De 30 seconden beoordeling

Een goed elektrisch scheerapparaat moet snel scheren. Maar de allerbeste gaan nog een stap verder en bieden een nauwe trim plus handige functies zoals een digitaal display en verstelbare hoofdinstellingen. Om onze keuzes te vinden, overlegden we met dermatologen en verzamelden vervolgens de beste scheerapparaten van gerespecteerde merken om ze zelf uit te proberen.

Het beste voor dagelijks scheren

Braun Series 9 9290cc

De Braun 9290cc is ontworpen om de lage stoppels van veelvuldige scheerbeurten aan te pakken. Het biedt een strakke afwerking dankzij een verstelbare draaibare kop die in meerdere hoeken kan worden vergrendeld. Het is eenvoudig te reinigen en te onderhouden en heeft een handig digitaal display.

Het beste voor wekelijks scheren

Philips Norelco Shaver 9300

Als u regelmatig dikke stoppels aanpakt, vermijdt de Philips slepen. Het scheert niet zo nauw als de Braun, maar het is gemakkelijker om een ​​gelijkmatige trim te verkrijgen.

Beste budget scheerbeurt

Remington F5 5800B

Dit scheermes is niet zo eenvoudig schoon te maken en biedt minder aanpassingsmogelijkheden, maar het is minder dan $ 100 en testers meldden een scheerbeurt vergelijkbaar met de Braun.

Het beste elektrische scheerapparaat

Fabrikanten van elektrische scheerapparaten beweren graag dat hun merken de nieuwste scheertechnologie bieden. Het enige probleem is dat "de nieuwste scheertechnologie" niet altijd zorgt voor een betere scheerbeurt. Het beste elektrische scheerapparaat komt nog steeds neer op een paar kernfuncties: het moet goed aanvoelen op je gezicht, comfortabel in je handen zijn - en eventuele add-ons moeten je ervaring verbeteren in plaats van het ingewikkelder te maken.

. Als u zich regelmatig scheert (elke dag of om de paar dagen), is onze keuze de Braun Series 9 9290cc . De manoeuvreerbare snijkop zorgt voor een glad scheerresultaat en de ergonomische handgreep, het gemakkelijk te verwisselen hoofdontwerp en de opname van praktische functies zoals een reinigingsindicator resulteren in een verrassend intuïtief product. Een elektrisch scheerapparaat is een investering (de Braun verkoopt voor ongeveer $ 325), maar het is er een die 7 tot 10 jaar kan duren - en we kunnen ons voorstellen dat we ons zo >

($250). Als u zich meer om de vijf of zes dagen scheert, raden we de Philips Norelco 9300 ($ 250) aan. De snijkop van dit model heeft drie flexibele schijven die trimmen terwijl ze roteren en naar binnen en naar buiten kunnen buigen om zelfs resultaten te verkrijgen in lastige hoeken zoals jukbeenderen en kaaklijnen. Dit ontwerp betekent dat Philips niet zo glad zal scheren als de Braun 9290cc, maar het is een geweldige optie voor een gelijkmatige scheerbeurt over dikke stoppels. En we waardeerden extra's zoals het schoonmaken en geblokkeerde scheerhoofdindicatoren.

performed beyond our expectations for its low price ($55). Voor frequente scheerapparaten met een beperkt budget presteerde de Remington F5-5800B boven onze verwachtingen voor zijn lage prijs ($ 55). Hoewel het niet zo comfortabel is als de Braun of Philips, levert het een soepele, snelle scheerbeurt die geen ander scheerapparaat van minder dan $ 100 zou kunnen overtreffen. De functies zijn minimaal, maar het bevat essentiële dingen zoals een batterijmeter en een trimmer voor het bijwerken van de baard.

Hoe we het beste elektrische scheerapparaat hebben gevonden

Winkelen voor een elektrisch scheerapparaat kan gek zijn. Er zijn tientallen modellen op de markt en de verschillen tussen hen zijn gering: het enige verschil tussen de Braun 7865cc en 7898cc? De kleur van het scheermes. Het enige verschil tussen de 7898cc en 7899cc? De kleur van de rits op de reistas.

