Maggie Overholt Senior Insurance Editor Door Maggie Overholt Senior Insurance Editor

Maggie is de hoofdschrijver en redacteur van grmajo.net. Ze heeft meer dan 70 verzekeringsartikelen geschreven over huiseigenaren, auto's, het leven, motorfietsen, reizen en meer.

De beste muziekstreamingservices

Qua kwaliteit zijn alle be>

Het komt allemaal neer op de voordelen. Uw muziekstreamingservice moet de inhoud bieden die u wilt, zoals u dat wilt - of dat nu live radio, exclusieve artiesteninhoud, dagelijkse nieuwe muziekmixen, hifi-audio of eindeloze muziekvideo's betekent. Onze topkeuzes bieden een beetje van alles. Lees verder om te zien wat elk uniek maakt, of spring naar onze koopgids voor muziekstreamingservices voor hulp bij het uitzoeken welk platform het beste voor u is.

Beste full-service muziekplatform

Pros
Gedownloade muziekintegratie
Apple ecosysteem
Verslaat 1 radio
Tekst zoeken
Verscheidenheid aan plannen
Cons
Verwarrende interface
Geen gratis versie

Waarom we ervoor kozen

Gedownloade muziekintegratie

Voordat er werd gestreamd, was er iTunes. (Denk aan de dagen dat je daadwerkelijk muziek kocht voor $ 0,99 per nummer?) Hoewel streamingdiensten muziek goedkoper en toegankelijker hebben gemaakt, hebben veel mensen nog steeds enorme gedownloade bibliotheken die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd. Als je een toegewijde muziekkoper bent, is Apple Music de beste keuze voor het integreren van tweedehands liedjes in je muziekstreamingservice. Met de iCloud-muziekbibliotheek hebt u onderweg toegang tot uw hele muziekverzameling, zelfs als deze niet naar uw apparaat is gedownload. Dit steekt met kop en schouders uit boven de functie "lokale bestanden" van Spotify, waarmee u alleen naar gedownloade muziek kunt luisteren vanaf het apparaat waarop het oorspronkelijk was opgeslagen.

Werkt Apple Music op Android? Ja! De Apple Music-app is beschikbaar in de Google Play Store voor Android-gebruikers. Droid-klanten hebben echter geen toegang tot de spraakopdrachtfunctie van Apple Music, die momenteel alleen via Siri werkt.

Apple ecosysteem

Apple Music is snel populair geworden. De service trof in juni 2019 60 miljoen abonnees (inclusief gratis proefversies), volgens Variety in ongeveer een miljoen abonnees in ongeveer een jaar. Dus wat doet Apple goed? Voor ons is een enorm verkoopargument een gemakkelijke integratie. Apple Music heeft niet alleen de gevestigde muziekbibliotheek van iTunes, maar als onderdeel van het Apple-ecosysteem is het een fluitje van een cent voor Apple-fans om te gebruiken. De Music-app, waar zowel iTunes als Apple Music live is, is vooraf geïnstalleerd op alle iPhones, MacBooks, iPads, Apple Watches en HomePods - waardoor een naadloze installatie op al deze apparaten mogelijk is. Gebruikers kunnen ook hun weergave regelen en naar muziek zoeken met Siri-spraakopdrachten. Voor iedereen die al in Apple-producten heeft geïnvesteerd, past het gemakkelijk.

Beats 1 Radio

Naast eenvoudige apparaat- en iTunes-integratie, helpt Beats 1 radio Apple Music te onderscheiden van de concurrentie. Deze live, 24/7 radiodienst biedt content die je nergens anders vindt - inclusief stations verankerd door artiesten als Elton John en The Weeknd. Beats 1 radio is een plek om nieuwe muziek te ontdekken, te luisteren naar commentaar van je favoriete artiesten, of te genieten van een gestage stroom kwaliteitsdeuntjes zonder te hoeven kiezen waarnaar je wilt luisteren. Het is beschikbaar voor zowel betalende als niet-betalende gebruikers, maar alleen abonnees kunnen naar programma's luisteren op aanvraag.

Tekst zoeken

De nieuwste versie van Apple Music, die werd uitgerold met iOS 12, bevat een paar handige functies. Onze favoriet is de mogelijkheid om liedjes te vinden door middel van zoeken op tekst - dus als je je niet kunt herinneren waarom "Joe McCarthy, Richard Nixon, Studebaker, televisie" door je hoofd rennen, zal de zoekbalk van Apple Music je eraan herinneren dat het de teksten zijn naar "We Didn't Start the Fire" door Billy Joel. Onze ervaring is dat de lyrische zoektocht van Apple precies waar voor je geld is en precies dat geeft wat je zoekt. De enige andere streamingdienst die deze functie deelt, is Google Music, die songteksten kan vinden via spraakopdrachten.

