Door Irene Kehlier

De beste babydoekjes

De beste babydoekjes moeten zacht zijn voor de babyhuid, maar sterk genoeg om een ​​grote puinhoop te doorstaan. We doken in het onderzoek en bevestigden met een dermatoloog welke ingrediënten we moesten vermijden, en vroegen ouders vervolgens om 11 verschillende merken in hun normale routines te testen om te zien welke de beste, meest comfortabele reiniging opleverde met de minste doekjes.

De beste babydoekjes: samengevat

Parasol Babydoekjes
The Honest Company Babydoekjes
Zevende generatie gratis en heldere babydoekjes
Het beste
Luxe doekjes
Packaging
Met een budget
Prijs per veeg
$ 0.04
$ 0.06
$ 0.04
Geweven?
Kliksluiting
Beschikbaar in winkels
Zachtheid
Het beste
Super goed
Is goed

* prijzen kunnen fluctueren op basis van de beschikbaarheid van Amazon

De 3 beste babydoekjes


Beste luxe doekjes

Parasol
Het beste reinigingsvermogen, plus plantaardige ingrediënten om de huid te kalmeren.
Pros
Uitstekende reiniging
Natuurlijke huidverzorgende ingrediënten
Zachtste en dikste die we hebben getest
Cons
Duur
Alleen online beschikbaar
Geen enkele kliksluiting op sommige pakketten

Waarom we ervoor kozen

Uitstekende reiniging

outperformed all other contenders in our cleaning tests. Parasol Babydoekjes overtroffen alle andere kanshebbers in onze reinigingstests. De kenmerkende punttextuur van de doekjes betekende dat we de minste doekjes moesten gebruiken om de klus te klaren: over het algemeen slechts twee doekjes om 95% van een uitbarsting op te ruimen.

Natuurlijke huidverzorgende ingrediënten

Het vochtniveau van Parasol is ook precies goed voor het reinigen: de doekjes zijn vochtig, maar niet verzadigd, met een ietwat zacht gevoel, waardoor de babyhuid fris en glad aanvoelt zonder zeepachtig residu. Parasol maakt gebruik van meerdere natuurlijke huidverzorgende ingrediënten, waaronder natuurlijke aloë, kamille, komkommer en sucrose-cocoaat , afgeleid van kokosnoot. We hielden ook van de lichte geur met subtiele geuren van komkommer.

Zachtste en dikste die we hebben getest

Parasoldoekjes zijn dikke, doekachtige doekjes die aanzienlijk zachter en dikker zijn dan de meeste op de markt. Het is altijd fijn om een ​​dikke, zachte laag te voelen tussen je hand en de rommel die je schoonmaakt, en Parasol-doekjes leveren echt deze score. Door hun dikte zijn ze ook gemakkelijk met één hand uit de verpakking te verwijderen: elk doekje maakt zich netjes los van de anderen en vouwt, verfrommelt of scheurt niet. Ter vergelijking: bij sommige van de dunnere merken die we hebben getest, hadden we het gevoel dat we er twee tegelijk moesten gebruiken.

Punten om te overwegen

Duur

Het enige echte nadeel van Parasol-doekjes zijn de kosten. Ze zijn een beetje duurder dan de meeste, vaak geprijsd op ongeveer $ 0,09 per doekje, hoewel ze soms een prijs van $ 0,04 per doekje kunnen hebben. Als je 500 doekjes per maand conservatief gebruikt, kan dat een dealbreaker zijn. We hadden echter minder dan de helft van het aantal doekjes nodig in vergelijking met het goedkoopste merk dat we hebben getest (Huggies voor $ 0,04 per doekje).

Alleen online beschikbaar

Parasol-doekjes zijn ook alleen online beschikbaar, via Amazon of rechtstreeks via de site. Net als The Honest Company biedt Parasol een abonnementsservice voor zowel luiers als doekjes en worden producten met regelmatige tussenpozen rechtstreeks naar uw deur verzonden.

