Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

Momenteel aan het lezen

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?

Volgende

Is aardbeving verzekering de moeite waard?

Wat is een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering?

Ring's Deal with Police Reimagines Neighborhood Watch

grmajo.net

Pete Pachal

Editorial director

4 min. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Als je nog meer bewijs nodig had, gaat Apple nu alleen over services, je hoefde alleen maar naar het nieuwste iPhone-evenement te kijken. De nieuwe iPhone-line-up - de iPhone 11 en zijn krachtigere zussen, de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max - werden ogenschijnlijk de headliners voor de grote show, en werden pas binnen 45 minuten genoemd.

In plaats daarvan stonden de nieuwe servicespellen van Apple centraal. Apple Arcade en Apple TV + werden voor het eerst onthuld in het voorjaar en kregen beide prijzen en releasedata. Apple Arcade - die abonnees toegang geeft tot meer dan 100 exclusieve games op Apple-apparaten, waaronder Apple TV, kost $ 4,99 per maand. De service maakt ook gebruik van Apple's Family Sharing-functie, wat betekent dat maximaal zes personen een abonnement kunnen delen.

Maar de echte showstopper was Apple TV +. Velen voorspelden dat Apple een premiumprijs zou vragen om het talent van de A-lijst te evenaren (Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Oprah maken allemaal content), maar CEO Tim Cook verraste iedereen toen hij onthulde dat de service slechts $ 4,99 per maand zou kosten wanneer het op 1 november in meer dan 100 landen op de markt komt en abonnees het kunnen uitproberen met een gratis proefperiode van een maand.

Dit is hoe de prijzen van Apple TV + zich verhouden tot andere streamingdiensten:

 • Apple TV +: $ 4,99 per maand
 • ESPN +: $ 4,99 per maand
 • CBS All Access: $ 5,99 per maand
 • Hulu: $ 5,99 per maand
 • Disney +: $ 6,99 per maand
 • Netflix SD: $ 8,99 per maand
 • Starz: $ 8,99 per maand
 • Showtime: $ 10,99 per maand
 • Hulu: $ 11,99 per maand
 • Netflix HD: $ 12,99 per maand
 • Amazon Prime (inclusief video): $ 12,99 per maand
 • HBO Nu: $ 14,99 per maand
 • Netflix 4K: $ 15,99 per maand

Het instellen van de maandelijkse prijs op $ 4,99 is een agressieve en slimme zet van Apple, omdat het twee dingen erkent: 1) De shows zijn nog steeds onbewezen, en 2) Het heeft veel te maken recht uit de poort. Ja, de kwaliteit van de shows ziet er geweldig uit (de volledige trailer voor "See" met Jason Momoa in de hoofdrol was indrukwekkend) maar onthoud: er zullen er maar negen aan de start zijn. Met wat milde binging, zou je theoretisch de hele catalogus kunnen doorblazen tijdens de gratis proefperiode van een maand (Apple zegt dat het sommige show-afleveringen wekelijks zal spreiden, terwijl andere in één keer worden vrijgegeven, à la Netflix).

Mond-tot-mondreclame op die shows zal waarschijnlijk snel zijn dankzij een nieuw schot in de arm die Apple zijn dienst verleent: iedereen die een iPhone, iPad, Mac of Apple TV koopt, krijgt een gratis jaar Apple TV +. Dat is een nog slimmere stap dan de lage prijs, omdat het Apple een enorm aantal abonnees oplevert (iPhone-verkopen kunnen dalen , maar ze zijn nog steeds enorm) en, nog be>

Dat zal cruciaal zijn, omdat veel abonnees moeite hebben om hun abonnementen te verlengen als de catalogus meestal shows toont die ze tijdens hun eerste gratis jaar hebben bekeken. Naast de maandelijkse toevoegingen van nieuwe originelen (inclusief 'Servant', een thriller-serie van M. Night Shyamalan), moet Apple misschien overwegen om het aanbod te vergroten met gelicentieerde inhoud. Ter vergelijking biedt Netflix volgens Finder 3.916 films en 1.776 tv-shows aan. Die enorme selectie is een enorme reden waarom veel mensen maand na maand ingeschreven blijven; sprekend als ouder, weet ik dat ik er twee keer over zou nadenken om $ 12,99 per maand uit te geven als Netflix geen schijnbaar eindeloos aanbod van kind- en gezinsvriendelijk entertainment zou bieden.

Dat gezegd hebbende, het is geen zero-sum game: volgens een recent onderzoek onderschrijft de gemiddelde Amerikaan 3,4 streamingdiensten. De spotprijs voor Apple TV + maakt het schijnbaar een relatief gemakkelijke verkoop, hoewel het voortdurende versplinteren van de markt een deel van dat voordeel teniet doet. Met Apple TV +, Disney +, HBO Now en een groot aantal anderen die allemaal om meer van je maandelijkse uitgaven willen - om nog maar te zwijgen over een steeds grotere selectie van gratis streamingdiensten - zullen veel consumenten moeilijke beslissingen moeten nemen over waar ze hun shows streamen.

Gezien de agressieve prijsstelling, de proefperiode van een maand en het gratis jaar met een gadgetaankoop, heeft Apple zijn streamingdienst alle mogelijke kansen gegeven om die mensen voor zich te winnen. Nu moet de inhoud zijn werk doen, en ondanks dat Apple geld aan toptalent schept, is er geen garantie dat het zal werken.

Bovendien lijkt de hele benadering van Apple van inhoud in de streamingruimte af. De strategie met gevestigde talenten en hoge productiewaarden voelt heel traditioneel Hollywood in een ruimte die grotendeels wordt bepaald door hoogwaardige, vaak nicheverhalen die niet per se aantrekkelijk zijn voor een massapubliek. Kies je show: 'Stranger Things', 'Orange Is the New Black', 'The Handmaid's Tale', 'The Marvelous Mrs. Maisel' ... maar weinigen vertrouwden op enorme sterrenmacht of hype om te slagen, maar ze vonden allemaal hondsdolle (en soms grote) doelgroepen, verhoogden hun hostplatforms en legitimeerden de internet-first-benadering.

Het was waarschijnlijk onvermijdelijk dat Apple of een andere gevestigde speler zich met grote budgetten en grotere namen in de streamingarena begaf. Dat kan nog steeds lukken, maar het is een ander merk van succes dan iets serveren als bijvoorbeeld Black Mirror. En als het niet werkt, heeft Apple geen grote catalogus met gelicentieerde inhoud om op terug te vallen. (tenminste nog niet).

In ieder geval zal het publiek er in november achter komen of de shows van Apple TV + van Apple de nieuwste streaming-lieveling of het internet-equivalent van netwerk-tv zullen maken. Koop je popcorn - zelfs als je je niet abonneert, is het leuk om deze te zien uitkomen.

gerelateerde artikelen

Waarom u zou moeten stoppen met het delen van uw streamingwachtwoorden

Alles wat u moet weten over Disney +: bundels, prijzen, releasedatum en meer

Abonnementsmoeheid verandert de filmstreamingindustrie

Hoe Netflix u kan helpen een andere taal te leren