Get 12 months of Apple Music Individual for the price of 10. Just open your profile, go to the “Subscriptions” tab, and select “Individual (1 Year).” Prijshack Ontvang 12 maanden Apple Music Individual voor de prijs van 10. Open gewoon uw profiel, ga naar het tabblad "Abonnementen" en selecteer "Individueel (1 jaar)".

Verscheidenheid aan plannen

Apple Music biedt individuele, gezins- en studentenplannen, zodat iedereen het juiste streamingpakket voor zijn behoeften kan vinden. Prijzen zijn vergelijkbaar met onze andere topkeuzes, maar met één duidelijk voordeel: als je bereid bent om een ​​jaar vooruit te betalen, kun je het individuele abonnement krijgen voor $ 99 en jaarlijks $ 20 besparen. Studenten krijgen dezelfde toegang voor slechts $ 4,99 per maand. Het gezinsplan van Apple, dat $ 14,99 per maand kost, heeft ook een voordeel: alle zes accounthouders kunnen iTunes-aankopen en iCloud-opslag delen - dus als een familielid een nieuw album koopt of tweedehands inhoud uploadt, mag iedereen luisteren.

Apple Music-plannen vergeleken

Apple Music Individual
Apple Music Family
Prijs
$ 9,99 / maand of
$ 99 / jaar
Student: $ 4,99 / maand
$ 14,99 / maand
Aantal profielen
1
6
Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd luisteren?
1
Tot en met 6
Toegang tot alle Apple Music-inhoud?
Deel iTunes-aankopen
X

Punten om te overwegen

Verwarrende interface

Apple muziek is vrij eenvoudig in te stellen en te bedienen, vooral als je gewend bent om met Apple-producten te werken. Het platform heeft echter een paar navigatie-eigenaardigheden die ons afzetten. De desktopspeler is bijvoorbeeld moeilijk te manoeuvreren. Het heeft geen echt 'startscherm' om u te centreren, dus als u eenmaal door een paar tabbladen hebt geklikt, kan het moeilijk zijn om een ​​pagina te vinden die u opnieuw wilt bezoeken. Met de app kun je ook stations maken op basis van nummers, artiesten of albums, maar ga je niet echt naar die afspeellijst (in tegenstelling tot Spotify, waarmee je de wachtrij van het station kunt bekijken en tracks kunt selecteren). Al met al vonden we de interface van Spotify net iets intuïtiever en aanpasbaar dan die van Apple Music.

Geen gratis versie

Gebruikers kunnen Apple Music de eerste drie maanden gratis proberen, maar daarna kost het je. Prijzen zijn vergelijkbaar met onze andere topkeuzes: $ 9,99 per maand voor een individuele account, of $ 14,99 voor een gezinsabonnement met maximaal zes unieke profielen. Dat is ongeveer wat u overal betaalt voor ad-free luisteren. Maar als je de 10 dollar per maand wilt besparen en het niet erg vindt om te pauzeren, heb je misschien liever Spotify of YouTube Music - beide hebben een onbeperkte, advertentie-ondersteunde gratis optie.

Het beste voor nieuwe muziekdetectie

Pros
Diverse ontdekkingsfuncties
Gebruiksvriendelijke interface
Apparaat integratie
Gratis versie
Cons
Slechte integratie van lokale muziek
Geen slimme zoekopdracht

Waarom we ervoor kozen

Diverse ontdekkingsfuncties

Spotify schittert vanwege zijn vermogen om nieuwe muziek voor te stellen die je echt leuk zult vinden. Als een van de eerste streaming-sites - gelanceerd in 2006 - heeft het bedrijf meer dan 10 jaar de tijd gehad om zijn algoritmen voor het matchen van muziek aan te scherpen. Het gebruikt deze om vier verschillende dagelijkse mixen, een wekelijkse "ontdek" -afspeellijst en talloze samengestelde radiostations voor elke gebruiker te maken. Het biedt ook afspeellijsten met een thema zoals "tijdcapsule", "topnummers" voor het jaar en "zomer terugspoelen", waarmee je oude favorieten opnieuw kunt bezoeken. Verder zijn we dol op Spotify's unieke autoplay-functie: wanneer de afspeellijst, het nummer of het album waarnaar je luistert eindigt, selecteert het vergelijkbare nummers om daarna af te spelen (andere services laten je in stilte zitten totdat je klaar bent met kiezen een nieuw nummer).