We begonnen met het selecteren van 12 hoog aangeschreven modellen met een breed scala aan functies. Sommigen kwamen met mooie opties zoals reinigingsindicatoren en uitgebreide digitale displays, terwijl anderen een meer kale aanpak volgden. We hebben ervoor gezorgd dat verschillende merken zijn toegevoegd: de beste lijsten en consumentenrecensies van sites als Engadget en Amazon hebben ons geleid tot veel gevierde opties zoals Braun en Philips Norelco. Maar we hebben ook topaanbevelingen van minder populaire merken opgenomen. We wilden zien of marktleiders zoals Braun echt iets bieden dat je nergens anders kunt krijgen.

De 12 elektrische scheerapparaten die we hebben getest

Folie scheermessen: 8

 • Braun Series 7 7865cc * †
 • Braun Series 9 9290cc * †
 • Panasonic Arc5 ES-LV95-S * †
 • Panasonic Arc5 ES-LV9N-S * †
 • Panasonic Arc3 ES8103S
 • Wahl Flex Shave Oplaadbaar foliescheerapparaat (ook wel Wahl Custom Shaver genoemd)
 • Wahl Smart Shave Oplaadbaar scheerapparaat
 • Remington F5 Power-serie met Intercept-scheertechnologie F5-5800B

Roterende scheerapparaten: 4

 • Philips Norelco 7500 *
 • Philips Norelco 9300 * †
 • Remington Verso Shaver XR1410
 • Remington XR1470

* Wordt geleverd met schoon en laadstation
† Heeft zustermodel zonder schoon- en laadstation

Er zijn enkele populaire modellen die vaak op best-of-lijsten voorkomen, zoals de Braun 790cc en Philips Norelco 8100, die we hebben overgeslagen omdat ze niet meer worden geproduceerd of moeilijk te vinden zijn. We hebben onze lijst geconcentreerd op modellen die op grote schaal beschikbaar zijn en actief in productie zijn.

Ten eerste hebben we alles geleerd over beide typen elektrische scheerapparaten.

In tegenstelling tot handmatige scheerapparaten hebben alle elektrische scheerapparaten een soort bedekking over hun mesjes, waardoor de huid wordt beschermd tegen ongewenste inkepingen. Dr. Jennifer Krejci, board-gecertificeerde dermatoloog en haarherstel-expert van het Limmer Hair Transplant Center in Texas legt uit: "Een elektrisch scheerapparaat heeft de neiging om minder trauma aan de huid te veroorzaken, omdat er geen scherp mes direct over uw haarzakjes scheert (wat kan microscopische schaafwonden of snijwonden op de huid). "

 • Folie scheermessen hebben rechte koppen met dunne, geperforeerde metalen folies die hun messen bedekken. De gaten in de folies vangen haar op en leiden het naar de messen, die werken als kleine schaar.
 • Roterende scheermessen hebben drie draaiende messen bedekt met geperforeerde metalen schijven. Deze messen werken als kleine onkruideters en roteren in een cirkelvormig patroon om het haar te hakken.

Folie scheermessen (links) bieden een nauwere trim, terwijl roterende scheermessen (rechts) zorgen voor een meer gelijkmatige trim.

Dus welke is beter? Het hangt er van af. Een scheermes is een goede optie als je je dagelijks wilt scheren; het biedt een gladdere scheerbeurt. Mensen met een gevoelige huid zijn ook beter af met een foliescheermes: Dr. Steven Greene , board-gecertificeerde dermatoloog van het Advanced Dermatology and Laser Institute van Seattle, vertelde ons dat “omdat een roterend scheermes in een cirkelvormig patroon ronddraait, het kan grijpen het haar, bijna plukkend, wat irritanter is dan het rechtdoor knippen. "

Roterende scheerapparaten trimmen ook niet zo nauw, maar ze bieden flexibele koppen die kunnen draaien en naar binnen kunnen buigen om de contouren van het gezicht te volgen. Als je hoekige jukbeenderen hebt die Tom Hiddleston doen huilen, zorgt een roterende borstel ervoor dat je die kleine stukjes haar niet mist die in onhandige hoeken groeien. Rotaries zijn ook beter in het knippen van >beveelt Remington ze aan als je je maar af en toe scheert - misschien sla je weekends over, maar heb je een scheermes nodig dat dikke stoppels op maandag aankan.

