Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

6 min. lezen

De scène is maar al te gemakkelijk voor te stellen: je gaat naar huis na een >

Wat nu?

De kans is groot dat als je nog niet minstens een keer in je rijcarrière >Statistieken uitgevoerd door AAA geven aan dat het bedrijf alleen al meer dan 30 miljoen gestrande automobilisten per jaar bedient.

Verder bleek uit een ander onderzoek van AAA dat 40% van de Amerikaanse chauffeurs niet voorbereid zijn op een noodstoring. Gezien het feit dat de snelle beslissingen die iemand neemt tijdens een storing direct van invloed zijn op de veiligheid, is het be>

Stap 1: Trek aan de kant van de weg en schakel uw gevaren in

Er kunnen honderden redenen zijn waarom uw primaire vervoerswijze u in de steek heeft gelaten, maar dat doet er nog niet toe. Op het moment dat je je realiseert dat er een probleem is met je voertuig, trek je aan de rechterkant van de weg zo snel als veilig is om dit te doen. Als je niet aan de rechterkant van de weg kunt komen en er is een linkerschouder, ga daarheen - het is veiliger dan op de weg blijven. Nadat u bent gestopt, zet u uw gevaren aan om voorbijgangers en politieagenten te laten weten dat er een probleem is met uw voertuig. Als u niet >

Stap 2: Bepaal of u al dan niet uit de auto moet stappen

Nadat u bent gestopt en anderen op de hoogte hebt gesteld van de noodsituatie met uw gevaren, moet u bepalen of het veilig is om uit de auto te stappen. Is het verkeer zwaar en onvoorspelbaar? Blijf in de auto en roep om hulp of wacht tot het verkeer is verdwenen. Houd alle deuren op slot en de ramen open. Als iemand stopt om hulp te bieden, zorg er dan voor dat u eerst om ID vraagt ​​en een foto van de ID maakt.

Heb je veilig aan de kant van de snelweg gereden in licht verkeer met ruimte over aan beide zijden van de schouder? Ga je gang en verlaat de auto (idealiter aan de passagierszijde). Als u uit uw voertuig stapt en er passagiers in de auto zitten, zorg er dan voor dat deze in hun veiligheidsgordel blijven zitten.

Stap 3: Evalueer de situatie

Als je ervaring hebt met het werken met auto's, open dan de motorkap (die ook andere bestuurders vertelt dat je problemen ondervindt) en kijk wat je kunt bepalen. Als het iets is waarvan je zeker weet dat je het zelf kunt oplossen, probeer het dan eens. Vergeet niet om zo ver mogelijk weg van de weg te blijven. Als u geen ruime ervaring met auto's hebt, probeer uw voertuig dan niet zelf te repareren.

Let op: als er rook onder de motorkap vandaan komt, probeer deze dan niet te openen. Als je geen kennis hebt van auto's en het veilig is om je voertuig te verlaten, ga je gang en stap je naar buiten. Kijk 360 graden naar uw voertuig, zonder in de buurt van andere auto's te komen, en noteer eventuele schade of zorgen zodat u uw pechhulp de meeste informatie kunt geven wanneer u belt.

Stap 4: bel om hulp

Als je pechhulp hebt, bel en zeg dat je een claim moet indienen. Klantenservice moet er zijn om u te helpen. Als u niet zeker weet of u pechhulp hebt via uw autoverzekering , bekijk dan uw dekkingsinformatie online of bel de verzekeringsmaatschappij en vraag het. Zonder verzekering kunnen sleepliften erg duur zijn, dus het is het beste om alle mogelijkheden voor financiële hulp te benutten voordat u zelf een sleepbedrijf belt. Zorg ervoor dat u via de verzekering of hulp bij pech onderweg bent, want sommige bedrijven zullen u niet vergoeden als u hen later op de hoogte stelt van het incident. In dichtbevolkte gebieden kan het soms meer dan een uur duren voordat hulp bij pech onderweg je bereikt, dus blijf op een veilige afstand van de weg terwijl je wacht en zorg ervoor dat iedereen in je auto vastzit.

