Danika Miller Internet Entertainment Writer Door Danika Miller Internet Entertainment Writer

Danika dekt momenteel de beat van internet en entertainment. Haar vorige werk woont in willekeurige hoeken van het internet en fictie-bloemlezingen verborgen in universiteitsbibliotheken.

De beste draagbare airconditioners

De beste draagbare airconditioner is gemakkelijk te manoeuvreren (wielen en diepe handgrepen), eenvoudig te programmeren (een werkende afstandsbediening en heldere displays) en esthetisch genoeg om een ​​permanente opstelling voor de zomer te zijn. We brachten acht goed beoordeelde machines van vertrouwde merken om het zelf te proberen en eindigden met drie favorieten die kamers van elke grootte koelen.

De 3 beste draagbare airconditioners

De beste draagbare airconditioners: samengevat

LG LP1215GXR 115V draagbare airconditioner
ZWART + DECKER BPACT08WT 8.000 BTU draagbare airconditioner
Friedrich PH14B Airconditioner
Best voor
Gemiddelde kamer
Kleine kamers
Grote kamers
Prijs
$ 353
$ 329,99
$ 749
BTU
12.000
8000
13.500
Energiebesparende modus
S>
single
single
tweevoudig
Ventilator

Prijzen fluctueren op basis van de beschikbaarheid van particuliere Amazon-verkopers.

LG LP1215GXR 115V draagbare airconditioner

Best voor
Gemiddeld grote kamers

LG
Deze unieke eenheid vergemakkelijkt de luchtcirculatie en maakt transport pijnloos.
Pros
Gebruikersvriendelijk
Intuïtieve afstandsbediening
Unieke modi
Cons
Luidruchtig
Niet zo strak als concurrenten

Waarom we ervoor kozen

Gebruikersvriendelijk

, it was making life simpler — in other models, we spent chunks of time struggling to twist together hoses and attach them to units, but the LG arrived almost entirely pre-assembled. Zelfs toen we de LG uitpakten, werd het leven eenvoudiger - in andere modellen hebben we veel tijd besteed aan het worstelen om s>

LG-Rear-Storage-for-Portable-Air-Conditioner

Intuïtieve afstandsbediening

De LG-afstandsbediening is de grootste van het stel - denk aan de afstandsbediening van de Blu-ray-speler versus de sleutelhanger - maar dit komt omdat hij beschikt over een groot digitaal display met de huidige instellingen. Dit maakte het veel intuïtiever dan andere afstandsbedieningen, die vaak ongelabelde symbolen bevatten. Als bonus lokt elke druk op een knop een vriendelijk geluid uit in plaats van de typische monotone piep van andere eenheden.

Unieke modi

Modi die uniek zijn voor de LG omvatten een Energy Saver-modus, die alleen ventilatorcycli initieert wanneer de temperatuur van de kamer stijgt, en een Auto Clean-modus die vocht van de warmtewisselaarspoelen verwijdert, de eenheid klaarmaakt voor opslag en schimmelvorming voorkomt. Bij andere modellen moet u dit zelf vergemakkelijken door de machine enkele uren op een droge ventilator te laten draaien. Maar onze favoriete programmeeroptie? Een "auto-swing" -modus die de ventilator automatisch oscilleert voor optimale luchtcirculatie. Het is een functie die zo handig is dat we niet weten wat het is voor alle eenheden.

Punten om te overwegen

Luidruchtig

Helaas is de LG een van de luidste van onze kanshebbers. Als je het soort persoon bent dat in slaap kan vallen met het geluid van ventilatoropeningen en witte ruis, is het misschien geen groot probleem. Als u echter een lichte slaper bent, kunt u gevoelig zijn voor deze machine - vooral bij hogere ventilatorsnelheden.

Niet zo strak als concurrenten

We zouden de LG niet lelijk vinden . Het is echter veel nuttiger in de algehele presentatie en wint geen prijzen voor modern design. Met een prominente ventilatieopening en geblokte knoppen aan de voorkant, mist het een moderniteit waar modellen zoals de Honeywell indruk op hebben gemaakt.

