Van Laynie Rose

De beste babyshampoos

De beste babyshampoo moet zacht zijn, het haar schoon laten, maar ingrediënten vermijden die de gevoelige huid uitdrogen of irriteren of tranen tijdens het bad veroorzaken. Na een gesprek met dermatologen en chemici, ingegraven in de ingrediëntenlabels van 87 opties en het testen van 16 van de meest veelbelovende merken op onze eigen koppen, vonden we onze twee topkeuzes: producten die een zachte, kalmerende reiniging bieden.

De 2 beste babyshampoos

Beste biologisch
Babyshampoo

Het beste van de aarde
Een sterke lavendelgeur plus gecertificeerde organische ingrediënten.
Pros
Gecertificeerde biologische ingrediënten
Kalmerende lavendelgeur
Cons
Het duurt > Moeilijk te openen dop

Waarom we ervoor kozen

Gecertificeerde biologische ingrediënten

. "Organisch" is geen term die strikt wordt gereguleerd als het gaat om producten voor persoonlijke verzorging, maar als u ingrediënten van biologische oorsprong waardeert, vonden we Earth's Best Soothing Lavender Shampoo Body Wash erg leuk . De formule is 70% biologisch en bevat een hele reeks gecertificeerde biologische ingrediënten zoals aloë vera, haverzemelen en calendula. We hebben ook Nature's Baby Organics getest, maar het vereiste meer schrobben voordat onze hoofden schoon aanvoelden, niet zo gemakkelijk schuimden en minder gecertificeerde biologische ingrediënten op de lijst hadden.

Kalmerende lavendelgeur

We hielden van de schone lavendelgeur van Earth's Best, iets dat we ook in veel van de gebruikersrecensies online zagen. Hoewel niet iedereen zal kiezen voor een geparfumeerde shampoo, vooral voor hun baby, dachten we dat het natuurlijke kruidenaroma een nieuw element aan het bad toegevoegd heeft.

Punten om te overwegen

Het duurt >

Hoewel Earth's Best ons haar goed schoonmaakte en we genoten van de zijdeachtige textuur van de shampoo zelf, is het vermeldenswaard dat het iets >

Moeilijk te openen dop

Een ander gezeur was de dop. We hebben al onze deksels met één hand getest, in de veronderstelling dat ouders niet altijd twee handen vrij hebben bij het wassen van hun kinderen, en we hielden van de pump tops die worden gebruikt door finalisten zoals Puracy. Maar Earth's Best gebruikt een flip-top die te veel kracht vereist om gemakkelijk met één hand te openen.

Beste geurvrij
Babyshampoo

CeraVe
Geen geur of etherische oliën - gewoon heel veel moisturizers die het haar zacht houden.
Pros
Minder kans op allergische reactie
Voorwaarden evenals reinigt
Makkelijk te gebruiken pompdispenser
Cons
Niet geheel ongeparfumeerd

Waarom we ervoor kozen

Minder kans op allergische reactie

Als uw kind allergische reacties heeft gehad op andere producten voor persoonlijke verzorging (luieruitslagcrème of gewoon een ander merk shampoo), raden onze experts aan om een ​​ongeparfumeerde formule te kiezen. was our top pick in this category. CereVe Baby Wash Shampoo was onze topkeuze in deze categorie. Het slaat niet alleen synthetische geur- en etherische oliën over, het is ook vrij van limoneen en linalool , geurcomponenten die vergelijkbare allergische reacties kunnen veroorzaken.

Voorwaarden evenals reinigt

CeraVe viel op door zijn zware vochtinbrengende crèmes: het liet ons haar "ik zou vanaf nu babyshampoo gebruiken" soort zacht. De formule bevat niacinamide, een vorm van vitamine B3 die geweldig is voor je huid , plus een verscheidenheid aan ceramiden, die werken als conditioners . Een andere kanshebber in de gevoelige huidruimte was Aveeno Baby Wash en Shampoo, een merk dat door onze experts vaak werd aangeprezen als een uitstekende keuze voor baby's met een gevoelige huid. Maar bij het testen, vonden we CeraVe gemakkelijker in te schuimen en beter te reinigen.

Makkelijk te gebruiken pompdispenser

CeraVe is de enige van onze topkeuzes die zonder pomp werkt, wat vooral handig lijkt als u uw baby in een glad, sudsy bad of wastafel probeert te houden. Eén hand is alles wat je nodig hebt om je schuim te verhogen.

Punten om te overwegen

Niet geheel ongeparfumeerd

Hoewel het op de markt wordt gebracht als "geurvrij", heeft Cerave Baby Wash Shampoo eigenlijk een vaag zoet aroma dat afkomstig is van oppervlakteactieve stoffen op basis van kokosolie (in plaats van parfum). In online beoordelingen vond niet iedereen het leuk, maar dat is ongeveer het enige nadeel dat we kunnen vinden voor een anders geweldig product.

