Maggie Overholt Senior Insurance Editor Door Maggie Overholt Senior Insurance Editor

Maggie is de hoofdschrijver en redacteur van grmajo.net. Ze heeft meer dan 70 verzekeringsartikelen geschreven over huiseigenaren, auto's, het leven, motorfietsen, reizen en meer.

De beste slimme hub

Een slimme hub is het middelpunt van elk smart home. Het stuurt signalen van al uw apparaten, zodat u alles kunt bedienen vanaf een enkele app - op die manier hoeft u niet met vijf, 10, soms 20 verschillende apps te jongleren om het meeste uit uw technologie te halen. Er is geen enkele 'beste slimme hub' en de markt is verzadigd van opties. We hebben rekening gehouden met be>bij het kiezen van onze topkeuzes om ervoor te zorgen dat we de opties hebben behandeld die de meeste gebruikers voor hun hub willen.

De 3 beste slimme hubs

De beste Smart Home Hubs: samengevat

Samsung SmartThings Hub
Amazon Echo Plus
Google Home Max
Beste toegewijde Smart Hub
Beste spraakgestuurde Smart Hub
Beste Smart Hub-luidsprekercombo
Voice assistent
Aanvullende draadloze protocollen (bijv. ZigBee)
Luidspreker inbegrepen
Individuele spraakherkenning
Detecteert automatisch slimme apparaten

Samsung SmartThings Hub

Beste toegewijde Smart Hub

Samsung
Een capabele slimme hub die ervoor zorgt dat uw slimme apparaten snel samenwerken
Pros
Eenvoudige installatie
Doordachte domotica
Ondersteunt verschillende domotica-producten en -merken
Cons
Geen stemassistent

Waarom we ervoor kozen

Eenvoudige installatie

Als alles wat u nodig hebt een eenvoudige, slimme hub is om aan de slag te gaan, dan is uw zoektocht voorbij. apart from the competition is how easy it is to use, even from setup: After plugging your SmartThings Hub into ethernet and power sources, it'll tell you to wait five to 30 minutes for configuration (ours only took 10). Wat de SmartThings Hub van Samsung echt onderscheidt van de concurrentie, is hoe gemakkelijk het is om te gebruiken, zelfs vanaf de installatie: na het aansluiten van uw SmartThings Hub op ethernet en voedingsbronnen, zal het u vertellen dat u vijf tot 30 minuten moet wachten op configuratie (de onze duurde slechts 10). Vanaf daar is het synchroniseren van apparaten een fluitje van een cent. In tegenstelling tot de Wink Hub of Amazon Echo, waarmee je voor elk apparaat op afzonderlijke accounts inlogt, detecteert de technologie van Samsung automatisch slimme dingen in de buurt; het had onze apparaten sneller in gebruik dan elke andere hub.

Doordachte domotica

De domotica van Samsung is ongelooflijk intuïtief en is ontworpen met de gebruiker in gedachten. De app suggereert sequenties als "Good Morning" of "Good Night" en heeft een aangepaste optie, waardoor het gemakkelijk is om programma's in te stellen die bij uw dagelijkse routine passen. Je zou bijvoorbeeld een ochtendreeks kunnen maken die op de slaapkamerlichten omdraait, de thermostaat een stapje hoger zet en de radio automatisch om 8 uur begint te spelen; het enige dat je overhoudt, is eigenlijk uit bed komen. De meeste slimme hubs die we hebben getest, bieden een versie van deze service, maar niet alle waren even nuttig als die van Samsung.

Ondersteunt verschillende domotica-producten en -merken

De reden waarom we Samsung het leukst vinden voor een complete smart home, is dat het naadloos verbinding maakt met meer apparaten dan Amazon Echo of Google Home. Het is specifiek gebouwd ter ondersteuning van slimme, thuisgerichte draadloze protocollen, waaronder ZigBee, Z-Wave, Cloud-to-Cloud en LAN. Apparaten die op deze netwerken draaien, maken rechtstreeks verbinding met de SmartThings Hub, terwijl de andere twee mogelijk een externe bridge of een extra hub nodig hebben. Samsung schakelt die tussenpersonen uit, waardoor het eenvoudiger (en minder apparatuur-zwaar) wordt om al uw apparaten gesynchroniseerd te houden.