ZWART + DECKER BPACT08WT 8.000 BTU draagbare airconditioner

Best voor
Kleine kamers

BLACK + DECKER
Een compacte eenheid met een eenvoudige console voor snel programmeren.
Pros
Compact en verplaatsbaar
Makkelijk te gebruiken
Slaapstand
Cons
Geen oscillerende fans
Geen externe opslag

Waarom we ervoor kozen

Compact en verplaatsbaar

is best suited for storage, mobility, and small spaces. Als de lichtste en kleinste van onze picks, is de doosvormige BLACK + DECKER BPACT08WT het meest geschikt voor opslag, mobiliteit en kleine ruimtes. Als je in een studio-appartement woont, geen opslagruimte hebt of de slaapkamer van een kind wilt koelen, is de BLACK + DECKER uniek qua grootte conservatief. De koordwikkel van de BLACK + DECKER is ideaal voor opslag in de winter en risicovrij transport op en af ​​trappen, en hoewel de handgrepen niet zo hol zijn als die van de LG of Friedrich, is het voldoende grip om in een woonkamer rond te lopen.

De BLACK + DECKER was een van de kleinste eenheden die we hebben getest, bijna de helft van de hoogte en diepte van modellen zoals de Whynter.

Makkelijk te gebruiken

Met slechts vijf knoppen en één weergavescherm heeft de BLACK + DECKER het eenvoudigste bedieningspaneel van het stel, wat zorgt voor snel en gedachteloos programmeren. De rekenmachine-achtige afstandsbediening is intuïtief en biedt nog een paar functies die niet toegankelijk zijn via het bedieningspaneel. Hiervan is een one-of-a-kind "Max" -modus, die de ventilatorsnelheid automatiseert en de temperatuur op de laagst mogelijke waarde zet - geweldig voor als je binnenkomt van de zomerhitte en snel verlichting nodig hebt.

Slaapstand

We hebben ook waardering voor de opname van de slaapmodus. Hoewel het geen unieke functie voor dit apparaat is, is het van onschatbare waarde als je een lichte slaper bent. Bij activering dimt de slaapmodus de LED-lampjes op het display en werkt het apparaat met een lagere ventilatorsnelheid. Bovendien wordt het apparaat na acht uur uitgeschakeld.

Punten om te overwegen

Geen oscillerende fans

Het ontbreken van een oscillerende ventilator maakt dit toestel niet minder geschikt om een ​​kamer te koelen. Zonder oscillerende fans is het misschien wat moeilijker voor koude lucht om te circuleren. De gebogen naar voren gerichte ventilatie vermindert een deel hiervan, waardoor de koude luchtuitvoer naar de kamer wordt verbreed, maar het kan iets >

Geen externe opslag

De BLACK + DECKER mist ook met name een afstandsbediening. Hoewel het geen dealbreaker is, is deze functie handig als je vaak afstandsbedieningen kwijt bent en het maakt winteropslag een stuk eenvoudiger.

Friedrich PH14B Airconditioner

Best voor
Grote kamers

Friedrich
Kleurrijke knoppen, soepele wielen en twee s>
Pros
Geweldig voor grotere ruimtes
Scherp display en afstandsbediening
Ingebouwde afvoerpomp
Cons
Gewicht
Geluidsniveaus

Waarom we ervoor kozen

Geweldig voor grotere ruimtes

is capable of tackling rooms up to 700 square feet. Als u een groot gebied of een keuken wilt koelen, kan de enorme Friedrich PH14B-airconditioner ruimtes tot 700 vierkante voet aan. Dit komt omdat het maar liefst 13.500 BTU's en twee s>

Scherp display en afstandsbediening

We hadden geen probleem met de Friedrich te werken, dankzij het heldere display en de fob-achtige afstandsbediening. Hoewel het externe ontwerp er een beetje gedateerd uitziet en dubbelzinnige symbolen bevat, hebben we toch de voorkeur gegeven boven afstandsbedieningen zonder schermen. Het display van de Friedrich maakt de afstandsbediening meer dan goed, met duidelijke en kleurgecodeerde knoppen voor elke functie.