Gids voor babyshampoo

Hoe de juiste babyshampoo voor uw gezin te vinden

Controleer de ingrediëntenlijst

Baby's zijn delicate wezens, dus een zeer zachte wasbeurt is essentieel. Ingrediëntenlijsten kunnen moeilijk te ontcijferen zijn, maar er zijn een paar ingrediënten om op te letten. Hoewel het conserveermiddel fenoxyethanol over het algemeen als veilig wordt beschouwd, raden onze experts aan het volledig te vermijden, omdat het bij inname problemen kan veroorzaken. Je moet ook benzylalcohol vermijden. Het wordt in sommige formules gebruikt als een verdovend middel om oogirritatie te maskeren, maar het droogt de huid uit en kan contactallergieën veroorzaken . Maar maak je geen zorgen als je natriumbenzoaat ziet , het conserveermiddel dat in onze beide topkeuzes wordt gebruikt. Het is zo goedaardig dat het vaak wordt gebruikt als conserveermiddel in voedingsmiddelen .

Overweeg de huidgevoeligheid van je baby

Als uw baby gevoelig lijkt te zijn voor uitslag en eczeem, is het waarschijnlijk het beste om een ​​ongeparfumeerde formule te gebruiken. Geuren (met name synthetische, maar ook natuurlijke, zoals etherische oliën) verhogen de kans op huidirritatie. Als het gaat om reinigingsmiddelen, zijn plantaardige zepen zoals decylglucoside en kokosglucoside over het algemeen veiliger dan natriumlaurethsulfaat, natriumlaurylsulfaat en ammoniumlaurylsulfaat - die olie zo grondig verwijderen dat ze kunnen leiden tot een droge, jeukende hoofdhuid.

Veelgestelde vragen over babyshampoos

Is een geurvrije shampoo altijd veiliger voor een baby?

Hoewel we adviseren om geur te vermijden als de huid van je baby bijzonder delicaat is, is er niets inherent slecht aan geparfumeerde babyshampoo. De meest bekende merken, van Johnson Johnson tot Mustela, gebruiken geur in hun producten. En veel biologische babyshampoos vallen ook in de categorie "geparfumeerd", dankzij het gebruik van etherische oliën. Als je geen reden hebt om te vermoeden dat je baby huidallergieën heeft, hoef je dit ingrediënt niet echt te vermijden.

Wat betekent "zonder tranen" eigenlijk?

Blijkt dat "zonder tranen" grotendeels een marketinggimmick is. De FDA regelt de term niet, wat betekent dat fabrikanten niet hoeven aan te tonen dat hun formules scheurvrij zijn. Het label kan overal op worden aangebracht. Maar meer verontrustend, sommige shampoos vertrouwen op minder-dan-stellaire ingrediënten om een ​​traanvrij effect te proberen. Benzylalcohol was vooral een punt van zorg voor onze experts, die unaniem waren: u wilt dit ingrediënt niet in uw babyshampoo zien. Dat komt omdat het werkt als een verdovingsmiddel - in feite een milde verdoving. Hoewel het geen regelrechte schade veroorzaakt, kun je beter af zijn met een shampoo die zacht genoeg is om geen verdovende maskers te gebruiken.

Moet u conserveermiddelen in babyshampoo vermijden?

Consumenten worden steeds huiveriger voor synthetische conserveermiddelen, maar volgens onze experts moet u meer bang zijn voor producten zonder conserveermiddelen, omdat ze vatbaar zijn voor bacteriegroei, wat kan leiden tot gezondheidsrisico's voor uw baby. Dit is wat we u kunnen vertellen: hoewel onze experts verschillende meningen hadden over parabenen en fenoxyethanol, uitte geen van hen zorgen over natriumbenzoaat, het conserveermiddel dat in beide van onze topkeuzes wordt gebruikt.

Moet je je zorgen maken over formaldehyde in babyshampoo?

Het korte antwoord is nee. Johnson Johnson ontvingen een aantal slechte pers een paar jaar terug na de ontdekking dat zijn klassieke formule quaternium-15 bevatte, een conserveermiddel dat formaldehyde vrijmaakte toen het afbrak. J herformuleerde zijn producten in 2013 om het formaldehyde te verwijderen . Maar dermatoloog Dr. Jody Levine vertelde ons: “Er zat minder formaldehyde in die producten dan in een appel. Het is niet haalbaar dat het schadelijk zou zijn. ”Desalniettemin lijkt formaldehyde in babyshampoo nu verleden tijd.

De beste babyshampoos: samengevat

De beste kalmerende lavendel shampoo en body wash van de aarde
CeraVe Baby Wash Shampoo
Het beste
Biologische babyshampoo
Geurvrije babyshampoo
Prijs
Ongeveer $ 11 voor 8,5 gram
Ongeveer $ 10 voor 8 gram
Scented?
Gemaakt voor een gevoelige huid?
Consistentie
Gel
Vloeistof

Onze andere babyproductrecensies

Hebt u uw handen vol aan de zorg voor de nieuwste toevoeging van uw gezin? Laat ons u helpen met aanbevelingen voor andere essentiële benodigdheden voor baby's:

Misschien vind je dit ook leuk