Punten om te overwegen

Geen stemassistent

Een groot nadeel is dat de SmartThings Hub niet met dezelfde ingebouwde voordelen wordt geleverd als de Amazon Echo of Google Home. Er is geen luidspreker inbegrepen en je moet een tweede apparaat kopen als je stembesturing wilt gebruiken. De SmartThings-hub brengt alles in uw huis met elkaar in contact, maar gaat niet verder dan uw plicht. Dat gezegd hebbende, is de hub van Samsung de goedkoopste van de groep en een geweldige starterhub voor diegenen die de slimme technische wateren testen.

Amazon Echo Plus

Beste spraakgestuurde slimme hub

Amazone
Een slanke hub die zowel slimme technologie als spraakhulp van Alexa naar de tafel brengt
Pros
Toonaangevende spraaktechnologie
ZigBee hub-integratie
Nieuw ontwerp en functies
Cons
Zwakkere bas en beperkte muziekopties

Waarom we ervoor kozen

Toonaangevende spraaktechnologie

has a few perks that neither the Samsung SmartThings nor the Google Home can match. Amazon's Echo Plus heeft een paar voordelen die noch de Samsung SmartThings noch de Google Home kunnen evenaren. Namelijk: Alexa. Amazon heeft de markt voor spraakbesturingstechnologie al vroeg in het nauw gedreven en blijft toonaangevend. Vanaf september 2018 heeft Alexa een arsenaal van meer dan 50.000 "vaardigheden", van het bijhouden van uw boodschappenlijst, het volgen van pakketten, het boeken van een vakantie (en bijna alles daartussenin). Hoewel niet al deze vaardigheden noodzakelijkerwijs de moeite waard zijn, overtreedt Alexa's lijst zonder twijfel Google's - die bij de laatste telling op iets minder dan 2000 vaardigheden rustte.

Met automatiseringsfuncties die vergelijkbaar zijn met die van Samsung, kunt u 'Alexa, start mijn dag' zeggen en ze doorloopt een aangepaste reeks (lichten aan, het weer aankondigen, verkeer controleren, enz.). Bovendien kan Alexa integreren met apps van derden. Dat betekent dat je haar bijvoorbeeld kunt vragen om 'een Uber-rit van huis naar Safeway aan te vragen' en dat er een auto op weg is om je naar de winkel te brengen.

ZigBee hub-integratie

Amazon verhoogde de ante met zijn slimme luidsprekers door een ZigBee-hub te integreren in de Echo Plus. Dit maakt het koppelen van compatibele apparaten net zo moeiteloos als met de Samsung Hub - sluit ze gewoon aan en je bent klaar om te beginnen. Echo Plus-gebruikers kunnen onmiddellijk verbinding maken met het volledige assortiment ZigBee-compatibele producten - inclusief Philips Hue-verlichting, Kwikset-sloten, ADT-hubs voor thuisbeveiliging en meer. Ter vergelijking: de originele Echo en zijn nakomelingen zorgen ervoor dat je meerdere stappen en aanmeldingen doorloopt voordat je elk apparaat kunt gebruiken.

Nieuw ontwerp en functies

We hebben oorspronkelijk de eerste generatie Echo Plus getest, maar in september 2018 kondigde Amazon een tweede generatie Echo Plus aan met een geheel nieuw ontwerp. Net als de eerste generatie Echo Plus, heeft de tweede generatie een ingebouwde Zigbee-hub die het synchroniseren van slimme apparaten snel en gemakkelijk maakt. In plaats van de plastic buitenkant is de tweede gen gehuld in een stof, die we esthetisch aantrekkelijker vonden. Het heeft ook een krachtigere luidspreker en een temperatuursensor. De temperatuursensor is een nieuwe functie voor de tweede generatie Echo Plus en zorgt voor meer controle over de slimme apparaten in uw huis. Als de Echo Plus bijvoorbeeld een temperatuurstijging waarneemt, kunt u instellen dat de slimme thermostaat automatisch wordt verlaagd.

