De beste bladblazer

Elke elektrische bladblazer zal bladeren van gras of bestrating verwijderen; de echte vraag is of u waarde hecht aan kracht of draagbaarheid. Ventilatoren met snoer hebben een hogere windsnelheid, waardoor ze een lichte maar merkbare kracht hebben. Een batterij-aangedreven bladblazer geeft u de vrijheid om overal naartoe te gaan zonder gebonden te zijn aan een verlengsnoer, maar ze zijn ook duurder.

We hebben gekeken naar de best beoordeelde bladblazers van winkels voor woningverbetering zoals Lowe's en Home Depot, plus alle lof die werd geprezen door de beste lijsten en professionele beoordelingen zoals consumentenrapporten. Elke bladblazer die we hebben getest, is in staat om bladeren te verwijderen, maar de beste bladblazer zou moeten werken voor klussen van alle groottes, van een snelle terrasveger tot een hele tuinopruiming.

Opmerking van de uitgever
  • 9 september 2019 - Onze originele Top Pick, de EGO LB401, is stopgezet door de fabrikant. Een nieuw model, de EGO LB403, is beschikbaar met een 2,5 AH-batterij (vergeleken met de 2,0 AH-batterij op de LB4801).

De 2 beste bladblazers

De beste bladblazers: samengevat

Toro 51619
EGO LB4803
Het beste
Voor kracht
Voor draagbaarheid
Prijs
Begint bij $ 74,97
Begint bij $ 94,24 *
Krachtbron
electrical outlet Verlengsnoer en stopcontact
Oplaadbare batterij
Mulcher bijlagen
MPH
250
92
CFM
350
480

* batterij wordt apart verkocht

Toro 51619

De beste krachtige bladblazer

Toro
Hij duwt, begeleidt en mulcheert moeiteloos bladeren. Je hebt een verlengsnoer nodig, maar de blazer is gemakkelijk mee te nemen.

Waarom we ervoor kozen

Hoge windsnelheid

Elektrische bladblazers zijn meestal krachtig en de Toro Electric Ultra Blower / Vacuum is geen uitzondering. Het werd al snel een bladblazer voor onze testers die onder de indruk waren van zowel zijn kracht als wendbaarheid; het schoof bladeren in ons doelveld en ruimde ze binnen enkele seconden weer op. Hoewel de 350 CFM niet zo hoog was als die van de EGO's 480, had het geen problemen om bladeren van het gazon te verwijderen. Het heeft een windsnelheid van 250 MPH - sneller dan elke blazer die we hebben gevonden.

Eenvoudig in te stellen

We hielden van de continue wijzerplaat van de Toro voor het aanpassen van de stroominstellingen. Het is gemakkelijk te bereiken, dus we konden de hoeveelheid vermogen voor elke fase van onze test aanpassen. De laagste instelling was niet alleen krachtig, maar ook nauwkeurig. We kunnen bladeren naar ons doelgebied verplaatsen zonder degene die er al in blazen weg te blazen.

Dankzij het handvatontwerp van de Toro konden we onze greep veranderen en de hoek van het mondstuk aanpassen, terwijl we nog steeds een stevige hand op de blazer hielden.

Extra bijlagen

De Toro wordt ook geleverd met twee extra sproeiers om gelijkmatige rijen en stapels te creëren, plus een concentrator om de wind op hardnekkige bladeren te richten als een krachtige wasmachine. Zelfs zonder de extra sproeiers waren we nog steeds onder de indruk van het smalle luchtblaadje. Als gevolg hiervan hadden we precieze, scherpe graslijnen nadat we een pas door de bladstapel hadden gelopen.

Het verdubbelt ook als een vacuüm en mulcher, ook. Nadat we onze bladeren in een nette stapel hadden geduwd, trokken we het mondstuk eraf en bevestigden de vacuümbuis. De Toro zuigt bladeren, twijgen en zelfs dennenappels op . Dan hakt het draaiende mes het op en spuugt fijne, tuinklare mulch uit.

Punten om te overwegen

Vereist verlengsnoer

. Het snoer van de Toro bestaat bijna niet, dus je moet een verlengsnoer aanschaffen. Vanwege het verlengsnoer is dit niet de beste optie voor grotere werven met veel bomen en beperkte stopcontacten.

We zijn dol op hoe krachtig de Toro is, maar dat maakt niet echt uit of je hem niet in de tuin kunt gebruiken, je hebt hem het meest nodig. Hoewel je een hark kunt gebruiken in gebieden die de Toro niet bereikt, verslaat dat het doel van het hebben van een bladblazer. Als u een grote tuin heeft die veel onderhoud vergt, raden we aan om een ​​bladblazer op batterijen te kiezen.

EGO LB4803

De beste draagbare bladblazer

EGO
Deze op batterijen werkende blazer is ideaal voor een snelle schoonmaakbeurt, maar hij kan ook grotere taken aan.

Waarom we ervoor kozen

Goede batterij

Soms kan zelfs een verlengsnoer u niet helpen om naar alle delen van uw tuin te gaan die opgeruimd moeten worden. De EGO LB4803 is een draadloze bladblazer met een verrassend sterke batterij. Het versloeg de concurrentie in runtime, duurde 22 minuten bij maximale windkracht - een volle 50 procent >

Evenwichtig

Bladblazers kunnen omslachtig en zwaar zijn, maar we hebben nooit geworsteld met de EGO. Omdat het van nature naar de grond wijst, was het gemakkelijk om de hele testsessie vol te houden en hoefden we niet halverwege van hand te wisselen. Zijn lichtgewicht en goed uitgebalanceerde lichaam maakte het een briesje om een ​​dichte stapel bladeren uit trottoirgoten te verwijderen en over onze achtertuin te dragen.

Doorlopende stroomknop

We hielden van de continue wijzerplaat van de EGO, die aan de voorkant van het handvat zit. Toen we de laatste bladeren in ons doelvierkant moesten krijgen, verminderde een eenvoudige aanpassing de kracht. En toen we een extra burst wilden krijgen, konden we de turboknop met een druk van onze duim activeren om bladeren die in een hoek waren geklemd, vrij te maken.

De turboknop en de snelkeuzeknop (links) van de EGO zijn gemakkelijk te bereiken wanneer u hem ingedrukt houdt. De Ryobi (rechts) vereist dat je een trigger indrukt en je grip behoudt om de snelheid te regelen.

Punten om te overwegen

Dure batterij

In tegenstelling tot een bladblazer met snoer raakt de EGO uiteindelijk leeg. Als u extra runtime wilt of van plan bent om continu hoog vermogen te gebruiken, overweeg dan een reserve- of een verbeterde batterij. Buying a spare means leaving one on the charger ready to go, but you can also upgrade to EGO's 4.0Ah , or 5.0Ah battery for a longer run-time. We hebben EGO's standaard EGO Power 2.5Ah-batterij gebruikt. Een reserve kopen betekent dat u er een op de lader kunt laten staan, maar u kunt ook upgraden naar de 4.0Oh of 5.0Ah-batterij van EGO voor een >

Deze batterijen kosten echter bijna - of meer - dan de machine zelf. Het is een goed idee om de batterij van de EGO te upgraden of een reserve in je garage te houden, maar het kost je minstens $ 100 - zo niet meer dan $ 200 voor de krachtigere modellen.

Hoe u de juiste bladblazer voor u kunt vinden

Kies tussen een bladblazer met snoer of batterijvoeding

Bladblazers met snoer en bladblazers op batterijen bieden beide unieke voordelen. Als u meer vermogen nodig hebt en een meer betaalbare bladblazer wilt, is een machine met snoer precies voldoende. Maar als u een grote tuin hebt en het niet erg vindt om het geld uit te geven aan een duurdere machine, is een bladblazer op batterijen een betere keuze om de klus te klaren.

Overweeg extra bijlagen

Het hebben van een alles-in-één machine om het grootste deel van uw tuinwerk af te handelen is een geweldige manier om ruimte te besparen. Kijk naar bladblazers die kunnen verdubbelen als een andere machine en uw tijd in tweeën snijden. De Toro 51619 wordt bijvoorbeeld geleverd met een optioneel mulchhulpstuk dat stofzuigers opzuigt, ophakt en tuinafval in een linnen zak opslaat om later in uw tuin te verspreiden.

Onderzoek verwisselbare batterijen

Meestal is het duurste onderdeel van een bladblazer op batterijen de batterij zelf. Het goede nieuws is dat elektrische grasmatapparatuur steeds populairder wordt en de technologie blijft verbeteren. Bedrijven die werfapparatuur op batterijen aanbieden, hebben meestal meerdere tools die dezelfde batterij kunnen gebruiken.

uses batteries interchangeable with its other products, and if you already have a battery, you can buy the leaf blower shell without one. De EGO-bladblazer gebruikt bijvoorbeeld batterijen die uitwisselbaar zijn met zijn andere producten, en als u al een batterij hebt, kunt u de bladblazerhuls zonder kopen. , you'll already have a strong battery by the time you add the leaf blower to your garage. Dus als u hebt geïnvesteerd in een EGO-grasmaaier , heeft u al een sterke batterij tegen de tijd dat u de bladblazer aan uw garage toevoegt.

Leaf Blower Veelgestelde vragen

Hoe wordt het vermogen gemeten in bladblazers?

Mijl per uur (MPH) meet wat de meesten van ons als macht beschouwen: zware dingen blazen, zoals natte bladeren. Hoe hoger de MPH, hoe sterker de wind.

Kubieke voet per minuut (CFM) meet de hoeveelheid wind, of hoeveel dingen we tegelijkertijd kunnen rondblazen. Naarmate CFM toeneemt, neemt de hoeveelheid wind die door de bladblazer wordt geduwd toe. Een bladblazer met een hoge CFM kan een groot gebied in een kortere periode bestrijken dan een met een lage CFM.

Hoe mulch ik mijn gazon?

Door bladeren te laten ontleden waar ze vallen, kunnen de meeste voedingsstoffenbomen en struiken uit de aarde worden afgebroken in de bovengrond. Maar als u geen laag dode bladeren op het gazon wilt laten rotten, kunt u de bladeren terug in uw gazon en tuin mulchen.

, comes with a vacuum and mulching attachment, but you can also use a lawnmower. De Toro 51619 wordt geleverd met een stofzuiger en mulchhulpstuk , maar u kunt ook een grasmaaier gebruiken. Verhoog gewoon de hoogte van de basis van de grasmaaier en ren over de bladeren totdat u het gewenste hakniveau bereikt. Neem vervolgens je mulch en werk deze in je tuinbedden. Je kunt het ook over je gazon sprenkelen of waar je tuin wat extra plantaardig voedsel op prijs stelt.

Kan ik een bladblazer gebruiken op natte bladeren?

Het is veel gemakkelijker om droge bladeren met een bladblazer te verwijderen dan natte bladeren. Natte bladeren plakken aan alles en zijn veel zwaarder. Als je niet wilt wachten tot deze bladeren opdrogen, is de beste methode om je bladblazer op hoog vermogen te zetten en de natte bladeren van de stoep te blazen naar een plek waar ze gemakkelijker te verzamelen zijn. Als ze helemaal doorweekt zijn, is het het gemakkelijkst om ze met je handen of een hark te verzamelen.

Misschien vind je dit ook leuk