Geen enkele kliksluiting op sommige verpakkingen

Hoe goed deze doekjes ook zijn, we wilden nog steeds dat alle verpakkingen een opening van hard plastic hadden om de versheid te behouden. Het is gewoon gemakkelijker om die "klik" te horen en te voelen dan om de klep opnieuw te plakken en te hopen dat er geen luchtlekken zijn. Nieuwere versies van Parasol's verpakking hebben de gewilde snap, maar sommige van de reispakketten zijn nog steeds sticker-zegel.


Meest handige verpakking

The Honest Company
Deze doekjes hebben een identieke textuur als onze topkeuze, maar waren iets minder luxueus.
Pros
Uitstekende huidverzorgende ingrediënten
Doordachte verpakking
Beschikbaar op sommige winkellocaties
Cons
Niet zo zacht als Parasol
Vrijwillige terugroepactie in 2017

Waarom we ervoor kozen

Effectieve huidverzorgende ingrediënten

narrowly missed the top spot. The Honest Company Baby Wipes miste nipt de eerste plek. Ze concurreren met de Parasol Babydoekjes wat betreft reinigend vermogen en duurzaamheid en laten de huid van onze baby's fris en zacht aanvoelen. The Honest Company-doekjes hebben een vergelijkbare "dot" -textuur en veel van dezelfde natuurlijke ingrediënten, zoals komkommer en kamille, maar bevatten masterwort (bekend om zijn huidverzachtende eigenschappen ) in plaats van aloë vera. In tegenstelling tot Parasol hebben deze doekjes geen geur.

Doordachte verpakking

Hoewel ze het smerige gevoel van de Parasol-doekjes misten, waren ze gemakkelijk uit de verpakking te halen, en de stevige plastic opening klikt dicht voor extra veiligheid en frisheid - een leuk extraatje dat hen onderscheidt van Parasol.

Beschikbaar op sommige winkellocaties

The Honest Company Babydoekjes zijn over het algemeen goedkoper dan Parasol met ongeveer $ 0,06 per doekje. Net als Parasol begon The Honest Company als een abonnement op online luierabonnementen (en biedt dit nog steeds aan via haar website), maar u kunt The Honest Company ook afvegen op meerdere winkellocaties, waaronder Target, CVS en Safeway.

Punten om te overwegen

Niet zo zacht als Parasol

Hoe vergelijkbaar de doekjes van The Honest Company ook zijn met die van Parasol, ze voelden niet zo luxe of vochtig aan. We misten ook het ietwat sudsy-gevoel. Het is misschien geen dealbreaker voor u, maar het resulteerde in een betere ervaring met de Parasol-doekjes.

Vrijwillige terugroepactie in 2017

In mei 2017 heeft The Honest Company een vrijwillige terugroepactie van sommige doekjes uitgegeven vanwege schimmelvlekken. Een terugroepactie voor een babyproduct is een zorg voor elke ouder, maar het is vermeldenswaard dat het spotten slechts een esthetisch probleem was en geen gevaar voor de gezondheid (daarom was het vrijwillig). We vinden het leuk dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om de terugroepactie uit te geven en, zijn naam eer aan, een verklarende video en een lijst met betreffende partijnummers op zijn website heeft geplaatst . Sindsdien zijn er geen problemen geweest.


Het beste op een begroting

Zevende generatie
Een solide keuze beschikbaar bij meer retailers.
Pros
Effectief en duurzaam
Vaak het goedkoopste van onze topkeuzes
Verkocht op meer winkellocaties
Cons
Minder reinigend vermogen
Niet zo luxueus

Waarom we ervoor kozen

Effectief en duurzaam

Seventh Generation Free Clear Wipes zijn niet zo zacht of dik als onze twee topkeuzes, maar ze waren verrassend duurzaam. In onze strektest gaf het materiaal nauwelijks toe toen we er stevig aan trokken. Ze waren ook gemakkelijk uit de verpakking te halen terwijl ze een kronkelend kind vasthielden. En net als onze andere topkeuzes, hebben deze doekjes een patroonstructuur - in dit geval schattige kleine eenden - die hen helpt effectiever schoon te maken.