Punten om te overwegen

Zwakkere bas en beperkte muziekopties

Hoewel de Echo Plus van de tweede generatie een sterkere luidspreker heeft, is deze niet zo krachtig als hij zou kunnen zijn - vooral als het gaat om lagere frequenties. Bovendien kunt u geen twee luidsprekers laten spelen tenzij u muziek streamt - wat betekent dat u de functie voor stereokoppeling niet kunt gebruiken als u niet bent verbonden met een internetverbinding. Klanten merken in Amazon-beoordelingen op dat als je een slimme hub wilt die ook fungeert als een stereosysteem van hoge kwaliteit voor muziek, je misschien beter af bent met de Google Home.

Google Home Max

Beste combinatie van slimme hubluidsprekers

Google
Een geweldig middelpunt voor het slimme huis van elke medialiefhebber
Pros
Krachtige luidspreker
Voice assistent
Spraakherkenning
Cons
Beperkte connectiviteit

Waarom we ervoor kozen

Krachtige luidspreker

is built for deep, rich, big sound. De Google Home Max is gebouwd voor diep, rijk, groot geluid. Het herbergt twee 4,5 inch woofers, twee 0,7 inch aangepaste tweeters en zes klasse D versterkers. Als dat klinkt als gebrabbel, denk er dan aan in de termen van CNet : "de Google-luidspreker vertoonde een enorm geluid ... Alle elementen worden gelijk behandeld, en geen ervan steekt ongemakkelijk uit." Om vergelijkbaar geluid van een andere slimme hub te krijgen, moet je ' d moet het koppelen met zoiets als de Sonos Play: 5 - die op dezelfde manier presteert, maar veel meer kost.

Voice assistent

Hoewel vaak gebrandmerkt als een luidspreker, maakt de Google Home Max een behoorlijk sterke zaak als een slimme hub. Net als Alexa van Amazon kunt u met Google Assistant uw smart home-apparaten bedienen met spraakopdrachten. U kunt schakelaars in- en uitschakelen, apparaten voor thuisbeveiliging bedienen, geautomatiseerde routines instellen, enzovoort. Als uw huis is ingesteld met Chromecast, maakt Google Home het ook gemakkelijk om te regelen wat er wordt gestreamd op de tv of via verbonden luidsprekers, waardoor het een aantrekkelijk mediacenter wordt.

Spraakherkenning

Google Assistent kan verschillende stemmen herkennen en zijn antwoorden hierop aanpassen. Dat betekent dat als je zegt: "Hé Google, laten we gaan werken", de Home het verkeer op je woon-werkverkeer controleert, je agenda voorleest, de slimme apparaten aanpast die je hebt geprogrammeerd - maar als je huisgenoot dezelfde opdracht geeft, zal het verkeer controleren op hun woon-werkverkeer enzovoort. Dit maakt Google Home uniek geschikt voor slimme huizen voor meerdere gebruikers.

Punten om te overwegen

Beperkte connectiviteit

Er is een afweging in connectiviteit wanneer u Google Home kiest via de Samsung Hub of de Echo. Met Wi-Fi en Bluetooth-mogelijkheden is de Max compatibel met een behoorlijk aantal smart home-gadgets meteen. Google heeft echter nog geen ZigBee- of Z-Wave-hub toegevoegd zoals Amazon deed met de Echo Plus - wat betekent dat het aansluiten van apparaten op deze nieuwere protocollen een beetje gedoe zal zijn. Mogelijk moet u extra bruggen kopen of de Home Max zelfs koppelen met een andere hub (zoals de Samsung SmartThings) voor meer opties.

