Van Lee Oatridge

De beste luchtfriteuse

De beste luchtfriteuse moet consequent de vertrouwde crunch van gefrituurd voedsel produceren, terwijl deze nog steeds gemakkelijker te onderhouden en te gebruiken is dan een traditionele friteuse. We hebben zeven luchtfriteuses getest , waarbij meer dan 20 pond friet, kipreepjes en groenten werden gekookt. De meeste modellen waren teleurgesteld, maar onze top twee kwam in de buurt van het geven van gefrituurde resultaten.

De 2 beste luchtfriteuses

De beste luchtfriteuse: samengevat

T-fal ActiFry Air Friteuse
Philips Avance HD9641
Handigste
Meest aanpasbaar
Self-roeren
Temperatuur
338 ℉
150-400 ℉
Garantie
Een jaar
Een jaar
Controleer prijs
Controleer prijs

T-fal Actifry


Handigste

T-Fal
Een consistent krachtige speler met zelfroerende technologie die zorgt voor gelijkmatig koken
Pros
Pulserende warmtetechnologie
Zelfroerend mechanisme
Veiligheidsvoorzieningen
Ultra-eenvoudig ontwerp
Cons
Geen automatische uitschakeling

Waarom we ervoor kozen

Pulserende warmtetechnologie

De T-fal kwam als beste uit de bus omdat hij een van de beste en meest consistente gerechten voor al onze tests had, voor de helft van de prijs van zijn naaste concurrentie. In plaats van de gebruikelijke snelle luchtcirculatietechnologie die hete lucht constant rond het voedsel houdt, gebruikt de T-fal pulserende hittetechnologie om periodiek hete lucht door het voedsel te pompen, waarbij de temperatuur wordt gehandhaafd zonder dingen uit te drogen. We dachten aanvankelijk dat de technologie voor pulserende hitte onzin op de markt bracht, maar we konden de resultaten niet betwisten.

De frieten van de T-fal hadden een heerlijke crunch.

Tijdens onze frietkoken blonk de Actifry uit met zelfgemaakte friet en kwam het het dichtst in de buurt van de knapperige buitenlaag die we zochten van frituren. Andere luchtfriteuses die we hebben getest, kunnen uiteindelijk een knapperige buitenlaag produceren, maar niet voordat de binnenkant was opgedroogd.

Zelfroerend mechanisme

Naast de verwarmingstechnologie van de T-Fal maakte de unieke zelfroerder een enorm verschil. In tegenstelling tot de andere modellen waarvoor we de mand moesten uitnemen en om de paar minuten moesten schudden, konden we de T-fal met rust laten voor de toegewezen kooktijd en onze dag voortzetten. Voor het gemak was het een win-win: we hebben een armtraining gespaard en we hoefden niet op onze luchtfriteuse te passen. En aan het einde van dit alles kookte de T-fal nog steeds het meest gelijkmatig van al onze producten.

De T-fal heeft een unieke roerarm die helpt het voedsel gelijkmatig te bereiden.

Veiligheidsvoorzieningen

De T-fal was het enige model dat we hebben getest en op het hele oppervlak op kamertemperatuur is gebleven, wat de nieuwsgierige handen van kinderen helpt beschermen. Het vereist ook twee stappen om te openen: in plaats van simpelweg aan de hendel te trekken om bij de kookkom te komen, moesten we de hendel indrukken en optillen en vervolgens op een andere zijknop drukken om de bovenkant los te laten. Het was geen complexe manoeuvre, maar het gaf ons een beetje meer gemoedsrust wanneer we denken aan jongeren die vroeg bij hun friet proberen te komen.

De T-fal Actifry met zijn dienblad en unieke armmontage.

Ultra-eenvoudig ontwerp

We aarzelden aanvankelijk dat de T-fal slechts een enkele temperatuurinstelling had: 338 graden. We waren bang dat de dingen niet gaar zouden zijn, maar het bleek geen probleem te zijn. De unieke pulserende warmtetechnologie en constante rotatie van het voedsel hielden de resultaten consistent. In feite is de vooraf ingestelde temperatuur met de T-fal iets eenvoudiger in gebruik. Er was geen gedoe met verschillende temperaturen - het enige waar we ons zorgen over hoefden te maken was hoe >

De eenvoudige bedieningselementen van de T-fal bestaan ​​uit een aan / uit-schakelaar, een digitaal display en een timerknop.