Gebruiksvriendelijke interface

We vonden Spotify het gemakkelijkst te gebruiken van alle muziekstreamingservices die we hebben getest. Op zowel de mobiele als desktop-apps was alles precies zoals we hadden verwacht. Je bibliotheek, afspeellijsten, mixen en stations staan ​​allemaal op de zijbalk, waardoor ze altijd toegankelijk zijn. Het startscherm is goed georganiseerd en gemakkelijk te navigeren, met opties om te bladeren door "genres en stemmingen", "grafieken", "nieuwe releases" en meer. En wanneer u een nieuw radiostation wilt maken op basis van een artiest of nummer, kunt u met Spotify "Ga naar radio" zodat u uw wachtrij kunt bekijken en het kanaal kunt aanpassen. Andere platforms - zoals Apple Music en Tidal - creëren het station zonder je daadwerkelijk een wachtrij te laten zien, zodat je niet veel controle hebt over wat er aan de hand is (soort van luisteren naar een echte radio, hoewel je nog steeds nummers kunt overslaan).

Apparaat integratie

Met Spotify kan, net als bij onze andere topkeuzes, elke gebruiker slechts op één apparaat tegelijk luisteren. Spotify viel echter op door naadloze overgangen tussen luisterplatforms. Met de knop "beschikbare apparaten" kunt u het afspelen direct schakelen tussen laptop, mobiele telefoon, Bluetooth-luidspreker, smart-tv of een ander gesynchroniseerd apparaat. Spotify geeft je ook de optie om op het ene apparaat "door te blijven luisteren" terwijl je je account met een ander beheert. U kunt bijvoorbeeld op uw smart-tv "doorgaan met luisteren" terwijl u uw telefoon als afstandsbediening voor muziek gebruikt om afspeellijsten te selecteren en nummers over te slaan.

Gratis versie

Spotify is een van de slechts twee streamingdiensten, samen met YouTube, die een onbeperkte gratis versie biedt (de andere bieden slechts één tot drie maanden gratis proefversies). Natuurlijk heeft freeness een prijs: je moet een flink aantal reclameblokken doorstaan, je moet afspeellijsten door elkaar halen in plaats van specifieke nummers te selecteren, en je mag slechts zes nummers per uur overslaan. Toch geeft Spotify Free je toegang tot de volledige muziekcatalogus en samengestelde inhoud van de server. Het is een goede optie als u $ 10 tot $ 15 per maand wilt besparen.

Spotify-plannen vergeleken

Spotify gratis
Spotify Premium
Spotify Premium voor familie
Prijs per maand
Vrij
$ 9.99
Studenten: $ 4,99
$ 14,99 voor maximaal 6 accounts
Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd luisteren?
1
1
Tot en met 6
Toegang tot alle Spotify-inhoud
Afspeellijsten samengesteld voor jou
Advertentievrije muziek
X
Kies en speel liedjes
X
Offline luisteren
X
Onbeperkt overslaan
X

Punten om te overwegen

Slechte integratie van lokale muziek

Als u al in het bezit bent van een omvangrijke muziekbibliotheek - iTunes-aankopen, geripte CD's, gedownloade liedjes - wilt u deze muziek misschien integreren met uw streamingdienst. Met Spotify kunt u dit doen via de functie 'lokale bestanden', maar het is geen perfecte oplossing. Nadat je muziek van je harde schijf hebt geüpload naar 'lokale bestanden' van Spotify, zijn ze alleen beschikbaar op die computer; ze reizen niet met uw account. Dat betekent dat u niet kunt luisteren op mobiele apparaten of andere apparaten. We raden Apple Music aan voor eenvoudigere toegang tot muziek die u al bezit. Het is volledig geïntegreerd met iTunes en heeft een robuustere cloud locker voor het opslaan en openen van gedownloade inhoud.

Geen slimme zoekopdracht

Misschien heb je een fluitje van een fluitje of een enkele tekst gevangen en hoop je erachter te komen wat dat geweldige nummer was. Met Spotify heb je pech; hiermee kunt u alleen naar muziek zoeken op basis van de titel van het nummer of de naam van de artiest. Andere services - zoals Apple Music en YouTube - gebruiken geavanceerde spraak- of zoektechnologie waarmee je muziek kunt vinden op basis van een paar woorden of een deuntje. Het opnemen van deze functie in de app zou Spotify naar het volgende niveau helpen, maar het is er nog niet.

Het beste voor originele inhoud

Pros
Alle inhoud van YouTube
Achtergrond luisteren
Muziek en video's zonder advertenties
Google voordelen
Gratis versie
Cons
Muziek en video's zijn gescheiden
Geen desktop-app
YouTube Premium versus YouTube Music

Een YouTube Premium-abonnement geeft je toegang tot YouTube Music. YouTube Music is geïntroduceerd in mei 2018 en is het nieuwe en verbeterde muziekplatform van het bedrijf. Het brengt je on-demand liedjes, afspeellijsten en gepersonaliseerde stations. Vergeet alles wat je weet over de interface van YouTube - het herontwerp is een volwaardig platform voor het streamen van muziek dat veel lijkt op en functioneert als Spotify. Bekijk het op music.youtube.com .