We hebben beide typen in ons testproces opgenomen, omdat beide zeer populair zijn. Vergeet niet dat er geen vaste regel bestaat over welke beter is en dat persoonlijke voorkeur ook een rol speelt.

Daarna hebben we het comfort en de prestaties van onze 12 modellen getest.

Elektrische scheerapparaten van beide soorten vereisen een aanpassingsperiode: het kan tot twee of drie weken duren voordat uw gezicht zich aan de nieuwe stimulus aanpast. Gedurende deze tijd zult u waarschijnlijk meer trekken en trekken ervaren wanneer u zich scheert.

blockquote> We hebben onze testers niet gevraagd om de volledige drie weken te wachten - in plaats daarvan vroegen we hen te identificeren welke scheerapparaten ze bereid zouden zijn zo >

We verzamelden een groep met verschillende huid- en haartypes en stuurden elk van hen met twee scheerapparaten naar huis, met de vraag om te scheren en de volgende factoren te evalueren:

Comfortabel scheren : hoe voelde het scheermes op de huid? Hoeveel heeft het aan haar getrokken? De meeste modellen waren een beetje ongemakkelijk, dus we gaven bonuspunten aan scheerapparaten (zoals de Philips Norelco 9300) waarvan de gebruikers zeiden dat ze hun ervaring graag zouden herhalen.

Gemak van scheren : onze testers beoordeelden ook hoe gemakkelijk de scheerapparaten waren om te manoeuvreren en of ze de belofte van snel, moeiteloos scheren waarmaken. Velen deden het niet: "Er bleven nog een hoop >

Ontwerp en ergonomie : we vroegen testers om te beoordelen hoe het scheermes in hun handen voelde en voerden vervolgens een tweede testronde op kantoor uit. We wilden modellen vinden met een comfortabele knopplaatsing, gemakkelijk toegankelijke trimmers en een aangenaam gevormde handgreep.

In het algemeen heeft Braun zijn reputatie waargemaakt en ontving hij gunstiger feedback dan foliemodellen van Panasonic en Wahl. De roterende scheermessen van Philips Norelco verslaan Remington's met een mijl, maar onze testers vonden roterende scheermessen over het algemeen minder comfortabel en intuïtief dan ontwerpen met foliescheermes.

Moet ik echt 2-3 weken wachten om te weten of mijn scheermes de juiste is?

Dr. Krejci vertelde ons dat als je je dagelijks scheert, je waarschijnlijk binnen een week weet of je nieuwe scheerapparaat niet werkt. Als je je minder vaak scheert of huidaandoeningen zoals scheerbultjes hebt, moet je de volledige proefperiode wachten om te beoordelen hoe je gezicht reageert. De meeste elektrische scheerapparaten (inclusief onze topkeuzes) hebben om deze reden een genereus retourbeleid: Philips Norelco biedt een geld-terug-garantie van 45 dagen , terwijl Braun een 60-dagen garantie biedt .

Onze keuzes voor het beste elektrische scheerapparaat

Het beste voor dagelijks scheren

Best voor
Dagelijks scheren

Braun Series 9 9290cc


Een hoogwaardig foliescheermes dat een gladde, comfortabele scheerbeurt biedt.

Als je je elke dag scheert (of om de andere dag), is het Braun Series 9 9290cc-foliescheermes onze favoriet. De opvallende functie is de flexibele kop, die kan draaien of vergrendelen in vijf verschillende hoeken voor een soepele, comfortabele scheerbeurt.