Goedkoopste van onze topkeuzes

Deze doekjes bieden ook de beste waarde van alle die we hebben getest. Onder onze toppers, zij behoorden tot de goedkoopste, met ongeveer $ 0,04 per veeg. Terwijl dezelfde prijs per doekje scheurde de Huggies Simply Clean-babydoekjes gemakkelijk.

Verkocht op meer winkellocaties

Als u er de voorkeur aan geeft om op de ouderwetse manier te winkelen, zult u het leuk vinden dat Seventh Generation-producten beschikbaar zijn op tal van winkellocaties, waaronder Target en Whole Foods. Afgezien van het gemak helpt het verminderen van verzendingsmaterialen deze doekjes hun milieuvriendelijke naam te respecteren.

Punten om te overwegen

Minder reinigend vermogen

Helaas vielen deze doekjes een beetje achter op onze andere topkeuzes in termen van hun reinigend vermogen. De schattige textuur met een eendthema deed beter schoon dan de niet-getextureerde doekjes, maar >

Niet zo luxueus

Hoewel ze gemakkelijk uit de verpakking kwamen, moesten we toegeven dat deze doekjes niet het luxe gevoel en de dikte hadden van onze andere topkeuzes. Als ze iets voelen, voelen ze zich een beetje te droog. In termen van huidconditioners vertrouwen ze ook alleen op aloë vera en vitamine E - geen kruiden- of bloemenextracten.

Gids voor babydoekjes

Hoe u de juiste babydoekjes voor uw gezin kunt vinden

Onderzoek ingrediënten

Als het gaat om babydoekjes, zoek dan naar plantaardige ingrediënten en vermijd mogelijke allergenen en irriterende conserveermiddelen. In het algemeen geldt dat hoe minder moeilijk uit te spreken woorden op de ingrediëntenlijst, hoe beter. Houd er echter rekening mee dat het bekend is dat doekjes zonder conserveermiddelen, zoals WaterWipes, uiteindelijk schimmel gaan groeien nadat ze zijn geopend.

Enkele veel voorkomende ingrediënten om te vermijden
  • Methylisothiazolinone. Dit gemeenschappelijke conserveermiddel is in verband gebracht met gevallen van contactallergische dermatitis .
  • Parabenen. Het vonnis is nog steeds uit voor dit conserveermiddel. Sommigen maken zich zorgen over huidirritatie en, nog be>
  • 2-broom-2-nitropropaan-1,3-diol. Dit conserveermiddel heeft formaldehyde-vrijmakende eigenschappen en onderzoek heeft het ook in verband gebracht met huidirritatie en allergie.
  • Iodopropynyl-butylcarbamaat. Een conserveermiddel dat giftig is bij inademing . Baby's stoppen dingen graag in hun mond, dus het leek het beste om te vermijden.
  • Phenoxyethanol. Evenzo is bekend dat dit gemeenschappelijke conserveermiddel braken en diarree veroorzaakt bij consumptie. De FDA uitte bezorgdheid over fenoxyethanol in een tepelcrème, die werd teruggeroepen. Nogmaals, we vergisten ons voorzichtig. Hierdoor werden Costco's populaire Kirkland Signature-doekjes uitgeschakeld.
  • Natriumhydroxymethylglycinaat. Dit conserveermiddel, opgenomen in het bekende natuurlijke merk Earth's Best, is gekoppeld aan huidallergieën.
  • Chloorhexidine. Een antisepticum dat wordt gebruikt in medische omgevingen en in verband is gebracht met huidschade bij preemie-baby's, waardoor Fresh 'n Clean-doekjes zijn geëlimineerd.

Kies een prijsklasse

Babydoekjes variëren in kosten van ongeveer $ 0,02 tot $ 0,08 per doekje. Dat klinkt misschien niet als een groot verschil, maar als je kijkt naar het volume dat je gaat gebruiken (baby's zijn tenslotte nogal rommelig), kunnen die centen snel oplopen. We vonden dat de zevende generatie tot de beste waarde behoorde die we hebben getest (ongeveer $ 0,04 per doekje).