Waarom we ervoor kozen

Alle inhoud van YouTube

Je hebt YouTube waarschijnlijk nooit als een muziekstreamingservice gezien (het is gewoon de plek waar je naartoe gaat voor grappige kattenvideo's en legendarische Vine-compilaties, toch?). Maar dat is het mooie van YouTube Premium: je krijgt een vrijwel eindeloze catalogus met nummers plus de volledige bibliotheek met video's van YouTube, inclusief remixes, covers, mixtapes en live beelden. Dat betekent toegang tot zeldzame, onofficiële inhoud die je nooit in onze andere topkeuzes zou vinden - denk aan concertbeelden van The Who en The Rolling Stones of mixtapes zoals Chance the Rapper's Acid Rap .

Achtergrond luisteren

Hoe vaak ben je begonnen met een muziekvideo op YouTube, alleen om je telefoonscherm te vergrendelen en meteen gefrustreerd te raken wanneer de muziek stopt? Ontelbare keren? Wij ook. YouTube Premium lost dat probleem op met "achtergrond luisteren", waarmee je zowel muziek als YouTube-video's kunt afspelen met de app geminimaliseerd of je telefoonscherm vergrendeld. Het lijkt misschien een no-brainer (je kunt op de achtergrond muziek afspelen op elke andere muziek-app), maar YouTube-liefhebbers zullen blij zijn met de mogelijkheid om te multitasken terwijl ze genieten van hun favoriete inhoud.

Muziek en video's zonder advertenties

Dan is er nog een andere plaag van frequente YouTube-kijkers: advertentiepauzes. YouTube Premium-gebruikers kunnen genieten van zowel muziekstreaming als alle YouTube-video's zonder advertenties - niet meer 'vijf seconden wachten om over te slaan' of erger nog, ze lijden onder een reclamecampagne van 30 seconden die niet kan worden overgeslagen. Let op: als je je abonneert op YouTube Music Premium voor $ 9,99 per maand (in tegenstelling tot YouTube Premium voor $ 11,99 per maand), krijg je muziek zonder advertenties, maar video's hebben nog steeds advertenties.

Google voordelen

Als onderdeel van de Google-familie hebben YouTube Music en YouTube Premium alle voordelen. Ten eerste is YouTube volledig geïntegreerd in Android- en Google Home-systemen, zodat het kan worden bestuurd met behulp van de spraakassistentietechnologie van Google . Je kunt het vragen om een ​​specifiek nummer of afspeellijst op te zetten, een genre aan te vragen, een nummer te pauzeren of over te slaan of zelfs tussen apparaten te schakelen (bijv. "Speel muziek op mijn slaapkamerluidspreker"). Met YouTube kun je ook gebruikmaken van de geavanceerde zoekmechanismen van Google om nummers te vinden. Je kunt het bijvoorbeeld vragen om 'dat hipster-nummer met het gefluit' te spelen, en het zal weten om 'Young Folks' van Peter Bjorn John op te zetten. Als bonus: als je al de streamingservice van Google (Google Play, $ 9,99 per maand) gebruikte voordat YouTube Premium in mei 2018 uitkwam, heb je gratis toegang tot de nieuwe service.

Gratis versie

Maak je geen zorgen, de gratis YouTube die we allemaal kennen en waar we van houden gaat nergens heen. Je hebt nog steeds gratis toegang tot alle video-inhoud van de site en de nieuwe YouTube Music-service. De gratis versie is echter advertentie-aangedreven, dus je zult veel commerciële pauzes moeten doorstaan ​​vóór video's en tussen de nummers in. YouTube Music-abonnees krijgen advertentievrije muziek maar geen video - dus als je toch een sprong voorwaarts maakt, raden we aan om de extra $ 2 per maand uit te geven om alle YouTube-inhoud zonder onderbreking te streamen.

YouTube Music-plannen vergeleken

YouTube Music Premium
YouTube Premium
YouTube Premium Family-abonnement
Prijs per maand
$ 9.99
$ 11.99
$ 14,99 voor maximaal 6 profielen
Muziek: ad-free, offline en achtergrond spelen
Video: ad-free, offline en achtergrond spelen
X
Toegang krijgen tot YouTube Originals
X
Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd luisteren?
1 apparaat
1 apparaat
Tot 6 apparaten

Punten om te overwegen

Muziek en video's zijn gescheiden

YouTube is ons favoriete platform voor mensen die zowel muziek als video willen. Dat gezegd hebbende, is het niet perfect om de twee services te integreren. Hoewel YouTube Premium-klanten technisch betalen voor een muziekabonnement en een advertentievrije YouTube-ervaring, bestaan ​​de twee nog steeds als afzonderlijke apps. Alle muziekstreaming gebeurt via de nieuwe YouTube Music-app, terwijl video's alleen toegankelijk zijn op YouTube. In het ideale geval zullen de twee uiteindelijk op één plek wonen - maar YouTube Music is gloednieuw, dus er is nog wat logistiek om uit te werken.