Hoofdomtrek en flexibiliteit waren deal-breakers voor veel van onze finalisten: neem beide Panasonic Arc5-modellen die we hebben getest. Ze kunnen technisch verder draaien dan de Braun, maar hun hoofden waren zo groot dat testers moeite hadden om te zien wat ze deden. "Ik had het gevoel dat ik niet kon zien waar ik me aan het scheren was - en ik probeerde alleen mijn nek op te ruimen", merkte een op over de Arc5 ES-LV95-S. "Het was moeilijk om rond mijn adamsappel te manoeuvreren en mijn huid voelt nog steeds rood", klaagde een ander over de Arc5 ES-LV9N-S. De Braun daarentegen was "over het algemeen soepel zeilen".

We vonden de kop van Braun (links) veel beter manoeuvreerbaar dan de gigantische Panasonic Arc5 (rechts).

Foliescheerapparaten zijn kwetsbaar in vergelijking met hun roterende tegenhangers, dus we waren ook onder de indruk van hoe stevig de folies waren op het Braun Series 9-scheerapparaat. Onze tester brak bijna de folies van de Wahl en Panasonic begon te buigen met een kleine hoeveelheid druk.

Het digitale display van Braun heeft een no-nonsense aanpak: een waterdruppel licht op wanneer het scheerapparaat moet worden schoongemaakt, een batterijmeter van 5 bar is altijd zichtbaar en een laag oplaadlampje knippert rood wanneer het scheerapparaat moet worden opgeladen. (Daarentegen bevat de Panasonic Arc5-serie externe informatie zoals "tijd besteed aan scheren".)

Als je je baard wilt bijwerken, glijdt de trimmer van Braun omhoog vanaf de achterkant en kan worden gebruikt zonder dat het scheerhoofd je zicht in de spiegel blokkeert - een ontwerpfout die we tegenkwamen op verschillende andere modellen.

Met de uitschuifbare trimmer op de Braun Series 9 (rechts) konden we onze gezichtslijn vrij houden met onze spiegel. De trimmer op de Braun Series 7 (links) werd permanent verborgen door het scheerhoofd.

In tegenstelling tot de Panasonic Arc 5 en Remington F5-5800B, waarbij u de kop en de messen als afzonderlijke items moet vervangen, combineert de Braun Series 9 beide in een enkel onderdeel. Nog beter, het verwijderen en bevestigen van dat onderdeel kostte ons minder dan 5 seconden.

De kop van de Braun is uiterst eenvoudig te verwijderen, waardoor hij zowel kan worden gereinigd als vervangen.

Het reinigen van het scheerapparaat is ook een briesje: omdat het scheermes nat / droog is, kunt u het onder de kraan of douchekop laten lopen voor een snelle spoeling, en als een diepere reiniging nodig is, kunt u het in het reinigingsstation plaatsen of eraf springen de hele kop en week het in een reinigingsoplossing. We vonden het reinigingsstation niet een must-have, maar het is een handige add-on. ($225), which is its solo sister model. Als je alleen het scheermes wilt, kun je de Braun Series 9 9293s ($ 225) kopen, wat het solozustermodel is.

Het oplaad- / reinigingsdock van de Braun is handig, maar dat is geen noodzaak.

Dat gezegd hebbende, de Braun is nog steeds niet voor iedereen. Onze tester meldde dat het scheermes zal trekken en trekken als je een baard over de hele lengte snoeit, en merkt op dat de Braun "misschien beter is voor degenen die zich elke dag willen scheren." Als je regelmatig dikke, grove stoppels aanpakt, doen we ' d stel hieronder onze roterende pick voor. Maar over het algemeen biedt de Braun 9290cc een uitstekende, probleemloze scheerervaring die comfortabel, handig is en vreemde gimmicks vermijdt. We zouden het graag bezitten.

Bezorgd over het vinden van Braun-vervangingskoppen?

Wees niet bang. Niet > Maar het probleem is sindsdien opgelost en we hadden geen problemen om vervangende onderdelen voor dit model online te vinden.

