Door Tommie Ethington

De beste luiers

Simpel gezegd, een luier zou moeten werken. En het moet veilig en comfortabel zijn voor uw baby om te dragen. De beste bedrijven zijn eerlijk over hun materialen en blijven uit de buurt van alles wat mogelijk schadelijk is. De beste luiers passen goed en absorberen goed. Om het beste te vinden , spraken we met luierdeskundigen, verpleegkundigen, verloskundigen en natuurlijk ouders.

De 4 beste luiers

De beste wegwerpluiers: samengevat

The Honest Company Luiers
Kirkland Signatures Supreme Diapers
Pampers Swaddlers Luiers
Zevende generatie gratis en duidelijke luiers
Prijs per luier
$ 0.31- $ 0.58
$ 0,15- $ 0,29
$ 0,24-0,47
$ 0,25-0,50
Latex vrij
Lotion-vrij
Geurvrij
Verfvrij

The Honest Company Babyluiers

Beste algemeen

The Honest Company Babyluiers
We hielden van het uiterlijk vanaf het moment dat we ze zagen - maar hielden nog meer van de prestaties en transparantie.
Pros
Transparante productie
Pure materialen
Leuk en effectief
Goedkoper dan concurrentie
Cons
Kleine pasvorm
Niet zo zacht als sommige

Waarom we ervoor kozen

Transparante productie

The Honest Company maakte weer luiers hip - en ze hebben welverdiende erkenning gekregen voor het leiden van de leiding in milieuvriendelijke babyspullen. Het bedrijf van Jessica Alba beschikt over milieuvriendelijke (en babyvriendelijke) productiepraktijken - geen enkel ander bedrijf heeft de oorsprong en exacte samenstelling van haar luiers zo goed uiteengezet als The Honest Company.

Pure materialen

De materialenlijst is een verademing in vergelijking met sommige van de andere lijsten die we hebben doorgebracht met decoderen. De absorberende kern van de luier is heel eenvoudig: tarwe en maïs vermengd met houtpulp geoogst uit duurzaam beheerde bossen. De binnenste en buitenste lagen gebruiken plantaardig materiaal en de inkt op het bedrukte achterblad bevat geen lood of zware metalen. De luiers zijn ook chloor-, lotion- en geurvrij (hoewel er een opmerking is over "natuurlijk werkende geurblokkers" bestaande uit citrus-extract en vloeibaar chlorofyl).

Leuk en effectief

De luiers van The Honest Company maken een geweldige eerste indruk met schattige, moderne ontwerpen en geen labels of slogans. We hebben gemerkt dat nieuwkomers in de branche - zoals Poof en Parasol - in dezelfde ruimte proberen te concurreren door de minimalistische stijl en bouwstijl van The Honest Company te imiteren. En het ontwerp is om meer dan esthetische redenen het kopiëren waard: ouders gaven luiers van Honest Company hoge cijfers voor hun veerkrachtige vorm, hoge zijwanden en absorptievermogen.

Goedkoper dan concurrentie

Gezien hun transparante, milieuvriendelijke benadering van productie, bevelen wij The Honest Company aan voor het aanbieden van een betere waarde dan parallelle merken. pricing. Het is goedkoper dan Bambo Nature babyluiers en Aleva Naturals Bamboo met minstens een paar cent per luier en is concurrerend met de prijzen van de zevende generatie .

Onze testers prezen The Honest Company-luiers voor hun hoge zijwanden.

Punten om te overwegen

Kleine pasvorm

De pasvorm van deze luiers valt aan de kleinere kant in vergelijking met andere merken, wat kan betekenen dat je moet experimenteren voordat je aan de rechterkant landt, of sneller groter wordt dan je zou verwachten. “Om kakuitbarstingen te voorkomen, koop je de volgende maat groter,” merkte een moeder op. Dat gezegd hebbende, voor kleinere baby's is de nauwe pasvorm perfect.

