Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Studie: blanke Amerikanen zeggen vaker dat minderjarigen zeggen dat garantieclaims voor thuisgebruik zijn goedgekeurd

Volgende

Hoe Shazam Apple Music de straat geeft die het nodig heeft

Het gaming-abonnement van Apple kan veel minder kosten dan je zou verwachten

Elon Musk wil een 'geldprinter' op uw dak installeren

grmajo.net

Alivia McAtee

Staff Writer

6 min. lezen

Blanke Amerikanen zeggen eerder dat hun garantieclaims voor thuisgebruik zijn goedgekeurd dan minderheden, blijkt uit een onderzoek van grmajo.net.

De enquête, uitgevoerd door grmajo.net in opdracht van en uitgevoerd door YouGov, ondervroeg 2.584 mensen die garanties voor hun huizen hadden gekocht. Van de respondenten meldde 73% van de blanke Amerikanen dat al hun claims waren goedgekeurd, terwijl slechts 55% van de minderheden - waaronder zwart, Spaans, Aziatisch, Indiaanse, Midden-Oosters, gemengd en andere - hetzelfde meldden. Over het algemeen zei 65% van de Amerikanen dat al hun claims waren goedgekeurd.

De studie biedt alleen gegevens over zelfgerapporteerde goedkeuring van claims en moet in dat opzicht worden gezien. Hoewel het geen verifieerbare informatie biedt over hoeveel claims door providers zijn goedgekeurd of afgewezen, biedt het wel context over hoe mensen die huisgaranties hebben en hebben gebruikt hun ervaringen met hen waarnemen.

Onder Amerikaanse volwassenen die een huisgarantie hebben gekocht en een claim hebben ingediend, was 73% tevreden met het resultaat. Uit de enquête bleek ook dat, hoewel er een aanzienlijk verschil was tussen alle claims die werden goedgekeurd, minderheden even tevreden waren over hun claimresultaten als blanken.

Worden alle claims gelijk behandeld?

Afgezien van de raciale ongelijkheid in zelfgerapporteerde goedkeuringen voor claims, meldden jongeren dat ze meer claims hadden geweigerd dan oudere Amerikanen. Slechts 47% van de 18- tot 34-jarigen zei dat al hun claims waren goedgekeurd, tegenover 71% van de 35- tot 54-jarigen en 77% van die 55 en ouder. Degenen met ten minste een vierjarige opleiding hadden 15% meer kans om te zeggen dat al hun claims waren goedgekeurd dan degenen met minder opleiding. En degenen die $ 80.000 of meer verdienen, hadden 18% meer kans om te zeggen dat al hun claims werden goedgekeurd dan degenen die minder verdienen.

Daniel Schwarcz , een professor in de rechten aan de Universiteit van Minnesota, heeft proxy-discriminatie bestudeerd, die optreedt wanneer systemen die neutraal zijn bedoeld (zoals de AI-algoritmen die veel verzekeringsmaatschappijen nu gebruiken ) onbedoelde vooroordelen ontwikkelen naar bepaalde groepen. Volgens een studie van Schwarcz en Anya Prince in de Iowa Law Review , "hoeft proxy-discriminatie niet opzettelijk te zijn."

In een interview over het huisgarantieonderzoek beschreef Schwarcz hoe de verschillen in zelfgerapporteerde huisgarantieclaims mogelijk een teken van proxy-discriminatie kunnen zijn. Zelfs als een bedrijf claims alleen om zakelijke redenen goedkeurt, kunnen er verschillen tussen groepen zijn die lagere goedkeuringspercentages voor sommige van die groepen aanmoedigen. "Het is bijvoorbeeld mogelijk dat Spaanse en Afro-Amerikaanse gemeenschappen minder kans hebben om te vechten als ze een claim worden geweigerd en ... er is een winstmaximaliserend motief dat het verstandig maakt om een ​​verschillende beoordeling van claims goed te keuren voor verschillende groepen, "Zei Schwarcz.

In de enquête is geen informatie over specifieke bedrijven voor thuisgarantie genoemd of verzameld. In plaats daarvan richtte het zich op de ervaringen van klanten met een thuisgarantie met hun eigen thuisgarantieplannen en claims.

Gevraagd naar de bevindingen van de enquête over raciale ongelijkheid, uitte Amerika's woordvoerder Preferred Home Warranty Mike Sadler zijn verbazing. Sadler zei dat hun claims geen oordeel vellen op basis van ras of andere persoonlijke eigenschappen.

