Jermaine Lecky Production Assistant Door Jermaine Lecky Productieassistent

De beste bodywash

De beste lichaamsreiniging reinigt je huid zonder te veel uit te drogen - een delicate balans om aan te vallen. Na het bespreken van ingrediënten met drie dermatologen en het testen van 20 populaire wasbeurten op onze eigen huid , vonden we onze topkeuzes: producten zonder agressieve reinigingsmiddelen zoals natriumlaurylsulfaat maar boordevol vochtinbrengende crèmes en conditioners, die schuimden, borrelden en ons verlieten schoon voelen.

De 6 beste bodywashes

The Best Body Washes: samengevat

Best voor
Prijs
Prijs per ounce
Primair reinigingsmiddel
Le Petit Marseillais Extra zachte douchecrème met oranjebloesem
Normale huid
$ 24 voor 13,5 fl oz
$ 1.78
Ammoniumlaurylsulfaat
Ren Marokkaanse Rose Otto Body Wash
Prijs
Geur (dames)
$ 18,57 voor 6,8 fl oz
$ 2.73
Decylglucoside
Every Man Jack
Geur (heren)
$ 5,47 voor 16,9 fl oz
$ 0.34
Natriumcoco-sulfaat
Neutrogena Body Clear Body Wash
Acne gevoelige huid
$ 6,47 voor 8,5 fl oz
$ 0.76
Natriumolefinesulfonaat
CeraVe Hydraterende lichaamswas
Gevoelige huid
$ 10,99 voor 10 fl oz
$ 1.10
Natriumcocoylglycinaat
Beessential Body Wash
Droge huid
$ 8,99 voor 8 fl oz
$ 1.12
Glyceryllauraat

Le Petit Marseillais Extra zachte douchecrème Oranjebloesem

Best voor
Normale huid

Le Petit Marseillais
Een romige gel die goed schuimt en een lichte citrusgeur heeft.
Pros
Hydraterende en exfoliërende
Geen agressieve reinigingsmiddelen
Menigte-aangename geur en textuur
Cons
Onhandige fles

Waarom we ervoor kozen

Hydraterende en exfoliërende

, a cheap drugstore option that blew us away during testing. Als u niet probeert bepaalde problemen aan te pakken (zoals droogheid of acne), was onze favoriete lichaamswas Le Petit Marseillais Extra Gentle Shower Crème met Sinaasappelbloesem , een goedkope drogisterijoptie die ons tijdens het testen verbaasde. Het bevat twee uitstekende moisturizers - glycerine en amandelolie - plus citroenzuur om te exfoliëren en de groei van nieuwe huidcellen te bevorderen. Een alfahydroxyzuur zoals citroenzuur was een must voor onze "normale" huidplukkers, met Dr. Chiu die uitlegt dat ze "exfoliatie bevorderen, waardoor dode huidcellen worden verwijderd, samen met wat vuil en oliën die kunnen ophopen de huid. [Ze doen] dit voorzichtig, in tegenstelling tot sommige van de scrubs die er zijn, die echt traumatisch voor de huid kunnen zijn als ze te vaak worden gebruikt. "

Geen agressieve reinigingsmiddelen

Le Petit Marseillais slaat overmatig drogende reinigingsmiddelen zoals natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES) over en vertrouwt in plaats daarvan op het zachtere ammoniumlaurylsulfaat (ALS) als het primaire reinigingsingrediënt.

Menigte-aangename geur en textuur

Le Petit Marseillais wordt toegediend als een romige gel die in een schuimend schuim schuimt. Het label noemt zijn geur een 'bloemige geur', maar onze testers dachten dat het gewoon naar sinaasappels rook: een lichte, citrusachtige geur die we genderneutraal vonden.

Punten om te overwegen

Onhandige fles

Het enige echte nadeel van Le Marseillais is de verpakking. Het wordt geleverd in een stevige rechthoekige fles die eruit ziet als iets dat je in de dollarwinkel zou vinden. Het gaat je douche niet opjagen, maar we dachten dat dit een kleine afweging was voor zijn geweldige prestaties.

REN Marokkaanse Rose Otto Body Wash

Beste geur
voor dames

REN
Meer olie dan gel, met minimale bubbels en een delicate rozengeur.
Pros
Luxe uitstraling
Complex, delicaat aroma
Cons
Minder schuim dan de meeste
Duur

Waarom we ervoor kozen

Luxe uitstraling

. Voor een luxere optie raden we REN Moroccan Rose Otto body wash ten zeerste aan. Het heeft een zachte, weelderige textuur waardoor onze huid zacht en schoon aanvoelt, met glycerine en panthenol als vochtinbrengende crèmes. De verpakking van REN is even goed gemaakt. Je krijgt een slanke, cilindrische fles met een roze en zilveren kleurenschema en een kleine pump-top.