Niet zo zacht als sommige

Als er één gebied is dat The Honest Company zou kunnen verbeteren, dan is het wel het gevoel. Dit was een probleem voor veel van de milieuvriendelijke luiers die we hebben getest (en toevallig voor de babydoekjes van The Honest Company die we afzonderlijk hebben getest). Naty Diapers, evenals de luiers gemaakt door Attitude - een 'bewust merk' gericht op mens en milieu - waren zo ruw, dat we ervoor kozen om ze niet op echte baby's te proberen. Hoewel de buitenkant van The Honest Company niet zo luxueus is als sommige van de andere die we hebben getest, is het interieur vergelijkbaar met onze andere finalisten en we stellen het op prijs precies te weten wat er in hen omgaat.

Kirkland handtekening supreme luiers

Bovenliggende favoriet

Kirkland Signature Supreme
Luiers met geweldige vulling, veilige lipjes en een vorm die goed onder druk standhield - dus overtuigend twee van onze oudertesters schakelden over op Kirkland Signature.
Pros
Waarde
Uitstekende prestaties
Gewetensvolle materialen
Cons
Niet zo goedkoop tenzij gekocht bij Costco

Waarom we ervoor kozen

Waarde

Deze luier van het Costco-merk is niet alleen de goedkoopste onder onze finalisten, maar ook een van de goedkoopste luiers die we hebben getest, punt uit. Als je ze ophaalt tijdens je wekelijkse Costco-reis, zijn ze slechts $ 0,16 per luier, wat ver onder het gemiddelde van $ 0,33 ligt en een ondubbelzinnige koopwaar. Hoewel een luier van het Costco-merk sommigen misschien zal verrassen, heeft Rick Jezzi, een adviseur voor non-woven stoffen die 10 jaar als directeur van onderzoek en ontwikkeling diende voor Kimberley-Clark, het bedrijf dat Huggies produceert, ons al vroeg op dat merk gewezen -luiers zijn niet altijd het extra geld waard. "Ik ben 40 jaar in de branche en vanuit mijn ervaring zou ik zeggen dat als je een beperkt budget hebt, de beste prijsvergelijking de premium private label luier is", zegt hij. "Ze zijn ongeveer 95% zo goed als luiers van merknamen ... en ze zijn goedkoper."

Uitstekende prestaties

Portemonnee-vriendelijke prijzen opzij, wat ons echt enthousiast maakte, waren de vijfsterrenrecensies van ouders. Vanuit het perspectief van duurzaamheid zijn Kirkland-luiers vergelijkbaar met Huggies - ze voelen erg zacht aan en hebben een elastische taille. Maar waar Huggies faalde in het testen (lekkage, meerdere uitbarstingen, doorhangende bum), blonk Kirkland uit en bood een nauwe pasvorm met geweldige vulling, veilige tabs en een vorm die goed onder druk bleef. De luiers deden het ook 's nachts goed. Bovendien hebben Kirkland-luiers een drievoudige vochtindicator om u te laten weten wanneer deze op capaciteit is. Een moeder zei zelfs dat hun familie van plan was om van hun huidige merk naar Kirkland over te schakelen omdat het zo perfect was.

Gewetensvolle materialen

Qua materialen heeft het alle vakjes aangevinkt. De luiers zijn lotion- en geurvrij, evenals chloor-, latex- en kleurstofvrij, waardoor het in dezelfde categorie valt als veel van zijn duurdere tegenhangers. Het ontdekken van deze informatie was echter een beetje een uitdaging: de materiële make-up stond niet op de doos en we moesten contact opnemen met Costco voor een reactie.

Punten om te overwegen

Niet zo goedkoop tenzij gekocht bij Costco

Kirkland-luiers zijn goedkoper dan luiers van The Honest Company als u ze bij Costco ophaalt; als je ze bij Amazon koopt, is de prijs echter ongeveer hetzelfde. Ouders lyrisch over absorptievermogen en pasvorm, en hoe de luier het nog steeds gemakkelijk maakte voor hun kleintje om zich te verplaatsen, maar ze zijn eigenlijk alleen een koopje als je een regelmatige Costco-run hebt (of winkelen bij Costco.com).

