Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

13 min. lezen

Volgens schattingen van de US Census- bevolking in 2017 zijn er bijna 50 miljoen Amerikanen die 65 jaar of ouder zijn, en tegen 2060 zal dat aantal 98 miljoen overtreffen. Bovendien meldt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat oudere Amerikanen 29 miljoen valpartijen per jaar ervaren, resulterend in 7 miljoen verwondingen - en stelt dat valpartijen de be>

De CDC meldt ook dat er 61 miljoen Amerikanen zijn met een handicap die grote levensactiviteiten beïnvloedt.

Met zoveel mensen die getroffen zijn door een handicap in de VS, wenden velen zich ertoe hun huizen aan te passen als een manier om onafhankelijkheid en comfort te behouden. De mogelijkheden om een ​​huis toegankelijker te maken, kunnen echter gepaard gaan met een hoog prijskaartje.

In dit artikel:

Home-wijzigingen
Betalen voor Home Modificaties
Medicare en Medicaid
Subsidies en bijstand
Belastingaftrek
Speciale opmerking voor huurders
Verzekering

Personen van 65 jaar en ouder hebben meer kans op een handicap, volgens de American Community Survey van de kenmerken van de handicap van het Bureau. Wat betreft specifieke handicaps, blijkt uit het onderzoek dat mensen ouder dan 65 jaar meer kans hebben op visuele problemen, gehoorproblemen en zelfzorgproblemen. Bovendien meldt de CDC dat oudere Amerikanen 29 miljoen valpartijen per jaar ervaren, resulterend in 7 miljoen gewonden - en stelt dat valpartijen de be>

Home modificaties

Het structurele ontwerp en de algehele toegankelijkheid van een huis kunnen ertoe bijdragen dat ouderen en personen met een handicap hun onafhankelijkheid kunnen handhaven, of aan de andere kant om hen uit hun huizen te dwingen. Van kleine aanpassingen zoals handgrepen in de douche tot grote veranderingen zoals hellingen en trapliften, woningaanpassingen kunnen senioren en gehandicapte volwassenen comfortabel, veilig en vaak onafhankelijk laten wonen.

Hier zijn enkele be>

Stoeltjeslift / Traplift

Jim Kabel, eigenaar en algemeen manager van Case Design / Remodeling in San Jose, Californië, beveelt aan een stoeltjeslift > Stoeltjesliften (of trapliften) kunnen in prijs variëren van $ 2.500 tot $ 5.500 voor eenvoudige rechte stoeltjesliften, terwijl trapliften voor gebogen trappen $ 10.000 kunnen kosten. U kunt echter een rechte DIY-stoeltjeslift krijgen voor ongeveer $ 1.900 van AmeriGlide , en het bedrijf projecteert een installatie van 3 uur als u een bekwame klusjesman gebruikt.

Trappenleuningen

We hebben hierboven vermeld hoeveel senioren elk jaar worden behandeld voor valwonden. Maar hier is een andere manier om ernaar te kijken: "Elke 11 seconden belandt een oudere volwassene in de eerste hulp na een val, en elke 19 minuten sterft er iemand aan een val", zegt Dan DiClerico, thuisexpert bij HomeAdvisor . "In huizen met meerdere niveaus is het van cruciaal be>

Verlichting

Verlichting is een andere wijziging die ongevallen kan verminderen en ook het zicht kan verbeteren. "Extra verlichting helpt individuen om niveauveranderingen te zien, taakgericht werk te kunnen doen en de schittering die valpartijen veroorzaakt wordt verminderd", zegt de in Chicago gevestigde ontwerper Leslie Markman-Stern , die huizen voor senioren en gehandicapten aanpast. Het helpt ook om de extra lichtbronnen gemakkelijk te bereiken en te bedienen te maken. LED-verlichting, die door velen als minder hard wordt ervaren dan gloeilampen, is voor sommige mensen misschien eenvoudiger voor de ogen.

