Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Taylor Moore

Schrijver voor financiën en verzekeringen

5 minuten. lezen

Een dak boven het hoofd van je gezin leggen is noodzakelijk, maar het is zeker niet goedkoop. In een American Housing Survey 2017 ontdekte het US Census Bureau dat de kosten om uw dak te laten vervangen ongeveer $ 6.800 waren. Maar die rekening kan variëren van $ 5.000 tot $ 25.000, afhankelijk van waar u woont, welke weersrisico's typisch zijn in uw omgeving, en wat voor dak u koopt, en andere factoren. Dus ja, jezelf beschermen tegen regen, hagel, sneeuw, vuur, bliksem en vallende bomen kan behoorlijk wat kosten, maar er zijn manieren om je premies te verlagen en ervoor te zorgen dat je veilig thuis bent. Hieronder laten we u zien hoe u geld kunt besparen op uw premies voor huisverzekeringen door een dakinspectie en certificering te voltooien.

Wat is een dakinspectie?

Een dakinspectie is een rapport dat de huidige staat van uw dak evalueert. De inspecteur zal vertellen of er ontbrekende of beschadigde gordelroos, lekken, verstopte regengoten, scheuren of andere waarschuwingssignalen zijn. Het is anders dan een huisinspectie omdat huisinspecteurs meestal niet op het dak klimmen om het grondig te bekijken. Een dakinspectie zal u niet informeren over de levensduur van uw dak, alleen de benodigde reparaties.

Als u een ouder huis bezit, is een dakinspectie vaak vereist door de verzekeringsmaatschappij voordat zij uw verzekering afgeven. Dakinspecties (en daaropvolgende reparaties) worden ook vaak gevraagd wanneer u uw huis verkoopt, omdat kopers er zeker van willen zijn dat het huis veilig is. Sommige kopers, aan de andere kant, willen misschien hun eigen inspecteur betalen om uw dak te evalueren.

Wat een dakinspecteur zal zoeken:

 • Gekrulde, beschadigde of ontbrekende gordelroos of tegels
 • Vegetatie op het dak
 • Roest of tekenen van dakflitsen
 • Beschadigde of ontbrekende vlampunten
 • Watervlekken op het plafond of onder het dak
 • Beschadigde of verstopte goten, afvoeren, dakramen, schoorstenen en dakvalleien

Wat is een dakcertificering?

Een dakcertificering is een professionele opinie van een erkende dakinspecteur die de resterende levensduur van uw dak schat. Het gaat een stap verder dan de dakinspectie door te certificeren dat uw dak in goede staat is (dat wil zeggen, vrij van lekken en scheuren) en dat er geen reparaties nodig zijn. Als tijdens de inspectie reparaties worden aanbevolen, moet de reparatie worden uitgevoerd voordat de certificering wordt afgegeven.

Afhankelijk van het dakbedrijf is deze certificering twee tot vijf jaar goed. Zorg ervoor dat de certificering die u krijgt, voldoet aan de voorschriften van de Federal Housing Administration (FHA) , omdat dit ervoor zorgt dat uw dak veilig is als en wanneer u uw huis op de markt brengt.

Om de resterende jaren van het dak te bepalen, moeten inspecteurs rekening houden met:

 • Dakbedekkingsmateriaal (bijv. Compositie grind, leisteen, metaal)
 • Leeftijd van het dak
 • Dakhelling (hoe steil het dak is)
 • Aantal lagen
 • Eerdere dakreparaties

Sommige dakcertificeringen omvatten een garantie om u te beschermen tegen lekken en andere soorten schade. Als u overweegt om een ​​garantie te krijgen, is het be>

Hoe kan een veilig dak de kosten van mijn huiseigenarenverzekering verlagen?

Verzekeraars van huiseigenaren willen mensen verzekeren wier huis zo veilig mogelijk is. Hoe minder risico je bent, hoe minder kans je hebt om een ​​claim in te dienen. Dit stimuleert verzekeringsmaatschappijen om kortingen aan te bieden aan diegenen die blijk geven van veiligheid.

