Van Melissa Gray

De beste zonnebrandmiddelen

Het beste zonnebrandcrème heeft een SPF van minimaal 30 en is zowel breedspectrum- als waterbestendig geëtiketteerd. Het zou een lotion moeten zijn, omdat er geen manier is om te weten hoeveel spray- of poederproducten daadwerkelijk op uw huid terechtkomen. We hebben schadelijke ingrediënten gesneden en onze 20 finalisten getest met een UV-meter om de dekking te meten. Onze favorieten werken goed, ruiken heerlijk en absorberen snel.

De 4 beste zonneschermen

De beste zonnebrandmiddelen: samengevat

Alba Botanica
Das
MDSolar-Wetenschappen
Badger Sport
Beste dekking
Het beste voor een gevoelige huid
Het beste voor gezicht
Het beste voor lichamelijke activiteit
$ 6.39
$ 12.97
$ 28.50
$ 13,35
Center> SPF
30
30
50
35
Cruelty-free
Opnieuw toepassen elke *
Twee uur
Twee uur
Twee uur
Twee uur
Bevat titaniumdioxide en / of zinkoxide

* alle vier raden ook aan opnieuw aan te brengen direct na het zwemmen, zweten of handdoekdrogen.

Alba Botanica Sensitive Mineral Sunscreen

Het beste
Coverage

Alba Botanica
Soepele applicatie met betere dekking dan de meeste
Pros
Gelijkmatige dekking
Zijdeachtige textuur
Geen schadelijke ingrediënten
Cons
Lichte geur

Waarom we ervoor kozen

Gelijkmatige dekking

Het breedspectrum Alba Botanica Sensitive Mineral Sunscreen SPF 30 behaalde topscores in onze zongevoelige papiertest, waardoor een gelijkmatig stuk blauw papier achterbleef dat de efficiëntie van het blokkeren van stralen aangaf. De twee actieve ingrediënten - zinkoxide (14,5 procent) en titaniumdioxide (2 procent) - zijn beide "klassieke ingrediënten die UVA-straling blokkeren", aldus Dr. Ibrahimi. Daarom zijn we ervan overtuigd dat Alba Botanica volledige dekking en essentiële zonwering biedt.

Zijdeachtige textuur

Van alle Alba Botanica-lotions die we hebben getest (vier in totaal), had deze de meest zijdeachtige textuur; het ging soepel en snel geabsorbeerd. Na twee uur dragen voelde zelfs de droogste huid die we testten nog steeds comfortabel gehydrateerd - niet verrassend, gezien de line-up van hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, jojoba-zaadolie en aloë. Er was een lichte witte zweem op de huid onmiddellijk na het aanbrengen, maar deze verdween met een beetje zacht wrijven en liet een zon-klaar glans achter.

Geen schadelijke ingrediënten

Ingrediënten zoals aloë vera, groene thee en kamille-extract verzachten de gevoelige huid en bevatten geen parabenen, ftalaten of synthetische geuren. We vinden het ook leuk dat Alba Botanica geen dierproeven uitvoert, dus je kunt het met een gerust geweten dragen.

Punten om te overwegen

Lichte geur

Het product is geurvrij gelabeld en het ontbrak zeker de typische tropische geur. Er is echter een duidelijke geur van natuurlijke producten, die doet denken aan een wandeling door het zeepgedeelte van een natuurwinkel. Het is subtiel en moeilijk te detecteren, tenzij het direct naar je neus werd gebracht - het was zelfs na slechts 15 minuten niet detecteerbaar. Het was veel beter dan Alba Botanica's Very Emollient Sport Sunscreen SPF 45, die een meer prominente rubberachtige, nieuwe potlood-gumgeur had. Maar we zouden het niet erg vinden om deze een dag op het strand te dragen.