Ingebouwde afvoerpomp

Om het vocht af te voeren dat zich in de machine ophoopt, heeft dit Friedrich-model ook een ingebouwde afvoerpomp waarmee u een kleine afvoers>

Punten om te overwegen

Gewicht

Het grootste nadeel van de Friedrich? Het is een forse 95 pond. Het is gemakkelijker te beheren dan andere units met twee s>

Geluidsniveaus

De Friedrich is ook niet de stilste draagbare airconditioner op de markt: niet verwonderlijk, gezien hoe zwaar hij is. Dit was vooral merkbaar tijdens de koelmodus. In deze modus kunt u geen lagere ventilatorsnelheid programmeren totdat de machine de gewenste temperatuur heeft bereikt. Dat is meestal wanneer het het luidst is en totdat het die temperatuur bereikt, zit je vast met een luidruchtige ventilator.

Hoe u de juiste draagbare airconditioner voor u kunt vinden

Focus op BTU's

De be>verwijderen . Hoe groter de ruimte, hoe hoger dat BTU-nummer zou moeten zijn.

Overweeg de grootte van de kamer

Draagbare airconditioners werken door koele droge lucht in een kamer toe te voegen en hete lucht via een afvoers>

Kamergrootte (in vierkante voet)
BTU's vereist
200-400
8,000-10,000
400-550
12.000
550-700
14.000
700+ (handelskwaliteit)
18.000

Bron: Energy Star

U wilt ook overcompenseren als u hoge plafonds (acht voet of meer), een ruimte met veel ramen en / of apparaten (een keuken) heeft, in een bepaalde warme / vochtige regio (Florida) woont of wilt afkoelen een kamer met slechte isolatie (een garage of werkplaats).

Zoek naar een model met energiebesparende functies

Sommige draagbare airconditioningunits worden geleverd met energiebesparende functies en modi die u kunnen helpen besparen op de kosten van energie. Energiebesparende functies die alleen de ventilatorcycli activeren wanneer de temperatuur in de kamer stijgt, zijn onmisbaar, vooral als u ergens warm woont. Een andere functie die kan helpen is een eenheid met een oscillerende ventilator. Deze helpen de koude lucht verspreiden, waardoor meer delen van de kamer sneller worden gekoeld.

Veelgestelde vragen over draagbare airconditioners

Werken draagbare airconditioners echt?

Een draagbare airconditioningunit lijkt misschien klein, maar hij kan een ruimte afkoelen op voorwaarde dat de unit de juiste maat heeft voor de juiste klus. Dit komt neer op de British Thermal Unit (BTU) -beoordeling van uw draagbare airconditioner. De slaapkamer of het studio-appartement van een kind vereist 8.000 tot 10.000 BTU's, terwijl voor een grotere familiekamer of keuken meer dan 14.000 nodig kunnen zijn.

Werkt een draagbare airconditioner in een garage?

Het is moeilijk om een ​​garage effectief te koelen met een draagbare airconditioner, omdat veel garages niet geïsoleerd zijn - wat betekent dat er niets is dat de koele lucht in of de hete lucht buiten houdt. Zelfs een krachtige draagbare airconditioner zal moeite hebben met het koelen van een garage. Hoewel het de temperatuur tijdelijk kan verlagen, zorgt nieuwe hete lucht ervoor dat het weer aankomt. Deze aan / uit-prestaties staan ​​bekend als kort fietsen en kunnen de levensduur van de compressor van uw unit verkorten.

Is een draagbare airconditioner goedkoper dan centrale lucht?

Afhankelijk van de grootte kan een draagbare airconditioner minder dan een achtste van het vermogen gebruiken dat een centraal luchtsysteem zou gebruiken. U moet echter niet vergeten dat een draagbare eenheid slechts is ontworpen om één gebied te koelen. Als u alleen bepaalde gekoelde gebieden nodig hebt, kan een zone-aanpak met behulp van een draagbare eenheid u meer geld besparen dan met een centraal luchtsysteem.

Moeten draagbare airconditioners worden geventileerd?

Ja. Of het nu door een raam of een muur gaat, uw draagbare airconditioner moet worden geventileerd. Om een ​​kamer effectief te koelen, moet uw unit alle warme lucht uit de kamer kunnen afzuigen en naar buiten duwen. Bijna elke draagbare airconditioner die we hebben getest, werd geleverd met een eenvoudig te installeren ontluchtingsset - geen professionele installatie nodig.

Misschien vind je dit ook leuk