Maggie Overholt Senior Insurance Editor Door Maggie Overholt Senior Insurance Editor

Maggie is de hoofdschrijver en redacteur van grmajo.net. Ze heeft meer dan 70 verzekeringsartikelen geschreven over huiseigenaren, auto's, het leven, motorfietsen, reizen en meer.

De beste vacaturesites

De beste vacaturesite moet eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken zijn en u relevante en recente vacatures aanbieden. Zoeken naar een nieuwe baan kan even stressvol als persoonlijk zijn en de verzonken kosten van verspilde tijd die over vacaturesites wordt verspreid, kunnen enorm zijn. Daarom hebben we meer dan 50 verschillende sites bekeken die je helpen bij het zoeken naar je nieuwe carrière. Na een maand onderzoek kozen we 6 sites die fris, flexibel en gebruiksvriendelijk zijn.

De beste vacaturesites: samengevat

Inderdaad Glazen deur LinkedIn Dobbelsteen MediaBistro JobisJob
Best voor Aantal vermeldingen Bedrijfsprofielen Netwerkhulpmiddelen Technologie en engineering banen Marketing, PR en journalistiek banen Internationale banen
Gratis zoekmachine
Betaalde versie Premium vanaf $ 29,99 / maand. Carrière diensten vanaf $ 99
Werkgevers vinden je
Netwerkhulpmiddelen
Meldingen nieuwe banen
Leer meer Leer meer Leer meer Leer meer Leer meer Leer meer

De 6 beste vacaturesites

Meeste vermeldingen

Inderdaad
Begin hier met zoeken; Inderdaad heeft de meeste aanbiedingen van alle vacaturesites en helpt u een idee te krijgen van de huidige markt.
Pros
Relevante en nauwkeurige zoekresultaten
Geavanceerde filtering
Verbeterde site-infrastructuur
Cons
Oppervlakte-niveau profielen
Uitgebreide gebruikersbasis

Waarom we ervoor kozen

Relevante en nauwkeurige zoekresultaten

We hebben twee weken besteed aan het nauwlettend in de gaten houden van onze vacaturesites, het volgen van nieuwe berichten op elk en het noteren van de banen die op meerdere sites verschenen. came out on top with the greatest volume of listings overall. Inderdaad kwam bovenaan met het grootste aantal vermeldingen in het algemeen. Van de 96 nieuwe berichten die we in die tijd zagen, had Indeed er 40 (hoewel Glassdoor op de voet volgde met 33).

Dit aantal is mede te danken aan originele berichten; het is gratis voor werkgevers om vacatures op Indeed te zetten, dus het is de eerste stop voor veel bedrijven. Heeft inderdaad ook een winnend aggregatie-algoritme. Van alle sites die we hebben getest, heeft het het beste werk gedaan bij het zoeken naar andere vacaturesites en bedrijfswebsites om elders vermelde vacatures te vinden.

Grote aantallen maken Inderdaad een slimme plek voor iedereen om te beginnen met het zoeken naar werk - u zult een breed scala aan openstaande vacatures kunnen zien en een idee krijgen van de huidige arbeidsmarkt in uw vakgebied.

Geavanceerde filtering

Als u op zoek bent naar een specifiek optreden, biedt Indeed geavanceerde filteropties om uw resultaten te beheersen. Jobzoekers kunnen hun zoekopdracht verfijnen op basis van het type job (bijv. Parttime, contract of fulltime), salarisbereik, ervaringsniveau en bedrijf.

U kunt ook filters instellen voor specifieke zoekwoorden of titels. Een ervaren marketeer in Chicago, IL, kan bijvoorbeeld de lijst met 9.469 'marketing'-banen beperken tot slechts 88, door alleen berichten te tonen met de uitdrukking' marketingdirecteur 'in hun titel. We houden ook van de optie om te filteren op vacatures 'met geen van deze woorden' in de titel - een eenvoudige manier om herhaalde of irrelevante berichten te blokkeren die je niet meer wilt.

Verbeterde site-infrastructuur

Toen we voor het eerst vacaturesites beoordeelden in 2017, hebben we Indeed ingehaald vanwege het minder dan gebruikersvriendelijke platform. Als je het in het verleden hebt gebruikt, herinner je je misschien dat je van pagina naar pagina werd teruggestuurd - we zijn blij te kunnen melden dat Indeed sindsdien zijn spel heeft opgevoerd.

