Door Mary Van Keuren

De beste Bluetooth-headsets

Met de beste Bluetooth-headset kunt u zowel oproepen verzenden als ontvangen, met een heldere geluidskwaliteit en voldoende batterijduur om u een volledige werkdag te bezorgen. Stijl is een persoonlijke voorkeur: met een in-ear-stuk kunt u zich bewust blijven van uw omgeving, terwijl een on-ear-headset deze blokkeert. Maar beide ontwerpen moeten comfortabel genoeg zijn om uren achtereen te dragen.

De 3 beste Bluetooth-headsets

Beste oortelefoon

Sennheiser
Een oortelefoon met een heldere geluidskwaliteit, een degelijk draadloos bereik en actieve ruisonderdrukking
Pros
Heldere geluidskwaliteit
Eenvoudig in te stellen
Fatsoenlijk bereik
Cons
Knop plaatsing

Waarom we ervoor kozen

Heldere geluidskwaliteit

Tijdens stemtests presteerde de Sennheiser Presence Business goed, waarbij de stemmen van beide testers helder en gemakkelijk te begrijpen bleven. We merkten een lichte knip van woorden op, alsof de microfoon tussen zinnen uitschakelde, maar dit verhinderde het gesprek niet en we verkozen het boven de geluidskwaliteit van de Jabra Talk 2 en Plantronics Voyager 3200 UC, die beide een lichte echo - alsof de spreker een emmer boven haar hoofd had. De actieve ruisonderdrukking op de Sennheiser Business presteerde ook bewonderenswaardig: achtergrondgeluid was er een seconde, en toen was het niet, omdat twee extra microfoons (voor een totaal van drie) het afschermden.

De Sennheiser Presence wordt geleverd met een oorhaak, plus meerdere gel-inzetstukken voor een betere pasvorm met uw oor.

Eenvoudig in te stellen

Het gebruik van de headset is eenvoudig, hoewel het vermeldenswaard is dat geen van de modellen die we hebben getest een volledige gebruikershandleiding in de doos bevatte - je moet online gaan voor gedetailleerde instructies. De oortelefoon gaat aan en uit via een einddop die naar buiten schuift, en de meeste andere taken, waaronder het beantwoorden en beëindigen van een oproep, worden afgehandeld door een multifunctionele knop op het voorpaneel. We gaven de voorkeur aan deze lay-out boven het ontwerp van de Plantronics Voyager, die een kleine, plakkerige aan-uitschakelaar heeft die we moeilijk konden bedienen.

De Sennheiser (rechts) is een stuk eenvoudiger in en uit te schakelen dan de Plantronics Voyager.

Fatsoenlijk bereik

De fabrikant beweert dat de headset een duidelijk signaal tot 80 voet zal verzenden, en hoewel we het tot ongeveer 60 hebben gehaald voordat het signaal uit elkaar ging, kun je zeker rondgaan en koffie gaan halen terwijl je een telefoongesprek voert.

Punten om te overwegen

Knop plaatsing

Onze enige klacht van de Sennheiser is de plaatsing van de knoppen. De knop bevindt zich aan de voorkant van het apparaat in plaats van aan de zijkant, en wanneer u erop drukt, kunt u de oortelefoon eenvoudig verder in uw oor duwen, tenzij deze goed zit. Dat gezegd hebbende, de Sennheiser wordt geleverd met meerdere gel-oorinzetstukken zodat je een goede pasvorm kunt vinden en uitglijden kunt verminderen.

Beste on-ear headset

Plantronics
Een uiterst comfortabel model in hoofdtelefoonstijl met geweldige geluidskwaliteit
Pros
Comfortabel
Heldere geluidskwaliteit
Makkelijk te gebruiken instellingen
Leuke extra's
Cons
Duur

Waarom we ervoor kozen

Comfortabel

De Voyager Focus was veruit de meest comfortabele van de dual-ear-opties die we hebben getest, zelfs na enkele uren op een warme dag. Mooi gevoerde oorstukken passen nauwsluitend om onze oren en de headset voelde lichter aan dan het aanbod van BlueParrot, waardoor onze oren volledig werden bedekt en ze na een paar uur warm en zweterig aanvoelden. Met 155 gram (ongeveer hetzelfde gewicht als een sinaasappel) is de Focus ook aanzienlijk lichter dan de andere on-ear headsets die we hebben getest.

Heldere geluidskwaliteit

We hadden geen moeite om gehoord en begrepen te worden met de Voyager Focus, en de actieve ruisonderdrukking, aangedreven door drie microfoons, deed het geluid van het vacuüm op twee voet afstand volledig verdwijnen, zelfs beter dan de Sennheiser Presence. De geluidskwaliteit van de Voyager versloeg ook de Jabra Evolve 75, die op 30 passen uit elkaar ging - en aan beide uiteinden van het gesprek een lichte maar duidelijke ruis introduceerde. Plantronics beweert dat je een bereik van 30 meter hebt en dat de headset perfect presteerde tot op 60 meter van de tester.

