Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Brett Benningfield

Onderzoeksmedewerker

5 minuten. lezen

Het zou een grote understatement zijn om te zeggen dat de scene van de persoonlijke financiën de afgelopen jaren is doorbroken. We hebben technologiebedrijven die proberen banken te zijn , de voortdurende groei van digitaal betalen en online banken die een sterke pleidooi houden voor het weggooien van traditionele banken.

In een poging om online bankieren en digitaal betalen te combineren, is Apple op het toneel verschenen met de Apple Card . Simpel gezegd, Apple wil in je portemonnee stappen; of meer specifiek uw portemonnee-app, en moedig u aan om Apple Pay overal te gebruiken. Maar biedt Apple een service die de vervanging van uw traditionele creditcard rechtvaardigt? Na ongeveer een week de kaart te hebben gebruikt, zou ik moeten zeggen dat het afhangt van wat voor soort persoon (en spender) je bent.

Krijgen waar u voor betaalt

Bij het overwegen van de demografische doelgroep voor de Apple Card moet van tevoren iets worden vermeld: de Apple Card is eerst een Apple-service en vervolgens een creditcard. Op alle manieren biedt Apple Card een contrast met traditioneel bankieren - van het aanvraagproces tot technische ondersteuning tot zelfs de fysieke kaart zelf. Het idiosyncratische ontwerp en de filosofie van Apple zijn op elke mogelijke manier aanwezig en bieden een premium-gevoel-enigszins-log-alternatief voor uw traditionele creditcard.

Een paar voorbeelden om het punt te illustreren: het aanvraagproces gebeurt volledig in de Wallet-app. In ongeveer vijf minuten was ik goedgekeurd en klaar om mijn kaart te gebruiken. En zoals je zou verwachten, is Apple een stap verder gegaan met zijn ontwerp. De gebruikersinterface is indrukwekkend en uniek; Apple biedt niet alleen uw volledige bankervaring in de Wallet-app, maar biedt ook creatieve manieren om te laten zien hoe u uw geld uitgeeft.

Wanneer u uw kredietlijn voor het eerst opent, heeft uw digitale kaart een strakke witte afwerking, maar naarmate u uitgeeft, verandert de kaart van kleur op basis van wat u koopt. Na een week gebruik was mijn kaart een mix van oranje en paars zonnestraal, wat mijn recente transactiegeschiedenis van winkels en restaurants weerspiegelt.

Subtiele accenten zoals deze zijn Apple's brood en boter, maar als ze worden toegepast op zoiets alledaags als een creditcard, voegt dat een laag prestige toe dat andere creditcards niet hebben. Alles bij elkaar genomen is dit een kaart voor mensen die van Apple houden en de unieke elementen die het bedrijf aan zijn producten en diensten toevoegt.

Scaling the Walled Garden

Apple staat bekend om zijn notoir strenge ecosysteem van apparaten en Apple Card blijft trouw aan de reputatie. Er zijn voor de hand liggende voorbeelden: de volledige bankervaring in de Wallet-app, de beperking tot alleen Apple-apparaten en de 3% cashback-beloningen voor Apple-producten en -services.

Deze kaart is bedoeld om twee dingen te stimuleren: digitale betaling en de aankoop van Apple-goederen en -services. Als je daar niet aan boord bent, heeft de Apple-kaart eerlijk gezegd weinig te bieden. Als u zich echter aan de andere kant bevindt, kan dit heel goed uw standaardcreditcard vervangen. Hoewel de voordelen niet de grootste zijn, verloopt de implementatie naadloos. Anekdotisch merk ik dat ik elke keer dat ik voor Apple Pay kies, heb gekozen en dit gebruiksgemak en deze toegang heeft de manier waarop ik betaal echt veranderd sinds ik mijn kaart heb gekocht.

