Adam Morgan Senior Finance Editor Door Adam Morgan Senior Finance Editor

grmajo.net's toonaangevende expert op het gebied van bankieren, beleggen, creditcards en popcultuur. Uitgelicht in de Los Angeles Times, Chicago Tribune, The AV Club, The Guardian en elders.

De beste trailrunningschoenen voor heren

Trailrunning wordt snel een van de populairste duursporten ter wereld. Maar net als alle buitenactiviteiten ga je veel verder (en wordt je een stuk gelukkiger) met de juiste uitrusting. Investeren in de best mogelijke schoenen is zonder twijfel de be>

De 3 beste trailrunningschoenen voor heren in 2019

Brooks Caldera 2

Best voor
Lichte paden

De meest comfortabele schoen die we hebben getest, is ook de best ontworpen
Pros
Evenwichtig, doordacht ontwerp
Uiterst comfortabel
Cons
Een nieuwer model
Beperkte stijlopties

Waarom we ervoor kozen

Evenwichtig, doordacht ontwerp

In de vroege jaren 2000 werkte Brooks samen met ultramarathonloper Scott Jurek om vanuit het niets nieuwe trailrunningschoenen te maken. Hun eerste twee samenwerkingen waren de Cascadia (meer gedempt) en de Mazama (meer minimalistisch). De Caldera is een nieuwer 'neutraal' model dat bedoeld is als een middelpunt tussen de twee, en het biedt een perfect evenwicht. Het bovenwerk is extreem licht dankzij het dubbellaagse gaas en de tussenzool is goed gedempt zonder teveel gewicht toe te voegen.

Uiterst comfortabel

De Brooks Caldera 2 was zonder twijfel de meest comfortabele trailrunningschoen die we hebben getest. Eerlijk gezegd, we zouden ze de hele dag op kantoor dragen. Als ze stil zitten, voelen ze als kussens - in beweging voelen ze als een voetmassage. Sommige geavanceerde "blote voeten hardlopers" zullen schoenen met minder demping verkiezen, omdat ze lichter zijn. En hardlopers die van ruige, met stenen en wortels bezaaide paden genieten, willen misschien iets met grotere nokken op de buitenzool, zoals de Salomon Speedcross hieronder. Maar de meeste trailrunners hebben iets nodig in het midden van al deze ontwerpspectrums, en de Brooks Caldera 2 is je beste keuze.

Punten om te overwegen

Een nieuwer model

Vorig jaar bracht Brooks een Caldera 3 uit met een paar nieuwe functies: een bijgewerkte "vetergarage" op de bovenkant en een tweede kapstokbevestigingspunt bij de teen. Maar tenzij je op zoek bent naar die upgrades, zijn de schoenen functioneel identiek en is de Caldera 2 minder duur, dus het blijft onze topkeuze.

Beperkte stijlopties

In tegenstelling tot de meeste schoenen die we hebben getest, is de Brooks Caldera 2 (en 3 overigens) slechts in één kleur / stijl verkrijgbaar - en het is een polariserende! Als je van fluorescerend geel houdt, heb je geluk, maar er zijn geen opties voor hardlopers die de voorkeur geven aan aardetinten of matzwart.

Salomon Speedcross 4

Best voor
Robuuste paden

Een lichtgewicht prestatieschoen met enige serieuze grip
Pros
Gebouwd voor avontuur
Doordachte functies
Cons
Niet erg ademend
Borderline overmatige tractie

Waarom we ervoor kozen

Gebouwd voor avontuur

Op 10,6 ounce is de Salomon Speedcross 4 de zwaarste schoen die we hebben getest, maar dat komt omdat het de stabiliteit, tractie en bescherming van veel zwaardere modellen verpakt in iets dat (nauwelijks) binnen onze gewichtslimiet valt. Het bovenwerk is stevig dankzij "anti-puingaas" en de tussenzool is omgeven door een omwikkelbare modderbeschermer, maar de echte knaller is de buitenzool. Kijk maar eens naar die nokken, in elke richting gericht om elk oppervlak te grijpen, bergop of bergaf.

Doordachte functies

De Salomon Speedcross 4 heeft een interessant vetermechanisme - in plaats van vast te binden, trek je aan een lipje om de veters aan te spannen en stop je het in een veterzak ingebed in de tong van de schoen. Het is een leuke manier om de veters uit de weg te houden en ervoor te zorgen dat ze nooit loskomen. De uitsteeksels van de buitenzool lopen ook helemaal door tot aan de voorkant van de neus, wat handig is als je over steile hellingen rent.

Salomon-Speedcross-4-Lacing

Punten om te overwegen

Niet erg ademend

Omdat het bovenwerk is gemaakt van stevig, waterbestendig, "anti-puin" gaas, is de Salomon Speedcross 4 niet zo ademend als schoenen gemaakt van meer traditioneel gaas. Als je voeten vaak zweten, of als je >

Borderline overmatige tractie

Als je voornamelijk op vlakke, gladde, droge paden rent, is de Salomon Speedcross 4 misschien te zwaar. Die intense lippen kunnen je vertragen en je kunt genieten van een meer responsieve tussenzool, omdat je voeten niet zoveel bescherming nodig hebben.