Dassen Lavendel Zonnebrandcrème SPF 30

Best voor
Gevoelige huid

Das
Een handjevol ingrediënten maken het het beste voor een gevoelige huid
Pros
Beperkte ingrediënten
Ruime dekking
Aangename geur
Cons
Vergt werk om toe te passen
>

Waarom we ervoor kozen

Beperkte ingrediënten

De Lavendel Zonnebrandcrème SPF 30 van Badger is een geweldige keuze voor mensen met een gevoelige huid vanwege de beperkte ingrediënten. We konden ze allemaal aan één kant tellen: zonnebloemzaadolie, bijenwas, lavendelolie, tocoferol (vitamine E) en duindoorn-fruitextract. Als u een gevoelige huid, rosacea of ​​andere huidaandoeningen heeft, is minder meer. Dr. James Worry , een in Pittsburgh gevestigde arts-assistent voor dermatologie, adviseerde ons: "Hoe meer extra's er in zitten, des te waarschijnlijker is het dat iemand er allergisch voor zal zijn." Veel Amazon-recensenten met een gevoelige huid prijzen het product, beweren dat het een van de weinige is die geen uitslag veroorzaakt.

Ruime dekking

Hoewel de Badger Lavender Sunscreen Cream SPF 30 een van de dikkere lotions was die we probeerden, was de 18,75 procent zinkoxide-formule een van de beste presteerders op de zongevoelige papiertest, die voldoende dekking bood.

Aangename geur

Afgezien daarvan was dit zonnescherm een ​​van de meest aangenaam ruikende zonnebrandmiddelen die we hebben getest - de lavendelolie biedt een aangenaam aroma dat we ontspannend vonden, dus het kan een luie dag op het strand misschien nog beter maken.

Punten om te overwegen

Vergt werk om toe te passen

Hoewel het niet plakkerig of moeilijk aan te brengen is, was het eruit halen van een stressbal. We kunnen het moeilijk vinden om met één hand in te knijpen tijdens het aanbrengen, vooral als je probeert de laatste stukjes product eruit te persen.

>

Vanwege de dikte van de lotion vervaagde de witachtige tint die achterbleef door het zinkoxide niet volledig na >

MDSolarSciences Mineral Crème Breed Spectrum Zonnebrandcrème SPF 50

Best voor
Gezicht

Pros
Gemakkelijke applicatie
Geweldige recensies
Matte afwerking
Cons
Prijzig

Waarom we ervoor kozen

Gemakkelijke applicatie

MDSolarSciences is gemakkelijker van toepassing dan elk ander product dat we hebben getest en past zich onmiddellijk aan in onze huid; zelfs als je solo aanbrengt, hoef je je geen zorgen te maken over een willekeurige reeks witte resten die je in de buurt van je wenkbrauw hebt gemist. De formule met 17 procent zinkoxide en twee procent titaniumdioxide was dun zonder vloeibaar te zijn. En hoewel het niet zo goed presteerde in onze zongevoelige papieren test als sommige andere finalisten, scoorde het punten voor zijn zachte en lichte gevoel.

Geweldige recensies

Het product is ook zeer geliefd bij consumenten, met 4,3 / 5 sterren van 195 recensenten op Amazon. In het bijzonder merken ze op dat de lotion >

Matte afwerking

In tegenstelling tot veel zonnebrandmiddelen en lotions, hebben onze testers vastgesteld dat deze je gezicht niet glanzend laat. Sommige Amazon-recensenten geven zelfs commentaar op de matte afwerking die het aan hun gezicht geeft, zonder een spoor van wit achter te laten.