Het beste voor wekelijks scheren

Best voor
Wekelijks scheren

Philips Norelco Shaver 9300


Een flexibel roterend scheermes dat niet zo dicht knipt, maar een gelijkmatige trim biedt.

Als u zich om de vijf of zes dagen scheert en iets nodig hebt om dikkere stoppels door te snijden, is de Philips Norelco 9300 onze keuze. Philips bekleedt de troon voor het beste roterende scheermes sinds het bedrijf het ontwerp heeft uitgevonden, en als de Philips 9300 een indicatie is, verliest hij die stoel niet snel.

Op het gebied van comfort en scheertijd behaalde de 9300 hoge cijfers. Het scheermes heeft een zwevende kop die draait, met drie schijven op de kop die in meerdere richtingen kunnen buigen. De meeste roterende scheermesschijven buigen alleen naar binnen, wat betekent dat de Philips 9300 in theorie beter de contouren van uw gezicht zou moeten volgen. En het lukt: in vergelijking met onze andere roterende scheerapparaten was de Philips 9300 het beste in het aanpakken van moeilijke gebieden zoals de kin en nek. Zelfs op de eerste dag van de inloopperiode meldde onze tester dat hij het graag zou blijven gebruiken. Kleur ons onder de indruk.

Maar om eerlijk te zijn, is er niet veel concurrentie. Hoewel Remington zijn rotatielijn heeft verbeterd, rapporteerde onze Remington XR1470-tester dat het droge scheerresultaat van het scheermes ruw was en een rode huid achterliet. We testten ook een iets goedkopere versie van de Philips, de 7500 ($ 180), en hoewel hij behoorlijk presteerde, boog zijn kop in minder richtingen en mist hij het handige scherm van de 9300.

De Philips (links) is comfortabel in de hand te houden en te bedienen. De Remington Verso (rechts) experimenteert met een korte, gedrongen handgreep die niet zo natuurlijk aanvoelt.

Heb ik een scheermes nodig met snelheidsinstellingen?

Onze stem? Nee. Al onze testers - zelfs die met een gevoelige huid - rapporteerden geen verschil na het wijzigen van hun snelheidsinstellingen. Het is mogelijk dat je een verandering opmerkt nadat je volledig bent gewend aan je nieuwe scheermes, maar het is geen must-have.

Het is duidelijk dat Philips tijd heeft besteed aan het strijken van het ontwerp van de 9300. Net als de Braun kunnen extra functies, zoals de stroomvergrendeling, eenvoudig worden bediend via de aan / uit-knop, en onze duimen hoefden nauwelijks te bewegen om toegang te krijgen tot zowel stroom als scheersnelheid. Het komt ook met een harde koffer voor gemakkelijk reizen.

Het scheermes is niet vrij van tekortkomingen. Het bevestigingspunt voor het scheerhoofd en de baardtrimmer werkt niet altijd naadloos. En gezien het feit dat je de kop moet verwijderen elke keer dat je de trimmer wilt bevestigen, kan dit proces vervelend worden - vooral wanneer we het vergelijken met het gemak van het vervangen van de kop van de Braun 9290cc.

Het bevestigingspunt voor het hoofd van de Philips 9300 is kieskeuriger dan dat van de Braun.

Maar de rest van de kenmerken van het scheerapparaat zijn uitstekend. Het display bevat een 5-bar batterijmeter, reinigingsindicator, een melding voor een vervangende kop en - onze favoriet - een geblokkeerde scheerindicator die gebruikers waarschuwt wanneer de scheerkwaliteit is afgenomen door gevangen haar. Zoals de meeste premium scheerapparaten, kan de Philips 9300 ook onder de douche worden gebruikt. Als u het wilt reinigen, kunt u het in het reinigingsstation steken of gewoon afspoelen met water. ($160), which has a slightly different display, but otherwise offers the same performance. En als u dit model zonder reinigingsstation wilt, kiest u voor de Philips Norelco Shaver 9800 ($ 160), die een iets ander scherm heeft, maar verder dezelfde prestaties biedt.