Saucony Slechtvalk 8

Best voor
beginners

Een aantrekkelijke, veelzijdige schoen voor een betaalbare prijs
Pros
Veelzijdig
betaalbare
Cons
Minder duurzaam

Waarom we ervoor kozen

Veelzijdig

De Saucony Peregrine 8 is het Zwitserse zakmes van trailrunning schoenen - licht en ademend genoeg voor >

betaalbare

Het beste van alles, de Saucony Peregrine 8 is een van de meest betaalbare trailrunningschoenen die we hebben getest. Iets goedkoper - zoals de Adidas Terrex Tracerocker - zal waarschijnlijk niet dezelfde kwaliteit van materialen of ontwerp hebben.

Punten om te overwegen

Minder duurzaam

Het bovenwerk van de Saucony Peregrine 8 is bijna volledig opgebouwd uit gaas, zonder veel versterking. Dat is niet ongebruikelijk - de Nike Terra Kiger 4 en New Balance Fresh Foam Gobi v2 zijn op dezelfde manier gebouwd - en het houdt je voeten licht en goed geventileerd. Maar het verkort ook de levensduur van de schoen, met name op ruwere paden.

Gids voor trailrunningschoenen

Delen van een schoen

 • Bovenwerk: het bovenste deel van de schoen dat de bovenkant van je voet bedekt, meestal gemaakt van een licht, ademend materiaal.
 • Tussenzool: het kussenachtige "vlees" van een schoensandwich tussen de bovenkant en de buitenzool, meestal gemaakt van polyurethaan of EVA-schuim.
 • Buitenzool: de onderkant of 'band' van de schoen die direct contact maakt met de grond, meestal gemaakt van koolstof of geblazen rubber voor grip. Schoenen ontworpen voor ruige oppervlakken hebben grotere "nokken" voor een sterkere grip.
 • Binnenzool: het binnenoppervlak van de schoen waar je voet zit, net boven de tussenzool.
 • Teenendoos: De voorkant van de schoen waar je tenen zitten, meestal beschermd door een rubberen "bumper".
 • Schacht: een metalen plaat die soms is ingebed in de tussenzool van een schoen om de stabiliteit en ondersteuning te vergroten. Wordt ook een rotsplaat genoemd.

Soorten trailrunningschoenen

 • Lichte trailschoenen: voor relatief vlakke, gladde en zachte trailoppervlakken zoals vuil, grind of zand.
 • Robuuste trailschoenen: voor steile en / of met puin gevulde paden, waarbij de hardloper door wortels, rotsen en modder moet navigeren.
 • Waterdichte schoenen: zowel lichte als robuuste trailschoenen zijn verkrijgbaar in waterdichte versies, maar de toegevoegde laag verhoogt altijd het gewicht (en de kosten) van de schoen.
 • Blootsvoets schoenen: extreem lichte schoenen met vrijwel geen demping in de tussenzool en geen structuur aan de bovenkant. De voorkeur van veel geavanceerde trailrunners vanwege hun lichtheid en "gevoel" voor de trail, maar niet de beste optie voor de meeste mensen omdat ze uw risico op letsel verhogen.
 • Cloud hardloopschoenen: zwaar gevoerde schoenen die aanvoelen als "rennen op een wolk", die maximale ondersteuning en stabiliteit bieden, maar ten koste van het gewicht en bijna nul "trailgevoel".

Veelgestelde vragen over trailrunning

Wat is een hiel-tot-teen druppel?

Ook bekend als "HTT drop", "the drop" en "het differentieel", het is het hoogteverschil tussen de hiel van de schoen en de teen van de schoen. Gevorderde hardlopers geven meestal de voorkeur aan een druppel van 0 mm, maar de meeste mensen profiteren van een druppel van 4-10 mm, omdat het helpt je lichaam te trainen om op het middelste of voorste deel van je voet te landen in plaats van op je hiel.

Hoeveel demping heb ik nodig?

Een van de be>

Zoals je hieronder kunt zien, liggen de meeste schoenen die we hebben getest ergens in het midden van het spectrum.

De beste trailrunningschoenen: samengevat

Brooks Caldera 2
Salomon Speedcross 4
Saucony Slechtvalk 8
Het beste
Voor lichte paden
Voor robuuste paden
Voor beginners
Gewicht (per schoen)
9,9 oz
10.6 oz
10 oz
Heel drop
4 mm
10 mm
4 mm
Prijs
$ 110- $ 140
$ 97- $ 130
$ 90- $ 120
demping
Matig
Matig
Licht

Misschien vind je dit ook leuk