Punten om te overwegen

Prijzig

MDSolarSciences zonnebrandcrème is de duurste van onze keuzes, met een buis van 1,7 ounce voor ongeveer $ 30. Maar een beetje gaat een >

Badger Sport Zonnebrandcrème SPF 35

Best voor
Fysieke activiteit

Das
Deze waterbestendige zonnebrandcrème beschermt je huid gedurende 80 minuten activiteit
Pros
Hoogwaardige dekking
Zacht voor je huid
Zacht voor het milieu
Cons
Dik

Waarom we ervoor kozen

Hoogwaardige dekking

Voor actievere inspanningen is Badger Sport Sunscreen SPF 35 ontworpen om tot 80 minuten >

Zacht voor je huid

Badger Sport Sunscreen is ongeparfumeerd en heeft slechts vijf ingrediënten: zinkoxide, zonnebloemolie, bijenwas, jojoba en vitamine E. Dat zijn minder ingrediënten dan onze andere favoriet van Badger, alleen ontbreekt de huid kalmerende en hydraterende basis (aloë en sheaboter). Die vijf ingrediënten betekenen dat dit product nog steeds zacht voor je huid is, zelfs als je die extra waterbestendigheid nodig hebt.

Zacht voor het milieu

Het is ook zacht voor het milieu - een bijzonder be>het onderzoek achter schadelijke ingrediënten zoals oxybenzone te detailleren en te noteren welke daadwerkelijk veilig zijn voor het milieu. Het resultaat? Badger Sport bevat geen schadelijke ingrediënten en verdient het label Reef Friendly.

Punten om te overwegen

Dik

Hoewel de Badger Sport dekking van hoge kwaliteit biedt, gaat het dik door en absorbeert het niet zo goed. Het ruikt ook niet zo lekker en laat een duidelijke papierachtige geur achter. Maar we denken dat dit kleine prijzen zijn om te betalen voor een dergelijke effectieve dekking als je actief bent.

Gids voor zonnebrandmiddelen

Hoe u de juiste zonnebrandcrème voor u vindt

Controleer de SPF

Een zonnebrandcrème met een SPF van 30 beschermt je 30 keer >

"Als je eenmaal bij SPF 30 bent", legt Dr. Worry uit, "er is geen verschil dan [dat]." Bovendien, als je teint buitengewoon redelijk is, werkt een zonnebrandcrème met SPF 15 mogelijk niet zo goed als voor iemand met meer melanine in hun huid, dus 30 is een veiligere gok.

Zoek naar waterbestendigheid

Hoewel een FDA- uitspraak uit 2011 bepaalde dat geen enkel product dat in de VS wordt verkocht, kan beweren volledig waterdicht te zijn, kunnen bepaalde producten waterbestendig zijn tijdens activiteiten zoals zwemmen of joggen. Om waterbestendigheid te claimen, moeten zonneschermen een onafhankelijke test doorstaan ​​die is ontworpen door de FDA om te bewijzen dat ze hun aangegeven SPF behouden.

Om het aantal toepassingen op een bepaalde dag te minimaliseren, hebben we alleen gekeken naar zonnebrandmiddelen die wat waterbestendigheid bieden - overal van 40 tot 80 minuten. Maar ongeacht hoeveel waterbestendigheid een zonnebrandcrème adverteert, opnieuw aanbrengen is een must. Dr. Green beveelt aan: “Als je voor een >

Denk aan je teint

Wat uw teint ook is, wij adviseren zonnebrandcrème met een SPF van 30 of meer. Maar als je heel eerlijk bent of gemakkelijk verbrandt, wil je meer aandacht besteden aan je zonnebrandcrème dan bijvoorbeeld iemand die na een half uur in de zon als een Griekse god bronst. Onze experts vertelden ons dat het geen voordeel is om veel hoger te gaan dan SPF 30, maar de afhaalmaaltijden hier voor de eerlijke huid is extra ijverig in het aanbrengen van zonnebrandcrème om de twee uur - je wilt misschien de grootst mogelijke maat van je kopen gekozen zonnebrandcrème wanneer u winkelt.