Het is ook gemakkelijk om te zien waarom voldoende verlichting vooral be>

Douche modificaties

Het is gemakkelijker en veiliger om onder de douche te komen dan een badkuip, dus het renoveren van de badkamer kan helpen blessures te voorkomen. Zelfs inloopbakken zijn misschien niet het beste idee, omdat ze een drempel hebben. "Douches kunnen worden aangepast, zodat men kan lopen en of rollen (rolstoel), wat betekent dat er geen drempel is om over te struikelen," zegt Markman-Stern. "Een stoel kan worden toegevoegd, zodat men comfortabel kan zitten en de waterregelaars handsfree kunnen worden bediend of met behulp van technologie, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verbranding door heet water."

Volgens DiClerico kost het updaten van de douche zonder stoep meestal ongeveer $ 2.000. Dit is ook een goede plek om handgrepen toe te voegen, die voor extra veiligheid in de badkamer kunnen zorgen. "Verwacht ongeveer $ 120 per geïnstalleerde bar uit te geven," zegt DiClerico.

Toiletten

Technologie heeft een groot potentieel om het leven gemakkelijker te maken, en dat geldt ook voor degenen die thuis meer onafhankelijkheid willen - en vooral in de badkamer. Een populair project op dit moment is het vervangen van het bestaande toilet voor een toilet met een ingebouwd bidet dat reiniging voor mensen met beperkte mobiliteit vergemakkelijkt, zegt DiClerico. Als een volledige toiletvervanging uitgesloten is, kan een bidetstoel worden gekocht voor een paar honderd dollar om te gebruiken met een bestaand toilet, zegt hij.

Een andere toiletaanpassing die het verschil kan maken, is een toilet met comforthoogte. "Er kunnen toiletten met een hogere of comfortabele hoogte worden geïnstalleerd voor een grotere toegankelijkheid en zijdelingse transfer vanuit een rolstoel," zegt Markman-Stern. Comforthoogte toiletten kunnen zitten en staan ​​een stuk eenvoudiger maken, omdat ze een zithoogte hebben die vergelijkbaar is met een standaard stoel. Deze toiletten kosten slechts $ 100 bij The Home Depot .

Touchless kranen

Of het nu in de keuken of de badkamer is, touchless of touch-free kranen zijn een andere slimme upgrade. "Ze gaan aan en uit met een handbeweging, en niet alleen zijn ze gemakkelijk te gebruiken, ze kunnen ook helpen de verspreiding van ziektekiemen te verminderen," zegt DiClerico. Touchless badkamer- en keukenkranen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, beginnend onder $ 100.

Als u geen contactloze kraan krijgt, kunt u overwegen deze te updaten van een knopstijl naar een hefboomstijl, die meestal gemakkelijker te bedienen is.

Wandgootstenen

Wand- of wandgootstenen kunnen op het gewenste niveau worden geplaatst om ervoor te zorgen dat ze niet te hoog zijn. "Afhankelijk van de gekozen stijl kunnen wandgootstenen worden geïnstalleerd met een mantel die de warmwaterleidingen afdekt (beschermingen onder de gootsteen), en dit is be>Lowe's vanaf $ 70.

Deurknoppen en hendels

Andere wijzigingen om de toegankelijkheid te verbeteren, zijn onder meer het veranderen van deurknoppen in de handgrepen. Hendels zijn veel gemakkelijker te openen als je beperkte kracht in je armen of handen hebt. DiClerico zegt dat deze aanpassing $ 100 per eenheid moet kosten, inclusief de kosten van het handvat.

