Van Heather McKinnon

De beste wijnkoeler

Wijnkoelers zijn niet bedoeld om wijn voor altijd te bewaren. Ze zijn om het klaar te maken om te drinken. We spraken met vier wijnexperts, testten de koelkasttemperaturen en dronken ons behoorlijke aandeel gekoelde rosés, allemaal om een ​​goed uitziende wijnkoeler te vinden met knoppen die werkten, geschikt waren voor temperaturen van 45-65 graden en geen vriesbrand ontwikkelden.

Opmerking van de uitgever
  • 15 oktober 2018 - Onze "beste single zone" -keuze, de Wine Enthusiast Silent 8-fles wijnkoelkast met touchscreen, is niet >

De beste wijnkoeler: samengevat

Onze topkeuze Sunpentown dual-zone thermo-elektrische wijnkoeler met verwarming
Geschatte prijs $ 268
Capaciteit 21 standaard flessen
Temperatuur (bovenste plank) 44 - 64 ° F
Temperatuur (onderste plank) 51 - 64 ° F

Onze topkeuze

Sunpentown dual-zone thermo-elektrische wijnkoeler met verwarming

De beste wijnkoeler

Sunpentown dual-zone thermo-elektrische wijnkoeler met verwarming
Afzonderlijke koelzones en responsieve touchscreenbedieningen hebben zeker indruk op ons gemaakt.
Pros
Geweldige opslagcapaciteit
Dubbele koelzones
Cons
Kleine rekproblemen

Waarom we ervoor kozen

Geweldige opslagcapaciteit

Deze slanke, zwarte thermo-elektrische koeler is ongeveer zo groot als een grote vuilnisbak in de keuken - perfect voor montage in een nauwe ruimte. Het neemt zijn dubbele zones serieus, met twee compartimenten gescheiden door een afdichting aan de binnenkant van de deur (de Whynter dual-zone koeler die we hebben getest, had twee kamers, maar geen afdichting).

Dubbele koelzones

Het licht en de temperatuur van elke zone worden onafhankelijk beheerd met gevoelige touchscreen-knoppen die piepen bij elke (zachte) tik. De bovenste zone is koeler, met temperaturen van 44 tot 64 graden, en kleiner - de planken bieden plaats aan slechts zes flessen, hoewel ze kunnen worden verwijderd om er nog een paar te passen. De onderste zone past comfortabel tot 12 flessen bij temperaturen tussen 51 en 64 graden.

Punten om te overwegen

Kleine rekproblemen

De rekken in de Sunpentown zijn zo ontworpen dat je ze naast elkaar kunt leggen om er meer in te passen. We hadden echter wat problemen met het monteren van onze superhoge mousserende wijn van 14,5 inch en moesten diagonaal draaien om het werk. Het is een kleine klacht die gemakkelijk kan worden verholpen, op voorwaarde dat u voldoende rekruimte heeft om uw grotere flessen in positie te brengen.

Hoe vindt u de juiste wijnkoeler voor u

Vraag jezelf af wat voor soort wijn je voorkeur heeft

Als u zwaar leunt naar alleen rood of alleen wit, zal een koeler met één zone prima werken. Als u het liever door elkaar haalt, kies dan een dual-zone model. Maar vergeet niet: alle wijnen kunnen tot een paar uur op 55 graden worden bewaard voordat ze worden geserveerd, wanneer je ze in de koelkast kunt laten afkoelen of ze op kamertemperatuur laten staan ​​om op te warmen. Als u meer op zoek bent naar een opslagoptie op korte termijn (in tegenstelling tot een gebruiksklare oplossing), is een koeler met één zone met een beperkt temperatuurbereik nog steeds een goede keuze.

Beoordeel kamertemperatuur

Thermo-elektrische modellen, hoewel efficiënter, worstelen bij allesbehalve ideale temperaturen. Als u in Florida woont en van plan bent uw wijnkoeler in een garage zonder airconditioning te houden, is een compressormodel zeker de beste keuze.

Bepaal waar u de wijnkoeler wilt

De meeste vrijstaande koelers hebben geen ventilatie aan de voorkant, dus ze hebben een paar centimeter ademruimte nodig aan de achterkant, bovenkant en zijkanten zodat ze niet oververhit raken. Voor een meer gestroomlijnde look kies je voor een ingebouwd model dat bij je apparaten of kasten past. Denk ook aan je ruimte: wil je een >

Wijnkoelers Veelgestelde vragen

Zijn wijnkoelers betrouwbaar?

Experts waarschuwen dat kleinere vrijstaande eenheden wispelturig kunnen zijn. Matthew Goldfarb zegt dat veel kleinere, kant-en-klare eenheden slechts enkele jaren goed werken, en dat grotere, ingebouwde modellen meer structurele integriteit hebben. "Ik heb gemengd succes gehad met de kleinere vrijstaande koelers", zegt Erik Liedholm, wijndirecteur voor verschillende restaurants van chef John Howie. De wijnkoelers die we hebben getest, hadden allemaal een jaar garantie (behalve de Jenn-Air, die twee jaar garantie had), maar Goldfarb benadrukt dat als je hebt geïnvesteerd in een kwaliteitswijncollectie, het de moeite waard is om te investeren in een kwaliteitskoeler of kelder.

Wat is het verschil tussen thermo-elektrische en compressorkoelers?

De meeste wijnkoelkasten gebruiken een compressor of thermo-elektrische koeling. Compressor-wijnkoelers gebruiken een koelmiddel om te koelen, net als uw koelkast in de keuken. Ze zijn over het algemeen zwaarder, luider en krachtiger. Thermo-elektrische modellen, zoals onze twee topkeuzes, zijn stiller en energiezuiniger.

Ze vertrouwen op het Peltier-effect: koeling gebeurt als gevolg van stroom die tussen twee geleiders stroomt. Thermo-elektrische koelmachines zullen minder trillingen hebben, maar omdat ze eigenlijk geen koude lucht produceren, zijn ze gevoeliger voor temperatuurschommelingen. Ze presteren het beste wanneer de omgevingstemperaturen halverwege de jaren 70 zijn - meer dan 80 en ze hebben het moeilijk om koud te worden en te blijven.

“Thermo-elektrische units zijn zeker efficiënter en stiller dan hun compressortegenhangers. Ze kunnen echter niet zo koud worden, vooral als de omgevingstemperatuur in de kamer hoog is en een kortere houdbaarheid hebben. "

Past een wijnkoeler bij mijn inrichting?

Wijnkoelers zijn er in alle afwerkingen: hout, roestvrij staal, strak zwart. Ze komen ook in allerlei vormen: >

Misschien vind je dit ook leuk