Pampers Swaddlers Sensitive Luiers

Ziekenhuis favoriet

Verwent Swaddlers
De eerste keuze uit vele ziekenhuizen en dagverblijven. Let op, deze zijn gemaakt met lotion, kleurstoffen en geur.
Pros
Klassieke keuze
Responsieve klantenservice
Ademende laag
Cons
Bevat geur
Heeft een stretchere taille nodig

Waarom we ervoor kozen

Klassieke keuze

Zelfs als Pampers niet je favoriete merk is, heeft je kind waarschijnlijk op een gegeven moment zijn luiers gedragen. Pampers Swaddlers is de eerste keus voor pasgeboren luiers in ziekenhuizen en vele dagverzorgingsproducten - een feit bevestigd door de medische professionals en ouders waarmee we spraken. Het is ook een favoriet van Lucie's List . Je hebt een enorme variëteit in ontwerp om uit te kiezen als je kiest voor Pampers, met speciale luiers voor veel verschillende fasen. Ze zijn ook redelijk geprijsd over de hele linie en komen op de tweede plaats bij onze finalisten op $ 0,28 per luier.

Responsieve klantenservice

Hoewel de lijst met materialen niet zo gemakkelijk te vinden was als bij sommige andere merken, reageerde Pampers 'moederbedrijf Proctor Gamble ongelooflijk snel ("het heeft de beste e-mailondersteuning van elk bedrijf dat ik ooit heb behandeld," zei een van onze onderzoekers). Het merk heeft binnen 24 uur contact met ons opgenomen met een uitgebreid overzicht - Pampers-luiers bevatten geen chloor en latex, maar bevatten wel lotion, geur- en kunstmatige kleurstoffen.

Ademende laag

Qua constructie hebben deze luiers iets dat anderen niet doen: een maaslaag boven de absorberende kern. Hoewel deze innovatieve functie zorgt voor een meer ademende luier (ideaal voor zomerweer wanneer de baby heet en kieskeurig is), doet het niets om de vloeistof vast te houden.

Punten om te overwegen

Bevat geur

Op zijn website zegt Pampers: “de geur in Pampers wordt op een zeer laag niveau in elke luier gebruikt en is zorgvuldig geselecteerd en beoordeeld als niet-allergeen en niet irriterend voor de huid. Ons klinisch onderzoek heeft aangetoond dat er geen verhoogd risico is op luieruitslag voor baby's die geparfumeerde luiers gebruiken in vergelijking met ongeparfumeerde luiers. ”Hoewel het niet zo sterk ruikt als Luvs, was de geur merkbaar - een goede of slechte zaak afhankelijk van hoe gevoelig je (of baby) moeten ruiken.

Heeft een stretchere taille nodig

Pampers gewone luiers moeten worden bijgewerkt in de ontwerpafdeling. In het bijzonder willen we een stretchere taille zien. Een moeder schreef blowouts toe aan het gebrek aan elastiek in de rug.
Zevende generatie gratis en duidelijke babyluiers

Zevende generatie gratis en duidelijke babyluiers

Nog een milieuvriendelijke favoriet

Zevende generatie gratis en duidelijke babyluiers
Een sterke milieuvriendelijke optie die The Honest Company gewoon niet kon verdrijven.
Pros
Verbeterd ontwerp
Milieuvriendelijk en comfortabel
Cons
Niet zo goed als The Honest Company
Blah-esthetiek

Waarom we ervoor kozen

Verbeterd ontwerp

Onze andere milieuvriendelijke finalist neemt de prijs voor de meest verbeterde mee naar huis. Vooral een moeder was geschokt door hoe ver de zevende generatie luiers waren gekomen sinds ze ze acht jaar geleden voor het laatst gebruikte. "Ik gebruikte dit merk toen ik een oppas was en haatte het toen," zegt ze. "Ik was behoorlijk verrast door alle verbeteringen - geen geur, goed absorberend, geen verslapping." Ze zei ook dat het 's nachts prima werkte en de hoogste kwaliteit tabs had in vergelijking met andere luiers. "Ze kunnen vele malen worden aangepast en uitgerekt, waardoor het comfortabeler is voor de baby."

