De beste sapcentrifuges

Of u nu een sapveteraan bent of net begint met het verkennen van uw opties, de beste sapcentrifuge moet eenvoudig te monteren, te gebruiken en schoon te maken zijn. We spraken met voedingsdeskundigen en keukendeskundigen en sneden vervolgens onze weg naar de beste opties op de markt, waarbij we 10 populaire modellen testten voor alles, van efficiëntie tot ergonomie en geluidsniveau.

De 3 beste sapcentrifuges

De beste sapcentrifuges: samengevat

Hurom HH Elite Slow Juicer
Breville Juice Fountain Elite
Hamilton Beach Big Mouth Juice Extractor
Meest sap
Minste pulp
Beste budget
Prijs
$ 399,35
$ 299.99
$ 54,99
Sapopbrengst
hoog
Matig
Matig
geklater
Geen
Minimaal
Rommelig
Gemak van schoonmaken
Gemakkelijk
Gemakkelijk
Matig
Enkele montage vereist

Hurom HH Elite Slow Juicer

Het meest
Sap

Perst het meeste sap uit uw producten.
Pros
Geen geklater
Meer sap
Snelle opruiming
Cons
Smalle toevoergoot

Waarom we ervoor kozen

Geen geklater

De Hurom wordt geleverd met een dekselkan voor het verzamelen van sap, maar de traag draaiende vijzel produceerde zo weinig spatten dat we ook geen probleem hadden om ons eigen glas direct onder de sapuitloop te plaatsen. Schoon sap maken betekent dat je niet aan de werper van de Hurom bent verplicht, waardoor het gemakkelijker is om rechtstreeks in je kopje te drinken en het schoonmaken van de toonbank te verminderen. (Toen we dit met de Juiceman probeerden, eindigden we met een voetbrede spetterstraal.)

Meer sap

Terwijl juicers zoals de Omega en de Tribest slechts de helft tot tweederde van een standaard 8-ounce drinkglas vulden, gaf de Hurom ons bijna een vol glas. Het is een koudperspers, wat betekent dat het een beetje >

Snelle opruiming

We hebben de hele machine in ongeveer 15 minuten kunnen afvegen en afspoelen. Het wordt geleverd met twee borstels: een pluizige, zachtere borstel voor grote oppervlakken en een harde borstel met dubbele uiteinden voor het aanpakken van het gaas van de zeefmand. Het schoonmaken van de pulpcontainer was bijzonder eenvoudig omdat de pulp van de Hurom zo droog was en gemakkelijk te legen was. De pulp van de centrifugale sapcentrifuges was daarentegen zo nat dat het de neiging had om in hoeken en gaten te plakken.

Punten om te overwegen

Smalle toevoergoot

De voergoot van de Hurom is gemaakt van ondoorzichtig plastic, wat betekent dat je niet kunt zien wat er gebeurt als je producten in de sapcentrifuge voert - maakt het rare geluiden omdat het gaat jammen, of stroomt het door een bijzonder vezelig stuk selderij? De parachute had ook een smallere mond dan de meeste van onze finalisten, waardoor we onze appels en citroenen in vieren moesten delen voordat we ze toevoegden. Geen dealbreaker, maar we gaven de voorkeur aan grotere, transparantere goten omdat ze iets minder voorbereidend werk vereisen en u kunt zien wat er aan de hand is.

Breville The Juice Fountain Elite

minst
Pulp

Biedt sap dat minder vlezig is dan onze andere topkeuzes.
Pros
Beste pulpfilter
Makkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken
elegant
Cons
Niet geweldig voor groenen
Meer geklater

Waarom we ervoor kozen

Beste pulpfilter

Van al onze kanshebbers, heeft de Breville het beste werk geleverd door pulp uit te filteren, met een veel soepelere textuur dan finalisten zoals de KitchenAid, waarvan de testers klaagden dat ze nog steeds "groentebrokken" bevatten, of de Juiceman, die een "schuimachtige korreligheid" produceerde die we waren niet wild over.

Makkelijk te gebruiken, gemakkelijk schoon te maken

Dankzij de brede, 3-inch invoergoot van de Breville kan de voorbereidingstijd tot een minimum worden beperkt. In de praktijk betekent dit simpelweg het halveren van appels in plaats van ze (of meer) in vieren te delen. De machine is gemakkelijk te demonteren voor reiniging en de meegeleverde borstel kan de zeefkom goed schrobben.

elegant

Dit is een goed uitziende sapcentrifuge. De gepolijste metalen buitenkant van de Breville maakt het eigenlijk duurder dan de duurdere plastic Hurom. Het snoer heeft een lusvormige handgreep die het bijzonder gemakkelijk maakt om hem aan te sluiten en los te koppelen - een pluspunt als je een hekel hebt aan slingerende snoeren in en uit stopcontacten.

Punten om te overwegen

Niet geweldig voor groenen

In tegenstelling tot de Hurom was de Breville niet geweldig in het verwerken van bladgroenten. In de pulpcontainer vonden we een paar stukjes boerenkool zonder kwartjes, plus enkele intacte reepjes selderij. Maar dit gold ook voor alle andere centrifugale juicers die we hebben getest: geen enkele is zo grondig als cold-press juicers, zoals de Hurom.

Meer geklater

Je zit vast met de meegeleverde werper. Toen we rechtstreeks in ons eigen glas sap probeerden te maken, werd al het aanrecht binnen een straal van 12 inch met sap bespat. Je moet zeker de pitcher bijhouden als je met de Breville gaat, maar het is een klein probleem voor een anders goed presterende machine.

