Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Anne Dennon

Schrijver van technologie en financiën

5 minuten. lezen

Alle producten en diensten die op grmajo.net worden genoemd, worden gekozen door onze redactie. Als u op een link klikt, kunnen we een commissie verdienen. Leer meer .

Een thuisgarantie dekt de hik en storingen van de apparaten en systemen van een huis. Afhankelijk van het beleid kan het alleen systemen (bijv. Verwarming en airconditioning), alleen apparaten (bijv. Wasmachine en droger), beide categorieën of een aangepaste lijst omvatten die u item voor item selecteert. Een garantie kan u duizenden besparen, op voorwaarde dat wat breekt (en hoe het breekt) wordt gedekt.

Hebt u een huisgarantie nodig? Dat hangt af van de huidige status van uw systemen en apparaten, of u liever vooraf op zoek gaat naar mogelijke problemen in plaats van grotere rekeningen te riskeren, en hoe goed u bent met het overlaten van de selectie van reparatiemensen aan uw provider.

Wat u moet weten over huisgaranties

Garanties dekken minder dan mensen denken, maar er bestaan ​​goede bedrijven

Surfen op het web voor klantrecensies bij verschillende leveranciers van thuisgaranties kan wenkbrauwen en vragen oproepen. De meeste problemen komen voort uit het feit dat mensen die huisgaranties kopen, hun beleid niet volledig begrijpen en teleurgesteld worden - en verhit - wanneer het niet werkt zoals ze hadden verwacht. Neem boze klachten met een korreltje zout. Ze dienen vooral als herinnering om contracten te lezen voordat ze ondertekenen.

Veelvoorkomende oorzaken voor geweigerde service:

 • Onjuist onderhoud
 • Reeds bestaande voorwaarde bekendgemaakt bij huisinspectie
 • Code schendingen
 • Ongewone slijtage
 • Onjuiste installatie
 • Dingen die alleen door de verzekering worden gedekt

Raadpleeg het Better Business Bureau (BBB) ​​voor referenties over providers. Aggregerende websites, zoals Angie's List, zijn over het algemeen pay-to-play - bedrijven die betalen voor een abonnement kunnen hun online record effectief witwassen. De informatie van BBB over leveranciers van thuisgaranties is veel betrouwbaarder. Bedrijven moeten klachten actief oplossen om een ​​voldoende cijfer voor BBB te behouden.

Lees altijd de kleine lettertjes

De beste thuisgarantieproviders stellen voorbeeldcontracten beschikbaar op hun website. Een thuisgarantie is alleen van toepassing als deze dekking biedt voor wat breekt - en met de lastige wals tussen insluitsels en uitzonderingen, kunt u niets aannemen van de dekking van een polis. Neem de tijd om af te drukken en de kleine lettertjes te lezen, en als een bedrijf dat moeilijk doet, schrap ze dan van uw lijst.

U kunt uw technici niet kiezen

Leveranciers van thuisgaranties sluiten een contract met technici en reparatiemensen en roepen hun rooster op wanneer u om een ​​serviceafspraak vraagt. Volgens sommige professionals in de industrie behoren deze werknemers in het algemeen niet tot de top van hun beroep. Gevestigde bedrijven met een goede reputatie hebben geen reden om te werken onder een thuisgarantieprovider met wie ze inkomsten zouden moeten delen. Elke goede huisgarantie omvat echter een werkgarantie, die zowel een stem van vertrouwen als een vangnet is. Als iets niet voldoende is opgelost, moeten ze terugkomen en het rechtzetten.

Dat gezegd hebbende, leveranciers van leveranciers kunnen steunen op het excuus dat de garantie niet van toepassing is op "uitvallers" - reparaties of renovaties die nodig zijn door de oorspronkelijke fix. Als het oplossen van een probleem met de leidingen een gapend gat in de gipsplaat achterlaat, is het aan jou om het te repareren en te schilderen.

Moderne apparaten vereisen professionals

Nieuwere, hightech-apparaten hebben de neiging meer genuanceerde problemen te veroorzaken dan hun low-tech voorgangers. En energiezuinige apparaten, die steeds populairder worden dankzij een drang naar groene technologie, zijn bijzonder complex. Het is een beetje als werken onder de motorkap van een oude stick-shift versus een geautomatiseerde automaat. Voeg dat toe aan het feit dat apparaten en systemen een te korte verwachte levensduur hebben, en je hebt een goed argument voor het krijgen van een thuisgarantie. Als u in de verleiding komt om aan uw machines te sleutelen na het beveiligen van een beleid, houd er dan rekening mee dat doe-het-zelf-reparaties uw thuisgarantie kunnen vervallen.