Geen desktop-app

In tegenstelling tot Apple Music, Spotify en Tidal heeft YouTube Music geen downloadbare desktop-app die je kunt gebruiken om muziek af te spelen vanaf je computer. Je kunt nog steeds streamen via de website op music.youtube.com , maar het is minder handig dan een volwaardige desktopspeler. Als u bijvoorbeeld op een Mac luistert, kunt u de toetsen op het toetsenbord niet gebruiken om nummers te spelen, te pauzeren of over te slaan. Het betekent ook dat er geen handige 'minispeler' is zoals die van Apple Music, waarmee je in een klein, discreet venster de muziek in het oog kunt houden en muziek kunt bedienen.

Het beste voor hoogwaardige audio

Pros
Hifi mobiele streaming
Master kwaliteit desktop streaming
Exclusieve muziekreleases
Kunstenaargestuurde inhoud
Cons
Duurder
>

Waarom we ervoor kozen

Hifi mobiele streaming

Wat betekent "hifi"? Bekijk de veelgestelde vragen over muziekstreaming voor meer informatie over HiFi of "lossless" audio.

Tidal is eigendom van Jay Z, die weliswaar behoorlijk netjes is. Maar de echte claim van het bedrijf is de hifi muziekstreaming. Tidal biedt "lossless" audio, kortom de hoogste geluidskwaliteit die beschikbaar is voor mobiele streaming. Het is het dichtst in de buurt van de controlekamer terwijl je favoriete band in de aangrenzende opnamestudio speelt. Geen van onze andere topkeuzes bieden momenteel audio zonder verlies als optie. Merk op dat het alleen beschikbaar is via Tidal met het "HiFi" -plan ($ 19,99 per maand), terwijl Tidal Premium-klanten ($ 9,99 per maand) dezelfde geluidskwaliteit zullen ervaren als Apple Music- of Spotify-gebruikers.

Master kwaliteit desktop streaming

Tidal HiFi-abonnees krijgen ook toegang tot Tidal Masters, inclusief duizenden albums van Master Quality Authenticated (MQA). MQA is de volgende stap van lossless streaming en is letterlijk gecertificeerd als beter dan alle andere digitale formaten. Het behoudt 100% van de originele opname en speelt het af in de hoogste kwaliteit die uw apparaat toelaat. Tidal is een van de slechts drie streamingdiensten die MQA-audio biedt (samen met Deezer en Groovers +) en wordt momenteel alleen ondersteund op desktopspelers.

Exclusieve muziekreleases

Alle grote streamingdiensten adverteren unieke inhoud, maar de exclusieve diensten van Tidal dragen verreweg de meeste invloed. Tidal is de enige plek waar je Jay Z of de volledige discografie van Beyoncé kunt streamen, inclusief de samenwerking "Everything is Love" van het paar en het visuele album "Lemonade" van Beyoncé. Het biedt ook vroege releases van populaire hiphopartiesten, zoals Kanye West's "Life of Pablo" , 'Evenals eigen inhoud, waaronder een eerder niet uitgebracht Prince-album . Het bedrijf blijft zeldzame en beperkte inhoud droppen als een van de be>exclusieve albums .

Kunstenaargestuurde inhoud

Tidal is in de eerste plaats een muziekstreamingservice, maar het wil ook een plek zijn waar artiesten en fans meer persoonlijk contact kunnen maken. Het doet dit op een paar manieren. De eerste is via Tidal X - een platform voor live concertstreaming, exclusieve showuitnodigingen (meer dan 3.000 Tidal-leden kregen kaartjes voor het 6e jubileum van het debuutalbum van Rick Ross) en unieke toegang tot evenementen (Rihanna's Fenty-catwalkshow in Parijs werd live gestreamd voor Tidal-leden, en een handvol mocht zelfs aanwezig zijn). Leden krijgen ook toegang tot Tidal Read, met interviews met artiesten en artikelen van professionele muziekjournalisten.

