De beste ruimteverwarmingstoestellen

Een ruimteverwarming moet je warm en veilig houden. De beste ruimteverwarmingstoestellen zijn gemakkelijk te verplaatsen en te bedienen, verspreiden warmte snel zonder energie te verspillen en worden geleverd met veiligheidsfuncties zoals kantelbeveiliging, automatische uitschakeltimers en regelbare thermostaten. Om onze topkeuzes te vinden, hebben we brandweerlieden, ingenieurs en consumentenbeoordelingen geraadpleegd om betrouwbare merken te ontdekken en vervolgens 13 zeer gewaardeerde modellen verzameld voor tests.

De 3 beste ruimteverwarmers

Best voor
Grote kamers

Lasko
Een slanke en effectieve convectieverwarmer voor grote ruimtes
Pros
Onopvallend ontwerp
Ventilator
Afstandsbediening
Cons
Ventilator altijd actief

Waarom we ervoor kozen

Onopvallend ontwerp

Voor een staande verwarming heeft de Lasko een kleine voetafdruk. Door zijn torenvorm past hij gemakkelijk in de hoek van een kamer, in tegenstelling tot het omvangrijkere ontwerp van andere kachels die we hebben getest. Het is ook licht genoeg om met één hand te bewegen.

Ventilator

De Lasko is een convectieverwarmer en verspreidt warme lucht snel dankzij een ventilator die tot 180 graden kan oscilleren - of in een stationaire positie kan blijven als u meer gerichte warmte wilt. De ventilator was sterk genoeg zodat we konden voelen hoe warme lucht vanaf ongeveer 16 voet afstand naar ons toe zweefde zodra we de verwarming aanzetten, en we verkozen de efficiëntie van dit ontwerp boven de Delonghi convectieverwarming met plat paneel en de kraan met convectieverwarming met vlak paneel. , die stationaire warmteopeningen hadden die al hun warme lucht recht naar het plafond stuurden.

Afstandsbediening

and the Lasko when it came to the convenience of remote controls. Het was een nauwe concurrentie tussen de Dyson AM09 en de Lasko als het ging om het gemak van afstandsbedieningen. Beide werden geleverd met een afstandsbediening, maar de Dyson had het nadeel dat zijn extra functies - instelbare hoekluchtstroom, alleen ventilator, enz. - alleen toegankelijk waren via de afstandsbediening. Een echt probleem als je het kwijtraakt. Alle bedieningselementen van de Lasko - het instellen van een doeltemperatuur, het instellen van een timer, het wijzigen van de ventilatorinstellingen en het activeren van oscillatie - waren toegankelijk via knoppen op de toren zelf.

Punten om te overwegen

Ventilator altijd actief

Het enige mogelijke nadeel is dat je de ventilator van de Lasko niet kunt uitschakelen zonder de hele kachel uit te schakelen. Als je warmte wilt, maar de mogelijkheid wilt dat er een pauze komt van lucht die in je gezicht blaast, raden we de Honeywell UberHeat hieronder aan.

Best voor
Kleine kamers

Honeywell
Een compacte en draagbare kachel die ideaal is voor kleine ruimtes.
Pros
Draagbaarheid
Fanless instelling
Cons
Minimale bediening

Waarom we ervoor kozen

Draagbaarheid

De echte kracht van de Honeywell komt van deze draagbaarheid. In vergelijking met elke andere verwarming die we hebben getest, was de Honeywell de meest compacte: iets groter dan een wekker met een handvat aan de bovenkant voor eenvoudig transport. Als u niet probeert een hele woonkamer op te warmen, maar extra warmte wilt voor bijvoorbeeld een kantoorcabine of kleine slaapkamer, is de Honeywell een draagbare bron van betrouwbare warmte.

Fanless instelling

De Honeywell biedt één functie die we niet van de Lasko hebben gekregen: u kunt de verwarming zelf inschakelen zonder de ventilator aan te zetten. We hielden van deze instelling zonder ventilator als een manier om warmte te verzamelen in een meer gericht gebied - bijvoorbeeld je favoriete leesstoel - en de kachel is volledig stil in deze modus (anders hoor je een vage maar merkbare achtergrond whirr).

Punten om te overwegen

Minimale bediening

Het nadeel van een kleine verwarming is dat bedieningselementen meestal minimaal zijn, en de Honeywell is geen uitzondering. De verwarming heeft twee wattage-instellingen, twee ventilatorinstellingen en een op een wijzerplaat gebaseerde thermostaat. Wees gewaarschuwd dat de thermostaat meer werk nodig heeft om erachter te komen dan het digitale display van de Lasko: om de gewenste temperatuur op de Honeywell in te stellen, moet je de verwarming inschakelen, wachten tot je comfortabel warm bent en draai dan >

Best voor
Drafty Rooms

Pelonis
Een stralingsverwarmer die u snel en onmiddellijk warmte geeft zonder de lucht te verwarmen.
Pros
Snelle, gerichte hitte
Groter verwarmingspaneel
Cons
Omvangrijk ontwerp

Waarom we ervoor kozen

Snelle, gerichte hitte

Als je tijdelijke warmte nodig hebt in ruimtes zoals zolders, kelders of garages - ruimtes waar je niet veel tijd doorbrengt en die vaak tochtig zijn - is een stralingsverwarmer je meest efficiënte optie. Hiermee kunt u warm blijven zonder energie te verspillen door de omringende lucht te verwarmen. En van de radianten die we hebben getest, is de Pelonis onze favoriet. Het was zo effectief in het blussen van gerichte warmte dat testers meldden dat het binnen onaangenaam warm aanvoelde, maar diezelfde warmteafgifte geeft je een warm gevoel in een koude kelder.

