Anne Dennon Technology and Finance Writer Door Anne Dennon Technology and Finance Writer

Anne heeft twee jaar voor grmajo.net geschreven. Ze is geïnteresseerd in de digitale transformaties van thuis en geld en in technische ethiek.

De beste roeimachines

We hebben het brein van roei-coaches, fitnessexperts en fysiotherapeuten gekozen om te leren welke functies een uitzonderlijke roeier zijn. Op basis van hun input hebben we de markt doorzocht op roeimachines voor lucht- en waterbestendigheid en vervolgens het beste getest op rijgevoel en ontwerp. We vonden één model van elk type - luchtweerstand en waterbestendigheid - dat echt superieur aan de andere voelde.

De 2 beste roeimachines

De beste roeimachines: samengevat

Concept 2 D
WaterRower Classic
Het beste voor training
Beste roei-ervaring
Type weerstand
Lucht
Water
opslagruimte
Scheidt in twee stukken, heeft wielen
Rechtop bewaren
Garantie
5 jaar voor frame, 2 jaar voor componenten
1 jaar garantie op frame en componenten (met registratie: 5 jaar voor frame, 3 voor componenten)

Twee topkeuzes vielen op in het veld van zes dat we hebben getest.

Concept 2 D

Best voor
Opleiding

Concept
Een luchtweerstandsmachine die niet voor niets de favoriet van de expert is: soepel, consistent roeien bij elke slag
Pros
Ondersteuning door experts
Consistent glad
Betrouwbare aanpassingen
Duurzaam
Cons
Zit iets lager dan model E

Waarom we ervoor kozen

Expert-expert

Toen we Stephen Gladstone, de hoofdcoach van de Yale Heavyweight Rowing Crew, vroegen naar zijn mening over wat erg is, verwachtten we meer te leren over de voordelen van verschillende soorten roeimachines. In plaats daarvan vertelde hij ons: 'Ik zal je tijd niet verspillen. Er is één machine die met kop en schouders boven de rest uitstijgt: The Concept 2. ”

De Concept 2 D is niet voor niets de best verkochte roeimachine ter wereld. Met de steun van twee gerenommeerde trainers, plus een lid van het Amerikaanse Olympische roeiteam 2016, heeft het duidelijk zijn strepen verdiend in de roeiwereld.

Consistent glad

De eenvoudige specificaties van de Concept 2 schijnen een rit die zowel impactvol als op de een of andere manier moeiteloos is. De soepele, bijna stille rij wordt mogelijk gemaakt door een gepolijste baan en consequent strakke ketting. De ventilator zorgt voor merkbare wind, maar zelfs bij hoge snelheden is het geluid net zo eenvoudig af te stemmen als airconditioning of witte ruis.

Ongeacht de weerstand die we instellen of de kracht die we hebben toegepast, de machine blijft stevig, gecentreerd en zelfs. We hebben de intensiteit voor sprints van 2000 m verhoogd en hebben vastgesteld dat de C2 een constante inspanning ondersteunt op een manier die waterbestendigheid niet kan. De machine helpt om uw intensiteit uniform te houden, omdat deze resterende energie opslaat in het draaiende vliegwiel. Opmerkingen over het rijgevoel van beide Concept 2's waren opvallend kort. Zoals een tester het verwoordde: "Het is onopvallend omdat het goed is", en laat je vrij om je te concentreren op de moeite die je in je training steekt.

Rowing-Motion-for-Rowing-Machine

Betrouwbare aanpassingen

De voetpedalen passen zich aan genummerde niveaus aan met een eenvoudige klikpositie, waardoor u gemakkelijk uw ideale voetpositie kent en er snel naar terugkeert, voor het geval iemand anders de positie heeft gewijzigd. En voorspelbare weerstandsniveaus betekenen dat u uw trainingen nauwkeurig kunt afstemmen op online fitnessprogramma's en uw voortgang op een vertaalbare manier in kaart kunt brengen.

Het is eenvoudig om de C2 aan te passen aan uw lichaam.