Milieuvriendelijk en comfortabel

De structurele zuiverheid van de zevende generatie luiers is zeer competitief met luiers van The Honest Company - hier geen chloor, lotion, geur, latex of kunstmatige kleurstoffen. Ouders merkten ook op dat de zevende generatie luiers zachter aanvoelden dan veel van de andere milieuvriendelijke luiers.

Punten om te overwegen

Niet zo goed als The Honest Company

have come a long way in the last decade, but they aren't much cheaper than The Honest Company and can't trump that company when it comes to depth and stretch. De veel verbeterde luiers van de Zevende Generatie hebben het afgelopen decennium een ​​>

Blah-esthetiek

Deze luiers zien er milieuvriendelijk uit. De afbeeldingen zijn schattig genoeg (ijsbeer in een trui, iemand?), Maar de luiers zijn aanzienlijk donkerder dan alle andere luiers die we hebben getest, met het lichtbruine uiterlijk van een gebruikt koffiefilter. Ze hebben ook op onverklaarbare wijze het woord 'beschermd' op de taille, wat we vreemd vonden.

Gids voor luiers

Hoe u de juiste luiers voor uw gezin kunt vinden

Wacht tot de baby is geboren om luiers te kopen

In afwachting van een pasgeborene slaan eerste ouders vaak luiers van pasgeboren maten in om er achter te komen dat de baby arriveert dat ze eigenlijk groter zijn. “Als u een 8- of 9-pond hebt. schat, ze hebben al de maat één luiers, ”zegt Levell. "Je kunt altijd een hoop luiers van maat één krijgen, wetende dat ze die op een gegeven moment zeker zullen gebruiken en erin zullen groeien, maar soms is het het beste om te wachten om te kopen tot nadat de baby is geboren."

Dat gezegd hebbende, het is het goedkoopst om zo >

Snijd verkeerde informatie over materialen door

De be>

Het korte antwoord - Nee.

Hoewel we allemaal de paranoia-inducerende koppen hebben gezien waardoor het lijkt alsof luiers het toxische-shocksyndroom kunnen veroorzaken, doen ze dat niet. De echte zorg was over superabsorberende polymeren die in de jaren 90 in tampons werden gebruikt.

Hoe zit het met het chloorbleekproces dat wordt gebruikt om pulp in de absorberende kern witter te maken? Waar je je zorgen over maakt is niet het chloor, maar een bijproduct van het bleekproces, dioxines. De luierindustrie heeft dat probleem ook gelukkig opgelost.

De reactie van de luierindustrie op dioxinekwesties

Dioxines zijn bekende kankerverwekkende stoffen die kanker kunnen veroorzaken en kunnen tijdens het bleekproces vrijkomen. Maar zelfs met chloor gebleekte luiers behouden er maar een paar. Een studie van het National Institute of Environmental Health Science-onderzoek testte verschillende soorten stoffen en wegwerpluiers en vond geen sporen van de gevaarlijkste dioxine (bekend als 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxine). Bovendien waren de dioxines die ze vonden 30.000 tot 2,2 miljoen keer lager dan de dioxines die vrijkwamen door soortgelijke producten zoals tampons, voedsel of zelfs moedermelk.