Getijdenplannen vergeleken

Tidal Premium
Tidal HiFi
Prijs per maand
$ 9.99
Student: $ 4,99
Militair: $ 5,99
Familie: $ 14,99 (maximaal 6 profielen)
$ 19.99
Student: $ 9,99
Militair: $ 11,99
Familie: $ 29,99 (maximaal 6 profielen)
Volledige getijdencatalogus
Exclusieve getijdeninhoud
Audio zonder verlies
X
"Master kwaliteit" desktop luisteren
X

Punten om te overwegen

Duurder

Tidal biedt een ongeëvenaarde geluidskwaliteit, maar je moet betalen voor de upgrade. Audio zonder verlies wordt alleen geleverd met het "HiFi" -pakket, dat $ 19,99 per maand kost (of $ 29,99 voor een gezinsabonnement). Voor een toegewijde audiofiel met een veeleisend oor - je weet wie je bent - is het de prijsstijging waard. Maar we moeten bekennen: als gemiddelde, ongetrainde luisteraars, konden we niet veel van een verschil tussen Tidal HiFi en Apple Music of Spotify uitkiezen. Onze suggestie? Probeer HiFi een maand gratis - als je geen last hebt van audio zonder verlies, kun je altijd kiezen voor Premium, dat alle voordelen van Tidal heeft, maar standaard geluidskwaliteit, en de helft van de prijs is.

>

Net als bij onze andere topkeuzes kunnen Tidal-gebruikers slechts muziek streamen op één apparaat tegelijk. Tidal doet echter geen goed werk bij de overgang tussen systemen. Toen we het afspelen van desktop naar mobiel en weer terug schakelden, duurde het een paar minuten voordat Tidal zag dat we gestopt waren met luisteren op het ene apparaat en op een ander begonnen. Dit zorgde voor vertraging en we moesten de app opnieuw opstarten - geen enorm ongemak, maar vervelend gezien het feit dat diensten zoals Spotify in staat waren om het afspelen direct te schakelen.

Het beste voor Prime-leden

Pros
Gratis bij Prime
Prime lidmaatschap voordelen
Stream met Alexa
Verscheidenheid aan plannen
Cons
Kleinere bibliotheek
Minder functies

Waarom we ervoor kozen

Gratis bij Prime

Het grootste verkoopargument van Amazon Music is dat het gratis is voor Prime-gebruikers. Met een kleinere bibliotheek dan andere services (tenzij u een extra vergoeding betaalt) is dit niet de ideale keuze voor muziekliefhebbers die zeldzame vondsten en ultra-aangepaste afspeellijsten willen. Maar Amazon Prime Music bevat de grootste hits van vandaag en veel zenders in de "Top 100" -stijl. De collectie is geschikt voor luisteraars die casual, moeiteloze streaming willen.

Prime lidmaatschap voordelen

Amazon Prime Music staat misschien niet op zichzelf, maar het is het bekijken waard als onderdeel van het hele Prime-pakket. Samen met toegang tot een paar miljoen nummers en duizend samengestelde afspeellijsten, krijg je met $ 12,99 per maand gratis tweedaagse verzending, gratis bezorging van boodschappen, onbeperkte videostreaming, toegang tot Amazon Originals (zoals The Marvelous Mrs. Maisel ) en meer. Als je al je abonnementen voor het gemak op één plek wilt bewaren, is Amazon zonder twijfel je beste keuze.

Stream met Alexa

Amazon Music wordt ook voorgeprogrammeerd op Echo-apparaten geleverd, waardoor het eenvoudig te bedienen is met Alexa-spraakopdrachten. Gebruikers van Amazon Prime kunnen haar vragen om een ​​nummer af te spelen, te pauzeren of over te slaan, een afspeellijst te selecteren of "meer op deze manier te spelen" om soortgelijke muziek te ontdekken. Music Unlimited-klanten krijgen ook een paar extra opdrachten: u kunt bijvoorbeeld vragen dat Alexa muziek uit een specifiek tijdperk of genre afspeelt, of zelfs bij uw stemming past ("Alexa, speel iets vrolijks").

Verscheidenheid aan plannen

Als je van het platform van Amazon houdt, maar de Prime Music-bibliotheek het gewoon niet zal redden, biedt het bedrijf robuustere streamingpakketten. Voor $ 7,99 per maand (individueel) of $ 14,99 per maand (familie) kunnen Prime-leden gebruikmaken van Amazon Music Unlimited, dat veel lijkt op onze andere topkeuzes. Het heeft een veel grotere bibliotheek en catalogus van samengestelde inhoud, evenals een robuuster rooster van Alexa-opdrachten. Voor degenen die op beperkte basis luisteren - misschien geef je er graag een afspeellijst aan als gasten voorbij zijn - is er ook het Echo Plan. Het geeft je alle functies van Music Unlimited op één Echo-apparaat, voor de helft van de kosten ($ 3,99 per maand).