Hamilton Beach Big Mouth Juice Extractor

Het beste
Begroting

Lawaaierig en een beetje rommelig, maar snel, lekker en redelijk geprijsd.
Pros
Sterke prestaties
Brede voergoot
Geweldig sap
Cons
Rommelig

Waarom we ervoor kozen

Sterke prestaties

Tijdens het testen overtrof de Hamilton niet alleen andere budgetopties, maar ook een aantal high-end juicers, zoals de KitchenAid. Het biedt ook een garantie van drie jaar - indrukwekkend voor centrifugale juicers, waarvan de gierende motoren over het algemeen na slechts een jaar verslijten.

Brede voergoot

De 3-inch parachute van het Hamilton Beach was een briesje in vergelijking: we konden zonder problemen grote appelhelften en hele selderstengels laten vallen. De meeste budgetconcurrenten die we hebben getest, hadden een extreem smalle voergoot waardoor we onze appels in zestiende moesten hakken om ze te laten passen - een proces dat we niet graag doen voor ons dagelijkse sap.

Geweldig sap

We waren aangenaam verrast hoe goed het Hamilton Beach was gestapeld in smaaktesten, zelfs tegen duurdere koudpersmodellen zoals de KitchenAid (met flinke stukjes selderij in het sap. Veel testers roemden de gladheid van het Hamilton-sap, merkten op dat de Black Decker en Oster waren beiden gritier.Je krijgt minder sap en meer schuim dan een topperformant als de Hurom, maar de Hamilton Beach biedt smakelijke resultaten en een respectabele prestatie voor een veel kleiner prijskaartje.

Punten om te overwegen

Rommelig

Vergis je niet: de Hamilton is rommelig. Sap uit de toevoerkoker spetterde terug terwijl we de producten erin duwden. En, net als alle centrifugale sapcentrifuges, is de Hamilton niet de beste in het grondig persen van producten: we vonden een paar grote stukjes appel en boerenkool in de pulpcontainer die niet goed waren versnipperd.

Gids voor Juicers

Hoe vindt u de juiste citruspers voor u?

Beoordeel uw eigen gezondheid

Juicing is niet voor iedereen. Geregistreerde diëtist Sylvia North waarschuwde ons dat "als u een klinisch gediagnosticeerde ontstekingsdarm of nierziekte heeft, sommige voedingsstoffen in hoge concentraties in groene sappen mogelijk niet geschikt zijn." Als u gezondheidsproblemen tegenkomt, is het het beste om te praten met uw geregistreerde diëtist of arts voordat u winkelt voor een sapcentrifuge.

Recepten voor onderzoek

Ben je op zoek naar een snelle dagelijkse sap om je woon-werkverkeer op te vangen of iets vol met ongewone ingrediënten om van te genieten op een luxe weekendochtend? Om het meeste uit uw sapcentrifuge te halen, moet u een voorsprong nemen door recepten met uw favoriete ingrediënten te onderzoeken. Er zijn veel online handleidingen voor beginners . Het laatste wat je wilt doen is een sapcentrifuge kopen en deze laten stof verzamelen omdat je ziek bent van gewoon wortelsap.

Anticipeer op schoonmaaktijd

Wees voorbereid om uw citruspers na elk gebruik schoon te maken. Bacteriën houden ervan om te genieten van ongepasteuriseerde sappen, dus het is be>

Juicers Veelgestelde vragen

Zal een citruspers me gezonder maken?

Het Office of Disease Prevention and Health Promotion waarschuwt tegen het vertrouwen op sap als uw enige voedingsbron. Dit soort voeding geeft je niet genoeg eiwitten of vezels om spiermassa te behouden en je een vol gevoel te geven. Toen we met voedingsdeskundige Shereen Lehman spraken, herhaalde ze dit punt. "Alleen sap maken zal geen ongezond dieet oplossen," vertelde ze ons. "Het is ook be>

Hoe kan ik het meest voedingsrijke sap uit mijn sapcentrifuge halen?

  • Koel uw producten van tevoren in de koelkast. Dit kan helpen oxidatie te voorkomen, waardoor uw fruit en groenten meer voedingsstoffen kunnen vasthouden.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan je sap. Het klinkt contra-intuïtief, maar vetten helpen je lichaam meer vitamines op te nemen in groene bladgroenten, zoals boerenkool of spinazie.
  • Gebruik citrusvruchten zoals citroenen, limoenen en sinaasappels: citroenzuur is een natuurlijk conserveermiddel dat het oxidatieproces kan vertragen.
  • De kwaliteit van uw producten maakt ook een verschil. Hoe verser hoe beter.

Heb ik een sapcentrifuge nodig voor het ontgiften?

Iedereen van Wall Street-bankiers tot Beyoncé heeft het over sapreiniging, maar geregistreerde diëtist Emily Braaten drong er bij ons op aan om op onze hoede te zijn: “Er is geen substantieel wetenschappelijk bewijs om het gebruik van vers geperst sap voor 'reinigingsdoeleinden' te ondersteunen. Mensen vertrouwen op de lever en de nieren om potentieel toxische bijproducten van de stofwisseling te scheiden. "De National Institutes of Health (NIH) wijzen erop dat elk van uw nieren" bestaat uit ongeveer een miljoen filtereenheden "die ongeveer één tot twee verwijderen liter afval en extra vocht per dag via je urine. Met andere woorden, je lichaam heeft al het hele detox-ding bedekt.

Misschien vind je dit ook leuk