm be>

Wat is het beste voor uw portemonnee?

Een andere seismische verschuiving in beleggen is het bedrijfsmodel in het algemeen. Clarke legt uit dat het traditionele model van beursvennootschappen zwaar belast is met 'menselijk kapitaal' - advies van experts via telefoongesprekken en persoonlijke ontmoetingen. Nieuwere bedrijven willen echter het deel van de menselijke interactie verminderen omdat ze zo schalen. Dit werkt in het voordeel van jongere investeerders, die misschien niet zo bereid zijn om de telefoon op te nemen.

Handelen in aandelen komt met een kostprijs. Veel full-service makelaars brengen elk jaar 1 tot 2 procent van de totale beheerde activa in rekening; zelfs kortingsmakelaars zoals TD Ameritrade en E * Trade rekenen $ 6,95 per transactie. Als u alleen in staat bent om regelmatig kleine bedragen te beleggen, is dit misschien niet de meest kosteneffectieve route.

Mobiele robo-adviseurs willen dit model vereenvoudigen en het gemakkelijker en goedkoper maken om te investeren. In zijn poging om de handel te “democratiseren”, berekent Robinhood geen commissieprovisies voor aandelen, op de beurs verhandelde fondsen (ETF's), opties en cryptocurrency en verdient het geld met rente op niet- geïnvesteerde contanten, marginale rente en betaling voor orderstroom. Betterment, een robo-adviseur opgericht in 2010 als alternatief voor traditionele financiële adviseurs, rekent een lage vergoeding van 0,25 procent of $ 25 per jaar voor elke geïnvesteerde $ 10.000. Eikels worden aangesloten op uw bankrekening en investeren "wisselgeld" van het afronden van aankopen. Het brengt $ 1 per maand in rekening voor basisdiensten en gaat tot $ 2 en $ 3 voor extra functies. Noah Kerner legt uit dat met Acorns: "het is duidelijk wat je zegt en duidelijk wat je krijgt - er is geen dubbelzinnigheid."

Met minimale of geen kosten, lijken deze apps een no-brainer, maar er zijn aanzienlijke afwegingen - namelijk het ontbreken van functies, hulpmiddelen en onderzoeksgegevens. De commissiekosten die u betaalt met makelaars zoals TD Ameritrade zijn hoog omdat u betaalt voor toegang tot krachtige onderzoeks- en modelleringstools; met Robinhood kunt u bijvoorbeeld alleen de basisprestatiegeschiedenis bekijken. Als u een beginner bent die probeert te investeren in beleggen, kan deze eenvoud aantrekkelijk zijn, maar meer gevorderde handelaren willen misschien meer van hun makelaars.

De lijnen vervagen

Deze golf van verstoorders uit Silicon Valley heeft ertoe geleid dat vestigingshandelaren concurrerender zijn geworden. In maart kondigde Charles Schwab aan dat het zijn robo-adviseuraanbod vernieuwde van een vergoeding op basis van uw accountwaarde naar een abonnementmodel, en vorige maand heeft TD Ameritrade het aantal commissie-vrije ETF's uitgebreid tot 550.

Omdat erfgoedmakelaars zich aanpassen aan de eisen van nieuwe klanten en fintech-startups hun diensten diversifiëren, kunnen we getuige zijn van een vergadering in het midden. James Royal van Bankrate zegt: 'Je ziet ook dat sommige startups meer op sommige gevestigde exploitanten beginnen te lijken, hoewel ze nog wendbaarder zijn. Wealthfront betaalt bijvoorbeeld een zeer aantrekkelijke rente op deposito's en het is haastig om geld in te zamelen, waardoor het lijkt op een meer traditionele bank. ... Door dit soort activiteiten vervaagt steeds meer de grens tussen depositorekeningen en beleggingsrekeningen. "

Succes leidt tot homogenisatie, en dit zal veel verschuivingen op de markt veroorzaken - een verandering van de wacht, zogezegd. "Hoewel de groei van gebruikers op Robinhood ronduit fenomenaal is, wat gebeurt er dan als de gevestigde makelaars hun handelscommissies steeds dichter bij gratis brengen?", Vraagt ​​Royal. "Wat kan Robinhood nog meer bieden in die wereld?"

Hoe dan ook, de rijkdom aan opties die nu op de markt aanwezig zijn, is ongetwijfeld gunstig voor de consument. Het toepassen van technologie en design in de financiële sector kan een rimpeleffect veroorzaken waarbij mensen zich meer op hun gemak voelen om hun geld te bespreken en actief te beheren.

Noah Kerner zegt dat het doel van Acorns is om "100 miljoen Amerikanen die elke dag sparen en beleggen elke dag te krijgen." mensen om dat buiten eikels te doen. '

In een toekomst waarin pensioenen als een droom kunnen voelen, zou deze bi-kuststrijd om je geld de weg kunnen effenen voor een meer financieel veilig pensioen.

Je hebt zojuist de nieuwste editie van Magnified gelezen, onze nieuwsbrief voor diegenen die wat dieper in willen gaan op de services die we beoordelen. Bij grmajo.net zijn we geobsedeerd door het vinden van de beste services die er zijn. Als je het leuk vindt wat je op onze site ziet, ben je dat waarschijnlijk ook. De missie van grmajo.net - het vinden van de beste services om uw zuurverdiende geld aan uit te geven - is slechts het einde van een > Als je nieuwsgierig bent naar enkele van de meer interessante delen van die reis, niet alleen om je te vertellen wat goed is, maar waarom het goed is, dan moet je je waarschijnlijk aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Elke maand vertellen onze deskundige schrijvers het verhaal achter het verhaal van een van onze beoordelingen. Wanneer is de beste dag van de week om reizen te boeken? Waarom vervagen inkjetfoto's zo snel? Wat is het ergste aan luchtfriteuses? Als je bent zoals wij, begint de wereld er veel interessanter uit te zien als je verder kijkt dan "Wat moet ik kiezen?"

Hier is een blik op wat we in het verleden hebben gedaan:

Venmo is de gateway naar digitale valuta

De verkoudheid is nog steeds ongeneeslijk, maar de wetenschap geeft niet op

Meld je hieronder aan.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde