Joe Supan Staff Writer Door Joe Supan Staff Writer

DISH Network Satelliet Internet Review

In de kern houdt DISH zich bezig met satelliettelevisiepakketten. Hoewel het vroeger satelliet-internet rechtstreeks aan klanten bood, begon het in 2017 samen te werken met HughesNet en Viasat - de twee grote landelijke satelliet-internetproviders - om satelliet-internetdiensten te bundelen met zijn tv-pakketten.

Satellietinternet, met zijn lage snelheden en mobiele datalimieten, is vaak een laatste redmiddel voor mensen die op het platteland wonen zonder toegang tot breedband. En omdat u het satelliet-internet van DISH niet alleen kunt krijgen, raden we het alleen aan voor mensen op het platteland die ook op zoek zijn naar een tv-aanbieder. Dat gezegd hebbende, zijn lage snelheden misschien geen belemmering als je internet alleen gebruikt voor eenvoudig internetten, en de tv-service van DISH biedt een aantal opvallende voordelen: het beste DVR-systeem op de markt, een uitstekende kanaalkeuze en een volledig jaar gratis HBO wanneer u zich aanmeldt.

De claim

DISH belooft het beste satelliet-tv- en internetpakket in de branche en zegt: "We hebben niet alleen geweldig internet beschikbaar waar u woont, we hebben de beste tv in de branche - alles tegen een prijs die de concurrentie niet kan raken." zijn satelliet-internetprestaties specifiek, beweert DISH, "Connecties zijn betrouwbaar, installatie is professioneel en klantenondersteuning is 24/7 beschikbaar."

Is het waar?

Soort van.

De satelliet-internetprestaties van DISH zijn moeilijk te meten, omdat uw locatie bepaalt of u verbonden bent met HughesNet of Viasat. In onze beoordeling van het beste satelliet-internet hebben we ontdekt dat HughesNet de beste aanbieder is voor snelheid en betrouwbaarheid, en consequent voldoet aan of overtreft zijn belofte van 25 Mbps snelheden. Viasat heeft wel een voorsprong op datalimieten en overtreft de limiet van 50 GB van HughesNet met een limiet van 150 GB - noodzakelijk als u veel tijd besteedt aan het streamen van video.

DISH heeft ook enkele van de beste installatieservices op de markt. Het biedt een venster van 75 minuten voor wanneer uw technicus arriveert en u kunt de exacte tijd volgen op de website van DISH. DIRECTV, de dichtstbijzijnde satellietconcurrent van DISH, biedt niet dezelfde specificiteit en adviseert u om " enkele uren te reserveren " voor de installatie.

Het is waar dat de klantenservice van DISH ook een van de beste in de branche is: ondersteuning is 24/7 beschikbaar en DISH was de enige internetprovider die een vijfsterrenrating kreeg van JD Power voor klantenservice.

Productoverzicht

Best voor

Mensen die hogere snelheden vereisen (DISH via HughesNet) of hogere datalimieten (DISH via Viasat)

Niet voor

Hoogvolume datagebruikers evenals gebruikers die de voorkeur geven aan meerdere HD- of 4K-streams

Kenmerken

SCHOTEL via HughesNet
SCHOTEL via Viasat
Prijs
$ 50-125
$ 50-125
Opvallende kenmerken
Hoge snelheden
Hoge datalimieten
Staten dienden
50 staten
50 staten
Gegevensplannen
10 GB
20 GB
30 GB
50 GB
12 GB
25 GB
50 GB
150 GB
Gemiddelde downloadsnelheden
14,19 Mbps
5,03 Mbps
Contractduur
2 jaar
2 jaar

Gratis installatie

In tegenstelling tot de meeste internetproviders vereist DISH professionele installatie om de satellietantenne op uw dak te bevestigen. Nadat u een pakket en installatietijd hebt gekozen, biedt DISH een venster van 75 minuten waarin een technicus bij u thuis aankomt. (U kunt de geschatte aankomsttijd ook volgen op de website van DISH, zodat u uw dag kunt plannen.)

Goede klantenservice

Internetproviders behoren tot de minst geliefde bedrijven ter wereld en hun klanttevredenheid is notoir laag. Het is verrassend dat DISH deze trend meeneemt. Voor 2017 heeft JD Power DISH Network de hoogste algemene klanttevredenheid toegekend voor de regio's Noord-Centraal en Zuid (inclusief zowel satelliet-tv als internetdienst). Het ontving perfecte vijfsterrenscores in prestaties en betrouwbaarheid, klantenservice en facturering, wat betekent dat u zich minder snel zorgen hoeft te maken over eindeloze telefoonbomen, opdringerige herhalingen en andere problemen die de ISP-industrie teisteren.

Geen extra kosten

DISH onderscheidt zich van internetproviders omdat ze geen onbetaalbare kosten in rekening brengen als u uw maandelijkse gegevenslimiet overschrijdt. Zodra u die limiet bereikt, daalt uw snelheid echter tot 128 Kbps voor de rest van uw factureringscyclus, genoeg voor alleen zeer eenvoudig (en zeer >

Off-Peak bonusgegevens toelage

Als je wilt voorkomen dat je extra gegevens koopt of je abonnement opwaardeert, is een leuk alternatief van DISH de datatoegang voor de daluren. DISH biedt elke dag van 2 uur tot 8 uur extra gegevens die niet meetellen voor uw Anytime-uitkering. Met HughesNet kunnen uw dalgegevens ook worden opgebruikt: de dallimiet ligt op 50 GB dalgegevens. Viasat biedt onbeperkte dalgegevens, maar de uren worden verkort tot 3 uur 's ochtends tot 6 uur' s ochtends

Mogelijke nadelen

Vertragende satellietsnelheden

Over het algemeen vertragen satellietsnelheden aanzienlijk. In een 2016-studie (de meest recente beschikbare) verzamelde de FCC landelijke informatie over internetserviceproviders. Het bleek dat het afgelopen jaar de satellietsnelheid enorm was, terwijl bijna alle andere opties voor internetservices onveranderd bleven. Het rapport stelt: "De werkelijke versus geadverteerde snelheidsverhouding van Hughes daalde van 203% naar 152%, terwijl die van Viasat daalde van 107% naar 71%." landelijke snelheden.

Hoge kosten voor extra gegevens

Telkens wanneer u geen gegevens meer heeft, kunt u met DISH extra gegevens kopen in stappen van 1 GB voor elk $ 10. Dat is nogal wat meer dan u zou betalen voor uw basispakket, maar het is alleen bedoeld als laatste redmiddel. Deze gegevens verlopen ook aan het einde van uw factureringscyclus, zodat u de rest van de maand niet kunt verlengen. Als je merkt dat je regelmatig extra gegevens koopt, kun je waarschijnlijk beter je abonnement upgraden.

De competitie

SCHOTEL via HughesNet
SCHOTEL via Viasat
Verizon 4G LTE
Vast draadloos
Prijs
$ 50-125
$ 50-125
$ 60-90
$ 60 +
Dataplannen
10 GB
20 GB
30 GB
50 GB
12 GB
25 GB
50 GB
150 GB
500 MB
2 GB
4GB
5 GB
8 GB
Ga onbeperkt
Meer dan onbeperkt
Boven onbeperkt
Onbeperkt
Maximale snelheden
15 mbps
25 mbps
12 mbps
1-1.000 mbps
Staten dienden
50
50
50
~ 29

SCHOTEL versus Verizon 4G LTE

Een mobiele provider is een onwaarschijnlijke uitdager voor satelliet-internet. Verizon leidt het pakket van 4G LTE-providers , en net als satelliet-internet kan het bereik bijna elke uithoek van het land bereiken. Verizon biedt twee manieren om zijn 4G LTE-service op niet-mobiele apparaten te gebruiken: u kunt uw mobiele telefoon als hotspot aanwijzen en uw andere apparaten eraan koppelen (zoals spelsystemen, tablets en laptops), of u kunt een mobiele hotspot kopen van Verizon, die ergens tussen $ 20 en $ 100 kost. Het voordeel hiervan is dat u niet hoeft te betalen voor de extra tv-service die u met DISH zou hebben.

Helaas zijn snelheden en datalimieten voor 4G mobiele breedbandaanbieders over het algemeen aan de onderkant. Verizon biedt overal tussen de 5 en 12 Mbps op zijn 4G LTE-abonnement, >

SCHOTEL versus vast draadloos

Een andere populaire optie voor huizen in landelijke gebieden, vaste gegevens van draadloze stralen van een toegangspunt, zoals een gemonteerde toren, naar een ontvangstapparaat in uw huis. Dit zijn meestal kleine schotels of antennes die aan de buitenkant van uw huis worden geïnstalleerd. Het primaire voordeel van vast draadloos internet is dat datacaps vaak veel hoger zijn dan bij satelliet-internet, waarbij veel abonnementen echt onbeperkte service bieden. Activiteiten zoals het streamen van HD-video en online gamen hebben de neiging om de meeste gegevens op te eten, dus als dit enkele van uw primaire activiteiten zijn, is vast draadloos de beste optie voor u.

Snelheden zijn meestal vergelijkbaar met satellietinternet, hoewel sommige gebieden tot 50 Mbps kunnen bereiken. Rise Broadband, de grootste aanbieder van vast draadloos in het land, rekent $ 20 / maand voor maximaal 5 Mbps tijdens het eerste jaar ($ 30 / maand voor het tweede jaar), of $ 30 / maand voor tussen 10 Mbps en 25 Mbps tijdens de eerste jaar ($ 40 / maand voor het tweede jaar).

DISH Netwerk Satelliet Internet FAQ

Moet ik gaan met schotel voor satelliet-tv?

Of u service krijgt van HughesNet of Viasat hangt uiteindelijk af van waar u woont, maar beide betekent bundelen met een DISH TV-abonnement. Als u meer geïnteresseerd bent in satelliet-tv dan internet, is het vermeldenswaard dat er betere opties zijn. In onze beoordeling van de beste tv-aanbieders hebben we geconstateerd dat DIRECTV - het andere grote satelliet-tv-bedrijf - betere pakketten en zenderaanbiedingen heeft. Waar DISH opvalt, is zijn DVR-systeem: de Hopper 3 DVR kan tot 16 shows tegelijk opnemen en 2000 uur aan inhoud opslaan, en het heeft handige ingebouwde app-functies.

Wat moet ik weten over het tweejarige contract?

Hoewel het ondertekenen van het contract ervoor zorgt dat u voor de duur ervan een goedkopere promotieprijs krijgt, kunt u verwachten dat uw prijs aanzienlijk omhoog gaat zodra uw contract eindigt. En als u vóór twee jaar wilt annuleren, brengt DISH $ 20 / maand in rekening voor de rest van uw contract. Hoewel niet ideaal, is dit vergelijkbaar met andere internetproviders via satelliet: zowel Viasat als HughesNet vereisen minimaal twee jaar contracten. Dit is logisch - je gaat via deze bedrijven voor internetservice wanneer je met DISH bundelt.

Moet ik HughesNet of Viasat kiezen?

Welke provider DISH samenwerkt, hangt af van uw locatie, dus u hebt geen keus met welke provider u krijgt als u ervoor kiest om te bundelen met satelliet-tv van DISH. Maar als u pas na internetdienst bent en HughesNet onafhankelijk in uw regio wordt verkocht, is het de moeite waard om het te bekijken: in een artikel waarin de twee zwaargewichten via internet via satelliet worden vergeleken - HughesNet en Viasat - bepaalde Yahoo Finance dat HughesNet een betere deal bood : de positieve verkoopargumenten ten gunste van HughesNet zijn lagere kosten, meer diverse plannen om uit te kiezen, 24/7 klantenondersteuning en een groter dekkingsgebied. ”

Het komt neer op

Met zijn lagere snelheden en datalimieten, moet satelliet-internet eigenlijk alleen worden overwogen als u in een landelijk gebied woont zonder toegang tot breedband. DISH is het beste voor klanten die op zoek zijn naar een compleet internet- en tv-pakket (omdat u alleen toegang hebt tot DISH's satellietinternet door het te bundelen met een tv-pakket). Als je alleen na eenvoudig internetten en af ​​en toe videostreaming bent, zul je waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn in de uitstekende klantenservice van DISH, redelijk betrouwbare snelheden en unieke tv-bundelopties.

Misschien vind je dit ook leuk