Punten om te overwegen

Geen automatische uitschakeling

Het enige nadeel: T-fal biedt geen automatische uitschakelcomponent voor wanneer de timer afgaat, wat betekent dat je eraan moet denken om het daadwerkelijk uit te schakelen wanneer je klaar bent - andere luchtfriteuses deden dat automatisch.

Philips Avance HD9641


Meest aanpasbaar

Philips
Gepatenteerde luchtstroomtechnologie zorgt voor een gelijkmatige bereiding in een compacte machine
Pros
Uitstekend koken
Opgeheven armconstructie
Makkelijk schoon te maken
Wordt niet te warm aan de buitenkant
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Uitstekend koken

De Avance presteerde niet beter dan onze topkeuze met zelfgemaakte friet, maar het was nog steeds aanzienlijk beter dan onze andere luchtfriteuses, die de frieten te gaar waren of ze niet bruin genoeg maakten om veel textuur of smaak te hebben. De Avance ging akkoord met onze kipstriptests, waarvan er één zei dat ze ze zelfs in een restaurant zouden bestellen. We waardeerden ook het feit dat we de reepjes helemaal niet hoefden te roeren tijdens het koken: ze kwamen perfect knapperig aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant.

De Philips Avance produceerde de beste kipreepjes in onze tests.

Opgeheven armconstructie

If you want to expand your air-frying horizons, Philips offers different kinds of baskets for specific food types or cooking purposes. Accessorize uw lucht friteuse Als u uw lucht frituren horizon wilt uitbreiden, biedt Philips verschillende soorten manden voor specifieke voedsel soorten of koken doeleinden. Deze variëteit biedt een breder scala aan kookmogelijkheden, waaronder gebakken producten zoals muffins en cupcakes.

De Philips Avance maakt gebruik van dezelfde snelle luchtcirculatietechnologie die de meeste andere friteuses doen, maar de wervelende, zeesterachtige armen die de bodem van de kom bedekken, onderscheiden hem van de concurrentie. Deze dikke, verhoogde wiggen dwingen de lucht zich eerst uit te spreiden en stijgen dan weer naar boven, waardoor de lucht gelijkmatiger rond de kom wordt verplaatst in plaats van er gewoon hete lucht in te blazen. Deze technologie lijkt op het eerste gezicht gimmicky, maar we ontdekten dat het het voedsel gelijkmatiger kookte dan andere luchtfriteuses. Al onze frietjes kwamen mooi en knapperig, in tegenstelling tot wat we van Avalon Bay of GoWise USA kregen: een laag verbrande friet bovenop niet gaar.

De zeesterachtige armen van de Avance produceerden gelijkmatig gekookt voedsel over de hele linie.

Makkelijk schoon te maken

Een ander handig element dat we in het zeesterontwerp hebben gevonden, is dat olie- en voedselfragmenten zich verzamelen in nette kleine stapeltjes aan de onderkant van de mand, waardoor we het allemaal in een flits kunnen opruimen voor snelle reiniging.

En met de afneembare grillbodem en een afneembare mand, konden we het hele apparaat met heel weinig moeite en tijd met de hand reinigen.

Wordt niet te warm aan de buitenkant

Net als de T-fal bleef ook dit Philips-oppervlak het coolst van onze finalisten. We konden het gemakkelijk oppakken en na het koken naar de gootsteen brengen, waarbij we slechts de minste warmte aan de zijkanten van de machine voelden.

Punten om te overwegen

Duur

Helaas is de Philips Avance een volledige $ 100 duurder dan de T-Fal. Het heeft een aantal waardevolle eigenschappen die we niet in de T-fal hebben gevonden, zoals instelbare temperatuurinstellingen variërend van 150 - 400 graden, plus presets voor vaak luchtgebakken voedingsmiddelen. Als je graag aan je kookinstellingen sleutelt, is het misschien de upgrade waard.

Hoe haalt u het meeste uit uw Air Friteuse

Gebruik olie

Sommige luchtfriteuses beweren olievrij te zijn, wat betekent dat u tijdens het koken geen olie hoeft te gebruiken in tegenstelling tot de vaak voorgestelde 1 eetlepel. Hoewel je technisch gezien geen olie in deze producten hoeft te gebruiken voor functionele doeleinden, raden we aan wat olie te gebruiken als je voor de traditionele textuur van gefrituurd voedsel gaat. Sommige bronnen die we hebben gelezen, suggereerden om een ​​spray-on olie te gebruiken in plaats van het rechtstreeks op het voedsel te druppelen. Dit kan helpen de olie gelijkmatiger over een groter gebied te verspreiden, waardoor het voedsel effectiever wordt.