Vandaag lijkt de site veel op zijn concurrent Glassdoor, met een dynamische zijbalk waarmee u specifieke lijsten kunt bekijken terwijl u uw plaats op de pagina behoudt. Dit betekent dat je je plek niet meer kwijtraakt elke keer dat je op een bericht klikt. Het betekent ook dat u een snelle scan kunt uitvoeren voor details en vereisten, en vervolgens terug kunt gaan naar uw zoekopdracht 'split-split' als de taak er niet goed uitziet.

Punten om te overwegen

Oppervlakte-niveau profielen

Inderdaad is het een soort van speeddaten: al je opties staan ​​voor je klaar en het is geweldig voor een korte meet-and-greet. Maar het is een vrij oppervlakte-ervaring. U kunt inderdaad geen persoonlijk profiel opbouwen en de bedrijfspagina's zijn minder indrukwekkend dan die van Glassdoor. Het bevat ook geen netwerkhulpmiddelen, dus er is geen echte manier om contact te leggen met potentiële werkgevers.

library of full-fledged company profiles, you'll get to know your prospects a little better, and LinkedIn's robust networking tools let you make real connections with the ones you like. Als u geïnteresseerd bent in een baan bij Indeed en klaar bent om dingen naar een hoger niveau te tillen, dat is waar onze andere topkeuzes komen. Met de bibliotheek van Glassdoor met volwaardige bedrijfsprofielen, leert u uw prospects een beetje beter kennen en met de robuuste netwerkhulpmiddelen van LinkedIn kunt u echte verbindingen leggen met degenen die u leuk vindt.

Uitgebreide gebruikersbasis

Inderdaad heeft enorme populariteit verdiend dankzij de gratis vermeldingen en betrouwbare zoekresultaten. Hoewel deze reputatie grote voordelen heeft, namelijk dat managers in dienst hier massaal naartoe komen, heeft het ook een keerzijde. Er zijn zoveel werkzoekenden die Indeed gebruiken dat je waarschijnlijk een van de honderden bent die geïnteresseerd zijn in een bepaalde functie.

Hoewel Indeed een prima startplaats is om openingen te zoeken, raden we niet aan op de knop "Nu toepassen" te klikken. and see if you can connect with a recruiter or hiring manager. Probeer in plaats daarvan de website van het bedrijf te doorlopen - of beter nog, start uw LinkedIn-profiel en kijk of u verbinding kunt maken met een recruiter of een wervingsmanager. De wervingsexperts waarmee we universeel hebben gesproken, zijn het erover eens dat je veel waarschijnlijker wordt aangenomen via een persoonlijke verwijzing dan door je cv op een vacaturebank in te dienen.

Beste bedrijfsprofielen

Glazen deur
Glassdoor is stop nummer twee; ga dieper in op uw prospects met bedrijfsreviews, werknemersbeoordelingen en verwachte salarissen.
Pros
Robuuste bedrijfsprofielen
Intuïtieve gebruikersinterface
"Give-to-get" -filosofie
Cons
Gesponsorde berichten zijn niet gelabeld
Veel e-mails

Waarom we ervoor kozen

Robuuste bedrijfsprofielen

works well as a job search engine, but the site's primary function is a company review site that emphasizes transparency in the workplace. Net als onze andere topkeuzes werkt Glassdoor goed als een zoekmachine voor vacatures, maar de primaire functie van de site is een bedrijfssite die de nadruk legt op transparantie op de werkplek. De site biedt een platform voor werknemers om eerlijk en open te schrijven over hun werkervaring; van interviewvragen tot bedrijfscultuur tot salarissen en voordelen. Kortom, alles wat u wilt weten over een potentiële werkgever voordat u zich daar aanmeldt.

Hoewel andere sites ook bedrijfsprofielen hosten - met name, heeft Indeed een waarderingsspel gekregen - we houden vol dat Glassdoor het het beste doet. Het splitst bedrijfsclassificaties op in duidelijke en nuttige statistieken; zoals welk percentage werknemers het bedrijf zou aanbevelen aan een vriend, hoe het interviewproces was en hoe groeimogelijkheden eruit zien. Het is gemakkelijk te lezen en geeft u een authentieke momentopname van de bedrijfscultuur.

Intuïtieve gebruikersinterface

Het andere enorme verkoopargument van Glassdoor? Het biedt een uitzonderlijke gebruikerservaring. Wanneer u naar een positie zoekt - die Glassdoor handig bewaart voor toekomstige bezoeken - verschijnen openstaande posities in een kolom aan de linkerkant, terwijl de taakbeschrijving in een voorbeeldvenster aan de rechterkant verschijnt. Dat betekent dat u kunt bladeren en klikken zonder uw plaats te verliezen of nieuwe tabbladen te openen. (Inderdaad heeft de site opnieuw ontworpen om op dezelfde manier te functioneren, wat we zien als een bewijs van het uitstekende ontwerp van Glassdoor).