Hoewel het dioxinerisico van met chloor gebleekte luiers al laag is, zijn de meeste luiers niet meer gebleekt met puur chloor. "Fabrikanten zijn afgestapt van puur chloor, een krachtig bleekmiddel, ten gunste van chloordioxide, dat een veel, veel lagere uitstoot van dioxinen heeft," zegt Jezzi. En sommige zijn volledig chloorvrij geworden: “Er zijn een aantal luiermerken die volledig chloorvrije gebleekte pulp gebruiken, wat betekent dat ze zuurstof of waterstofperoxide gebruiken, maar deze pulp is erg duur en voegt veel kosten toe voor vrijwel weinig voordeel voor de consument . Het voordeel is vooral het milieu voor de pulpfabriek die minder dioxines in zijn watereffluent heeft. Het is meer een marketingpositionering voor het luierbedrijf. ”

Raak vertrouwd met de algemene inhoud

 • Polypropyleen is een synthetische kunststof die wordt gebruikt voor de voering en beenmanchetten. Het wordt gebruikt in producten zoals touwen, thermisch ondergoed en tapijten.
 • Polyethyleen is de gelamineerde film die de buitenlaag vormt en is het meest voorkomende type synthetische kunststof. Het wordt ook gebruikt in plastic zakken.
 • Polyacrylaat is een andere naam voor het op natrium gebaseerde SAP dat wordt gebruikt in de absorberende kern. Ze kunnen eruit zien als kleine heldere kralen of kristallen (je hebt deze misschien eerder op of rond je baby gezien) en worden ook gebruikt in plantenmeststoffen.

Dezelfde luier kan verschillende namen hebben

In de hoop de echte verschillen tussen varianten van vergelijkbare luiers te begrijpen, namen we contact op met vertegenwoordigers van Huggies en Pampers. Wat is het verschil tussen Pampers Swaddlers en Pampers Swaddlers Sensitive? Hun materialenlijst is bijna identiek; maar ons werd verteld dat de Swaddlers Sensitive-lijn hypoallergeen is. En het verschil tussen Huggies Little Movers en Huggies Little Movers Plus komt gewoon neer op waar ze worden verkocht (Huggies Little Movers Plus is alleen verkrijgbaar bij Costco). Evenzo worden Huggies Snug Dry Ultra-luiers alleen verkocht bij Walmart. Als u een betere prijs kunt krijgen voor een luier die bijna identiek lijkt aan degene die u zocht, is de kans groot dat ze in feite hetzelfde zijn.

Houd er rekening mee dat het veranderen van merk kan betekenen dat je van maat verandert

"Net als kleding voor volwassenen, is de maatvoering niet altijd hetzelfde voor verschillende merken," zegt Jezzi. “Niet alle luiers zijn identiek. Daarom is het be>

Niet alle luiers van maat drie zijn hetzelfde. We maten tot een verschil van vier centimeter in de taille.

Hoewel moderne functies zoals elastische taillebanden en verstelbare klittenbandriemen het formaat gemakkelijker hebben gemaakt, vonden we sommige luiers beter dan andere. Al onze testers hebben bijvoorbeeld opgemerkt hoe luiers van The Honest Company klein zijn, terwijl Poof-luiers zichtbaar groter zijn dan vele. Als je niet zeker weet hoe een bepaald merk past, koop dan eerst kleinere hoeveelheden om uit te proberen voordat je je volledig vastlegt.

Doneer overtollige luiers

Als je niet in staat bent om een ​​heel pakket te doorlopen voordat je baby een maat groter moet worden, kun je de ongebruikte resten doneren aan een plaatselijke luierbank. (De meeste plaatsen geven er de voorkeur aan dat ze zich in de originele verpakking bevinden, dus gooi de tas niet weg!) Schuilplaatsen voor vrouwen, ziekenhuizen, lactatieklinieken en dagverzorgingsproducten zijn andere uitvoerbare opties. U kunt ook uw luierbeloningspunten doneren aan non-profitorganisaties zoals het National Diaper Bank Network, de March of Dimes of Feeding America.

Veelgestelde vragen over luiers

Is het be>

We weten dat we bewust moeten zijn van wat tegen de huid van een baby ingaat. "Baby's hebben een dunnere huid die nog steeds in ontwikkeling is en die pas in de late adolescentie volwassen wordt", zegt Funkhouser Dye. "Dus als je een baby een medicijn geeft, zullen ze er meer van opnemen in hun bloedbaan omdat ze die barrière niet hebben." Maar sommige fabrikanten hebben die kennis gebruikt voor marketingdoeleinden. Laten we de betekenis van enkele veelvoorkomende 'gratis' claims doornemen.