Amazon Music plannen vergeleken

Amazon Prime Music
Amazon Music Unlimited Echo Plan
Amazon Music Unlimited Individual
Amazon Music Family
Prijs eerste lid
$ 0
$ 3,99 / maand
$ 7,99 / maand of $ 79,99 / jaar
$ 14,99 / maand of $ 149 / jaar
Niet-prime ledenprijs
N / A
$ 3,99 / maand
$ 9,99 / maand
$ 14,99 / maand
Met hoeveel apparaten kan ik verbinding maken?
Onbeperkt
1 (luister op één Echo-apparaat of Fire TV)
Onbeperkt
Onbeperkt
Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd luisteren?
1
1
1
6
Muziek bibliotheek
2 miljoen + nummers
Tientallen miljoenen nummers
Tientallen miljoenen nummers
Tientallen miljoenen nummers

Punten om te overwegen

Kleinere bibliotheek

Het grootste nadeel van Amazon's muziekstreamingservice is dat deze een veel kleinere bibliotheek heeft dan onze andere topkeuzes; Gebruikers van Prime Music krijgen alleen toegang tot ongeveer 2 miljoen nummers. Als u ervoor kiest om $ 7,99 te betalen voor Music Unlimited, stijgt dat aantal tot 'tientallen miljoenen', wat meer vergelijkbaar is met Spotify, Apple Music of Tidal's aanbod. Nog steeds, voor slechts $ 2 meer per maand, hebben deze andere platforms robuustere functies en betere interfaces. Onze aanbeveling Blijf bij Prime Music als je een lichte luisteraar bent en let niet op een kleinere (gratis) selectie. Anders bent u misschien beter af met een van onze andere topkeuzes.

Minder functies

De Amazon Music-speler is een beetje kaal. Het klaart de klus, met een muziekbibliotheek, samengestelde inhoud en afspeellijsten, maar mist enkele van de extra functies die we leuk vonden van onze andere topkeuzes. We misten bijvoorbeeld de optie om stations te maken op basis van nummers en artiesten - een functie waarmee u gemakkelijk nieuwe muziek kunt ontdekken die lijkt op onze favoriete nummers. Amazon heeft ook geen live radio, functie-inhoud (zoals artikelen en interviews met artiesten) of eenvoudige manieren om muziek met je vrienden te delen. Dit alles draagt ​​bij aan wat we eerder zeiden: Amazon Prime Music is een prima optie als je licht wilt streamen, maar het mist de meer robuuste functies en grotere bibliotheek die serieuze muziekliefhebbers zullen willen.

Gids voor muziekstreamingservices

Hoe het juiste muziekstreamingplatform voor u te vinden

Evalueer uw luistervoorkeuren

De grootste factor bij het kiezen van een muziekstreamingservice is hoe je het liefst luistert. Als je een vrij kieskeurige streamer bent - je houdt ervan je eigen DJ te zijn, maak je veel aangepaste afspeellijsten, misschien heb je de afgelopen 10 jaar de ultieme iTunes-bibliotheek gebouwd - dan wil je waarschijnlijk Apple Music. Relaxte luisteraars geven misschien de voorkeur aan Spotify, met zijn talloze kant-en-klare afspeellijsten en radiostations. Tidal is perfect voor audiofielen met een veeleisend oor, en YouTube is geweldig als je graag muziekvideo's bekijkt.

Denk aan je apparaten

Al onze topkeuzes kunnen worden gebruikt op desktop en mobiel, maar sommige zijn ontworpen om ook naadloos op andere apparaten te werken. Apple Music synchroniseert bijvoorbeeld rechtstreeks met de Apple Watch en HomePod en kan met Siri worden aangestuurd via spraak. Als Siri niet jouw ding is, dan heb je misschien liever Amazon Prime Music - die vooraf is ingesteld op Echo-apparaten en kan worden gebruikt met Alexa - of YouTube Premium, dat volledig is geïntegreerd in de Google-sfeer (denk aan Google Home, Android-telefoons , enzovoort.). Als u al luidsprekers, spraakassistenten of smart home-apparaten hebt gekocht, is het de moeite waard om een ​​muziekstreamingservice te kiezen die gemakkelijk kan worden geïntegreerd met de systemen die u thuis al gebruikt.

Denk aan het delen van muziek

Platforms voor het streamen van muziek kunnen een geweldige plek zijn om muziek te delen, te zien waar je vrienden naar luisteren en zelfs je eigen originelen te posten. Onze favoriete service voor het opbouwen van een muziekcommunity is Spotify, dat een "vriendenfeed" en samenwerkingsafspeellijsten biedt voor het ontdekken van muziek via andere gebruikers. Met Apple Music en YouTube kunnen leden ook robuuste profielen maken, zodat u afspeellijsten van uw vrienden kunt verkennen en kunt zien waar de artiesten zelf naar luisteren.

