Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Nina Rodríguez

Staff Writer

6 min. lezen

Stel je voor dat je op een dag opgewonden wakker wordt om je hond naar het park te brengen voor wat frisse lucht en speeltijd. Maar terwijl je op weg gaat, merk je dat er iets mis is met je beste harige vriend.

Voor je het weet, heb je het park voor de dierenarts gedumpt en heb je een rekening voor $ 1.000 aan behandelingen. Het is nooit leuk om geld te moeten uitgeven als je het niet verwacht, en als je niet financieel bent voorbereid op dit soort situaties, is de hit nog moeilijker.

Dit soort dingen gebeuren de hele tijd, en misschien is het zelfs jou of iemand die je kent overkomen. Voor degenen zonder huisdierenverzekering is er niet veel nodig voor een reis naar de dierenarts om een ​​rekening van $ 1.000 of meer te verdienen.

Hoewel het niet altijd uw huisdieren betreft, zijn onverwachte situaties waarin een noodfonds handig zou zijn gebruikelijk. Om het een beetje eenvoudiger te maken om er zelf een te starten, hebben we met experts gesproken om hun advies te krijgen.

Noodfondsen zijn voor ...

Een noodfonds houdt een bepaalde hoeveelheid geld opzij om u beter in staat te stellen om plotselinge gebeurtenissen of uitgaven af ​​te handelen. In de woorden van David Flores, financieel planner en redacteur van Planning to Wealth , "een noodfonds is een som geld dat u bespaart in het geval van onvoorziene omstandigheden die uw financiële stabiliteit kunnen veranderen."

Enkele voorbeelden van verrassende situaties die uw financiële stabiliteit in gevaar kunnen brengen, zijn:

 • Een auto-ongeluk of een autoprobleem
 • Een medisch of tandheelkundig noodgeval
 • Taakverlies of overgang
 • De plotselinge dood van een geliefde
 • Home reparaties
 • Onverwachte reiskosten
 • Noodherstel

Zoals u kunt zien, zijn er veel situaties waarin u kunt profiteren van het hebben van een noodfonds. Maar desondanks bleek uit een Bankrate-enquête van juli 2019 dat 28% van de volwassenen in de VS geen spaargeld heeft en slechts 18% van hun spaargeld minstens zes maanden kon leven.

"Met een noodfonds kunt u hopelijk voorkomen dat u zich opstapelt op persoonlijke schulden met een hoge rente, die snel uit de hand lopen", zegt Michelle Brownstein, een gecertificeerde financiële planner bij Prosek Partners .

Flores voegt eraan toe: “De meeste mensen kunnen profiteren van een noodfonds. Het kan een geweldig vangnet zijn voor diegenen die willen vertakken en hun passies willen volgen. Het geeft een gevoel van veiligheid wanneer u een berekend risico neemt of wanneer u de storm van een potentiële financiële tegenslag moet doorstaan. "

>

Het be>

Tel uw maandelijkse inkomsten en maandelijkse uitgaven

“Er is geen one size fits all-bedrag voor een noodfonds, maar een goede vuistregel is om voor 2-6 maanden genoeg van je maandelijkse uitgaven weg te hebben. Pas je noodfonds aan op basis van je omstandigheden, 'voegde Flores toe. Zorg ervoor dat u uw individuele financiële situatie overweegt, omdat niet iedereen hetzelfde scenario, gezinssituatie, personen ten laste, financiële stabiliteit of kosten heeft.

Bepaal hoeveel je nodig hebt en stel een doel

Zodra u al uw berekeningen hebt uitgevoerd, “moet u er rekening mee houden dat basiskosten voor levensonderhoud precies dat zijn - niet hetzelfde bedrag als een regulier salaris. Denk na over het bedrag van de kosten die u kunnen dwingen om het op een creditcard te laden - zoveel beschikbaar hebben als start kan een groot verschil maken, ”zegt Sean Fox, co-president bij Freedom Debt Relief . Als u eenmaal een doel hebt gesteld, vergeet het dan niet om uw doel te bereiken, ook al lijkt het klein.

Bedenk hoeveel u kunt besparen

Als u "bepaalt hoeveel u elke week of maand kunt sparen en u kunt slechts $ 10 overboeken naar een spaarrekening, denk er dan aan dat u binnen een jaar $ 500 hebt", legt Fox uit. Vergeet niet dat Rome niet op een dag werd gebouwd.