Schud de mand

Een van de vreemde aspecten van luchtfriteuses is dat ze aanbevelen om de mand een paar keer te schudden tijdens het koken om ervoor te zorgen dat de resultaten gelijk zijn. Met het toegevoegde gewicht van het voedsel dat u kookt, kan dit iets van een armtraining worden. Onze topkeuze, de T-fal, was hier de uitzondering, met een zelfroerend mechanisme dat we zeer op prijs stelden omdat we ons die stap hadden gered.

Bepaalde soorten voedsel waren meer werk dan andere. Frieten, vooral de zelfgemaakte, vereisten meer periodiek roeren dan de kipreepjes of groenten (waarvan we vonden dat ze in wezen helemaal niet moesten worden geroerd), waarschijnlijk vanwege de dichtheid van de rauwe aardappel.

Reinig na elk gebruik

Hoewel alle door ons geteste luchtfriteuses technisch vaatwasmachinebestendig zijn, suggereerde ons onderzoek dat elk antikleefoppervlak met de hand moet worden gewassen met warm zeepwater. De hoge waterwarmte van een vaatwasser in combinatie met de schurende chemicaliën in wasmiddel kan de antiaanbaklaag na verloop van tijd verslijten . Gebruik ook geen ruw materiaal zoals staalwol, wat hetzelfde effect zal hebben - uiteindelijk het oppervlak van uw kookgerei verpest.

Veelgestelde vragen over Air Fryer

Zijn Teflon-luchtfriteuses veilig?

In het begin van ons onderzoek waren we bezig met non-stick materiaal van fluorpolymeer (aka Teflon), dat potentieel gevaarlijk kan zijn als het smelt en in de lucht komt waar het kan worden ingeademd. Maar met een beetje graven, vonden we dat deze antikleefmaterialen eigenlijk een serieus hoog smeltpunt van 620 graden Fahrenheit hebben - een temperatuur die veel hoger is dan onze luchtfriteuses kunnen bereiken. En zoals de American Cancer Society uitlegt : "Afgezien van het mogelijke risico van griepachtige symptomen door het inademen van dampen uit een oververhitte teflon-gecoate pan, zijn er geen bekende risico's voor mensen bij het gebruik van teflon-gecoate kookgerei."

Zijn luchtfriteuses zo goed als friteuses?

Bakken met lucht lijkt veel meer op bakken in een oven dan frituren. En hoewel de meeste friteuses zeggen dat je helemaal zonder olie kunt koken, hebben we de beste resultaten gevonden met een eetlepel plantaardige olie. Zelfs toen produceerden onze topkeuzes voedsel dat dichter bij gebakken friet en kip smaakte dan gefrituurd voedsel. In plaats van het troostende gekraak van een jongen, werden we geconfronteerd met een stoere, soms taaie buitenkant. We ontdekten dat de luchtgebakken binnenkant dikker en substantieeler was dan de bijna gezwollen, romige textuur die je van een traditionele frituurpan krijgt. De kipreepjes leken het meest op de gefrituurde, knapperige textuur die we zochten. Raadpleeg ons artikel voor een meer gedetailleerde analyse van friteuses versus luchtfriteuses .

Lucht-lucht friteuses het waard?

Luchtfriteuses zijn gezonder, zo niet noodzakelijkerwijs lekkerder dan frituren. Onze testers merkten het gebrek aan vet op alle afgewerkte voedingsmiddelen op, vooral in de kippenreepjes. Het was gemakkelijk het grootste voordeel dat we met deze producten vonden. We wisten dat luchtfriteuses slechts een eetlepel olie nodig hadden om mee te koken, maar we onderschatten hoe gunstig de resultaten zouden zijn. Afgezien daarvan, blies geen van de gerechten ons echt uit het water. Zoals ons onderzoek ons ​​had gewaarschuwd, waren veel gefrituurd voedsel vergelijkbaar met voedsel uit de oven. De courgettes en broccoli waren de be>

Meer beoordelingen van keukenapparatuur

Luchtfriteuses zijn niet de enige keukenapparatuur die we in handen hebben. We hebben ook gemengd, geroosterd en druk gekookt onze weg naar de beste producten op de markt. Bekijk hieronder enkele van onze favorieten:

Misschien vind je dit ook leuk