Werkbladen en opslag

"Ik raad ook aan om ten minste één aanrechtblad te hebben dat zich niet meer dan 34 centimeter boven de vloer bevindt, lager dan de traditionele 36 centimeter, zodat iemand in zittende positie voedsel kan bereiden," zegt DiClerico. Je moet ook de regel 'neus tot knieën' onthouden. "Creëer opslagopties voor vaak gebruikte items, met name zware of onhandige items, tussen de neus en knieën, zodat senioren of gehandicapten niet ver hoeven te rekken of laag te buigen bij het ophalen ervan," zegt hij. "Het installeren van uittrekbare laden in lagere keukenkasten verbetert ook de toegankelijkheid."

bevloering

Vloeraanpassingen kunnen valpartijen beperken en het ook gemakkelijker maken om door wandelaars en rolstoelen te navigeren. "Er kunnen vloeren worden geïnstalleerd die niet glad zijn en goed zijn voor de rug, zoals hout, vinyl of bamboe, of laag tapijt voor een grotere mobiliteit", adviseert Markman-Stern. Volgens Home Advisor zijn de kosten voor het installeren van vinylvloeren ongeveer $ 3 per vierkante voet. Tapijt ligt dichter bij $ 3,50 per vierkante voet, en hout kan wel $ 8,00 tot $ 10,00 per vierkante voet kosten. Dus als u de vloer in een huis van 1200 vierkante voet wilt vervangen, zou u ongeveer $ 4.000 kunnen betalen voor vinyl of vloerbedekking en tot $ 12.000 voor hout.

Markman-Stern legde ook uit hoe kleurcontrast voor vloeren versus muren, en zelfs de treden en risers op trappen (de horizontale treden en verticale panelen erachter), kunnen helpen het niveau te verbeteren om niveauveranderingen te zien.

Trillende en knipperende apparaten

Volgens Markman-Stern kunnen vibrerende en knipperende apparaten worden geïnstalleerd om slechthorenden te helpen. Bijschrift telefoons, die elk woord van de oproep weergeven op een groot display-venster, kunnen worden gekocht voor $ 75 bij Harris Communications . Ook kosten draadloze beltonen met flitsende flitsers ongeveer $ 90.

Betalen voor Home Modificaties

Home-aanpassingen zijn uiteraard niet gratis, dus het betalen ervan is een be>

"Er zijn talloze beurzen beschikbaar, zowel voor senioren als voor mensen met een breed spectrum van handicaps," zegt Kabel. "Dit zijn enkele van de beste programma's die voldoende diensten voor gehandicapten bieden en alles bieden, van verbouwing tot nieuwe woningbouw tot assistentie thuis - en er bestaan ​​nog veel meer programma's als mogelijkheden."

Eerste stop: kijk naar Medicare en Medicaid

Medicare deel B

Voor mensen die behoefte hebben aan huisaanpassingen die 65 jaar of ouder zijn, is het kijken naar uw Medicare Deel B-voordelen een goede eerste plaats om dekking te zoeken. Deel B biedt ondersteuning voor duurzame medische apparatuur , waaronder artikelen zoals toiletstoelen, rolstoelen en patiëntenliften. Hoewel deze optie mogelijk niet de kosten van grote woningaanpassingen dekt, kan het grondig controleren van uw voordelen besparingen opleveren die kunnen worden gemaakt om uw huis te wijzigen.

Medicaid

Veel van de in dit artikel besproken wijzigingen kwalificeren niet als duurzame medische apparatuur in de ogen van het Medicare-systeem. Hulp bij het dekken van deze kosten via Medicaid varieert van staat tot staat. Zoals Rafael E. Salazar II, CEO en president van Rehab U Practice Solutions zegt, beheert elke staat zijn eigen programma's.

“Sommige staten maken gebruik van vrijstellingen om deze wijzigingen te financieren; sommige ontheffingsprogramma's betalen voor ondersteunende technologie (apparaten en technologie), adaptieve apparatuur (douchestoelen, enz.) en aanpassingen (structurele wijzigingen) ”, zegt Salazar. Aan de andere kant zegt hij dat Medicare geen duurzame medische apparatuur omvat, zoals rolstoelen en ziekenhuisbedden, of aanpassingen aan huis.

De staat Colorado biedt bijvoorbeeld voordelen om hellingen te bouwen, badkamers aan te passen en een verscheidenheid aan andere projecten om huizen leefbaarder en toegankelijker te maken.

Het komt neer op? Raadpleeg het Medicaid Waiver-programma van uw staat (ook bekend als HCBS Waiver) om uw geschiktheid en ondersteuningsniveau te bepalen.