Duurzaam

Greg Hughes, Hoofd Coach van Princeton Heavyweight Rowing, heeft geen woorden gehakt: “Het is behoorlijk ongelooflijk. Vrijwel onverwoestbaar. We hebben ongeveer 100 in ons boothuis en ze worden 4-6 uur per dag gebruikt. "

Als u echter problemen ondervindt in de eerste twee jaar, vallen alle onderdelen onder de garantie van Concept 2. En als er framedelen falen "vanwege een materiaal- of fabricagefout", is dat de eerste vijf jaar gedekt.

Punten om te overwegen

Zit iets lager dan model E

Thema met de verwisselbaarheid van C2, modellen D of E zijn in wezen dezelfde machine. Als we het erover hebben, hebben we het over beide. is just 8 pounds heavier but is made out of stronger stuff all around — what's plastic on the model D is aluminium on the model E, and what's aluminum on the model D is welded steel on the model E. The only noticeable variations are seat height and display position. De Concept 2 E is slechts 8 kilo zwaarder, maar is rondom gemaakt van sterker materiaal - wat plastic is op het model D is aluminium op het model E, en wat aluminium is op het model D is gelast staal op het model E. De enige merkbare variaties zijn zithoogte en weergavepositie.

De stoel van het model E staat 6 centimeter hoger. En terwijl de monitor van model D op een verstelbare arm rust, zit de E op ongebogen metaal. Deze paar technische verschillen hebben geen invloed op het rijgevoel. will appeal to anyone who values a higher seat and more solid construction. We raden het $ 200-goedkopere model D aan als de beste koop, maar de Concept 2 E zal iedereen aanspreken die waarde hecht aan een hogere stoel en een meer solide constructie.

Het model E bevindt zich hoger van de grond, waardoor het iets gemakkelijker te monteren en demonteren is.

WaterRower Classic

Het beste
Roei-ervaring

WaterRower
Een waterbestendige machine die goed is voor het lichaam en zacht voor de ogen
Pros
Soepel en stabiel
Balanced
Kostenefficient
Aantrekkelijk
Cons
Onhandig onderhoud

Waarom we ervoor kozen

Soepel en stabiel

WaterRowers combineren de dichtheid van vloeistofweerstand met comfortabele afmetingen en een gladde schuifzitting; samen helpen deze de gebruiker in een rustgevende roeifrequentie te vallen. De WaterRower Classic zorgde ervoor dat we ons zowel ontspannen als ervaren voelden: je gaat niet alleen sporten, je vaart met een boot door stille wateren.

Balanced

De dichte weerstand van water zorgt voor een aanzienlijke weerstand, maar op de WaterRower-modellen wordt dit perfect getemperd door een zweepkoord. Het rolt en keert terug met zo'n constante snelheid dat een tester opmerkte hoe de Classic het touw weer opeet bij herstel. Deze soepele behendigheid helpt de impact van >

Water-Rower-Cord-for-Rowing-Machine

Het nylon koord van de Classic beweegt snel met elke rit en herstel.

Kostenefficient

Het rijgevoel op de WaterRower Classic en de grotere M1 HiRise van commerciële kwaliteit zijn in feite gelijk. We hebben geconstateerd dat de Classic, wiens volledig houten body de handtekening van de fabrikant is, de beste waterbestendigheid biedt voor de beste prijs ($ 300 minder dan de HiRise en de meest bescheiden prijs van alle houtmodellen die we hebben overwogen).

Aantrekkelijk

Het valt niet te ontkennen dat een deel van wat ons charmeerde met de WaterRower zijn klassieke, donkere houtuitstraling. Het is een slank ontwerp dat we graag centraal in een homegym houden.

Punten om te overwegen

Onhandig onderhoud

Het waterniveau instellen is moeilijk: breng de emmer boven het waterreservoir in evenwicht, steek de meegeleverde sifonpomp in de opening en knijp de lege kamer in als een stressbal, waarbij u een half kopje per keer afzet. We zijn dankbaar dat je dankzij waterzuiveringstabletten het water slechts om de 6 maanden hoeft te verversen.

