Door Mary Van Keuren

De beste zonnebrandbehandeling

De beste zonnebrandbehandeling moet kalmerende ingrediënten bevatten zoals aloë of hydrocortison, die verlichting bieden bij pijn en jeuk als je huid geneest. Het moet ook vrij zijn van alles dat je huid kan irriteren - een reep die voor veel drogisterij-merken verrassend moeilijk was om te verwijderen. We spraken met dermatologen en onderzochten de ingrediëntenlijsten, daarna testten we 17 gels, lotions en sprays op onze eigen huid om degene te vinden die de meest effectieve verlichting bood.

De beste zonnebrandbehandeling: samengevat

George's Always Active Aloë Vera Gel
Farmaesthetics Cool Aloë Mist
Aquanil HC Lotion
Aveeno kalmerende badbehandeling
Het beste
Kalmerende aloëbehandeling
Voor milde brandwonden
Voor jeukverlichting
Behandeling van het hele lichaam
Prijs
$ 7
$ 26
$ 20
$ 7
Grootte
3 oz.
4 Oz.
4 Oz.
12 oz.
actief ingrediënt
Aloë vera
Aloë vera
hydrocortison
Colloïdaal havermout
Geurvrij

De 4 beste zonnebrandbehandelingen

Meest rustgevend

George's Always Active Aloë Vera
Een gel die voor 99 procent aloë is en onmiddellijke, verkoelende verlichting biedt.
Pros
Bijna volledig aloë
Eenvoudig aan te brengen en > Betaalbare productlijn
Cons
Parabenen ingrediënt

Waarom we ervoor kozen

Bijna volledig aloë

George's Aloë Gel was een verademing. Het is zo dichtbij als je kunt om een ​​echte aloëplant op je vensterbank te houden - en veel handiger. De gel is 99 procent aloë en de enige andere ingrediënten zijn een kleine hoeveelheid verdikkingsmiddel, natriumcarbomeer en het antischimmelmiddel methylparaben als conserveermiddel.

Eenvoudig aan te brengen en >

De geurloze, heldere gel heeft een consistentie die lijkt op gelei en verspreidt zich gemakkelijk over onze huid, waardoor het onmiddellijk een koel gevoel geeft. Bij de eerste toepassing is het een beetje plakkeriger dan onze spray-finalisten, maar eenmaal geabsorbeerd, laat het geen residu achter. We ontdekten dat het verkoelende effect van de gel ongeveer een half uur aanhield - >

Betaalbare productlijn

George's Aloë Gel was ook een van onze goedkoopste opties, met een tube van 3 ounce voor ongeveer $ 7. , as well, which retails for $8 and contains nothing but aloe. George's is ook verkrijgbaar als spray , die voor $ 8 te koop is en niets anders dan aloë bevat. Het spuitmondstuk heeft een vrij brede straal, wat het lastig maakt voor de spotbehandeling van bijvoorbeeld uw oren of neus. Het verdwijnt ook sneller dan de gel. Maar het is een kalmerende manier om kleine brandwonden op brede delen van je lichaam te behandelen, zoals je rug of benen.

Punten om te overwegen

Parabenen ingrediënt

Het laatste ingrediënt op George's lijst is methylparaben. Het werkt om de houdbaarheid van de gel te verhogen, maar kan een dealbreaker zijn voor mensen die op zoek zijn naar een biologisch product. Hoewel de hoeveelheid ten opzichte van het hele recept minder dan één procent is, raden we Aveeno Soothing Bath Treatment aan als u op zoek bent naar een alternatief met één ingrediënt.

Het beste voor milde brandwonden

Farmaesthetics
Minder aloë dan onze topkeuze, maar een luxe lavendelgeur.
Pros
All-natuurlijke ingrediënten
Sneldrogend
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

All-natuurlijke ingrediënten

De volledig natuurlijke ingrediëntenlijst is eenvoudig: toverhazelaar - een ontstekingsremmer en antioxidant die bijna net zo goed is voor je huid als aloë - plus aloë vera-sap, lavendelolie, lecithine (een huidconditioner) en bergamotolie. Deze combinatie van ingrediënten kalmeert de zonnebrand, verfrist uw huid en ontspant de zenuwen.

Sneldrogend

Farmaesthetics droogt bijna onmiddellijk na het aanbrengen, wat zorgt voor een intense, lavendelgeurige uitbarsting van koelte die ongeveer 15 minuten duurt. U zult geen plakkerigheid of resten voelen - en kunt doorgaan met uw dag zonder u zorgen te maken over het product op uw kleding. Het is zacht genoeg ook voor zuigelingen en ouderen.