Complex, delicaat aroma

In een zee van kunstmatige geuren viel het bloemige aroma van REN op, wat ons herinnert aan high-end parfum: complex, vrouwelijk en niet overdreven zoet. "Ik hou meestal niet van producten met een geur van rozen," zei een tester, "maar dit ruikt eigenlijk naar rozen." REN komt door zijn geur van een combinatie van natuurlijke geur plus oliën van damastroos, geranium en citroengras.

Punten om te overwegen

Minder schuim dan de meeste

De bodywash zelf is dichter bij olie dan gel; het is aan de lopende kant en produceert minder zeepsop dan de dikke, romige formule van Le Petit. Als je het leuk vindt om in te schuimen, is dit een be>

Duur

Voor al zijn goede punten is REN ook een van de duurste bodywash die we hebben getest. De relatief kleine fles van 6,8 ounce verkoopt overal van $ 19 tot $ 27, veel meer dan onze andere topkeuzes voor normale huid (Le Petit Marseillais en Every Man Jack).

Every Man Jack Body Wash en douchegel

Beste geur
voor mannen

Every Man Jack
Een dikke gel die veel schuim produceert, met een houtachtige geur.
Pros
Reinigt en exfolieert voorzichtig
Populaire geur met testers
De minst dure was die we hebben getest
Cons
Kan drogen
Fles te groot voor sommigen

Waarom we ervoor kozen

Reinigt en exfolieert voorzichtig

passed our ingredient cuts with flying colors. Every Man Jack Body Wash slaagde erin onze ingrediënten te snijden met vlag en wimpel. Het bevat glycerine en ricinusolie als vochtinbrengende crèmes, plus citroenzuur om dode huid weg te vegen. Het product wordt geleverd als een dikke, heldere gel, die populair was bij testers.

Populaire geur met testers

We hebben de Cedarwood-formule van Every Man Jack getest, die jeneverbes en rozemarijnolie gebruikt om een ​​houtachtige geur te creëren. Hoewel we de neiging hebben om het als een meer "mannelijke" geur te beschouwen, vonden zowel mannelijke als vrouwelijke testers het geweldig.

De minst dure was die we hebben getest

In vergelijking met enkele van de meer "luxere" bodywash die we hebben getest, is Every Man Jack een geweldig koopje. Een grote fles van 16,9 ons verkoopt voor ongeveer $ 6, of ongeveer 36 cent per ons - bijna acht keer goedkoper dan REN.

Punten om te overwegen

Kan drogen

Hoewel de meeste testers de gelconsistentie van Every Man Jack goed vonden, vonden sommigen het meer uitdrogend dan formules op olie- of crèmebasis zoals Le Petit Marseillais of REN. Als je huid droog is, raden we aan om je lichaam te wassen zoals de Le Petit Marseillais.

Fles te groot voor sommigen

Over het enige nadeel dat we met Every Man Jack konden vinden, is dat het in een grote, zware fles wordt geleverd. De grootte ervan, vooral als de fles vol is, kan lastig zijn om in de douche te hanteren.

Neutrogena Body Clear Body Wash

Best voor
Acne gevoelige huid

Neutrogena
Bevat 2% salicylzuur voor het bestrijden van puistjes en roodheid.
Pros
Bestrijdt breakouts
Laat de huid zacht aanvoelen
Veel schuim
Cons
Dikke gel knijpt snel uit

Waarom we ervoor kozen

Bestrijdt breakouts

, thanks to its 2% salicylic acid, the highest concentration permitted by the FDA in over-the-counter treatments. Onze beste keuze voor het bestrijden van acne is Neutrogena Body Clear Body Wash , dankzij zijn 2% salicylzuur, de hoogste concentratie die door de FDA is toegestaan ​​bij vrij verkrijgbare behandelingen. De in San Diego gevestigde erkende dermatoloog Dr. David Lortscher legde uit dat "salicylzuur, een bètahydroxyzuur, afschilfering biedt die helpt bij het voorkomen en behandelen van geblokkeerde poriën, en kan helpen sommige soorten oppervlakkige hyperpigmentatie te verminderen." Met andere woorden, het helpt om uw poriën door verstopping en kunnen rode vlekken verminderen.

Laat de huid zacht aanvoelen

Neutrogena's zachte gevoel verraste ons ook. Er was extra schrobben nodig om onze huid schoon te houden, maar in tegenstelling tot sommige andere wasbehandelingen die we hebben getest, voelde onze huid daarna zacht aan - niet gestript.

Veel schuim

Dit product is voorzien van Neutrogena's klassieke oranje gel, die een dikke, licht viskeuze textuur heeft die sommige testers een beetje tegenvielen. Maar het schuimt in een gezond schuim met veel bubbels en heeft een milde, schone geur die ons aan verse was deed denken.