Hoe u de juiste roeimachine voor u vindt

Ken uw budget

Een veilige en effectieve roeitraining vereist een kwaliteitsmachine; structurele aanpassingen die het goedkoper maken, maken het ook ondeugdelijk. Als het uitgeven van $ 1.000 buiten uw prijsklasse ligt, is uw beste weddenschap mogelijk met een ander soort machine. Er zijn geweldige goedkope elliptische trainers en hometrainers die goede trainingen kunnen bieden tegen een beter beheersbare prijs.

Bepaal het weerstandstype

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een roeitoestel voor gerichte training - of u nu buiten wilt roeien, een indoorwedstrijd of als onderdeel van een groter fitnessprogramma - wilt u luchtweerstand. Als u zich aangetrokken voelt tot roeiers voor het plezier (naast de volledige cardio-plus-krachttraining) van een roeitraining, overweeg dan een machine met waterbestendigheid.

Kijk eens naar je ruimte

Waar bewaar je je roeimachine als je hem niet gebruikt? Als het antwoord een kast is, wilt u er waarschijnlijk een die verticaal wordt opgeslagen. Als u het in de open lucht laat, is onze WaterRower-keuze een bijzonder aantrekkelijke optie die u niet erg zult vinden als gasten ze zien.

Verbeter je techniek

Zorg ervoor dat u weet hoe u veilig kunt roeien voordat u aan uw nieuwe machine begint. Coach Greg Hughes beveelt de trainingsvideo's van Concept 2 aan , evenals een filmpje met een paar Olympische roeiers (gefilmd op zijn eigen terrein - het Princeton botenhuis).

Roeimachine Veelgestelde vragen

Wat is een ergometer?

Een ergometer is technisch gezien een instrument voor het meten van werk of energie. Het is ook wat outdoor roeiers indoor roeimachines noemen. Omdat roeiers ergs gebruiken als een gestandaardiseerde methode om atletisch vermogen te meten, is de naam vrij letterlijk.

Wat is de juiste roeitechniek?

Elke slag bestaat uit vier verschillende fasen, die moeten versmelten tot een naadloze, zich herhalende cyclus:

  • Vangst: rug rechtop, knieën gebogen, scheen verticaal, horizontale armen
  • Aandrijving: benen uitstrekken, kern inschakelen, lichaam naar achteren heffen
  • Afwerking: benen op volledige extensie, schouders iets achter het bekken, handen op de borst
  • Herstel: schuif terug naar de beginpositie door de bovenstaande stappen om te keren

Hoe weet ik of ik goed roei?

De juiste verhouding van inspanning is ongeveer 75 procent onderlichaam en 25 procent bovenlichaam. Zorg ervoor dat je dat raakt door door je benen te rijden en je handen ontspannen te houden. Houding speelt ook een grote rol. Concept 2 beveelt aan om je rechtopstaande profiel 's middags voor te stellen en te kantelen van de 11 uur positie (rijden) naar de 1 uur positie (herstel).

Hoe begon indoor roeien?

Roeimachines werden voor het eerst gebruikt in Archaïsch Griekenland. Chabrias, een Atheense militaire generaal in de 4e eeuw voor Christus, vond houten roeisimulators uit voor zijn onervaren roeiers. Dit stelde hen in staat om techniek en timing te leren voordat ze voet op echte waterambachten stapten. En het moet hebben gewerkt - Chabrias leidde met succes talloze marine-aanvallen op de Spartanen.

Kan ik deelnemen aan mijn indoor roeier?

Ja! De moeder van indoor roeiwedstrijden is de CRASH-B Sprints , jaarlijks gehouden in Boston. De Charles River All-Star Has-Beens begon toen de VS in 1980 de Olympische Spelen boycotten - in dezelfde periode dat Concept 2 hun Model A lanceerde; noodzaak ontmoet gelegenheid. CRASH-B wordt nog steeds in aplomb gehouden en vereist geen speciale kwalificatie van de aanvragers.

Onze andere fitnessbeoordelingen

Op zoek naar andere manieren om in vorm te komen of in vorm te blijven? We hebben je gedekt. Bekijk onze beoordelingen van andere fitnessapparatuur:

Misschien vind je dit ook leuk