Kosten verlagen

Nicole Iacovoni , een financiële therapeut, zegt: 'knip een aantal luxe artikelen uit om uw maandelijkse uitgaven te verminderen. Neem het geld dat je normaal gesproken uitgeeft aan uit eten gaan of naar de film gaan en bewaar het voor niet-geplande rekeningen. ”Door een paar wijzigingen aan te brengen in de manier waarop je je geld uitgeeft, kun je ook een solide noodfonds opzetten. Als je klaar bent met het doel dat je hebt gesteld, kun je jezelf trakteren om dat doel te vieren.

Hacks over het starten van uw noodfondsen

 1. Verkoop dingen die u niet gebruikt: kijk rond uw huis; als je je niet herinnert dat je zelfs iets van potentiële waarde hebt, overweeg dan om het te verkopen.
 2. Onverwacht geld ? Leg het opzij om uw noodfonds te starten.
 3. Bekijk eenmalige inkomstenkansen: focusgroepen of online enquêtes die u betalen, kunnen een geweldige manier zijn om meer geld te krijgen.
 4. Ontvang een nieuw optreden: het starten van dat noodfonds is misschien maar één rit verwijderd. Je kunt extra inkomsten krijgen als je naar Uber of Lyft rijdt, plus er zijn veel andere apps en bedrijven die mogelijkheden bieden voor gig-gig-economie, zoals Fiverr , TaskRabbit of Mechanical Turk . Pro-tip: als je in Chicago woont, kun je Uber Works gebruiken als een finder-work finder-app. Het bedrijf heeft het on>

Cashflow versus spaarrekening

Er is geen duidelijk goed of fout als het gaat om het houden van contant geld voor een noodfonds. Sommige experts adviseren het geld in zicht te hebben en anderen adviseren het op een spaarrekening te zetten . De experts die aanbevelen om uw noodfondsen als liquide middelen te houden, wat betekent dat u contant geld bij de hand hebt, proberen ervoor te zorgen dat het geld binnen korte tijd toegankelijk is.

Voor Ash Cash Exantus, directeur financiële educatie bij Bankmobile , “moeten uw spaarrekening en uw noodfonds afzonderlijke rekeningen zijn, zodat u deze niet gebruikt tenzij u echt nodig hebt. Het instellen van uw noodfonds als een hoogrentende spaarrekening kan u echter helpen op de >

Integendeel, Iacovoni stelt dat zij persoonlijk haar noodfondsen bewaart "op een hoogrentende spaarrekening, zodat ik rente kan verdienen terwijl ik mijn geld nog steeds toegankelijk heb." door de FDIC tot vrij grote bedragen. ”U kunt beslissen wat het beste voor u is, maar als u denkt dat het geld veiliger is zonder dat u het bij de hand hebt, is het waarschijnlijk beter om het op een bankrekening te houden.

Do's en Don'ts voor uw noodfonds

Een be>

do's don'ts
Begin meteen met het opzetten van een noodfonds. Geen stress als je er nog geen hebt, het is nooit te laat om te beginnen.
Grenzen stellen en een doel hebben. Gebruik het geld niet om op vakantie te gaan.
Onthoud het be> Gebruik het geld niet voor dingen die geen onverwachte kosten zijn, zoals kortetermijnsparen.
Zet een noodfonds in fasen op. Geef niet op, er is geen goed of fout geld om mee te beginnen.
Personaliseer het zodat het past bij uw levensstijl, inkomen, situatie en behoeften. Gebruik het niet voor het afbetalen van creditcardschuld of een aanbetaling van een huis.
Als u uw noodfonds moet gebruiken, houd er dan rekening mee dat u het opnieuw moet opbouwen. Zet het niet op een account waar het grote belastingen of boetes oploopt als u geld opneemt.
Maak van het fonds een prioriteit. Gebruik de noodfondsen niet om te beleggen.
Blijf je noodfondsen opbouwen. Gebruik uw 401K- of IRA-geld niet.

Nadenken over het sparen van geld voor noodsituaties vertaalt zich in gemoedsrust, klaar zijn voor problemen of andere onverwachte omstandigheden die u kunt tegenkomen en het hebben van een goed vangnet zonder in te boeten aan uw portemonnee.

gerelateerde artikelen

Sparen of aflossen: wat moet u doen met onverwacht geld?

Gids voor het opbouwen van krediet als immigrant naar de VS.

Financiële planning voor kinderen met een handicap

De Apple Card valt niet ver van de boom