Het probleemloze bankieren van de Apple-kaart zorgt ervoor dat de kaart een stuk transparanter aanvoelt dan andere kaarten. Als het bijvoorbeeld tijd is om uw saldo te betalen, zal de app u precies vertellen wat u moet betalen om rentekosten te voorkomen, en als u niet in staat bent om een ​​volledige betaling te doen, zal het de hoeveelheid rente weergeven die u betalen. En technische ondersteuning is letterlijk slechts een boodschap verwijderd. Deze directe lijn voelt als het meest revolutionaire wat deze kaart doet, waardoor kaarthouders kosten kunnen betwisten, zich kunnen afmelden voor arbitragebedingen en de betalingsgeschiedenis via sms kunnen inhalen.

Iets anders dat Apple Card zo aantrekkelijk maakt, is hoe gemakkelijk het is om te gebruiken: twee klikken op een knop en ik ben klaar om te betalen. Al deze kleine kenmerken van de kwaliteit van leven vormen samen een kaart die ik graag gebruik en kijk ernaar uit om iets terug te betalen, iets wat ik niet kan zeggen over andere creditcards.

Met titanium gecoate teleurstelling

Digitaal betalen is duidelijk het sterkste punt van Apple Card, wat duidelijk wordt gemaakt door de zorg en focus van de mobiele ervaring, maar het brengt ironische kosten met zich mee: het daadwerkelijk gebruiken van de fysieke kaart. Deze kaart met titaniumcoating belichaamt eerst het ethos van een Apple-product en vervolgens een creditcard. Het gebruik van de fysieke kaart geeft u niet alleen de minste hoeveelheid geld terug (1%), het is ook meer een stuk memorabilia voor verzamelaars dan een kaart voor dagelijks gebruik. Let op de eigen instructies van Apple over het bewaren van de kaart:

  • “Bewaar je titanium Apple-kaart in een portemonnee, zak of tas gemaakt van zachte materialen.
  • Plaats uw kaart in een slot in uw portemonnee of portemonnee zonder een andere creditcard aan te raken. Als twee creditcards in dezelfde sleuf worden geplaatst, kan uw kaart bekrast raken.
  • Plaats uw titanium Apple-kaart niet in een zak of tas met losse kleingeld, sleutels of andere mogelijk schurende voorwerpen. "

In pure Apple-vorm resulteerde een focus op de esthetiek in een creditcard waarvoor uw portemonnee een functioneel minder betrouwbare opslagplaats is dan uw boekenplank. Helaas zijn het ook niet alleen stoffen portefeuilles, met koolstofvezel portefeuilles die ook vlekken en vlekken op de kaart achterlaten. Voor een titaniumkaart is het vreselijk delicaat, waardoor ik me afvraag of ik moet investeren in een glazen vitrine, omdat dit de enige betrouwbare manier lijkt om hem schoon te houden. Het hele verhaal doet me denken aan nieuwe iPhones die in zakken zakken ( waar Apple naar verluidt van op de hoogte was ) of de Magic Mouse 2, met een oplaadpoort aan de onderkant van de muis. Er zijn tenminste al bedrijven zoals dbrand die Apple Card Skins introduceren, klaar om te profiteren van een groot gebrek in de fysieke kaart.

Dus wat betekent het allemaal?

De Apple Card heeft zeker de manier veranderd waarop ik omga met digitale betalingen. Dat gezegd hebbende, Apple Card is gemaakt voor Apple-liefhebbers. De beloningen hebben (nog) niet genoeg gewicht om iemand met meer premium geld-terug-kaart te dwingen om over te schakelen.

De kaart geeft mensen die in het ecosysteem van Apple hebben geïnvesteerd meer waarde en beloont hen voor hun toewijding aan dat ecosysteem. De prioriteitstelling van digitaal betalen kan ook een te zwakke reden zijn om zich aan te melden, vooral aantrekkelijk voor degenen die al bezig zijn met digitaal betalen. Dus hoewel de be>

gerelateerde artikelen

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

6 manieren waarop studenten kunnen besparen

Enquête: 73% van de mensen is tevreden over de uitkomst van hun garantieclaims