In termen van esthetiek is Glassdoor het tegenovergestelde van het kale ontwerp van Indeed. Het is zwaar op grafieken en infographics, waardoor je een robuuste en diepgaande kijk hebt op potentiële carrières. Bedrijven kunnen ook multimediaprofielen maken: ze kunnen omslagfoto's, bedrijfsinformatie en zelfs video's achter de schermen uploaden om werkzoekenden een idee te geven van het dagelijkse leven op de site.

Al deze functies vertalen zich ook naadloos naar de mobiele app van Glassdoor. Hoewel het zoeken naar een baan misschien nooit "leuk" is, maakt het interactieve en gebruiksvriendelijke platform van Glassdoor de jacht leuker dan onze concurrenten.

"Give-to-get" -filosofie

Glassdoor brengt geen abonnementskosten in rekening voor werkzoekenden, dus u kunt naar hartelust gratis zoeken. In plaats daarvan werkt het bedrijf volgens wat het een "Give-to-get" -model noemt. Als u volledige toegang tot bedrijfsbeoordelingen wilt, moet u een actieve deelnemer op de site zijn. Dat betekent een profiel maken en ten minste één ding posten - of het nu gaat om een ​​bedrijfsreview, salaris of sollicitatiegesprek. Het kan zo veel of zo weinig zijn als je wilt. Hoewel dit een beetje meer moeite kost van de werkzoekende, waarderen we de interne economie van Glassdoor, omdat werkzoekenden hierdoor meer betrokken raken. Het zorgt ervoor dat elke gebruiker een stakeholder is bij het zoeken naar werk en verhoogt de algehele frisheid van de site.

Punten om te overwegen

Gesponsorde berichten zijn niet gelabeld

Het is niet gratis om vacatures op Glassdoor te plaatsen; werkgevers moeten voor elke aanbieding betalen. Ze hebben ook de optie om meer te betalen voor eersteklas onroerend goed bovenaan de pagina. Inderdaad laat werkgevers ook een betere plaatsing kopen, maar er is een be>

Veel e-mails

We zijn ook niet erg blij dat Glassdoor gebruikers automatisch inschrijft op haar e-maillijst. Dus je inbox wordt overspoeld met bijna dagelijkse meldingen voor elke vermelding of bedrijf waarmee je contact hebt gehad. Hoewel dit op zichzelf geen slechte zaak is, hebben de e-mails van Glassdoor niet het gevoel dat ze enig tastbaar nut bieden. We zagen steeds weer dezelfde bedrijven opduiken - waardoor we ons afvroegen of we alleen meldingen kregen voor gesponsorde vermeldingen. En als je inbox al overloopt, moet je de tijd nemen om je uit te schrijven.

Beste netwerkhulpmiddelen

LinkedIn
LinkedIn verplaatst uw zoektocht naar een baan van online naar de echte wereld; profiteer van geavanceerde netwerktools en begin contact te maken met recruiters bij veelbelovende bedrijven.
Pros
Waardevolle netwerkfuncties
Persoonlijke merkopbouw
Cons
Minder berichten
Premium toegang is prijzig

Waarom we ervoor kozen

Waardevolle netwerkfuncties

, admittedly, wasn't the top performer as a job board. Toegegeven, LinkedIn was niet de beste speler als jobboard. Maar het moet nog steeds een integraal onderdeel van uw zoekopdracht zijn. Toen we Steve Dalton, programmadirecteur aan de Business School van Duke University, en de auteur van The 2-Hour Job Search interviewden, gaf hij ons een toelichting op de harde waarheid over online zoeken naar banen. "Het is het zwarte gat dat iedereen denkt dat het is", zegt hij. "Voor elke persoon die via een online sollicitatieprogramma wordt aangenomen, worden er 12 aangenomen door een interne verwijzing."