Let op tekenen van irritatie

Je zult weten of een bepaald doekje goed bij je baby past als ze een gezonde, gladde huid blijven hebben. Luieruitslag gebeurt natuurlijk soms, maar een echte allergie zou resulteren in terugkerende symptomen die niet vanzelf verdwijnen. Deze symptomen zijn roodheid, irritatie, jeuk, branderig gevoel, bulten en in ernstigere gevallen echte blaren of zweren. Raadpleeg uw kinderarts als u een van deze symptomen ziet.

Veelgestelde vragen over babydoekjes

Bestaat er zoiets als een "biologisch" babydoekje?

Geen enkel babydoekje is biologisch gecertificeerd, hoewel het misschien organische ingrediënten kan bevatten. Onze topkeuze bevat bijvoorbeeld biologisch aloë. Doekjes die niet met plastic vezels zijn vervaardigd, zijn ook biologisch afbreekbaar. are both biodegradable and compostable. Onder onze eerste finalisten zijn alleen Jackson Reece Herbal Baby Wipes zowel biologisch afbreekbaar als composteerbaar. We vonden ze niet zo effectief voor het schoonmaken als onze topkeuzes, maar voor ouders die groen willen gaan, zijn ze het bekijken waard.

Zijn bepaalde doekjes beter voor de gevoelige huid?

Al onze topkeuzes bevatten huidverzorgende ingrediënten, maar als uw kleintje gevoelig is voor eczeem of uitslag, wilt u misschien een doek zonder conserveermiddelen overwegen. WaterWipes zijn een merk dat we leuk vonden in onze testen - ze zijn extreem zacht, hoewel een beetje klein en dun voor rommelige klussen. Onze expert, Dr. Lio, beveelt ze aan voor baby's met echte huidallergieën omdat ze alleen water en grapefruitzaadextract bevatten.

Kan ik babydoekjes die opgedroogd zijn rehydrateren?

Helaas niet. Babydoekjes (zelfs die met conserveermiddelen) worden vervaardigd met gezuiverd water van farmaceutische kwaliteit om ze schoon en steriel te houden. Het toevoegen van kraanwater of flessenwater kan verkleuring, geur en uiteindelijk schimmelgroei veroorzaken.

Kan ik babydoekjes gebruiken om andere delen van mijn baby te reinigen?

Ja. Naast hun luiergedeelte kunt u babydoekjes gebruiken om de handen, voeten en gezicht van uw baby schoon te maken. Doekjes zijn echter alleen veilig voor uitwendig gebruik. Ze mogen niet worden gebruikt om de mond, neus, oren of ogen van uw baby schoon te maken.

Waarom kun je babydoekjes niet doorspoelen?

Tenzij je de uitdaging aangaat om je toilet te ontstoppen of om geld naar je loodgieter te vragen, kun je babydoekjes niet doorspoelen. Babydoekjes zijn niet gemaakt van hetzelfde materiaal als toiletpapier en breken dus niet hetzelfde af in water. Volgens Orange Water and Sewer Authority (OWASA) kunnen doekjes verstoppingen en back-ups veroorzaken in uw afvoer of zelfs het rioolsysteem van uw gemeenschap, afvalwaterpompen en uiteindelijk de afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Wat is de houdbaarheid van een babydoekje?

De grootste bedreigingen voor de levensduur van babydoekjes zijn uitdrogen, effectiviteit verliezen of schimmelvorming. Er is meestal geen vervaldatum op de verpakking vermeld, maar de beste manier om babydoekjes vers, schoon en effectief te houden is om ongeopende pakketten in een koele omgeving op te slaan en geopende pakketten te gebruiken binnen het eerste jaar na aankoop.

Onze andere babyproductrecensies

Hebt u uw handen vol aan de zorg voor de nieuwste toevoeging van uw gezin? Laat ons u helpen met aanbevelingen voor andere essentiële benodigdheden voor baby's:

Misschien vind je dit ook leuk