Beste budget scheermes

Het beste
Budgetscheermes

Remington F5 5800B


Dit foliescheermes heeft niet veel extra's, maar biedt een glad scheerresultaat.

Voor degenen die proberen onder de $ 100 te blijven, raden we de Remington F5 Power-serie met Intercept Shaving Technology F5-5800B aan. Het is een mondvol, dat weten we. We zullen onze uitleg kort houden: het geeft een geweldige scheerbeurt.

Dit foliescheermes heeft niet de toeters en bellen van de meeste scheerapparaten die we hebben getest - geen dockingstation, geen pivot lock - maar het presteerde goed voor een fractie van de kosten. “De Remington was comfortabeler dan ik had verwacht. Met mijn normale scheermes, zijn er bijna altijd haren die blijven haken en worden uitgetrokken in plaats van geschoren. Dat gebeurde niet één keer met de Remington, wat een enorme opluchting was, 'meldde onze tester.

De Remington biedt een fatsoenlijke scheerbeurt, maar we waren niet wild over de onhandige plaatsing van zijn pop-out precisietrimmer.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar ontwerpfouten waar je op moet letten: ten eerste is er geen manier om de uitklapbare precisietrimmer te gebruiken zonder je zicht in de spiegel te laten blokkeren door het hoofd van het scheermes. Ten tweede is het verwijderen van de kop zelf niet eenvoudig. Het vereist nogal wat druk en soms komen de messen los samen met de folie, wat vervelend wordt als je probeert het scheermes diep te reinigen of onderdelen te vervangen. Maar omdat het scheerapparaat zowel nat als droog is, is spoelen eenvoudig en is ergernis een kleine prijs om voor zo'n degelijke budgetoptie te betalen.

Bovenaan springt de foliekop los om de messen van de Remington te onthullen - maar de druk die nodig is om de kop te verwijderen, betekent dat de messen vaak ook loskomen.

De Panasonic ES8103S was de enige andere serieuze mededinger in de categorie onder de $ 100. Het heeft meer functies dan de Remington - zoals een draaivergrendeling plus automatische spanningsconversie voor reizigers - maar we vonden de prestaties en het comfort van de Remington superieur. Onze Panasonic-tester vertelde ons dat het scheermes hem een ​​'ruwe huid' had nagelaten en dat hij uiteindelijk zijn handmatige scheermes had gedragen. De Panasonic was ook ongewoon luidruchtig en produceerde een luide, hoge zoem die moeilijk te hanteren was in de vroege ochtend.

Anderen om te overwegen


Braun Series 7 7865cc


Braun Series 7 7865cc Scheert goed, maar kreeg slechte cijfers voor zijn onhandige dockingstation en verwarrend batterijbeeld.

Als je van plan bent om een ​​Braun te kopen, maar niet de volledige $ 325 wilt betalen voor de Series 9, is de Braun Series 7 7865cc ook een kijkje waard. De kwaliteit en het comfort zijn vergelijkbaar met onze Top 9-serie, maar het is $ 100 goedkoper.

Testers dachten dat het cock-eyed docking station van de Braun 7865cc er eerder suf uitzag dan koel.

De reden waarom het niet op de eerste plaats kwam, is te vinden in het algemene ontwerp: het voelt niet zo goed om te gebruiken. Het scheerapparaat zelf biedt een glad scheerresultaat, maar we hebben de ergonomische handgreep en upgrades uit de serie 9 gemist. Het display voor de serie 7 bevindt zich bijvoorbeeld onhandig aan de onderkant van de handgreep en toont drie afzonderlijke indicatorbalken die we konden niet interpreteren zonder naar de gebruikershandleiding te gaan. (Blijkt dat ze de batterijstatus, netheid en foliestatus aangeven.)

De Braun 79865cc (links) heeft drie afzonderlijke indicatorbalken, versus de bovenste pick Braun 9290cc (rechts), die alleen de levensduur van de batterij weergeeft, tenzij een onderdeel moet worden schoongemaakt of vervangen.