Punten om te overwegen

Duur

Farmaesthetics Cool Aloe Mist is onze duurste keuze voor zonnebrandbehandeling. De spray is een luxe optie, op $ 26 voor 4 gram. . Dat is bijna het drievoud van de kosten van George's Always Active Aloë Vera Gel . Als u de uitgebreidere lijst van ingrediënten en kalmerende geur op prijs stelt, is het echter de investering waard.

Het beste voor jeuk-verlichting

Aquanil
Een hydrocortison-lotion die jeuk helpt bestrijden.
Pros
Anti-jeuk ingrediënten
Lichte applicatie
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Anti-jeuk ingrediënten

Als je een paar dagen in je zonnebrandverzorging zit en de acute pijn is vervangen door een intense behoefte om te krabben aan de schilferende huid, kan Aquanil helpen. Het is de enige van onze finalisten die hydrocortison bevat, een actueel steroïde dat ontstekingen en jeuk bestrijdt. De fabrikant merkt op dat het ook goed is voor het behandelen van insectenbeten, gifsumak en eczeem. Eén tester was zo onder de indruk van zijn anti-jeukprestaties dat ze het in de loop van een weekend bleef gebruiken op haar insectenbeten.

Lichte applicatie

Aquanil is een zeer lichte lotion die gemakkelijk inwerkt en snel absorbeert, hoewel het niet het verkoelende gevoel geeft dat u krijgt van producten op basis van aloë. Als uw symptomen voornamelijk hittegerelateerd zijn, kunt u kiezen voor een ander product. Maar als je jeukende huid die om een ​​kras schreeuwt je huidige situatie is, zal deze luchtige applicatie je niet zwaar belasten.

Punten om te overwegen

Duur

Merk op dat Aquanil ook aan de prijzige kant is, op $ 19,56 voor 4 gram. Net als Farmaesthetics denken wij dat de kosten het waard zijn als uw be>George's Aloë Gel een veel betere waarde.

Beste behandeling voor het hele lichaam

Aveeno
Een rustgevend havermoutbad dat geweldig is voor wijdverspreide zonnebrand.
Pros
Rustgevend voor het hele lichaam
Natuurlijke ingrediënten
Cons
Vereist een badkuip

Waarom we ervoor kozen

Rustgevend voor het hele lichaam

Aveeno krijgt onze ongekwalificeerde stem voor 'Meest rustgevende badbehandeling ooit'. Een badkuip vol lauw of koud water (heet zal uw brandwond erger maken), plus een pakket van deze 100% havermoutoplossing is hemels, met testers die meldden dat het voelde zoals baden in koele zijde. Je warme en verbrande huid zal gekalmeerd aanvoelen en gehydrateerd tevoorschijn komen.

Natuurlijk ingrediënt

Colloïdaal havermout - havermout dat tot een zeer fijn poeder is gemalen - is een natuurlijk ingrediënt dat al tientallen jaren wordt gebruikt om de geïrriteerde huid te kalmeren . Verwacht niet dat je Quaker Haverachtige vlokken zult vinden wanneer je het pakket opent - colloïdaal havermout lijkt meer op talkpoeder. Maar de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen verlichten jeuk en bieden tijdelijke verlichting van pijn. Bovendien is het het enige ingrediënt in dit product.

Punten om te overwegen

Vereist een badkuip

Dit is geen behandeling die u op de camping of op vakantie wilt meenemen - baden kunnen moeilijk te verkrijgen zijn wanneer u onderweg bent. Een badbehandeling is duidelijk minder draagbaar dan een spray of gel, maar als je een bad hebt en een half uur om te ontspannen, raden we het ten zeerste aan - vooral bij acht pakketten voor $ 7.

Hoe uw zonnebrand te behandelen

Gebruik aspirine en drink extra vloeistoffen

Zonnebrandbehandelingen zijn nuttig voor het beheren van symptomen, maar ze moeten niet uw enige aanvalsmethode zijn. De Skin Cancer Foundation beveelt ook aan om vrij verkrijgbare, niet-steroïde, ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen of aspirine, te nemen en extra vloeistoffen te drinken, vooral water en sportdranken, om elektrolyten aan te vullen.

Koel je gel

Dermatoloog Dr. Jerome Potozkin raadt aan om je gekozen zonnebrandbehandeling in de koelkast te koelen voor gebruik. "Ik denk dat gekoelde gels erg rustgevend kunnen zijn," vertelde hij ons. Na het uitproberen, gaan we akkoord. Gekoelde Aloë Vera voelt heerlijk aan op een zachte huid.