Latex vrij
Volgens Jezzi zijn de meeste bedrijven decennia geleden gestopt met het gebruik van latexgebonden niet-geweven materialen in luiers: “Een van de weinige plaatsen waar latex nog steeds kan worden gebruikt, is het drukproces voor luierafbeeldingen [op de buitenlaag]. Het is verwant aan Elmer's lijm en wordt gebruikt om het pigment aan de film te binden, maar het is een zeer kleine hoeveelheid. "Tenzij uw baby een bekende latexallergie heeft, is dit waarschijnlijk geen probleem.

Verfvrij
In een perfecte wereld zouden luiers geen kleurstoffen, pigmenten of kleurstoffen bevatten, maar het is bijna onmogelijk om te vermijden, gezien het feit dat zelfs de meest milieuvriendelijke luiers ze gebruiken. Alle luiers die we hebben onderzocht - inclusief meer natuurlijke merken zoals The Honest Company en Seventh Generation - gebruiken een vorm van kleurstof in hun luiers, maar ze worden vaak gelabeld als "pigment" of "inkt" die niet hetzelfde zijn als kleurstoffen . Jezzi zegt dat kleurstoffen zelden of helemaal niet worden gebruikt. Pigmenten veroorzaken minder vaak dan kleurstoffen een allergische reactie omdat ze in feite gemalen deeltjes zijn die niet oplossen bij blootstelling aan vloeistof. Tenzij u een reactie op de huid van uw baby opmerkt, zou kleurstof geen zorg moeten zijn.

Lotion-vrij
Alle drie medische professionals met wie we spraken zeiden dat lotion niet noodzakelijk een slechte zaak is, maar als ze de keuze zouden krijgen, zouden ze zonder gaan. "Persoonlijk vind ik het beter voor een ouder om zelf lotion aan te brengen, zodat ze op die manier een hele dikke, ongeparfumeerde lotion van hun keuze kunnen gebruiken," zegt Funkhouser Dye. "Als je niet weet wat voor soort lotion in een luier wordt gebruikt, is de kans groter dat er een allergische reactie optreedt." Als een luier lotion bevat, is deze waarschijnlijk op aardolie gebaseerd.

Geurvrij
Luiersbedrijven zijn niet verplicht door de Food and Drug Administration (FDA) om de chemische samenstelling van geuren te onthullen omdat ze als handelsgeheimen worden beschouwd. De meeste bedrijven beweren dat geur alleen in kleine doses wordt gebruikt of niet-hypoallergeen is, maar er is geen echte manier om te weten of ze schadelijk zijn (of niet) zonder meer te weten. . De enige van onze topkeuzes met geur zijn Pampers Swaddlers .

Hoe weet ik of de luier een huidreactie veroorzaakt?

Volgens Funkhouser Dye: “Voor een luieruitslag krijg je roodheid van de huid waar de luier zit. Het komt niet in gebieden - zoals huidplooien - die de luier niet raakt. Ook heb je meestal echt verschillende lijnen en scherpe randen als het irriterend is, dat is de oorzaak. "

Claire Levell, een geregistreerde verpleegster voor de speciale zorgkwekerij of NICU, meldt "Meestal, wanneer baby's rode billen of uitslag krijgen, is dat omdat ze antibiotica gebruiken en het hun stoelgang verandert om meer vloeibare ontlasting te hebben." En terwijl Funkhouser geeft toe dat "luieruitslag om veel verschillende redenen voorkomt", waaronder "contactirriterend", andere zijn schimmel- of schimmelinfecties en voedselallergieën.

Hoe zit het met nachtluiers?

Aanvankelijk namen we nachtluiers op in onze lijst met kanshebbers, maar al snel realiseerden we ons - na een gesprek met experts - dat het was alsof we appels met peren probeerden te vergelijken.