Als je geen pechhulp hebt, kun je rechtstreeks een sleepbedrijf bellen of een familielid of vriend bellen om je op te halen. Als u uw auto 's nachts aan de kant van de weg moet laten staan, kunt u het beste uw plaatselijke politiebureau bellen en hen laten weten dat u van plan bent de volgende dag te verhuizen. Anders kan uw auto worden gesleept en kunt u een boete krijgen.

Stap 5: Voorkomen / voorbereiden op een nieuwe storing

Storingen zijn onvermijdelijk, dus het is onrealistisch om te denken dat je ze volledig kunt voorkomen. U kunt echter sommige voorkomen en u kunt zich op alle voorbereidingen treffen. Als u eenmaal veilig thuis bent, overweeg dan hoe u verdere problemen met uw voertuig kunt voorkomen: zorg ervoor dat u regelmatig onderhoud uitvoert, tijdige olieverversingen plant, uw bandenspanning controleert en indien nodig oppompt en vermijd dat uw benzinetank te laat komt laag.

Om voorbereid te zijn op een nieuwe pech, zorg ervoor dat je te allen tijde de nummers hebt voor hulp bij pech onderweg die je op je persoon of in je dashboardkastje hebt ingeschreven. Koop daarnaast een oplader voor mobiele telefoons die u in uw auto kunt bewaren en koop of monteer een noodpakket, inclusief items zoals een EHBO-kit, fakkels, een zaklamp, startkabels en ducttape. Als uw auto bovendien geen reservewiel heeft, koop er dan een en bewaar deze in uw kofferbak. Soms moet je na een storing even wachten op hulp. Het is ook aan te bevelen om een ​​paar flessen water en wat onvergankelijke etenswaren bij de hand te houden.

FAQ

Wat zijn de meest voorkomende redenen waarom auto's kapot gaan op de weg?

Volgens Affordable Auto in Hopkins, Minnesota, zijn de meest voorkomende redenen waarom voertuigen kapot gaan batterijen, riemen, starters en motoren. Christian Brothers automotive voegt probleembanden toe aan deze lijst. Door uw bandenspanning, olie en andere benodigdheden om de paar weken kort te controleren, kunt u enkele van deze be>

Wat als mijn auto 's nachts kapot gaat?

Voertuigen zijn zeer moeilijk te zien in het donker zonder lichten aan, dus het is van essentieel be>

Wat moet ik doen als mijn auto defect raakt en ik geen mobiele service heb?

Als uw auto defect raakt in een gebied zonder mobiele service of als u geen werkende mobiele telefoon hebt, schakelt u de gevaren in en plaatst u eventuele flares. Als u zich in een onbewoond gebied bevindt en u een vel papier in uw auto hebt, schrijf dan "BELPOLITIE" erop en plak het op uw achterruit. Als u in een meer bevolkt gebied bent, vergrendelt u uw auto en verplaatst u deze zo ver mogelijk van de weg. Laat een briefje achter op de voorruit met de tijd en datum, waarin u uitlegt dat u terugkeert en loop dan naar een locatie met een telefoon of iemand die kan helpen.

Wat als ik geen pechhulp heb?

Als je geen pechhulp hebt, kijk dan of vrienden of familie je kunnen helpen. Als alternatief hebben sommige tolwegen pechhulp beschikbaar voor iedereen die de weg gebruikt. De nummers voor deze assistentie zijn online beschikbaar of op borden >

Wat is het volgende?

  • Zorg voor een pech onderweg voor hulp bij pech onderweg om u voor te bereiden op eventuele pech onderweg.
  • Als uw autoverzekering geen hulp bij pech onderweg biedt, leert u hoe u kunt schakelen .

gerelateerde artikelen

Dus u denkt aan verhuizen. Wat betekent dit voor uw autoverzekering?

9 dingen die u zich niet realiseerde over een AAA-lidmaatschap

Wildvuurseizoen: wat huiseigenaren moeten weten

Wat te doen als uw autoverzekering is geannuleerd