De draaivergrendeling is ook beperkt tot één hoek, waardoor je minder flexibiliteit hebt, en we vonden de precisietrimmer moeilijk te gebruiken: net als de Remington steekt hij uit aan de voorkant van het scheermes, wat betekent dat hij niet zichtbaar is voor het scheerhoofd. Onze testers konden het alleen zien als ze het aan de zijkant van hun gezicht gebruikten. Als dat niet genoeg is, rust het scheermes in een vreemde, scheefstaande hoek wanneer het wordt gedokt - we bleven denken dat we het verkeerd hadden geplaatst, maar blijkt dat het gewoon zo is ontworpen.

We erkennen dat sommige van deze verschillen klinken als nitpicking, maar toen we ons afvroegen welk scheermes we de komende 10 jaar zouden willen bezitten, was ons eerlijke antwoord de Series 9. Het is niet dat de Braun 7865cc geen comfortabele en handig scheren. We kunnen ons niet voorstellen dat we het zouden kiezen boven de 9290cc.

Wist u?

Als je gevoelig bent voor bultjes, sla je het glad scheren over.

RRazor branden is jeuk en ongemakkelijk, maar scheerbultjes zijn de volgende stap naar boven, waardoor zichtbare, verhoogde zwelling achterblijft na het scheren. Board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Janet Prystowsky legt uit: “ Scheerbultjes zijn ingegroeide haren. Wanneer een geschoren haar niet >

Volgens Dr. Krejci, "komt deze aandoening het meest voor bij patiënten met afro-centrisch of krullend, grof haar, omdat wanneer het geschoren haar tevoorschijn komt, het weer in de huid kan krullen." Als u gevoelig bent voor scheerbulten, beveelt zij aan niet gericht op glad scheren. "Stoppels onderhouden is eigenlijk het beste," vertelde ze ons. Onze experts stellen voor om tondeuses te gebruiken om stoppels achter te laten - of permanente laserhaarverwijdering te overwegen als je een gladgeschoren look wilt.

Verzorging na het scheren kan ook helpen huidirritatie te verminderen.

Al onze experts zijn het erover eens dat elektrische scheerapparaten beter zijn dan handmatige scheerapparaten voor mensen met een gevoelige huid. Maar als je je gezicht vriendelijk wilt behandelen, stelt Dr. Greene voor om een ​​gezichtslotion met alfahydroxyzuren of bètahydroxyzuren aan je dagelijkse routine toe te voegen. Deze ingrediënten helpen voorkomen dat poriën verstopt raken, wat ervoor zorgt dat je huid glad blijft en dat haren niet ingroeien of in de verkeerde richting groeien. and Skin Medica's AHA/BHA cream , which can both be applied post-shave. De twee producten die Dr. Greene zijn eigen patiënten aanbeveelt zijn Serious Serum en Skin Medica's AHA / BHA-crème , die beide na het scheren kunnen worden aangebracht. "We hebben goede resultaten behaald met hun ingrediënten," vertelde hij ons.

Je moet je scheermes ongeveer een keer per week grondig reinigen.

Onze experts benadrukten het be>

De old-school methode is om je scheermeskop te demonteren, volgens de gebruikershandleiding, en vervolgens een kleine borstel (zoals een nieuwe tandenborstel) plus een beetje zeep en water te gebruiken om alle oppervlakken te schrobben. Je kunt ook je eigen reinigingsoplossing maken door ontsmettingsalcohol (60-70 procent) plus ongeveer drie of vier druppels essentiële olie van citroen te combineren. Als u een schoon en oplaadstation hebt, melden gebruikers online dat u lege cartridges kunt bijvullen met dezelfde zelfgemaakte oplossing. Zorg ervoor dat u de cartridges tot op hetzelfde niveau vult als toen ze nieuw waren.

Het beste elektrische scheerapparaat, samengevat

Braun Series 9 9290cc
Philips Norelco Shaver 9300
Remington F5 5800B
Best voor
Dagelijks scheren
Wekelijks scheren
Budget scheren

Misschien vind je dit ook leuk