Groter verwarmingspaneel

Andere stralingsverwarmers zoals de Dr. Infrarood- en Lifesmart-infraroodverwarmers hadden kleinere verwarmingspanelen die alleen onze benen opwarmen tijdens het werken in koude omgevingen. Het grotere verwarmingspaneel van de Pelonis slaagde erin een breder gebied te verwarmen, waarbij onze tester de ervaring vergeleek met zitten bij een warme open haard.

Punten om te overwegen

Omvangrijk ontwerp

Als we één nadeel van de Pelonis zouden moeten noemen, zou het zijn iets omvangrijkere ontwerp zijn. Terwijl de andere stralingsverwarmers die we vergeleken - de Dr. Infrarood en de Lifesmart - boxer waren, hadden ze wielen voor gemakkelijk transport. De Pelonis misten deze wielen, met in plaats daarvan een redelijk gripbaar handvat.

Gids voor ruimteverwarming

Hoe u de juiste ruimteverwarmer voor u vindt

Beoordeel gebieden die verwarming nodig hebben

Als u weet hoe groot het gebied is dat u probeert te verwarmen, kunt u de juiste ruimteverwarming voor u kiezen. Als je in een klein studio-appartement woont, kun je waarschijnlijk wegkomen met zoiets als de Uberheat. Als u echter een groter gebied wilt verwarmen, bijvoorbeeld in een huis of herenhuis, is de Lasko de betere keuze.

Focus op veiligheidsvoorzieningen

U wilt een ruimteverwarming die wordt geleverd met veiligheidsfuncties zoals automatisch uitschakelen en kantelschakelaars. Deze functies kunnen brand helpen voorkomen als u vergeet de kachel uit te zetten of omvalt. Elk jaar worden tienduizenden woningbranden veroorzaakt door kachels. Om het risico op brand in uw huis te verminderen, is het be>

Kijk naar precisieregelaars

Sommige ruimteverwarmers, zoals de Lasko, hebben een digitaal display dat het gemakkelijker maakt om de gewenste kamertemperatuur in te stellen. Besturingselementen met dit precisieniveau zijn ideaal als u een meer exacte kamertemperatuur wilt en deze niet alleen wilt bekijken. Op deze manier speel je niet met vage temperatuurdrempels van hoog en laag en wacht je af wat er in de energierekening komt.

Veelgestelde vragen over ruimteverwarming

Wat is de brandlucht van mijn ruimteverwarming?

Als u bij >

Kan een ruimteverwarming me geld besparen op mijn elektriciteitsrekening?

Het gebruik van een ruimteverwarming in plaats van uw centrale verwarming kan soms een energiezuinige keuze zijn - maar alleen als u zich beperkt tot een enkele kamer en de warmte in de rest van het huis lager zet. Als je je hele huis warm wilt houden, kan het plaatsen van een ruimteverwarming in elke kamer eigenlijk meer elektriciteit verbruiken.

Voor het grootste deel zal geen enkele verwarmer energie-efficiënter zijn dan een andere. Omdat al onze kachels hetzelfde 1500 Watt vermogen hebben (het hoogste voor de meeste ruimteverwarmingstoestellen), gebruiken ze allemaal vrijwel dezelfde hoeveelheid energie.

Zijn olieruimte-kachels veilig?

Zoals bij elke ruimteverwarming is de mate van veiligheid van een verwarming grotendeels afhankelijk van uw zorgvuldigheid en verantwoord gebruik. In vergelijking met de kachels in onze topkeuzes waren oliekachels echter veel gevaarlijker. In sommige zeldzame gevallen is het zelfs bekend dat oliekachels exploderen als de thermische zekeringen niet worden uitgeschakeld.

Kan een ruimteverwarming koolmonoxide produceren?

Ruimteverwarmingstoestellen die afhankelijk zijn van kerosine of aardgas moeten worden ontlucht, anders kunnen ze koolmonoxide produceren. Koolmonoxide of CO is een kleurloos en reukloos gas dat kan voorkomen dat het lichaam zuurstof op de juiste manier gebruikt, wat leidt tot CO-vergiftiging. Onze topkeuzes zijn elektrisch aangedreven en verbranden daarom geen brandstof en produceren geen CO.

De beste ruimteverwarmingstoestellen: samengevat

Lasko AW300
Honeywell UberHeat HCE200
Pelonis HQ-1000
Het beste voor grote kamers
Het beste voor kleine ruimtes
Het beste voor tochtige kamers
Prijs
$ 100
$ 49
$ 56
Warmte-instellingen
2
2
2
Automatische uitschakeltimer
Regelbare thermostaat
Kantelschakelaar
Afstandsbediening

Misschien vind je dit ook leuk