Zoek naar de juiste prijs

Al onze topkeuzes zijn vergelijkbaar geprijsd, maar je kunt misschien korting krijgen als je weet waar je moet zoeken. Apple Music, Spotify, Tidal en Amazon geven allemaal studentenkortingen voor hun premium-abonnementen, zo>

Veelgestelde vragen over muziekstreaming

Wat is de goedkoopste muziekstreamingservice?

Spotify en YouTube Music bieden beide onbeperkt gratis muziekstreaming, hoewel deze versies advertentie-ondersteund zijn, dus je zult het moeten opnemen met onderbrekingen. Het volgende niveau is Amazon's Music Unlimited Echo-abonnement, dat slechts $ 3,99 per maand kost en kan worden gestreamd op één Echo-apparaat of Fire TV. Als je een student bent met een geldige ID-kaart, betaal je slechts $ 4,99 per maand voor streaming met Apple Music, Spotify of Tidal. Studenten krijgen ook korting op Amazon Prime, dat wordt geleverd met een ingebouwd Prime Music-abonnement. Verder hebben alle grote streamingdiensten ongeveer dezelfde prijs: $ 10 per maand voor een individueel abonnement of $ 14,99 per maand voor een gezinsabonnement tot zes accounts.

Wat betekent "high-fidelity" of "lossless" muziekstreaming?

Voordat je een nummer online kunt streamen, moet het worden gecomprimeerd in een digitaal bestand. Wanneer muziek wordt gecomprimeerd, worden stukjes geluid verwijderd om het bestand kleiner en beter beheersbaar te maken. In theorie zijn deze bits zo klein dat de meeste mensen ze niet zullen missen - maar voor het getrainde oor kan een gecomprimeerd bestand een merkbaar slechtere geluidskwaliteit hebben. "Lossless" -audio neemt minder (of geen) geluiden weg, wat resulteert in een digitaal bestand dat getrouwer is aan de originele opname.

What music streaming service has the best quality?

Tidal has the best audio quality of any streaming service we reviewed. It's the only company on our list that currently offers high fidelity, lossless music streaming. HiFi subscribers can also listen to select albums in Master Quality on Tidal's desktop player. Master Quality Authenticated (MQA) albums retain 100% of the original recording quality so you can experience them “as the artist intended.”

What's the difference between Google Play Music and YouTube Music?

Google Play Music (which has been around since 2011) and the new YouTube Music app are both owned and operated by Google. The services have slightly different offerings: Google Play is closer to Spotify or Apple Music — with official content only — and lacks the rare or user-made content that you can find on YouTube. Google Play Music also has a “cloud locker” feature that lets you upload and incorporate tracks you already own. There's speculation that the two will eventually be merged, but as of June 2018 they remain two separate platforms. That said, anyone who was a Google Play subscriber at the time YouTube Music launched (in May 2018) does get access to the new YouTube Music Premium for free.

What's the difference between Amazon Prime Music and Amazon Music Unlimited?

Amazon Prime Music is included with every Amazon Prime membership at no additional cost to you. It includes a catalog of over 2 million songs , and “more than a thousand playlists and stations.” Amazon Music Unlimited is a more robust version of the service that you'll pay an extra fee for (between $3.99 and $14.99 per month, depending on your plan). Its library packs “tens of millions” of tracks and “thousands of playlists and stations.” The two also have some differences in capability, with Music Unlimited boasting a more robust set of Alexa commands and exclusive artist content that you won't find on Prime Music.

How many songs does Spotify have?

There's no official count — the company claims more than 35 million tracks, and one Spotify community member estimates that thousands of new songs are added each week. What's certain is that you'll never run out of new and exciting content. In fact, there are so many unique tracks on Spotify that millions of them have never been played even once. If you're craving something new and different, you can check out some of these unheard gems on the website forgotify.com .

The Best Music Streaming Service: Summed up

Apple Music
Spotify
YouTube Premium
Tidal
Amazon Prime Music
Best for...
Full-service music platform
New music discovery
Original content
High-quality audio
Prime members
Prijs
$9.99 - $14.99 / month
$0 - $14.99 / month
$9.99 - $14.99 / month
$9.99 - $29.99 / month
$0 - $14.99 / month
Number of tracks
50 million+
35 million+
Onbeperkt
55 million+
2 million+
Gratis uitproberen
3 maanden
N / A
3 maanden
1 maand
30 dagen
Unlimited free version
Songs on demand
Offline listening
Music videos
✔ (Amazon Prime Video)
Hi-fi audio
Unofficial content
Student discount
Militaire korting
View Plans
View Plans
View Plans
View Plans
View Plans

Misschien vind je dit ook leuk