Activeer uw netwerk

Verbinding maken met een maatschappelijk werker is een geweldige eerste stap om toegang te krijgen tot de bronnen en hulp die beschikbaar zijn voor u thuis. Senioren kunnen ook hun lokale Area Agency on Aging raadplegen voor meer gespecialiseerde hulp. Waarom contact maken met een professional? De wereld van belastingkredieten, subsidies en hulpprogramma's is complex en deze mensen kunnen u zo snel mogelijk met de meest geschikte hulp verbinden.

Bij twijfel is contact met vrienden, familie en lokale bronnen een prima manier om toegang te krijgen tot hulp. Je zult verrast zijn hoe graag anderen je willen helpen.

"Als mijn familielid hulp nodig had, zou ik drie dingen doen om te kijken of er hulp beschikbaar is om de kosten te drukken", adviseert Emily Wiechmann, klinisch programmamanager bij Bloomfield Hills, Michigan, ComForCare, dat voorziet in - thuiszorgdiensten.

 1. Bel het 1-800-nummer op de achterkant van uw verzekeringskaarten en vraag hen of eventuele huisaanpassingen zijn gedekt;
 2. Bel een lokaal bedrijf voor duurzame medische apparatuur (DME) dat de apparatuur levert en vraag hen of zij op de hoogte zijn van kortingen, subsidies of andere programma's die kunnen helpen de apparatuur te betalen; en
 3. Bel de lokale Area Agency on Aging en leg uw behoeften uit. Voor mensen die aan bepaalde geschiktheidscriteria voldoen, zegt Wiechmann dat de Area Agencies on Aging geweldige programma's hebben opgezet om te betalen voor dingen zoals maaltijden, huishoudelijke hulp, vervoer en aanpassingen aan huis voor ouderen en gehandicapten.

Huiseigenaren kunnen ook creatief worden om deze wijzigingen aan te brengen. Ze kunnen bijvoorbeeld een GoFundMe-pagina opzetten, hun plaatselijke religieuze organisatie om hulp vragen en vrienden en familieleden vragen om de arbeid gratis te leveren.

Subsidies en assistentie voor thuisaanpassingen

Lokale subsidies

Hoewel deze gids een verscheidenheid aan specifieke beschikbare nationale subsidiebronnen biedt, raden we u aan eerst naar uw stad, provincie en staat te gaan om te zien voor welke subsidies zij in aanmerking komen.

Subsidies voor veteranen

 • De speciaal aangepaste woningbeurs (SAH) : Zoals we eerder hebben beschreven, kunnen SAH-beurzen veteranen helpen een huis te vinden of veranderingen in een huis te financieren die een handicap kunnen herbergen. Voor veteranen met een servicegerelateerde handicap kan deze extra financiering van cruciaal be>
 • De Special Housing Adaptation Grant (SHA) : vergelijkbaar met SAH-subsidies, kan een SHA-subsidie ​​helpen met huisvestingskosten in verband met toegankelijkheid. Veteranen met servicegerelateerde handicaps kunnen SHA-beursfondsen gebruiken om een ​​bestaande woning te wijzigen, een nieuwe woning bij te werken of u te helpen bij het kopen van een reeds aangepaste woning.
 • De HISA Grant biedt hulp voor medisch noodzakelijke huisverbeteringen voor veteranen, zoals het laten zakken van toonbanken en gootstenen, verbreding van ingangen en paden, en zelfs rolstoeltoegankelijke hellingen.

Subsidies voor senioren

 • Het programma voor het lenen en toekennen van plattelandswoningen biedt volwassenen van 62 jaar en ouder zowel leningen als subsidies die kunnen worden gebruikt om gezondheids- en veiligheidsrisico's uit hun huizen te verwijderen.
 • De USDA Single Family Housing Repair Leningen en subsidies (ook bekend als het Section 504 Home Repair-programma) biedt financiële ondersteuning voor huiseigenaren om hun huizen te moderniseren of gezondheids- en veiligheidsrisico's te verwijderen.
 • Sommige staten bieden programma's om senioren te helpen bij het betalen voor woningaanpassingen om hen te helpen ouder te worden. Fondsen variëren sterk en zijn niet in elke staat beschikbaar.