Punten om te overwegen

Dikke gel knijpt snel uit

Sommige online beoordelingen merken op dat het gemakkelijk is om een ​​beetje te veel van de dikke, viskeuze gel in één keer uit te geven. Een beetje gaat een >

CeraVe Hydraterende lichaamswas

Best voor
Gevoelige huid

CeraVe
Geen potentiële huidirriterende stoffen en volledig geurvrij.
Pros
Helemaal niet irriterend
-Dermatoloog aanbevolen
Cons
Laag schuim

Waarom we ervoor kozen

Helemaal niet irriterend

Als het gaat om een ​​gevoelige huid, hoe eenvoudiger, hoe beter. , has zero fragrance or artificial dyes — both common culprits behind skin irritation. Onze topkeuze voor de gevoelige huid, CeraVe Hydrating Body Wash , heeft geen geur- of kunstmatige kleurstoffen - beide veelvoorkomende oorzaken van huidirritatie. "Ik zeg tegen mensen, als je een gevoelige huid hebt, wees saai!", Zegt Dr. Michele Green , een gecertificeerde cosmetische dermatoloog met een privépraktijk in de Upper East Side van New York City. “Blijf bij de saaie, eenvoudige dingen. Geen geuren, geen kleurstoffen. Ik weet dat het minder leuk is, maar het zal werken en je huid zal niet geïrriteerd raken. "

-Dermatoloog aanbevolen

CeraVe Hydrating Body Wash is een drogisterijproduct dat eruit ziet als iets dat je zou krijgen van een dermatoloog. En inderdaad, het werd sterk aanbevolen door alle drie van onze dermatologen. Dr. Green wijst erop dat zelfs als je geen gevoelige huid hebt, het een geweldige optie is omdat het zo zacht en hydraterend is.

Punten om te overwegen

Laag schuim

CeraVe heeft een textuur die dichter bij de lotion ligt dan bij het wassen van het lichaam, en het creëert meer een schuimend schuim dan een rijk schuim, gedeeltelijk vanwege de afwezigheid van agressieve oppervlakteactieve stoffen. Het liet onze huid nog steeds zacht, gekalmeerd en gehydrateerd aanvoelen, maar de schuimervaring was niet zo bevredigend.

Beessential Natural Body Wash

Best voor
Droge huid

Beessential
Een dikke gel met lavendelgeur met veel vochtinbrengende crèmes
Pros
Ultra-hydraterende
Voel je goed gezelschap
Natuurlijke ingrediënten
Cons
Enigszins laag schuim

Waarom we ervoor kozen

Ultra-hydraterende

Toen we op jacht gingen naar een droge huid, wisten we dat we zoveel hydraterende ingrediënten wilden als we konden vinden. , is chock-full of them. Onze topkeuze, Beessential Body Wash , zit er boordevol van. De eerste vijf ingrediënten op de lijst (na water) zijn kokosolie, olijfolie, hennepolie, plantaardige glycerine en aloë, moisturizers die sterk werden aanbevolen door onze dermatologen. Gezien het feit dat er slechts 11 ingrediënten in totaal zijn, zijn de meeste van wat je in Beessential krijgt, moisturizers. De formule bevat ook honing, een krachtig ingrediënt dat volgens onderzoeken alles doet, van de vorming van rimpels tot - je raadt het al - hydrateren.

Voel je goed gezelschap

We hielden ook van het feit dat Beessential in kleine hoeveelheden op een familieboerderij in Ohio wordt gemaakt. De honing in de bodywash is van bijenkorven op de boerderij.

Natuurlijke ingrediënten

Beessential is conserveermiddel- en sulfaatvrij en bestaat volledig uit plantaardige zeep, moisturizers en geur. De lavendelgeur die we hebben getest, was licht en kruidig ​​en deed ons denken aan een aromatherapiesessie. In tegenstelling tot het ietwat plakkerige gevoel achtergelaten door kanshebbers zoals Puracy Natural Body Wash, had Beessential ook geen merkbaar residu.

Punten om te overwegen

Enigszins laag schuim

Sommigen beschouwen minder schuim als een pluspunt, maar zoals onze experts ons eraan herinnerden, verwachten Amerikanen een dik, rijk schuim van hun lichaamswas. Beessential is minder schuimend dan typische douchegel, hoewel we nog steeds echt genoten hebben van de zachte, geurige wasbeurt.

Hoe u de juiste lichaamswas voor u kunt vinden

Kies een prijsklasse

De prijs van body wash varieert meer dan je zou denken. Onze favoriete herengeur, Every Man Jack, is bijna acht keer goedkoper (per ounce) dan onze favoriete damesgeur, REN. Afhankelijk van hoe vaak u uw lichaamswas gebruikt, kunnen de extra kosten zich snel ophopen. Het goede nieuws is dat er nog steeds goede, betaalbare opties zijn voor elk huidtype; je zou misschien wel wat glamour kunnen opofferen om een ​​fles onder je douche te houden.