Gids voor de beste Smart Home Hubs

Onderzoek smart home-apparaten

Een goede manier om erachter te komen welke smart home hub voor uw huis zal werken, is door te onderzoeken in welke smart home producten en merken u het meest geïnteresseerd bent. Als u een eenvoudiger domoticasysteem voor ogen hebt - u wilt alleen uw smart home hub koppelen aan uw Chromecast en een Nest-thermostaat of het gebruiken om muziek af te spelen en je dagelijkse schema te controleren - dan is een Google Home Max een goede keuze. Als je er echter van droomt je systeem uit te rusten met alles van slimme gloeilampen tot slimme sloten, is de Samsung SmartThings-hub een betere optie. Kijk voordat je koopt de merken en producten die je hebt en degene die je wilt gebruiken om er zeker van te zijn dat ze gemakkelijk met de hub kunnen worden gekoppeld.

Overweeg of u een stemassistent nodig hebt

Veel mensen houden van stemassistenten voor hun gemak - ze maken het beheer van uw domoticasysteem eenvoudig en handsfree. Ze zijn echter niet voor iedereen. Als u het niet erg vindt om een ​​app te gebruiken om uw smart home te bedienen, of als u niet ziet dat u een stemassistent vraagt ​​om taken uit te voeren of het weer te controleren, komt u waarschijnlijk wel goed met een eenvoudige smart home-hub. Denk na over uw smart home-behoeften en of een stemassistent een noodzaak is.

Zoek naar deals

Smart home hubs worden steeds populairder en daarom worden ze vaak te koop aangeboden. Amazon zal bijvoorbeeld de Echo Plus en zijn andere hubs vaak korting geven op grote winkeldagen zoals Prime Day en Black Friday. Zoek altijd naar deals op slimme hubs voordat u de volledige prijs koopt en overweeg te wachten tot Prime Day of de feestdagen voordat u uw aankoop doet.

Smart Home Hub Veelgestelde vragen

Heb ik een domoticahub nodig?

Het hangt af van welke apparaten u van plan bent te gebruiken en hoeveel. Een veelzijdige smart home hub zoals de Samsung SmartThings is een must als je van plan bent om het hele huis verbonden te krijgen. Zonder dat zul je uiteindelijk alles van afzonderlijke apps bedienen - wat niet veel “slimmer” is dan alleen maar opstaan ​​en een schakelaar omdraaien. Maar er zijn een paar situaties waarbij het zinvol is om de hub helemaal over te slaan. Als u slechts één component van het huis wilt automatiseren, bijvoorbeeld verlichting, kunt u het bij één merk als Philips Hue houden en gewoon de app van de fabrikant gebruiken.

Wat zijn draadloze protocollen?

Een "protocol" is het netwerk waarmee uw apparaten met elkaar kunnen communiceren. De meest voorkomende zijn wifi en Bluetooth, maar nieuwe zoals ZigBee en Z-Wave zijn speciaal ontwikkeld voor smart home-gebruik. Het hebben van een hub die slimme protocollen ondersteunt is niet strikt noodzakelijk - er zijn tijdelijke oplossingen - maar het vereenvoudigt de apparaatverbinding behoorlijk.

Wat is het verschil tussen een spraakassistent en een smart home hub?

Een spraakassistent is software die in een apparaat leeft en waarmee u taken kunt uitvoeren, zoals een alarm instellen of een recept opzoeken via spraakopdrachten. De meeste smartphones zijn nu uitgerust met stemassistenten. Amazon's Alexa en de Google Assistent zijn twee van de meest populaire stemassistenten. Smart hubs verbinden apparaten onder één domoticasysteem en laten u deze smart home-apparaten bedienen via een enkele app. Slimme hubs kunnen een spraakassistent bevatten, maar dat hoeft niet.

Een spraakassistent is software die in een apparaat leeft en waarmee u taken kunt uitvoeren, zoals het dimmen van slimme lichten of het zoeken van een recept via spraakopdrachten. Amazon's Alexa en de Google Assistent zijn twee van de meest populaire stemassistenten. Smart hubs verbinden apparaten onder één domoticasysteem en laten u deze smart home-apparaten bedienen via een enkele app. Slimme hubs kunnen een spraakassistent bevatten, maar dat hoeft niet.

Misschien vind je dit ook leuk