Als het op uw dak aankomt, kunnen verzekeringsmaatschappijen u een korting geven, in de vorm van een krediet of lagere maandelijkse premies, voor het hebben van een dakcertificering uitgegeven door een erkende dakdekker. "Je krijgt daar een beter tarief voor, net zoals je een beter tarief krijgt voor thuisbeveiliging, zoals ADP," zegt Jason L. Austin, een onafhankelijke verzekeringsagent en eigenaar van JL Austin Consulting .

"Stel dat het dak de afgelopen twee jaar is gedaan", legt Austin uit. “U wilt het laten inspecteren en certificeren door het bedrijf dat het eigenlijke dak zelf [heeft geïnstalleerd]. Als je die certificering aantoont - dat het dak de afgelopen jaren in orde is geweest - zal de premie dalen, want als er iets komt, zoals een sterke wind, zou het dak veel beter standhouden dan een dak dat zes of zeven jaar oud is, want dat zijn degenen die waarschijnlijk zullen gaan lekken. "

Hoe krijg ik een veilige dakkorting?

Om de korting te ontvangen (als uw verzekeringsmaatschappij deze aanbiedt), kunt u erom vragen bij het aanvragen van een polis of een dakcertificering laten doen als u al verzekerd bent. Elke situatie vereist de juiste documentatie van uw erkende dakdekker en het invullen van een aanvraag bij uw verzekeringsmaatschappij.

Austin beveelt aan om regelmatig een dakcertificering te krijgen om lage premies te garanderen en de integriteit van uw huis te behouden. Hij beveelt aan dat huiseigenaren met gloednieuwe daken om de vier tot vijf jaar een certificering krijgen. Oudere daken kunnen om de twee tot drie jaar een certificering vereisen. Daken hebben meestal een levensduur van 10 tot 20 jaar, afhankelijk van het gebruikte materiaal en waar u woont. (Voor daken in Florida gelden andere weersoverwegingen dan voor daken in Illinois.)

U kunt ook een korting ontvangen voor het installeren van slagvaste dakproducten of het installeren van een geheel nieuw dak in sommige staten. Neem contact op met uw provider om te zien wat zij u kunnen bieden.

Is het betalen voor een inspectie en certificering de moeite waard?

Betalen voor een dakcertificering en mogelijk een dakreparatie als een zwakte wordt gevonden, kan van tevoren duur zijn. Austin zegt dat de kosten van een dakinspectie en -certificering variëren, maar meestal tussen de $ 200 en $ 300 liggen.

Het kan jaren duren voordat die initiële kosten worden terugverdiend van de korting die u op uw premies verdient, omdat een opstalverzekering tussen $ 500 en $ 1500 per jaar kan kosten (afhankelijk van waar u woont en andere factoren). De wetenschap dat uw dak in goede staat is, is echter de moeite waard. U kunt veilig slapen, wetende dat het bestand is tegen zware wind, regen, sneeuw en andere risico's waar u geen controle over heeft.

Tips voor het inhuren van een dakinspecteur

 • Vraag om lokale verwijzingen van vrienden en buren.
 • Lees online recensies en beoordelingen van het bedrijf om te zien of klanten tevreden zijn met hun service.
 • Controleer de rating van het bedrijf bij het Better Business Bureau .
 • Controleer of het bedrijf een vergunning heeft van een beroepsvereniging zoals National Roof Certification and Inspection Association en van uw staat , indien van toepassing.
 • Verbind je niet met de eerste dakdekker die je vindt. Kijk rond voor offertes van meerdere bedrijven.
 • Pas op voor dakbedekking , waaronder vaak 'gratis' dakinspecties, aanbetalingen of verkoopstrategieën onder hoge druk.

gerelateerde artikelen

Hoe uw creditcard huurauto verzekering dekt

Soorten levensverzekeringen

Wat u moet weten over de grootste autoverzekeringsmaatschappijen

Wat te doen als uw verzekering wordt geannuleerd omdat u geen reparaties hebt uitgevoerd