Resultaat resultaten voor
Bedoelde je:
Sorry, er ging iets mis. Vernieuw uw browser en probeer het opnieuw.

grmajo.net

border=0

7 min. lezen

Deze gids is gemaakt om gezinnen te helpen zich voor te bereiden op een kind dat alleen thuis is. Gebruik deze tips, technologieën en onze koelkastvriendelijke veiligheidshandleiding voor kinderen om uw kinderen voor te bereiden om veilig te blijven wanneer ze alleen zijn.

Voor sommige gezinnen is het onmogelijk om oudere kinderen alleen thuis te laten na school. Dit is geen nieuw fenomeen, maar wat nieuw is, is een groot aantal nieuwe technologie en apparaten die het voor ouders gemakkelijker maken om de veiligheid van hun kinderen in de uren tussen school en wanneer ouders thuiskomen van het werk bij te houden en te vergroten. En het gaat veel verder dan alleen een beveiligingssysteem voor thuis .

Hoewel er geen vaste of afgesproken leeftijd is voor wanneer het gepast is om kinderen alleen thuis te laten, biedt het US Children's Bureau wel enkele richtlijnen voor het evalueren van het volwassenheidsniveau bij kinderen. De meeste ouders kunnen niet eens op de wet vertrouwen om te bepalen wanneer het OK is om kinderen alleen thuis te laten, want volgens het Kinderbureau hebben slechts drie staten (Illinois, Maryland en Oregon) dergelijke wetten op het boek.

Hier zijn enkele tips, technologieën en hacks om ouders te helpen kinderen te beschermen wanneer ze na school alleen thuis zijn.

In dit artikel:

Bereid je voor voordat je kind alleen thuis moet zijn

Is je kind er klaar voor?

Voordat u besluit uw kinderen thuis te laten, moet u rekening houden met hun volwassenheidsniveau. Hoewel sommige kinderen er goed aan doen om alleen te zijn, zou niet iedereen zich op zijn gemak voelen in dit soort situaties. Stel jezelf deze vragen om te bepalen of je misschien alternatieve plannen moet maken:

Timing: is deze terugkerende tijd alleen of eenmalig thuis? Zal uw kind 's ochtends,' s middags of 's avonds alleen thuis zijn?

Comfortniveau: is uw kind bang om alleen thuis te zijn? Als ze hulp nodig hebben, praten ze dan graag met volwassenen zoals buren of hulpverleners?

Naleving: volgen uw kinderen doorgaans de regels die u instelt? Vermijden uw kinderen u te vertellen wanneer er iets mis is gegaan en zij hulp nodig hebben?

Verantwoordelijkheid: Zijn oudere kinderen verantwoordelijk voor de zorg voor jongere kinderen - en zo ja, zijn ze volwassen genoeg om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen? Kan uw kind nauwkeurig beoordelen wat wel en geen noodgeval is en kan hij ervoor kiezen om 9-1-1 te bellen?

Een noodplan voor tijd

Een van de beste manieren om uw kind voor te bereiden om alleen thuis te blijven, is door een open en eerlijke discussie met hen te hebben. Voordat de grote dag komt, gaat u zitten met uw kind en bespreekt u wat u in een noodgeval moet doen. Nog beter, laat ze de antwoorden op deze vragen zelf opschrijven, zodat ze het zeker onthouden. Wilt u een afdrukbare versie van deze vragen? grmajo.net heeft hier een koelkastvriendelijke PDF gemaakt .

  • Informatie die 9-1-1 zou moeten weten
  • Naam van het kind en dichtstbijzijnde zijstraten
  • Vertrouwde buren en vrienden om in geval van nood contact op te nemen

Technologieën voor kindveiligheid

Smart Home Camera

Een slimme thuiscamera is een manier om uw kinderen te beschermen en ouders wat extra gemoedsrust te geven. "Ouders leven tegenwoordig in een interessante tijd: wankelen met hoe en wanneer ze technologie moeten gebruiken om hun kinderen in de gaten te houden", zegt Ben Nader, algemeen directeur video-oplossingen bij Ooma , die slimme camera's maakt. Nu DIY-beveiligingscamera's steeds vaker hun weg naar huis vinden, zegt Nader dat ouders deze camera's kunnen gebruiken om de verblijfplaats van hun kinderen in de gaten te houden. Bepaalde camera's, zoals Google Nest-camera's, zijn zelfs uitrolfuncties waarmee camera's bekende gezichten kunnen detecteren , technologie die ouders extra inzicht kan geven in het komen en gaan thuis terwijl ze weg zijn.

Slimme deurbelcamera

Een deurbelcamera is een andere optie. "Ouders zeggen tegen hun kinderen dat ze de deur niet moeten opendoen, maar kinderen negeren deze regel meestal wanneer de ongenode gast misschien een vriend is", waarschuwt Justin Lavelle, hoofd communicatie bij BeenVerified , een online platform voor achtergrondcontrole. "Hoewel kijkgaatjes een veiligheidsmaatregel zijn, voorkomen ze niet dat vreemden uw kind door aangrenzende ramen kunnen zien, noch kunnen sommige kinderen de kijkgaatjes bereiken."

Hij beveelt een slimme deurbelcamera of videodeurbel aan die beweging detecteert die uw voordeur nadert, of iemand die aanbelt, en stuurt u een melding. Hierdoor kunnen ouders de bezoekers aan de voordeur blijven volgen terwijl ze weg zijn en kinderen alleen thuis zijn. "Nest, Ring, Swann en Arlo zijn slechts enkele van de vele merken die dergelijke bewakingsapparatuur aanbieden die via wifi en app verbinding maakt met uw smartphone", zegt hij. "Sommige slimme deurbellen hebben zelfs een functie waarmee huiseigenaren op afstand kunnen communiceren met hun verrassende huisgast."