Makkelijk te gebruiken instellingen

Met een draaiknop op één oortelefoon kunt u het volume regelen - plus afspelen, pauzeren en vooruit en achteruit zoeken als u naar muziek luistert. Een microfoon op het andere oorstuk kan in meerdere richtingen draaien. In feite zwenken de oortjes zelf ook. Dit betekent dat er geen "verkeerde" manier is om de Voyager Focus te dragen: deze kan zo worden geconfigureerd dat de bedieningselementen en de microfoon aan elke kant staan.

We gaven de voorkeur aan de lichtgewicht oorschelp van de Voyager, links, boven de te nauwsluitende pasvorm van de BlueParrot.

Leuke extra's

De Voyager Focus is rijk aan functies: een mute-waarschuwing geeft u een signaal als u probeert te praten terwijl uw microfoon is gedempt en als u naar muziek tussen gesprekken wilt luisteren, pauzeert de headset ook automatisch wanneer de telefoon overgaat.

Punten om te overwegen

Duur

Het superieure comfort en de geluidskwaliteit van de Voyager Focus komen met een steil prijskaartje van $ 172. Dat gezegd hebbende, on-ear Bluetooth-headsets zijn over het algemeen duurder dan in-ear-modellen. De vier on-ear-headsets die we hebben getest, gingen voor een gemiddelde prijs van $ 194,77, terwijl de in-oren slechts $ 115,48 waren.

Beste budget-headset

Jabra
Een headset van $ 30 zonder actieve ruisonderdrukking en UC-connectiviteit, maar die de basis goed uitvoert
Pros
Goedkoop
Fatsoenlijke functionaliteit
Compatibel met spraakassistenten
Cons
Geen actieve ruisonderdrukking

Waarom we ervoor kozen

Goedkoop

Kortom, deze headset is misschien goedkoop, maar niet goedkoop. Voor minder dan $ 30 krijg je, naast de in-ear headset zelf, een afneembare oorhaak, twee ear gels en een micro-USB-kabel. Het is licht (8,5 gram) en past stevig in het oor, zelfs zonder de meegeleverde oorhaak. Hoewel we het misschien niet dragen voor een zware training in de sportschool, zouden we niet aarzelen om het naar de supermarkt of een wandeling in de buurt te brengen - het valt waarschijnlijk niet uit bij normaal gebruik. Voor mensen met een beperkt budget - of de occasionele gebruiker die niet veel geld aan zijn headset wil uitgeven - heeft de Jabra Talk 2 veel te bieden, zelfs zonder alle toeters en bellen.

Fatsoenlijke functionaliteit

Eén oplaadbeurt geeft je 9 uur spreektijd en de Jabra heeft alle telefoongerelateerde functies die andere oortelefoons bieden: oproepen beantwoorden / beëindigen, nummerherhaling, volumeregeling, dempen en spraakgestuurd bellen (afhankelijk van je telefoon en netwerk) . De garantie van een jaar is redelijk standaard, zo niet precies genereus, en het model deed het goed in onze tests, het ontving en stuurde een duidelijk signaal naar ongeveer 40 stappen, en stemde voldoende door, hoewel met een beetje een emmer echo.

Compatibel met spraakassistenten

De Talk 2 biedt wel een extra die onze andere keuzes overslaan: de headset heeft de mogelijkheid om verbinding te maken met Siri of Cortana. Als u het weer wilt bekijken of onderweg een routebeschrijving wilt, heeft de Jabra Talk 2 u gedekt.

Punten om te overwegen

Geen actieve ruisonderdrukking

Een van de dingen die u met dit product verliest, is de multi-mic actieve ruisonderdrukkingstechnologie. Dat gezegd hebbende, waren we aangenaam verrast toen de Jabra Talk 2 het niet zo slecht deed in onze vacuümtest. Ja, je kon het vacuüm horen als een laag geluid op de achtergrond, maar de microfoon pikte nog steeds de stem van de tester op en gaf het duidelijk door.

Waarop moet worden gelet in een Bluetooth-headset

Unified Communications-technologie

Unified Communications (UC) -technologie verwijst naar de mogelijkheid om uw headset te gebruiken voor meerdere communicatiekanalen - zonder extra software van derden (of scheldwoorden) terwijl u probeert uw accounts mooi met elkaar te laten spelen. Als u wilt dat uw headset vaak en gemakkelijk schakelt tussen Skype, Lync, Jabber, VoIP, videoconferencing en andere communicatiediensten en -mogelijkheden, moet u op zoek gaan naar UC-technologie.