Jezzi zegt dat het be>

“Het grootste verschil zit in het absorberen van capaciteit. Met luiers overdag kijk je naar een gemiddeld absorberend vermogen van 120 ml vloeistof in actie - de baby beweegt, speelt, zit, kruipt, enz., Dus daar moet je voor ontwerpen, ”zegt hij. “Het activiteitsniveau is anders bij nachtelijke luiers omdat de baby slaapt en er een >

Hoe is een luier opgebouwd?

Elke luier, ongeacht het merk, heeft dezelfde vijf functionele onderdelen:

 • Waterdichte buitenlaag of schaal. Meestal een op aardolie gebaseerd plastic dat de luier bij elkaar houdt.
 • Absorberende kern. Dit is het be>
 • Binnenste laag. Dit wordt ook wel de voering of het bovenste vel genoemd, dit is het deel van de luier dat het meeste contact heeft met de babyhuid en meestal bestaat uit een polypropyleenweefsel (meer hierover in een minuut). Soms bevat het ook polyester of katoen voor demping.
 • Fasteners. Amerikaanse luiers gebruiken meestal klittenband, dat verplaatsbaar is (en veel meer vergevingsgezind dan de old-school plastic tape-banden).
 • Stretchiers. De technische term voor de elastische banden rond de benen en taille.

Hoe vind je de juiste luiermaat?

Allereerst is het be>

Ter referentie biedt Seventh Generation een algemene maattabel :

 • Pasgeboren luiers: tot 10 pond
 • Maat 1: tot 14 lbs
 • Maat 2: 12 - 18 lbs
 • Maat 3: 16 - 28 lbs
 • Maat 4: 22 - 37 lbs
 • Maat 5: Meer dan 27 pond
 • Maat 6: Meer dan 35 pond

Hoe zorg je ervoor dat de luier goed past?

Veel lekken doen zich voor omdat de luier verkeerd werd aangebracht of omdat de luier te groot of te klein was. Een goed passende luier moet strak om de taille van uw baby zitten, net onder de navel. De beenmanchetten moeten netjes rond het been en de onderkant van je baby worden gewikkeld. Een handige tip: na het aanbrengen van de luier, ga je met je vingers >

Wanneer is het tijd om de luiermaat te veranderen?

Omdat de meeste reeksen van de luiermaten elkaar overlappen, kan het wijzigen van de maatvoering lastig zijn, en het verkeerd krijgen van de luiermaat kan tot grote rommel leiden. Gelukkig geeft het universum (en je baby) een paar aanwijzingen om je te laten weten wanneer het tijd is om een ​​maat groter te worden.

Strakke tailleband / beenmanchetten
Wees op zoek naar een strakke tailleband. U moet met uw vinger kunnen meten of de luier te strak zit. Gebruik gewoon uw vinger om de tailleband “omhoog” te trekken, als u vernauwing voelt, is deze waarschijnlijk te strak. Let ook op rode vlekken >

Blowouts en lekken
Frequente uitbarstingen of lekken zijn aanwijzingen dat het tijd is om de luiers van uw baby te vergroten. Een luier die te klein of te groot is, kan ook de kleine puinhoop van je kleine engel niet bevatten.

Vink het vakje aan
Controleer de maatrichtlijnen die op de doos zijn afgedrukt, of kijk online, die meestal het aanbevolen gewicht en de bijbehorende luiermaat vermelden.

Controleer de tabbladen
Als de lipjes op de luier verder uit elkaar raken (wat betekent dat ze dichter bij de heupen van de baby zijn in plaats van hun midden- of navel) of de tabbladen te uitgerekt lijken, is het tijd om de maat te bepalen.

Meer babyproductrecensies

Het krijgen van een baby verandert je leven en je huis. Koop de allerbeste producten voor elke woonzone die je nieuwste toevoeging gaat tegenkomen, van keuken tot auto tot kinderkamer.

Misschien vind je dit ook leuk