Dat is waar LinkedIn kan helpen. Met de site kunt u naar verbindingen zoeken op naam, bedrijf of titel; dus voordat u naar een baan solliciteert, kunt u contact opnemen met anderen binnen het bedrijf. Met LinkedIn kun je proactieve stappen ondernemen om je te onderscheiden van de concurrentie en meer leren over je toekomstige rol. U kunt bijvoorbeeld iemand in een vergelijkbare positie berichten om informatie over taakdetails en het interviewproces te achterhalen. Als je je brutaal voelt, kun je zelfs een wervingsmanager opsporen en direct contact opnemen. LinkedIn laat je echt in contact komen met potentiële werkgevers, en het sociale ontwerp betekent dat je meer kunt leren over interne aspecten van het bedrijf die meestal niet in een functiebeschrijving worden vermeld.

Persoonlijke merkopbouw

De meeste vacaturesites zijn een eenrichtingsdialoog: u bekijkt berichten en solliciteert als u geïnteresseerd bent. Maar LinkedIn faciliteert heen en weer en moedigt zowel werkgevers als sollicitanten aan om relaties op te bouwen. Niet alleen sollicitanten zijn op zoek naar potentiële kansen, maar ook werkgevers. Ze kunnen uw profiel bekijken en rechtstreeks contact met u opnemen, wat de nodige dynamiek toevoegt aan de zoektocht naar een baan. Daarom is het essentieel om een ​​professioneel, gepolijst profiel op te bouwen. LinkedIn maakt dat gemakkelijk door nieuwe gebruikers stapsgewijze aanwijzingen te geven bij het invullen van hun profiel.

We vinden het geweldig dat LinkedIn je veel tools geeft om je profiel aan te passen. U kunt blurbs toevoegen voor elke positie, bedrijfslogo's en zelfs multimediakoppelingen om projecten waaraan u hebt gewerkt te demonstreren. In tegenstelling tot Indeed en Glassdoor - waarmee u een eenvoudig cv voor applicaties kunt uploaden - wordt uw LinkedIn-profiel een portfolio van ervaringen. Met LinkedIn kun je ook een uniek merk ontwikkelen. Door uw werkgeschiedenis, interesses, vaardigheden en referenties toe te voegen, kunt u werkgevers laten zien wat u maakt - een kans die u niet zult krijgen via andere vacaturesites.

Punten om te overwegen

Minder berichten

Vanuit het oogpunt van vacatures is LinkedIn niet zo indrukwekkend. Het had minder totale vermeldingen dan Indeed of Glassdoor in onze tests. Het zat ook midden in het peloton wat betreft overlapping, wat betekende dat het banen miste die we op meerdere andere sites zagen. Dit alles wil zeggen dat LinkedIn geen one-stop-shop is. and Glassdoor so that you don't miss out on anything juicy. Gebruik het voor netwerken, maar zorg ervoor dat je ook berichten op Indeed en Glassdoor controleert, zodat je niets sappigs mist.

Premium toegang is prijzig

Werkzoekenden kunnen een basisprofiel maken op LinkedIn en de meeste tools van de site gratis gebruiken. Er zijn echter enkele be>LinkedIn Premium- gebruikers kunnen directe berichten sturen naar werkgevers (zelfs als ze niet verbonden zijn); iedereen zien die zijn profiel heeft bekeken; inzicht krijgen in hun cv; en opvallen als een "aanbevolen" aanvrager. Deze Premium-mogelijkheden zijn handig, maar ze hebben een prijs - vanaf $ 30 per maand.

Het beste voor technische en engineering banen

Dobbelsteen
Dice is het nummer één vacaturebord voor STEM-functies, evenals een wervingscentrum voor veel grote technische bedrijven.
Pros
Ga naar grote technologiebedrijven
Handig carrièrecentrum
Cons
Beperkte reikwijdte

is top dog for STEM jobs, with a focus on technology, security, financial services, energy, and healthcare. Dice is tophond voor STEM-banen, met een focus op technologie, beveiliging, financiële dienstverlening, energie en gezondheidszorg. Hoewel je op de site naar openingen als Indeed en Glassdoor kunt zoeken, waren we vooral onder de indruk van de toolkit voor het opbouwen van carrière. De 'loopbaanverkenner' van Dice helpt tech- en ingenieursprofessionals hun weg te vinden, met inzichten in hun marktwaarde, verwachte salarissen en mogelijke loopbaantrajecten. Bovendien biedt de site honderden blogposts, studies en forums die erop gericht zijn u te helpen worden aangenomen in deze snelgroeiende gebieden. Het ethos van Dice is ook zeer aantrekkelijk, waardoor werkzoekenden toegang hebben tot een breed scala aan hulpbronnen en inzichten in de sector. Bovendien kunnen bedrijven Dice ook gebruiken om naar gekwalificeerde kandidaten te zoeken. Deze focus op insider data maakt Dice het perfecte platform voor nieuwe kansen voor technologie-specifieke carrières.