Dat gezegd hebbende, headsets met UC zijn meestal duurder en niet iedereen heeft deze functionaliteit nodig. De helft van de modellen die we hebben getest, bevatte UC-mogelijkheden, en daar hebben we in onze beoordelingen aandacht aan besteed. Maar we hebben onze keuzes niet beperkt tot alleen die headsets omdat, eerlijk gezegd, niet iedereen UC nodig heeft.

Actieve ruisonderdrukking

Als u uw Bluetooth-headset vaak gebruikt in een restaurant of café, rijdende auto of andere lawaaierige locatie, zal de persoon aan de andere kant van de lijn het moeilijk vinden om u te horen zonder actieve ruisonderdrukkingstechnologie .

Headsets met ANC zijn uitgerust met extra microfoons (naast degene die uw stem oppikt) die luisteren naar omgevingsgeluid, zoals het gezoem van stemmen in een koffieshop of het geluid van druk verkeer. De headset verwerkt deze ruis en creëert een soort spiegelbeeld van de geluidsgolven - vergelijkbaar met een foto-negatief - die uw luidspreker bijna op hetzelfde moment als de oorspronkelijke ruis voedt. Dit spiegelbeeld onderdrukt het omgevingsgeluid en de headset verzendt alleen uw stem, met mogelijk een vage hint van achtergrondgeluid.

ANC heeft grenzen: het werkt het beste met lagere frequentie, constante geluiden zoals een airconditioner die op de achtergrond draait of een grasmaaier buiten uw raam. Het is niet zo goed met ongelijke, staccato-geluiden zoals een blaffende hond. Het verhoogt ook de prijs van uw headset - onze budgetkeuze van $ 30 van Jabra is gedeeltelijk zo goedkoop omdat het geen actieve ruisonderdrukking biedt.

Passieve ruisonderdrukking

Hoewel ANC het voor uw oproepontvangers veel gemakkelijker maakt om u te horen, beschermt het u niet tegen het lawaai. Als u de drukte voor uw eigen bestwil wilt verzachten, is passieve ruisonderdrukking een betere keuze. Deze term verwijst naar de geluiddempende materialen die worden gebruikt in de meeste over-de-oren-headsets, en het is low-tech genoeg om een ​​stuk goedkoper te zijn dan ANC.

Veelgestelde vragen over Bluetooth-headsets

Waar komt de Bluetooth-naam vandaan?

"Bluetooth" is een Anglicized-versie van de naam van een Scandinavische koning uit de 10e eeuw, Harald Bluetooth, die bekend stond om zijn leiderschap en zijn vermogen om stammen te verenigen. De makers van Bluetooth hoopten dat hun technologie een soortgelijk verenigend effect op elektronische apparaten zou hebben door hen in staat te stellen verbinding te maken en met elkaar te communiceren.

Is het legaal om Bluetooth te gebruiken tijdens het rijden?

Momenteel heeft geen enkele staat het gebruik van handsfree headsets in de auto verboden, maar de Nationale Veiligheidsraad wijst erop dat, hoewel je handen vrij zijn, je hersenen nog steeds worden afgeleid: de hersenactiviteit van het deel van je noggin dat beweging verwerkt afbeeldingen nemen af ​​met ongeveer 33 procent wanneer u een telefoongesprek voert. We raden u aan uw gesprekken in de wacht te zetten totdat u van de weg af kunt.

Kunnen Bluetooth-headsets tegelijkertijd verbinding maken met twee apparaten?

De meeste Bluetooth-apparaten - inclusief al onze topkeuzes - kunnen met minstens twee apparaten tegelijkertijd worden gekoppeld. Als u bent verbonden met uw telefoon en computer en een oproep ontvangt, detecteert uw headset automatisch waar deze vandaan komt en maakt u verbinding met het juiste apparaat. Veel headsets kunnen worden gekoppeld met maximaal acht apparaten, hoewel het onwaarschijnlijk is dat u zoveel apparaten zult hebben om verbinding mee te maken.

De beste Bluetooth-headset: samengevat

Sennheiser Presence Business Plantronics Voyager Focus UC Jabra Talk 2
Beste oortelefoon Beste on-ear headset Beste budget-headset
reeks 80 voet 98 voet 98 voet
Uitgerust met Unified Communications
Uren spreektijd per lading 10 10 9
Gewicht 13 gram 155 gram 8,5 gram
Aantal apparaten waarmee het kan worden gekoppeld 2 8 8
Aantal microfoons 3 3 4

Misschien vind je dit ook leuk