Subsidies voor specifieke thuiswijzigingen

Zoek in uw omgeving naar organisaties die zich richten op het gratis aanbieden van bepaalde woningaanpassingen in plaats van subsidies om de kosten van het werk te dekken. Aanbieders zoals het Texas Ramp Project richten zich op rolstoeltoegankelijkheid.

Overheidsleningen voor gekwalificeerde personen

Belastingaftrek

Voor wijzigingen die uit eigen zak moeten worden betaald, houdt u zorgvuldig de fiscale tijd bij . Website voor juridisch advies NOLO meldt dat een breed scala aan medische verbeteringen voor grote tickets thuis zijn aftrekbaar, inclusief

 • Trapwijzigingen
 • Grijp staven en leuningen
 • Wijzigingen in deurhardware (inclusief handgrepen)
 • liften

Een woordje wijs: het bundelen van deze wijzigingen in één belastingjaar kan u helpen uw belastingaftrek te maximaliseren, omdat dit een op drempel gebaseerde aftrek is.

Als u wijzigingen in uw woning aanbrengt, komt u mogelijk ook in aanmerking voor een belastingvermindering, zoals de belastingkrediet Livable Homes in Virginia of de belastingkrediet Home Modification in Colorado.

Een speciale opmerking voor huurders

Je hebt recht op redelijke aanpassingen door je huisbaas.

Mensen met een handicap die huren hebben recht op redelijke accommodatie door hun verhuurders, volgens de Fair Housing Act. In redelijkheid moeten verhuurders accommodaties maken (of hun beleid aanpassen) zodat mensen met een handicap toegang hebben tot huurwoningen. Volgens de Tenants Union of Washington State kunnen 'redelijke aanpassingen het verstrekken van huurformulieren in grote letters, het bieden van een gereserveerde toegankelijke parkeerplaats in de buurt van een huurderseenheid, waardoor een bewoner een dienstdier in een gebouw heeft zonder huisdierenbeleid, of waardoor een bewoner met mobiliteitsbeperkingen naar de begane grond van zijn gebouw kan verhuizen. Huisvestingsaanbieders mogen niet eisen dat mensen met een handicap extra kosten of borgsommen betalen als voorwaarde voor het ontvangen van een redelijke accommodatie. "

Er kunnen andere opties zijn om te helpen bij het betalen van huur.

Betalen voor woningaanpassingen kan een grote financiële last zijn wanneer het wordt toegevoegd aan de kosten van huur of een hypotheek. Mensen met een handicap kunnen mogelijk ook toegang krijgen tot hulp om de kosten van hun huur te compenseren, waardoor fondsen kunnen worden vrijgemaakt om te betalen voor wijzigingen in de toegankelijkheid:

Hoe zit het met verzekeringen?

Ongetwijfeld is het aanpassen van je huis voor toegankelijkheid een enorme investering. Huiseigenaren die veel geld uitgeven aan grote veranderingen zoals rolstoelhellingen of toegankelijke dekken, moeten onthouden dat deze structuren mogelijk niet worden gedekt door hun normale huiseigenaarsverzekering . Vooral als u een verzorger of een ander niet-familielid bij u thuis hebt, is aansprakelijkheidsdekking een be>

Bedenk bovendien dat kostbare medische apparatuur zoals een elektrische rolstoel gevoelig kan zijn voor diefstal. De verzekering van uw huiseigenaar moet persoonlijke bezittingen dekken, maar het is een goed idee om contact op te nemen met uw provider om ervoor te zorgen dat uw onafhankelijkheid (of een geliefde) niet op het spel staat.

gerelateerde artikelen

Alleen thuis na school: een veiligheidsgids voor kinderen

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?

Home beveiligingssystemen voor appartementen

Waarom u zou moeten stoppen met het delen van uw streamingwachtwoorden