Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

Anne Dennon

Schrijver van technologie en financiën

3 min. lezen

In 2017 liet een jong stel dat door Europa reist met hun 10 maanden oude op sleeptouw zichzelf binnen in een charmant Parijse appartement geboekt via Airbnb. De geur trof hen eerst. De gordijnen en jaloezieën waren bedekt met meeldauw. Ze belden Airbnb en verlieten de flat.

Plots kwamen ze zonder accommodatie terug op Airbnb. Ze kwamen aan bij het tweede appartement om het bed kapot te vinden. De douchekop ook. Niet opgeruimd afval. Blootgestelde gloeilampen. Toen hun off-the-rails vakantie eenmaal was afgelopen, bleven Asher en Lyric Fergusson achter met een grote vraag: is Airbnb veilig?

De vraag leidde hen tot onderzoek en analyse van meer dan 1.000 Airbnb-horrorverhalen. Ze vonden "onveilige omstandigheden" - een categorie met insectenplagen, vijandige hosts en verborgen camera's - een van de meest voorkomende Airbnb-gruwelen.

Hoewel niet zo direct voor de hand liggend als insecten en schimmels, of zo onmiddellijk bedreigend als een slechte gastheer, vormen verborgen camera's een echte zorg voor reizigers die genieten van de unieke ervaringen van een Airbnb-verblijf. Media melden chronisch flagrant misbruik van gastprivacy door Airbnb-hosts, gevangen camera's in branddetectoren en gloeilampen. De opkomst van smart home-technologie , die veiligheid en gemak biedt voor Airbnb-gasten, terwijl het onvermijdelijk de privacy aantast, vergroot het probleem.

Het standpunt van Airbnb over bewaking

Airbnb's gedragscode voor veilig hosten omvat twee bewakingsregels.

  1. Opnameapparaten zijn niet toegestaan ​​in privéruimtes (zoals slaapkamers en badkamers)
  2. Gastheren moeten alle bewakingsapparatuur in hun huisregels bekendmaken . (Zelfs apparaten die niet worden ingeschakeld tijdens het verblijf van een gast.)

Verder houdt Airbnb zowel gastheren als gasten aan "alle toepasselijke federale, provinciale en lokale wetten" voor toezicht en privacy. (Het is de gasten niet toegestaan ​​hun hosts of externe gasten op te nemen.)

Maar in het grootste deel van de wereld bestaan dergelijke wetten niet of zijn ze laks. In de VS zijn er geen federale wetten tegen videobewaking - niet in het openbaar, niet op het werk, niet thuis. Er zijn echter staatswetten. De twee eenvoudige regels van Airbnb - dat apparaten worden onthuld en buiten privézones worden gehouden - herhalen de sterkste staatswetten tegen bewaking.

Wat zijn 'privéruimtes'?

De regel dat hosts bewakingsapparatuur onthullen en aangeven of actieve opname plaatsvindt, is eenvoudig genoeg. De tweede regel, die bewakingsapparatuur verbiedt met zicht op "bepaalde privéruimten" is waziger.

Privéruimtes zijn overal waar een persoon zich waarschijnlijk zal uitkleden: slaapkamers, badkamers, kleedkamers, hotelkamers. Aangezien een Airbnb het moderne equivalent van een hotelkamer is, zou men kunnen stellen dat bewakingsapparatuur nergens in een Airbnb-verhuur aanwezig zou moeten zijn, behalve misschien bij de voordeur.

Hoe verborgen camera's in een Airbnb te spotten

Scouting voor beveiligingscamera's in een Airbnb zorgt voor een snel spelletje spion voor het uitpakken.

  • Doe alle lichten uit en laat een zaklamp schijnen. Cameralenzen glinsteren.
  • Download een app zoals Glint Finder, die werkt op hetzelfde basisflitslichtprincipe.
  • Onderzoek elektronica die er niet goed uitziet met incongruente snoeren of onderdelen.
  • Gebruik een verborgen camera / microfoon-detector. Ten minste één nieuwe bugdetector wordt speciaal op de markt gebracht voor gebruik in Airbnbs.

Naast het gebruik van je telefoon om een ​​camera-detecterende app te downloaden, kun je ook de meest elementaire functionaliteit gebruiken om bugs op te sporen. "Wanneer u zich in een Airbnb vestigt, belt u iemand die u kent", stelt Shayne Sherman van TechLoris voor . “Loop door de kamer ... merkbare interferentie kan een teken van bewaking zijn. Verborgen camera's zenden meestal een radiofrequentie uit die interfereert met oproepen via een mobiele telefoon. "

Chelsea Brown van Digital Mom Talk heeft nog een suggestie. “Tel het aantal apparaten dat u thuis ziet dat slim is en het aantal WiFi-apparaten of IP-adressen die u op het netwerk ziet. Als ze niet kloppen, dan heb je waarschijnlijk te maken met een verborgen camera. ”Wat betreft het lokaliseren - ga uit de oude zaklamp.

Wat te doen als u een verborgen camera vindt

Als u een onjuist geplaatst of niet-bekend opnameapparaat in uw Airbnb vindt, hebt u een verhaal. Ten eerste komt u in aanmerking voor een volledige terugbetaling. Vervolgens kunt u zowel de host als de vermelding markeren en de situatie melden.

De Fergussons hebben ontdekt dat het voor slechte hosts maar al te gemakkelijk is om te jagen op andere gasten door zich eenvoudig aan te melden onder een nieuwe gebruikersnaam. Totdat Airbnb zijn mogelijkheden verhoogt om aanstootgevende hosts te blokkeren, is er geen manier om dergelijke duistere oplossingen te voorkomen. Maar je hebt wel de toevlucht van je stem. We zullen de eerste zijn om u te vertellen hoe be>