Wat u moet weten over huishoudelijke apparaten en systemen

De levensduur van de meeste apparaten en systemen is ongeveer tien jaar. U kunt verschillende reparaties verwachten om ze gedurende die tijd draaiend te houden. Met een gemiddelde van tien items in een woning die volgens dit schema werken, kunt u een redelijk gestage rotatie van benodigde fixes verwachten. Als u meerdere reparaties in een jaar uitvoert, kunt u met een thuisgarantie duizenden besparen.

Veelgebruikte systemen en apparaten:

 • Koelkast
 • Vaatwasser
 • Bereik / Oven / Cooktop
 • Wasdroger
 • Ingebouwde magnetron
 • Vrijstaande ijsmaker
 • Wasmachine
 • Droger
 • Garagedeuropener
 • Afvalpers
 • Verwarming met leidingwerk
 • Elektrisch
 • Waterkoker
 • Afvalverwijdering
 • Airconditioning
 • Plafondventilator
 • deurbel

Hier zijn enkele veelvoorkomende oplossingen op middenniveau voor de systemen en apparaten die in de meeste huizen worden gevonden.

Als u echter gedurende een paar jaar geen problemen ondervindt, zou u het geld dat u aan een garantie hebt uitgegeven kunnen besparen om later een dure reparatie te betalen. Als je een of minder problemen per jaar hebt, is een huisgarantie moeilijk te rationaliseren.

Richt in plaats daarvan uw eigen spaarfonds op

Als u liever niet aan het roulettewiel draait met een thuisgarantie (zal er iets kapot gaan? Wordt het gedekt? Zal de reparatie verdere, ongedekte problemen veroorzaken?), Dan kunt u gewoon een fonds voor regendagen aanmaken - een spaarrekening waarvoor huis reparaties. Zet in op regelmatige stortingen, hetzij maandelijks of jaarlijks. Als er niets kapot gaat, heb je geen ongebruikt beleid. Als er iets is, zul je je niet zo belast voelen door de rekening.

Wat is het verschil tussen een verzekering voor huiseigenaren en een huisgarantie?

Een huisgarantie verschilt van de huiseigenaarsverzekering omdat het betrekking heeft op wat er in uw huis aanwezig is, en niet op het huis zelf. Dat is natuurlijk in grote lijnen schilderen, maar de basisverdeling tussen de twee vormen van eigendomsbescherming is dat verzekering dekt wat uw huis tot een huis maakt - de structuur - en een garantie dekt wat uw huis tot een huis maakt - de functies die zorgen voor het milieu comfort, schone kleding, warme maaltijden.

Huiseigenaren verzekering dekt meestal:

 • Schade aan de binnen- en buitenkant van uw huis als gevolg van overdekte gevaren (bijv. Natuurramp, brand, diefstal, vandalisme - dekking varieert per beleid)
 • Verlies of schade aan persoonlijke eigendommen veroorzaakt door overdekte gevaren
 • Aansprakelijkheid (als iemand gewond raakt aan uw eigendom)

Home garanties omvatten meestal:

 • Essentiële apparaten en systemen
 • Loodgieter
 • Elektrisch
 • Extra optionele extra's, zoals zwembaden, bubbelbaden en uit gebouwen

Sommigen overlappen de dekking

Als de schade aan mechanische apparatuur is veroorzaakt door een gedekt gevaar - bijv. Een elektrische brand dekt uw oven - zal een verzekering van huiseigenaren dit dekken. Als de oven eenvoudigweg niet functioneert, niet door een externe oorzaak en niet het gevolg is van een gebrek aan routineonderhoud, is een thuisgarantie van toepassing. Verzekering dekt grote problemen, en de kleine problemen die zich aftakken. Garanties dekken kleine problemen die voortkomen uit meer alledaagse bronnen, zoals fabricagefouten.

Eigen risico versus servicekosten

Een ander verschil tussen een verzekering voor huiseigenaren en een garantie voor huizen is de prijsstructuur. Met een huiseigenarenverzekering betaal je een premie en vervolgens een eigen risico op elke claim. Wanneer de reparatiekosten hoger zijn dan het eigen risico, neemt de verzekeringsmaatschappij de rest over. Met een huisgarantie betaalt u een jaarlijkse vergoeding en vervolgens een servicekosten wanneer een technicus naar uw huis komt om een ​​reparatie uit te voeren. De servicekosten bedragen doorgaans minder dan $ 100.

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom

De Equifax-inbreuk trof bijna 150 miljoen mensen, maar er is een keerzijde