Vermijd sprays en poeders

Er is een reden waarom al onze topkeuzes lotions zijn. Sprays en poeders zijn te gemakkelijk om per ongeluk in uw lichaam te doen in plaats van erop. Spray zonnebrandmiddelen hebben bewogen om dezelfde reden dat poeders grotendeels af te raden zijn: het risico van inademing. Het feit dat een ingrediënt veilig op je huid kan worden aangebracht, betekent niet dat het veilig is om te ademen. Zelfs twee van de veiligste ingrediënten die vaak worden aangetroffen in zonnebrandcrème - titaniumdioxide en zinkoxide - werden opgemerkt door het Centre for Disease Control en de National Institutes of Health als inhalatierisico's. Als je kiest voor een spray, volgens Dr. Ibrahimi, "is het beter om het zonnebrandcrème op je handen te spuiten en vervolgens op je gezicht te wrijven, in plaats van het direct op je gezicht te spuiten."

Veelgestelde vragen over zonneschermen

Welk zonnescherm is het beste voor mijn baby?

De FDA beveelt helemaal geen zonnebrandcrème aan voor baby's, en al onze experts waren het daarmee eens. Dr. Lela Lankerani, board-gecertificeerde dermatoloog bij Westlake Dermatology , zegt: “Voor elke baby jonger dan zes maanden is het het beste om blootstelling aan UV-straling te vermijden en te kiezen voor zonbeschermende kleding, zonnebrillen en hoeden met een brede rand. Als dat niet mogelijk is, stelt de American Academy of Pediatrics voor om zonnebrandcrème op kleine delen van de blootgestelde huid aan te brengen wanneer geschikte kleding en schaduw niet beschikbaar zijn. "

Na zes maanden is er geen echt verschil tussen hoogwaardige zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen. Om het risico op huidirritatie te minimaliseren, raadt de Mayo Clinic aan om een ​​formule op basis van titaniumdioxide of zinkoxide te gebruiken in plaats van een product op basis van chemicaliën - maar al onze “volwassen” topkeuzes passen bij deze rekening. We raden een optie aan zoals Alba Botanica of Badger Lavender. Als u specifieke zorgen heeft, kunt u ook uw kinderarts raadplegen voor aanbevelingen.

Moet ik me zorgen maken over nanodeeltjes in zonnebrandcrème?

Titaandioxide en zinkoxide zijn twee van de meest beschermende breedspectrumingrediënten die worden gebruikt in zonnebrandcrème. In traditionele formules vormen de grote zonnedeeltjes van de ingrediëntdeeltjes een dikke, witte pasta - niet echt de look waar de meesten van ons voor gaan. Nieuwere zonnebrandmiddelen breken die deeltjes op in kleinere, "nano-formaat" degenen, waardoor de opaciteit wordt verminderd en uw huid een veel natuurlijker uiterlijk krijgt. Maar kunnen die nanodeeltjes door de huid worden opgenomen en levend huidweefsel beschadigen? Huidig ​​onderzoek zegt nee. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat nanodeeltjes niet in de levende huidlaag doordringen. Ze hebben de neiging om samen te klonteren, wat hoe dan ook resulteert in deeltjes die niet zo groot zijn als nano. Dus, voel je vrij om op het zonnescherm te smeren - zelfs degenen die niet als non-nano zijn gemarkeerd.

Moet ik een basistint krijgen voordat ik zonnebrandcrème ga gebruiken?

Een van de misvattingen over blootstelling aan de zon is dat een basistint je huid de rest van de zomer harder maakt en minder snel verbrandt. "Het idee van de basiskleur is gewoon belachelijk," zegt Dr. James Worry. "Binnen een basiskleur krijgen is het equivalent van ongeveer SPF 4, dus je geeft jezelf niet veel bescherming voor de hoeveelheid schade die je op de >

Meer huidverzorgingsbeoordelingen

De huid is het grootste orgaan van je lichaam en het loont om er goed voor te zorgen. We helpen je bij het vinden van andere producten om je huid te beschermen en te voeden in deze beoordelingen:

Misschien vind je dit ook leuk