Het beste voor marketing, PR en journalistiek banen

Mediabistro
Mediabistro is gericht op creatieve types, met vacatures, werving en loopbaanadvies voor alle media-gerelateerde gebieden.
Pros
Opleiding en loopbaandiensten
Ga naar de be>
Cons
Beperkte reikwijdte

should definitely be a stop along the way. Als u op zoek bent naar werk in de media, reclame, PR of journalistiek, moet Mediabistro absoluut een tussenstop zijn. Net als onze andere topkeuzes, functioneert Mediabistro als een vacaturesite. Maar waar deze site echt schittert, zijn de carrièreservices. Tegen betaling krijg je contact met experts die je CV kunnen bekijken, een sollicitatiebrief kunnen bewerken of je LinkedIn-profiel kunnen perfectioneren . Het biedt ook loopbaanadvies op maat van creatieve velden. Van artikelen over 'hot jobs' door de industrie tot interviewtips en freelancingsadvies, de site biedt de informatie die u nodig hebt om een ​​geweldig optreden te krijgen.

Mediabistro is ook niet alleen voor werkzoekenden. De site is een bestemming voor grote media die gekwalificeerde kandidaten willen inhuren; van HBO, tot PBS, tot de Meredith Corporation en verder. Zodra je je cv en portfolio hebt opgepoetst, moet je deze in je Mediabistro-profiel posten, zodat werkgevers je gegevens kunnen zien.

Het beste voor internationale banen

JobisJob
Als je op zoek bent naar een nieuw optreden en een verandering van tempo, bekijk dan JobisJob; onze favoriete site voor internationale vacaturesites en het vinden van hotspots in de branche.
Pros
Internationaal bereik
Jobmarkt hotspot kaart
Cons
Slechte site-indeling

is our only finalist with international job boards, which cover 28 countries across Europe, the Americas, Asia, and Africa. JobisJob is onze enige finalist met internationale vacaturesites, die 28 landen in Europa, Amerika, Azië en Afrika bestrijken. Als u wanderlust hebt, is dit uw site. We zijn vooral dol op de geografische hotspotfunctie van JobisJob: een interactieve kaart die laat zien waar de meest bloeiende banenmarkten zijn. Om het af te maken, heeft JobisJob in bijna al onze testen een sterke show neergezet. Het leverde dagelijks tonnen verse berichten op, stuurde ons e-mailwaarschuwingen die eigenlijk nuttig voelden en kwam net achter Indeed en Glassdoor binnen voor de algehele kwaliteit van de aangeboden vacatures.

Een be>

Hoe u online een geweldige baan vindt

Wees proactief, niet reactief in uw zoekopdracht

Het is eenvoudig om aanvragen in te dienen, achterover te leunen en te wachten op een reactie. Voor veel werkzoekenden is dat de standaardpraktijk. Maar de harde realiteit, zoals Steve Dalton uitlegt, is dat "je er niet veel voor hoeft te laten zien." Hij biedt een alternatief.

“Ik vergelijk het met het tv-programma, The Bachelor. Wanneer je berichten najaagt, ben je een van de 25 vrijgezellen, of, in dit geval, meer als 250 vrijgezellen. Een betere aanpak is om de bachelor te zijn in je eigen zoektocht naar een baan: Jongleer met veel werkgevers tegelijk, maar benader ze op een relatie-gebaseerde manier, in plaats van op een post-gebaseerde manier. "

Author of “The 2-Hour Job Search” and Program Director for Daytime Career Services at Duke University's Fuqua School of Business Steve Dalton Auteur van "The 2-Hour Job Search" en programmadirecteur voor Career Services overdag aan de Fuqua School of Business van de Duke University

Meer concreet: leer uw toekomstige werkgevers kennen en ontvang verwijzingen. "Wanneer u solliciteert naar een online vacature, bent u een nummer", zegt Dalton. "Wanneer je via een verwijzing solliciteert, duurt het iets >

Krijg verwijzingen: verander vreemden in advocaten

Als het woord 'netwerk' je angstig maakt, ben je niet de enige. Het is moeilijk om een ​​potentiële werkgever of collega te benaderen - vooral als uw einddoel is om een ​​doorverwijzing te krijgen.