"Er is gewoon geen manier in ons proces om zoiets te gebeuren," zei Sadler. “We zijn een christelijk bedrijf en we werken heel hard en we geven om onze klanten. Ras, kleur, geen van die dingen zijn be>

Ray Carlisle is de oprichter en president van de National Association of Real Estate Brokers Investment Division, een adviesbureau voor huisvesting voor stedelijke en minderheidsgezinnen in 22 staten. Ongelijke behandeling door thuisaanbieders kan onbedoeld zijn, maar Carlisle was onvermurwbaar over de overkoepelende motivatie van het bedrijf om de winst te maximaliseren.

Uit de enquête bleek ook dat, hoewel er een aanzienlijk verschil was tussen alle claims die werden goedgekeurd, minderheden even tevreden waren over hun claimresultaten als blanken. Voor Schwarcz is deze bevinding in overeenstemming met het doel van een huisgarantie om de klanttevredenheid te maximaliseren.

“Als het doel van een verzekeraar is om klachten te beperken en tevredenheid te hebben, kunnen [en zij] een acceptabel niveau van klanttevredenheid blijven hebben, zelfs door meer claims te ontkennen ... het is zeer waarschijnlijk dat [zij] een soort aanpak gaan volgen die differentieel betaalt beweert dat verband met ras of etniciteit, omdat dat in wezen [hen] zal helpen een winstmaximaliserend doel te bereiken, 'zei hij.

Zelfs als een bedrijf de klant van een thuisgarantie niet om hun demografische informatie vraagt, zei Carlisle dat ze "alles geocode". Een algoritme is niet ontworpen om minderheidsgebieden in kaart te brengen, maar als het de locatie door andere factoren, zoals inkomen of misdaad, het kan onbedoeld die grenzen overschrijden.

“Iedereen meet zijn risico op verschillende manieren, en ja, er is rassendiscriminatie bij het meten van die risico's. Bedrijven zullen zeggen dat ze niet discrimineren, ze zullen zeggen dat ze risicofactoren meten op basis van historische gegevens, ”zei Carlisle.

Worden alle claims gelijk begrepen?

Het is be>National Home Service Contract Association , moeten providers redelijke consumentenverwachtingen in gedachten hebben bij het opstellen van contracten, vooral omdat klanten meestal geen contract lezen voordat ze klaar zijn om een ​​claim in te dienen.

“We moedigen consumenten aan om een ​​opleiding te volgen, en we proberen hen te informeren.” Gevraagd naar de onderzoeksresultaten, speculeerde Chartrand dat de verschillen misschien niets te maken hebben met de aanbieder, maar in plaats daarvan het gevolg kunnen zijn van de verwachtingen van de consument ... of ze lezen contracten, dat soort dingen. '

Naast gebrek aan begrip hebben klanten met een thuisgarantie vaak weinig te zeggen over hun provider. Een huisgarantie wordt vaak door de verkoper of makelaar verstrekt als een toegevoegde "bonus" voor de thuiskoper. Volgens Chartrand beschouwen veel kopers dit als een goede zaak omdat makelaars bekend zijn met de beste aanbieders. Toch is het een goed idee voor consumenten om rond te shoppen en hun eigen mening over providers te genereren.

Carlisle moedigt thuiskopers aan om hun garantiebeleid voor thuis te lezen, omdat ze mogelijk een verkoper kunnen vragen om het te upgraden, zelfs als dit betekent dat ze het verschil uit eigen zak moeten betalen.

Het is be>

Home garanties zijn berucht verwarrend, maar dat betekent niet dat beleid ongebruikt blijft. Slechts 28% van de kopers van een thuisgarantie heeft nog nooit een claim ingediend, wat betekent dat de meeste polissen daadwerkelijk worden gebruikt.

Als u een thuisgarantie hebt, lees dan uw contract. Als u vervolgens nog vragen heeft, kunt u deze bronnen bekijken:

Lees verder

Provider beoordelingen

Studiemethode

grmajo.net heeft YouGov Plc opdracht gegeven om de enquête uit te voeren. Alle cijfers zijn, tenzij anders vermeld, afkomstig van YouGov Plc. De totale steekproefgrootte was 2.584 volwassenen. Veldwerk werd uitgevoerd 1-4 augustus. Het onderzoek is online uitgevoerd en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Het gebruikte een niet-waarschijnlijkheidsgebaseerde steekproef met behulp van beide quota vooraf tijdens het verzamelen en vervolgens een wegingsschema op de achterkant, ontworpen en bewezen om nationaal representatieve resultaten te bieden.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde