Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste elliptica

De beste elliptische trainer biedt intensieve trainingen met weinig impact met soepel glijdende pedalen en intuïtieve bedieningselementen, zonder giswerk. Om ze te vinden, hebben we fysiotherapeuten en dagelijkse kopers geraadpleegd voordat we zelf de meest veelbelovende modellen testten. Het elliptische ontwerp is de laatste jaren geëvolueerd van eetstokjes naar complexe machines, en we hebben het beste gevonden voor een reeks budgetten.

De 3 beste elliptische middelen

De beste elliptische middelen: samengevat

Precor EFX 222
Horizon EX-59
NordicTrack FreeStride Trainer FS9i
Beste rit
Beste budget
Beste upgrade
Drive-locatie
achterkant
Voorkant
Centrum
Touch screen
Automatische helling

Precor EFX 222

Beste rit

Precor
Intelligente ontwerpkeuzes maken deze klassieke elliptische trainer echt uitzonderlijk. Een genot om te rijden.
Pros
Comfortabele training
Doordacht ontwerp
Cons
Geen automatische helling

Waarom we ervoor kozen

Comfortabele training

Onze testers waren unaniem dol op deze machine. Het gestroomlijnde ontwerp van de Precor EFX 222 is soepel en stil en zorgt voor gemakkelijk rijden en eenvoudige aanpassingen. Wat meer is, testers van verschillende hoogten vonden allemaal de afstand ideaal - de handgrepen zorgen voor een comfortabel bereik dat niet dwingt om de arm te hyperextended bij het indrukken of verdichten bij het trekken. Hoewel de pedalen beperkt zijn tot een track, voelden we ons niet beperkt zoals bij de NordicTrack SpaceSaver SE9i.

Houding is Paramount

De uitlijning van uw lichaam tijdens de oefening op een elliptische trainer is be>

Doordacht ontwerp

De meeste elliptische producten die we hebben getest, dwongen ons om te spelen met een klein, korrelig touchscreen dat de helft van de tijd functioneert, of experimenteren met een toetsenbord met mysterieus gelabelde knoppen. Precor beperkt het tot een verfrissend eenvoudige console. Het heldere digitale scherm toont alle gebruikelijke calorie-, afstands- en hartslagmetingen, plus uw trainingsvoortgang in een knipperende grafiek. Het was de enige elliptische trainer die we hebben bekeken die de hartslag zowel numeriek als als een balk weergeeft die in kaart wordt gebracht tegen hartslagzones (warming-up, vetverbranding, cardio, hoog). Slechts een van Precor's vele eenvoudige maar geniale functies.

Het enige andere ding op de console is een set zachte, glijdende tangen die zich aanpassen om uw apparaat op gezichtshoogte te houden. Dit is zo'n briljante no-brainer, we waren verbluft. Zoals een tester het verwoordde: "Tenzij het een scherm is dat qua formaat en helderheid concurreert met mijn laptop, wil ik het niet." We waardeerden Precor's intelligente, ingehouden ontwerpkeuzes in alles, van de apparaathouder tot de voetpedalen ( >

Punten om te overwegen

Geen automatische helling

Eén klacht: het is niet meteen duidelijk hoe u de handmatige hellingsaanpassingen uitvoert. Er is geen kleurcodering - alles is ongedifferentieerd grijs - en er zijn niet veel markeringen die je vertellen waar je moet drukken, trekken of opgeven. Zodra u het juiste paneel hebt gevonden, is het echter een gemakkelijke taak. En laat je niet afschrikken door het feit dat het handmatig is in plaats van automatisch - je moet misschien zelf maken, maar de maximale helling van 25 graden is verder dan de meeste modellen gaan.

Horizon EX-59

Beste budget

Horizon
Sterk en soepel, deze eenvoudige machine schuwt extra's en richt zich op het krijgen van de be>
Pros
Uitdagende training
Doordacht ontwerp
Cons
pricing

Waarom we ervoor kozen

Uitdagende training

Minimalistisch van aard, de pint-sized Horizon heeft misschien niet iets anders dan de basis, maar wat het wel biedt, is het geweldig - zoals een stil glijdend spoor en krachtige weerstand. De intensiteitsniveaus zijn slechts 1-10, terwijl de meeste andere 1-25 bieden, maar we ontdekten dat we net zo hard moesten pompen om elke stap te maken. De weerstandsnummering blijkt de perfecte metafoor voor de Horizon: het kan alles wat groter en flitsender elliptische trainer kan doen, maar opschept er niet over.

Doordacht ontwerp

De kleine console is ongeveer de helft van de grootte van een typische elliptische trainer en we waarderen de eenvoudige eenvoud. Onze ervaring is dat meer knoppen en meer opties een training niet wezenlijk verbeteren, ze voegen alleen maar complicaties toe. Een klein scherm geeft duidelijke indicaties van de essentie: voortgang, tijd, verbrande calorieën en hartslag. Het toont ook uw hartslag numeriek in plaats van als een balk op een intensiteitsgrafiek zoals de meeste concurrenten.

We waren ook onder de indruk dat de verkleinende afmetingen van de Horizon meer solide constructie en intelligentere bediening boden. De >

Punten om te overwegen

pricing

De hogere kwaliteit van de Horizon wordt weerspiegeld in de MSRP, die bijna het dubbele is van die van de Nautilus en Schwinn. Dit bevindt zich aan het hogere uiteinde van ellipticalen met voorwielaandrijving, die niet zo natuurlijk aanvoelen als een model met achterwielaandrijving of middenaandrijving. Winkeliers zoals Amazon verlagen de prijs echter vaak op maat.

NordicTrack FreeStride Trainer FS9i

Beste upgrade

NordicTrack
Sterk en soepel, deze eenvoudige machine schuwt extra's en richt zich op het krijgen van de be>
Pros
Uitstekend bewegingsbereik
Doordacht ontwerp
Cons
Niet voor losse oefeningen

Waarom we ervoor kozen

Uitstekend bewegingsbereik

De NordicTrack FreeStride Trainer FS9i is een machine van het volgende niveau. Een geëvolueerde elliptische trainer, valt in de categorie alternatieve bewegingstrainer (AMT). AMT's bieden de beweging van joggen, rennen en klimmen allemaal in één superieur ergonomische machine. Veerkrachtige, geveerde voetpedalen zorgen voor een ongelooflijke bewegingsvrijheid (om maar te zwijgen van een pas van maximaal 38 ”), van hangende passen tot geconcentreerde jogs. Het bewegen op de NordicTrack FreeStride voelde een beetje alsof ik door water rende: >

Misschien niet verrassend, sommige van onze testers hadden moeite om het onder de knie te krijgen. Met zoveel bewegende gewrichten, is er een mogelijkheid dat elke stap anders is. Maar met de praktijk wordt het een spannende freestyle-rit en de inspanning die nodig is om je passen gelijk te houden, wordt een onderdeel van je mentale betrokkenheid bij je training.

Doordacht ontwerp

De FreeStride sluit handig de hellingshoek en weerstand in de handgrepen in. Beter nog, ze zijn ingesteld waar je handpalmen van nature vallen - in plaats van dat je je hand omhoog reikt, kun je je vingers een paar centimeter naar voren wikkelen.

De NordicTrack bevat ook een ongelooflijk high-definition touchscreen. Door de precieze beeldkwaliteit en de responsieve bediening lijken dezelfde functies die we in andere modellen hebben gevonden, veel minder bruikbaar. De neiging van NordicTrack om iFit vooraan en in het midden te plaatsen, deed een beetje afbreuk aan onze trainingservaring, maar over het algemeen waren onze testers onder de indruk.

Punten om te overwegen

Niet voor losse oefeningen

Afhankelijk van je favoriete trainingsstijl, vind je het meer experimentele ontwerp van de NordicTrack misschien prettig (als je van de geconcentreerde focus van yoga houdt), of frustrerend (als je je gedachten liever laat afdwalen tijdens trainingen). Het helpt om de cadans in de gaten te houden (aantal pedaalomwentelingen per minuut) om ervoor te zorgen dat je elk kwadrant van je lichaam gelijkmatig traint.

Onze testers vonden dat de FreeStride Trainer een gelukkig medium biedt tussen de traditionele elliptische trainer en de training van de toekomst. We hielden van de veerkrachtige, begrenzende sensatie en de uitgebreide line-up van trainingsprogramma's, maar voor casual oefeningen passen andere modellen beter bij elkaar.

Gids voor elliptische middelen

Hoe u de juiste elliptische trainer voor u kunt vinden

Overweeg de stijl

Liggende of ligfiets Ellipticals zijn geweldig voor overgewicht of beginnende sporters, zegt Todd Olson van Boulder's Healthstyles trainingsapparatuur. "De stoelen op ligfietsen zijn meestal een stuk comfortabeler en uitnodigender voor consistent gebruik: Er is heel weinig druk op de knieën en enkels terwijl u trapt."

Elliptische zweefvliegtuigen, in tegenstelling tot typische elliptische trainer, houd je benen recht terwijl je ze heen en weer zwaait. Je armen zijn ook meer betrokken bij het aandrijven van de beweging van het zweefvliegtuig, omdat hun bewegingsverhouding min of meer gelijk is. Zweefvliegtuigen of gazellen zijn eenvoudige machines (zoals een paar ski's met bevestigde stokken) en zijn behoorlijk goedkoop - meestal minder dan $ 200.

Met elliptische bewegingen met zijwaartse beweging kunnen gebruikers zowel vooruit als achteruit en van links naar rechts bewegen. Dit biedt grote voordelen voor sporters in de sport met veel zijwaartse beweging (tennis, voetbal, basketbal), maar het is goed voor iedereen "om alle bewegingen die we meestal in het sagittale vlak doen tegen te gaan: vooruit en achteruit, maar vooral vooruit", zegt Olson. “Door onze spieren in het frontale vlak (van links naar rechts) te werken, stabiliseert en balanceert het spierstelsel rond onze heupen, bekken, knieën en enkels. Dit kan het extra voordeel hebben dat problemen met lage rugklachten worden verlicht. "

Laat ruimte voor weerstand

Gym Source adviseert om het ingestelde weerstandsniveau op uw elliptische trainer elke week met 10 procent te verhogen. Zorg ervoor dat er voldoende overhead is om dit te doen bij het kopen: de beschikbare weerstandsniveaus op je elliptische trainer moeten je beginnen uit te dagen met ongeveer 75% van hun maximum . U wilt een gezonde marge voor groei.

Ellipticals FAQ

Zijn elliptische trainers beter dan loopbanden?

Het antwoord is ... bijna. Een elliptische trainer kan de hart- en beenspieren trainen op een manier die vergelijkbaar is met die van een loopband, maar door het ontwerp met lage impact zult u er geen zin in hebben. . Je hielen blijven in contact met de pedalen terwijl je beweegt, waardoor je minder belast wordt op spieren en pezen en je daardoor een lagere RPE (relatieve waargenomen inspanning) krijgt. "Mensen werken eigenlijk harder dan ze waarnemen wanneer ze trainen op een elliptische trainer", zegt kracht en conditioningcoach Derek Zahler, auteur van The Tactical Fitness Manifesto .

Fysiotherapeut Mitch Owens van de Union Physical Therapy van Seattle omschrijft oefeningen met weinig impact versus veel impact als een compromis: "Vergroot impact, krijg een betere training." Als u uw elliptische training met weinig impact wilt laten concurreren met hardlopen, Owens zei, je moet er 'gek van worden'. Stel de weerstand in op hoog en verleng je stappen om spierbetrokkenheid en calorieverbranding te maximaliseren. Laat de hendels los om u te concentreren op kernstabilisatie.

Is impact niet goed voor de gezondheid van de botten?

Wetenschappelijk adviseur van de National Osteoporosis Foundation, Dr. Robert Recker, vertelde The Washington Post dat veel mensen het be> voor het verbeteren van de botgezondheid benadrukken . "Alles wat je doet is goed voor het skelet," bevestigt hij, en dat omvat zelfs extreem niet-dragende oefeningen zoals zwemmen. Hoewel de botten van een atleet die vaak impact ervaart, dichter kunnen zijn, is het verschil in botdichtheid tussen gemiddelde sporters minimaal.

Zijn elliptische middelen beter voor cardio- of gewichtsverlies?

Beide eigenlijk. Ellipticalen bieden gewichtdragende oefeningen die calorieën kunnen helpen verbranden. Je werkt ook zowel je armen als je benen, waardoor je lichaam een ​​goede aerobe training krijgt.

Zal een elliptische toon op mijn buik kloppen?

Helaas niet. Een elliptische trainer zal je maag niet vormen of versterken. Mogelijk moet u wat weerstandstraining opnemen - vrije gewichten, medicijnballen, gewichtmachines. Hoewel een elliptische trainer je armen en benen volledig zal gebruiken, krijg je geen gebeiteld sixpack.

Hoe >

De meeste fitnessapparatuur - inclusief elliptische trainer - heeft een levensduur van 10 tot 20 jaar, mits goed verzorgd. Controleer regelmatig of voetpedalen, handgrepen en schroeven goed vastzitten en goed werken. Afgezien van dat, regelmatig alle bewegende delen van de elliptische smering smeren en de aandrijfriem tweejaarlijks op slijtage controleren. Neem contact op met uw fabrikant als een van deze onderdelen niet optimaal lijkt te werken.

Meer fitnessbeoordelingen

Op zoek naar meer fitnessapparatuur? We hebben een behoorlijk aantal producten getest en topkeuzes gevonden voor verschillende trainingsstijlen. Bekijk enkele van onze andere beoordelingen hieronder:

Misschien vind je dit ook leuk