Vererger uw symptomen niet

Onze huidverzorgingsexperts hebben ook dit praktische advies gegeven om extra irritatie te voorkomen:

  • Draag losse kleding. Vermijd leer, wol of andere zware materialen. Licht katoen is je vriend.
  • Neem een ​​bad, geen douche. De druk van het douchewater kan de pijn van de brandwond verergeren. Dit is een geweldig excuus om in lauw of koud water te weken. Dep jezelf daarna voorzichtig droog (niet wrijven).
  • Laat blaren en schilferende huid met rust. Geen peeling of knallen. "Dit verhoogt het risico dat bacteriën in wat nu in wezen een open wond is die geïnfecteerd kan raken", zegt Ziverts. "Als blaren vanzelf opduiken, breng dan een dunne laag antibiotische zalf aan."
  • Probeer uit de zon te blijven. Als u uitgaat, draag dan kleding om uw verbrande gebieden te bedekken.

Raadpleeg een arts voor ernstige symptomen

Een ernstig geval van zonnebrand kan soms de grens overschrijden naar zonvergiftiging. “Er komt een moment dat je zonnebrand medische ingreep vereist; namelijk, als u koorts heeft van meer dan 101 graden; als u koude rillingen, misselijkheid, braken, duizeligheid heeft; of als uw zonnebrand na de eerste 12 uur zelfs erger wordt, ”zegt Dr. Schultz. "Dit zijn allemaal tekenen dat je onmiddellijke aandacht nodig hebt."

Veelgestelde vragen over zonnebrandbehandeling

Wat gebeurt er echt als je zonnebrand oploopt?

Zonnebrand treedt op wanneer uw huid te >zorgt ervoor dat uw bloedvaten verwijden , waardoor de bloedtoevoer naar de huid toeneemt terwijl uw lichaam de schade probeert te herstellen. De verhoogde bloedstroom leidt tot de roodheid en het gevoel van warmte die u waarschijnlijk associeert met zonnebrand.

Als de schade is aangericht, is er weinig dat je kunt doen om het terug te draaien: zonnebrandmiddelen kunnen je zonnebrand niet echt laten verdwijnen (daarom is het zo be>Dr. Tracy Evans , een door de raad gecertificeerde dermatoloog. "Vrij verkrijgbare zonnebrandbehandelingen zijn alleen bedoeld om pijn te verlichten." Onze beste remedies verzachten en beschermen de beschadigde huid en minimaliseren de pijn terwijl het lichaam zichzelf geneest.

Moet ik me zorgen maken over mijn zonnebrand?

Over het algemeen hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over uw zonnebrand, tenzij u een van de volgende scenario's ervaart:

  • Thuiszorg zoals onze beste zonnebrandbehandelingen zijn niet effectief
  • De zonnebrand bedekt een groot deel van je lichaam
  • Uw zonnebrand is geëvolueerd naar zwelling, blaarvorming of enige andere vorm van huidinfectie
  • Je hebt hevige pijn, hoofdpijn, misselijkheid, hoge koorts, etc.

Wat zal een arts doen voor een ernstige zonnebrand?

De actie die uw arts zal ondernemen, hangt af van de ernst van uw zonnebrand. In gevallen waarin de patiënt koorts en symptomen van uitdroging ervaart, kan ziekenhuisopname nodig zijn. Dit kan IV-vloeistoffen en voorgeschreven pijnstillers met zich meebrengen. Als u netelroos en eczeemachtige laesies ervaart, kan dit symptomatisch zijn voor zonvergiftiging, kan de arts bepaalde lotions voorschrijven, evenals lokale steroïden en antihistaminica.

Kun je melk gebruiken om zonnebrand te behandelen?

In een snuifje, ja. "Gebruik lokaal kompressen van melk en water op de huid," suggereert board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Neal Schultz . “Beide gaan een heel eind in de richting van verlichting; de verdamping van de melk en het water zorgt voor een koel gevoel en het eiwit in de melk buffert de geïrriteerde huid en zorgt ervoor dat deze zich veel beter voelt. ”

Hoe >

De lengte van uw zonnebrand hangt af van hoe ernstig het is. Meestal duren roodheid en tederheid drie tot vijf dagen voor milde brandwonden. Een zonnebrandbehandeling helpt de symptomen te verlichten, maar is geen remedie voor een verbrande huid.

Misschien vind je dit ook leuk