Vermijd mogelijke irriterende stoffen

We hebben producten weggegooid die natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES) bevatten, beide veel voorkomende oppervlakteactieve stoffen die de huid kunnen irriteren. Maar als je een bijzonder gevoelige huid hebt, of specifieke allergieën, wil je de ingrediëntenlijst van elke mogelijke lichaamswasbeurt eens goed bekijken. Het is ook vermeldenswaard dat zelfs producten die u eerder hebt gebruikt, tijdelijke contactdermatitis kunnen veroorzaken - een reactie waarbij uw immuunsysteem te sterk reageert op chemicaliën die normaal onschadelijk zijn.

Ken je huidtype

Als je een normale huid hebt zonder waarneembare gevoeligheid, kun je het je veroorloven om je favoriete geur te gebruiken en ten minste één alfa-hydroxyzuur, zoals melkzuur of citroenzuur. Als je echter een gevoelige huid hebt, wil je AHA's, evenals geur- en kunstmatige kleurstoffen vermijden. Voor een droge huid, wil je zoveel moisturizers als je kunt krijgen. En als u acne wilt behandelen, hebt u salicylzuur of glycolzuur nodig.

Kies een geur

Rekening houdend met het feit dat de meeste geuren ook de huid kunnen irriteren, wilt u misschien helemaal aromavrij blijven. Maar als je uitkijkt naar de geur van je lichaamswas, zijn er praktisch oneindige opties. Producten voor heren bevatten meestal meer houtachtige aroma's zoals ceder of sandelhout, terwijl producten voor vrouwen eerder bloemengeuren hebben zoals roos of lavendel. Als je smaak verschilt, ga je gang en gebruik de geur die je verkiest - beide categorieën zullen je schoon maken.

Veelgestelde vragen over lichaamswassen

Staat meer schuim gelijk aan een betere wasbeurt?

Oppervlakteactieve stoffen, de ingrediënten die olie en vuil van je huid verwijderen, veroorzaken ook zeepbellen. Maar het hebben van een rijk, schuimend schuim betekent niet noodzakelijkerwijs een betere wasbeurt. Dat komt omdat de "diepst reinigende" oppervlakteactieve stoffen (die het dikste schuim vormen) ook de natuurlijke beschermende vochtbarrière van uw huid volledig kunnen verwijderen, waardoor deze droog en jeukt.

Wat is het verschil tussen body wash en douchegel?

Zowel bodywash als douchegel zijn vloeibare reinigingsmiddelen en het verschil tussen de twee is in principe ongeveer textuur. Douchegel heeft meer een gelachtige consistentie die veel van de vochtinbrengende crèmes die in de meeste wasbeurten voorkomen, uitsluit. Lichaamswassingen zijn meer hydraterend dan douchegels, die meer gericht zijn op conserveermiddelen en geuren en het risico lopen uw huid uit te drogen.

Is bodywash beter dan stuk zeep?

Dr. Lortscher zei dat staafzeep, met een hogere pH-waarde dan de meeste lichaamsreinigingen, eerder aanvoelt op je huid, maar merkte op dat sommige onderzoeken suggereren dat dit verschil te verwaarlozen is. "Meestal gaat het alleen om persoonlijke voorkeur - als je daar de voorkeur aan geeft, is het gebruik van een stuk zeep prima!"

Moet ik een luffa gebruiken?

De aanwijzingen op de meeste wasstraten bevatten enige variatie van: “Knijp het product op een luffa, poef, washandje of in uw handen; massage in een schuim; spoelen."

Met deze badaccessoires laat je lichaamswas meer schuimen dan in je blote handen of in een washandje - goed als je van veel bubbels houdt. Maar Dr. Green waarschuwde ons dat er enig gevaar bestaat bij het gebruik van een luffa of poef. "Als je je luffa niet wast en droogt na elk gebruik, verspreid je eigenlijk alleen maar bacteriën over je huid elke keer dat je het gebruikt," zei ze. Ick.

Hoe be>

Onze topkeuzes bevatten allemaal moisturizers, die de uitdrogende effecten van body wash helpen minimaliseren. Maar het maakt niet uit hoe zacht uw was, het zal toch vocht van uw huid verwijderen terwijl het schoonmaakt. De American Dermatological Association beveelt aan om altijd te hydrateren na het douchen om een ​​droge huid te voorkomen.

Onze andere huidverzorgingsbeoordelingen

Ben je op zoek naar meer van de beste weddenschappen om je huid schoon, gehydrateerd en jeugdig te houden? Lees meer over enkele van de beste producten die we hebben gevonden:

Misschien vind je dit ook leuk