Volgens Dalton zijn er drie soorten mensen die elke jobjager kan verwachten te ontmoeten bij het zoeken naar een advocaat binnen een bedrijf: Curmudgeons, Obligates en Boosters. Curmudgeons zullen waarschijnlijk niet reageren. Verplichtingen voelen zich vaak gedwongen om te antwoorden, maar laten je uiteindelijk hangen. (Kijk uit voor trage reacties, vage plannen om in de toekomst te praten, of geannuleerde vergaderingen).

Wat je echt wilt is het vinden van een Booster. Dalton legt uit: "Als je een Booster tegenkomt, zeggen ze dingen als 'als je me vertelt dat je hulp nodig hebt, krijg je automatisch 15 minuten van mijn tijd.' Ik schat dat ze ongeveer 20 procent van de bevolking uitmaken. Je zult veel kikkers moeten kussen, maar de prinsen zijn het onevenredig waard. '

Hoe zet je de eerste stap om een ​​booster te landen? Stuur een e-mail met het verzoek om een ​​informatief interview en vraag hen om over zichzelf en hun werk te praten. Als u een snelle reactie en definitieve plannen om te chatten ontvangt, hebt u waarschijnlijk een waardevolle verbinding gemaakt. Gebruik het.

Raak niet ontmoedigd

Als het gemakkelijk was om een ​​baan te vinden, zouden er geen vacaturesites zijn. Blijf gefocust - onthoud dat vacaturesites een hulpmiddel zijn, geen kruk, en maak offline netwerken prioriteit.

"Ga eropuit en ontmoet mensen," vertelde Rogan (een ervaren recruiter). “Je zult je waarschijnlijk buiten je comfortzone moeten duwen, maar dat is hoe kansen zich voordoen. Zo vind je een baan. '

Veelgestelde vragen over vacaturesites

Welke vacaturesites zijn gratis?

Al onze topkeuzes zijn gratis voor werkzoekenden. Er zijn geen abonnementskosten op Indeed of Glassdoor en LinkedIn brengt alleen kosten in rekening voor Premium-functies. Dat gezegd hebbende, werkgevers betalen over het algemeen een behoorlijk hoge vergoeding voor vermeldingen (een enkele post op Glassdoor kost bijvoorbeeld $ 350, afhankelijk van de locatie). Alleen Indeed laat bedrijven gratis vacatures plaatsen, wat een deel van de reden is dat het meer vermeldingen heeft dan alle andere sites die we hebben bekeken.

Welke vacaturesites tonen salaris?

Het is niet aan een jobsite om salaris weer te geven - de meeste bedrijven nemen die informatie gewoon niet op in hun vacatures. Voor een ruwe schatting kunt u echter proberen de positie op te zoeken op Glassdoor. De site maakt gebruik van salarissen van werknemers met vergelijkbare functies om te schatten wat een nieuwe vermelding waarschijnlijk zal betalen. Deze cijfers staan ​​niet vast, maar ze geven je een idee van een geprojecteerd salarisbereik. LinkedIn laat gebruikers bijvoorbeeld hun salarisgegevens uploaden om toegang te krijgen tot de gemiddelde salarissen van werknemers voor "vergelijkbare" banen of bedrijven in hun potentiële veld. Deze gegevens zijn welkom, maar de noodzaak om uw eigen betalingsinformatie te overhandigen doet ons de betrouwbaarheid van deze functie in twijfel trekken.

Hoe zit het met ZipRecruiter?

We waren nieuwsgierig naar ZipRecruiter - een relatief nieuwe site die je waarschijnlijk hebt horen adverteren op je favoriete podcast - dus we hebben het aan onze lijst toegevoegd en nog een volledige testronde gedaan. Het resultaat: ZipRecruiter kon niet leveren. Hoewel het redelijk gebruiksvriendelijk is en nieuwe berichten bijhoudt, bleef de site ver achter bij onze andere topkeuzes voor overlapping. Van de 96 banen die we hebben bereikt, zijn er inderdaad 40, Glassdoor 33 en ZipRecruiter slechts twee. Dat betekent dat werkzoekenden die ZipRecruiter gebruiken, heel veel berichten missen die ze op andere sites zouden kunnen bekijken.

Meer bronnen voor het zoeken naar werk

Het gebruik van de beste vacaturesites is een goed begin, maar het is nog maar het halve werk. Je moet de baan nog steeds landen. Tijdens het onderzoek van deze review spraken we met veel recruiters en aanwervende experts die ons een aantal uitstekende tips gaven. U kunt hun advies lezen in onze stapsgewijze handleiding om aangenomen te worden .

Misschien vind je dit ook leuk