GPS-horloge voor kinderen

Hoewel een slimme camera geweldig is wanneer kinderen thuiskomen van school, bieden ze niet veel voor de tijd tussen een kind dat de school verlaat en thuiskomt. Een GPS-horloge voor kinderen geeft ouders extra zicht op de reis van een kind naar huis. Deze horloges hebben GPS-functionaliteit waarmee ouders de exacte locatie van het horloge kunnen opzoeken, dus zo>XPLORA, een Europese fabrikant van GPS-horloges voor kinderen, wijst erop dat bepaalde horloges ook geografische veiligheidszones kunnen specificeren. "Als het kind het gebied binnenkomt of verlaat, wordt de ouder op de hoogte gebracht", zegt Kirkbak.

Tracking-apps

Lavelle raadt aan om in plaats van een GPS-horloge een tracking-app te downloaden. “Als je een tracking-app op een smartphone hebt geïnstalleerd, weet je de exacte locatie van je kinderen; dus als er problemen zijn (zoals het nemen van de verkeerde afslag naar huis), kun je ze de hulp geven die ze nodig hebben. ”Als je kinderen oud genoeg zijn om smartphones te hebben en ze verantwoordelijk genoeg zijn om ze bij te houden, is dit er één van de goedkoopste manieren om hun locatie te controleren. Een paar van dergelijke apps voor het bijhouden van kinderen zijn Footprints , AngelSense en Life360 .

Software voor computerbewaking

Kinderen komen vaak thuis van school en springen op de computer - en op internet - om huiswerk te maken. Internet kan echter ook risico's met zich meebrengen als kinderen zonder toezicht bij het gebruik ervan zijn. “Met niemand om te controleren tot welke websites ze toegang hebben, kunnen kinderen ongepaste inhoud tegenkomen dat is niet gezond voor jonge ogen om te zien, ”waarschuwt Lavelle.

Ook weet je niet met wie ze online kunnen communiceren. "Kinderen zijn vatbaar voor het vertrouwen van vreemden die ze online ontmoeten en persoonlijke informatie verstrekken", zegt hij.

"Met software als K9 Web Protection, Norton Family Online en Net Nanny kunnen ouders bepalen waar hun kinderen toegang toe hebben op internet." Lavelle beveelt ouders ook aan om timers in te stellen voor hoe >

"Met het aantal kinderen en tieners dat online jaar na jaar groeit, blijven gevallen van cyberpesten, sexting en online bedreigingen net zo snel floreren", zegt Titania Jordan, chief parenting officer bij Bark , een bedrijf voor ouderlijk toezicht op internet.

Smart Locks en Home Security Systems

Een beveiligingssysteem voor thuis kan kinderen beschermen tegen indringers en detecteert ook rook- en koolmonoxidelekken. Kinderen die alleen thuis zijn, moeten echter weten hoe ze het systeem moeten uitschakelen om vals alarm te verminderen, en ook verbale wachtwoorden aan het alarmbedrijf moeten communiceren. Als wetshandhaving zonder reden routinematig naar een huis wordt gestuurd, kan dit leiden tot boetes en boetes, afhankelijk van de lokale verordeningen.

Tips en trucs om je voor te bereiden op het alleen zijn

Dagelijkse chats

Hoewel technologie kan helpen kinderen te beschermen wanneer ze alleen thuis zijn na school, is communicatie ook cruciaal. Kirkbak raadt bijvoorbeeld aan om 's ochtends snel te chats voor school. "Deze chats zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw kinderen weten waar ze heen moeten als de bel gaat," zegt hij. "Deze instructies helpen de boodschap te versterken dat een goede communicatie tussen kinderen en ouders over elkaars verblijfplaats be>

Baby stapjes

Ook als dit de eerste keer is dat uw kinderen alleen thuis blijven, moet u hen misschien het proces vergemakkelijken. "Omdat processen zoals het deactiveren van het interne alarm in het begin misschien te stressvol zijn, kunt u overwegen dit de eerste paar dagen uit te schakelen totdat ze meer vertrouwen hebben opgebouwd", zegt Kirkbak.

“Je kunt ook kleine dingen overwegen, zoals wat licht in de gang houden om een ​​volledig donker huis bij terugkomst te voorkomen, of misschien op de radio weggaan en een kleine verrassing weglaten, om een ​​meer gastvrije en huiselijke sfeer voor een kind te creëren om thuis te komen. '

Sten Kirkbak, mede-oprichter van XPLORA, een Europese maker van GPS-horloges voor kinderen

Zorg voor een back-upplan

Bovendien is het een goed idee om een ​​back-upplan te hebben. Zelfs als u bijvoorbeeld smartphones of slimme horloges gebruikt, kunt u overwegen wat er zou gebeuren als uw kinderen hun apparaten zouden verliezen. Een manier om dit aan te pakken is door fysieke kopieën van telefoonnummers af te drukken die op de koelkast kunnen worden geplaatst of in de rugzakken van uw kinderen kunnen worden geplaatst, zodat zij altijd een manier hebben om contact op te nemen met iemand in geval van nood.

Ken je buren

  • Het kan ook een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat uw kind weet dat het naar een vertrouwde buurman moet gaan die hulp kan bieden wanneer de omstandigheden dat verdienen.

gerelateerde artikelen

Amazon's Holiday Lineup brengt nieuwe echo's, een slimmere Alexa en een fancy oven

Home Modificaties voor senioren en gehandicapten

Apple TV + haalt een boost uit de poort, maar zijn de shows goed?

Home beveiligingssystemen voor appartementen